Shaman написав:а не Янык положил этому начало, сдерживая курс где-то с 2010 году любыми способами? мощный аналитик. наверное в 2013 году тоже рассказывал о силе украинской экономики и гривны. а потом наступил 2014, и конечно виноват Петя.
а в 2022 в ослаблении гривны будет виноват Зеля - или снова Петя?
Ви не розумієте дуже простих речей, 12-15 за долар це те що було по максимуму, но петюня став гратися в гру рефінанс-откат за пусті гроші зі станка- покупка валюти і вивід всіма ланками валюти в офшори, ну і щоб не було с кого спитати, вибили з ринку 100 банків, був день, коли лєра 200 3 банка за день знищила, а вже весною 2015 довели все до ручки і технічного дефолта, резерви 4 ярди, тобто майже нуль, курс під 40, приповзли на колінах до дяді Сема, робіть щось, у нас рік назад була війна, спасайте, замаячив повний крах.((( Саме тоді МВФ заплющів очі на всі ці фокуси і спасав український народ, одразу дав 5 ярдів, а також яресько сіла за стіл з тримачами євробондів з питанням реструктуризації і списання. Так що добре, що ви тоді фактично не жили, а я пам'ятаю ще рух курса з 2 до 5, у Кучми була складніше ситуація ніж в 14-му, але він важкими методами втримав ситуацію під контролем, а ці бариги косили бабло, їм було до лампади життя людей і їх активи, вони робили гроші будь якою ціною. Зараз якщо не буде військового загострення, то курс повернеться літом на 27, нема ніяких натяків на девал, що ви там собі придумали в голові, це точно до суті не має ніякого відношення. І знайдіть мої меседжи в архіві 2012-го наприклад, не будете смішним зі своїми додумуваннями, які зовсім нічого реального не мають під собою, но я вже звик до цього По курсу. Не розслаблятись, сьогодні напевне ніякого зниження не буде, НБУ не вийде і знову буде ріст, може і на 30 і вище копійок.
по максимуму 12-15 грн за дол в 2014 было только за счет отложенного девала. потеря части ВВП - до 20% - а денежная база осталась - