Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 86678668866986708671 ... 11917>
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 19:14

sequence написав:https://feg.in.ua/ukr/news/1638964653-z ... ni-podatki

Наконец нашли источники дополнительных средств в бюджет .

ретроспективненько.
всеми доступными путями заставляют задекларироваться до сентября 2022.
самое главное для этой власти - до этого времени продержаться[/quote]

Думаете приемники не перехватят начатую эстафету?
remark

Подякував: 175 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 19:28

Hotab написав:Слил 20+куе в ощад по 27.24.
Лучше не успел.

Наверное у вас там инсайдер есть, чтобы так с наскоку скинуть в отделении 2 пачки, маловероятно, зная эту конюшню.
remark

Подякував: 175 раз.
Подякували: 100 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 19:33

remark написав:
  Hotab написав:Слил 20+куе в ощад по 27.24.
Лучше не успел.

Наверное у вас там инсайдер есть, чтобы так с наскоку скинуть в отделении 2 пачки, маловероятно, зная эту конюшню.

Не прошло все гладко. Сумму "под финмон" (399900) пришлось на пенсионную карту запихнуть, а остальное налом таки дали. (Из карты 100 кгрн сразу и снял в банкомёте) Ну и сразу заказал нал для снятия.
В общем геморные телодвижения, лишь бы не зря.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 08 гру, 2021 19:36, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2420 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 19:35

orest написав:З цієї точки зору 1% надто багато, якщо ФРС не жартує. Не здивуюся, якщо буде 0,25-0,5

За один подход почти точно ФРС не будет поднимать ставку более, чем на 0,25 п.п. Но проблема в том, что рынок и ряд публичных спикеров ФРС ожидают до 3-х повышений ставки в 2022-м. А это уже 0,75-1% через год. Ну пусть будет 2, а не 3 - все равно деньги подорожают

Зображення

orest написав:Щодо впливу на курс зміни в обліковій ставці: 0,5 і нижче - жодного впливу на курс, більше 0,5%, особливо якщо ризикнуть 1% чи раптом більше - гривня зміцниться і від цього

Вопрос сложный и можно только предполагать. При выходе из прошлого QE валюты развивающихся стран начали падать к доллару уже на завершающем этапе тейперинга (2014-й), за 1,5 года до первого повышения ставки ФРС. Явление даже получило свое название - "taper tantrum".

В этот раз есть как минимум 2 больших отличия:
1) существенно более высокая инфляция доллара, что потребует и более жесткие меры для возвращения ее в целевой диапазон;
2) строительно-долговой кризис Китая, что будет уменьшать спрос на сырье и снижать аппетиты капитала к риску. Но возможно и некоторое количество пользы для нас - не весь капитал в случае его оттока из Поднебесной побежит за трежерями Казначества США. Что-то, наверняка, перепадет другим развивающимся рынкам

orest написав:Є один нюанс, про який не раз говорю ще з початку світової пандемії і емісії провідними центробанками. Основний розмір нашої інфляції залежить не від внутрішніх причин. Наша інфляція практично в повному обсязі імпортована з світового ринку через імпорт товарів-технологій-сировини-послуг та трасльована рівнем світових цін на те, що ми експортуємо і в експортерів є бажання продати на внутрішньому ринку не дешевше. Якщо боротьба з інфляцією у світі діями ФРС, ЄЦБ і тд буде успішною, то впаде і наша інфляція. Тому, по великому рахунку, дії нашого НБУ не є вирішальними щодо інфляції. Це мавпування поведінки "серйозних дядь" чи задання орієнтирів для формування вартості боргу, банківських інструментів і тд.

Я уже больше года недоумеваю, как можно продолжать (пытаться) таргетировать инфляцию, если этого не делают даже ключевые центральные банки мира, чья политика формирует цены на мировых рынках - и цели не добьешься, и антикризисные механизмы не запустишь. Ну да ладно, как говорится, после драки кулаками не машут. Время на денежное стимулирование экономики упущено - в преддверии ужесточения ДКП ФРС этого делать нельзя. Остается защищаться повышением учетной ставки НБУ. И даже это вряд ли удержит курсовой паритет в перспективе года-двух...
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 19:51

somilitark написав:Тащать за вуха вперто тут рашамодель грабунку пересічних, мовляв девал щось там лікує, він скоріше робить бідних жебраками, але по методичкам це благо?

Пишите в Нобелевский комитет. Они, глупцы, то и не знают, что дали Премию за заслуги в экономике лиходею Фридману с его монетаризмом. В Сенат США тоже пишите - и от них медаль была
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 20:01

juristkostya написав:
  Zebra написав:Зерно на мировых рынках снова обновляет локальные вершины. Но как я понимаю оно уже все продано

Вообще неверно понимаете. Элеваторные мощности в стране немалые, куча сельхозников придерживает урожай.

Константін, я вже думав, що ніколи не дочекаюся від вас розумного і толкового коментаря, а ви мене здивували! Так і є притримують і ще притримувати будуть, продають лише по мірі необхідності!
Qwerty

Подякував: 349 раз.
Подякували: 678 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 20:37

zРадио написав:
  orest написав:З цієї точки зору 1% надто багато, якщо ФРС не жартує. Не здивуюся, якщо буде 0,25-0,5

За один подход почти точно ФРС не будет поднимать ставку более, чем на 0,25 п.п. Но проблема в том, что рынок и ряд публичных спикеров ФРС ожидают до 3-х повышений ставки в 2022-м. А это уже 0,75-1% через год. Ну пусть будет 2, а не 3 - все равно деньги подорожают

Зображення

orest написав:Щодо впливу на курс зміни в обліковій ставці: 0,5 і нижче - жодного впливу на курс, більше 0,5%, особливо якщо ризикнуть 1% чи раптом більше - гривня зміцниться і від цього

Вопрос сложный и можно только предполагать. При выходе из прошлого QE валюты развивающихся стран начали падать к доллару уже на завершающем этапе тейперинга (2014-й), за 1,5 года до первого повышения ставки ФРС. Явление даже получило свое название - "taper tantrum".

В этот раз есть как минимум 2 больших отличия:
1) существенно более высокая инфляция доллара, что потребует и более жесткие меры для возвращения ее в целевой диапазон;
2) строительно-долговой кризис Китая, что будет уменьшать спрос на сырье и снижать аппетиты капитала к риску. Но возможно и некоторое количество пользы для нас - не весь капитал в случае его оттока из Поднебесной побежит за трежерями Казначества США. Что-то, наверняка, перепадет другим развивающимся рынкам

orest написав:Є один нюанс, про який не раз говорю ще з початку світової пандемії і емісії провідними центробанками. Основний розмір нашої інфляції залежить не від внутрішніх причин. Наша інфляція практично в повному обсязі імпортована з світового ринку через імпорт товарів-технологій-сировини-послуг та трасльована рівнем світових цін на те, що ми експортуємо і в експортерів є бажання продати на внутрішньому ринку не дешевше. Якщо боротьба з інфляцією у світі діями ФРС, ЄЦБ і тд буде успішною, то впаде і наша інфляція. Тому, по великому рахунку, дії нашого НБУ не є вирішальними щодо інфляції. Це мавпування поведінки "серйозних дядь" чи задання орієнтирів для формування вартості боргу, банківських інструментів і тд.

Я уже больше года недоумеваю, как можно продолжать (пытаться) таргетировать инфляцию, если этого не делают даже ключевые центральные банки мира, чья политика формирует цены на мировых рынках - и цели не добьешься, и антикризисные механизмы не запустишь. Ну да ладно, как говорится, после драки кулаками не машут. Время на денежное стимулирование экономики упущено - в преддверии ужесточения ДКП ФРС этого делать нельзя. Остается защищаться повышением учетной ставки НБУ. И даже это вряд ли удержит курсовой паритет в перспективе года-двух...

по ідеї, ринки вже мали би ці новини про ріст ставки ФРС відіграти.
От якщо буде нежданчик, не 0.25% а 0.5% тоді може бути невеличкий нежданчик.
А так вийде, що за рік доларові запозичення для мінфіна подорожчають на 1%.
Умовно було 7% стане 8% для доларових ОВДП. Стане запозичення дорожче біля 15%
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 20:55

zРадио написав:
  somilitark написав:Тащать за вуха вперто тут рашамодель грабунку пересічних, мовляв девал щось там лікує, він скоріше робить бідних жебраками, але по методичкам це благо?

Пишите в Нобелевский комитет. Они, глупцы, то и не знают, что дали Премию за заслуги в экономике лиходею Фридману с его монетаризмом. В Сенат США тоже пишите - и от них медаль была

Якійсь чергові маніпуляції.
До чого тут Фрідман?
За малюнками і графіками хтось втратив здоровий глузд і прив'язку до реальності.
Ось вам історія, був нещодавно в Приваті, трохи вирішував свої буденні питання, аж зненацька менеджерка пробила щось в компі і випалила, що за фокуси, ви ж підприємець і не скористалися пільговою кредитною програмою 5-7-9?
Я кажу ніт, вона каже, та не може бути, давай агітувати як це просто і легко, там ще буквально відсоток чи два комісій, але якщо створите пару робочих місць, навіть офіційно на мінімалку, то замутим 5%, якщо без робочих місць, то 7. Комерційна нерухомість, основні засоби, вантажні транспортні засоби, або вантажо-пасажирські, навіть оборотні засоби під 9%, беріть, чого тут думати?
Я кажу немає куди зростати, усі хлібні місця зайняті, а якщо я полізу там де всі, то втрачу останні ресурси в конкурентній боротьбі, дайте просто втриматися на плаву!!!
Так ось до чого я веду, по-перше банки запаковані ресурсами по самі томати.
По-друге немає ніш куди можна встромити носа, або дуже стрьомно і прибутки химарні.
По-третє ми розвиваємось, гадаю, що у багатьох підприємців тяжкі часи, немає попиту, у нас у населення 80 і більше відсотків витрачає на їжу і комунальні послуги, де там простір на якійсь "делікатеси?" А в продуктах харчування така конкуренція. що там просто завал, якщо лізти в будь якє виробництво, то це вже блище до кількасот тисяч у.е., не моя орбіта.
в-четверте, уряд красава, що зробив пільгову програму 5-7-9, але в мене добрий знайомий попав в капкан, він задумав побудувати черговий торгівельний центр, зніс власний магазин, узяв пільговий кредит, вартість будівництва минулим літом оцінили в 5.8 лямів гривні.
Ще як копали котлован, то вже не вписувались у бюджет, бо багато було води и треба було рити глибше, укріплювати, вони вже гахнули майже півляма не запланованих видатків і то плюнули, щоб вписуватись в бюджет.
А в цьому році все подорощало, вже вартість під 10 лямів, будують вже фактично за його гроші, бо банк давав тільки 50% під залог його активів, він шукає соінвестора але ніхто не хоче лізти, бо цей тіпок мутний і ніхто не бачить перпектив в цій справі, поруч того лайна вже набудували.
Ось така справа, з пропозицією грошей в нас все добре, а от ніш немає, нема куди зростати.
Девал нічого не дасть, бо зараз фактично йде чергове зубожіння населення, доходи зросли на 10% за рік, а ціни вище.
Немає ніш, все дуже конкурентно в будь якій сфері, ось і все що треба знати про ваші теоретичні навіювання, реальність вона зовсім інша, чекаєм на якісь нові фактори, не знаю які, але як люди кажуть: хоч би не гірше))

По курсу: закрились 27.16 на 27.18, завтра увесь фокус на облікову ставку, питання на скільки піднімуть, я логікою за підвищення на 0.5%, але НБУ обіцяв 1%, я навіть не знаю як воно буде, побачимо, але гадаю 0.5% вистачить...
курс буде максимум 27.05 по бідам завтра до кінця сесії, це не залежить від величини підняття ставки, все одно будемо штурмувати 27 поки що зверху :!:
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 21:03

jump написав:Грудневе дежавю: грошей на всі видатки в бюджеті може не вистачити

Як і чому депутати значно ускладнили життя Міністерству фінансів наприкінці року та як це позначиться на державному бюджеті.
https://www.epravda.com.ua/publications ... /8/680472/

что-то непохоже, что собираются экономить - не?

я думаю наш ждет животворящий поток денег.
вопрос со * - каким способом? неужто в лобовую через НБУ? какие еще есть варианты?
Shaman

Подякував: 764 раз.
Подякували: 1620 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 08 гру, 2021 21:16

А успіх завжди там, де ним вміють ділитись!©

somilitark написав:якщо без робочих місць, то 7. Комерційна нерухомість

somilitark написав:Так ось до чого я веду, по-перше банки запаковані ресурсами по самі томати.
По-друге немає ніш куди можна встромити носа, або дуже стрьомно і прибутки химарні.
По-третє ми розвиваємось, гадаю, що у багатьох підприємців тяжкі часи, немає попиту

Тобто, комерційне приміщення маю право купити з плечем під 9% і під його ж заставу, але НЕ маю права це приміщення комусь здати в оренду?(наприклад атб) :)
Маю право лише самому "стати атб"? :)

Але ж здавати комерційне приміщення в оренду - це теж підприємницька діяльність і сплата податків!
Що не так?
Востаннє редагувалось Успіх в Сер 08 гру, 2021 21:18, всього редагувалось 1 раз.
Успіх

Подякував: 273 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
4
  #<1 ... 86678668866986708671 ... 11917>
Форум:
+ Додати
    тему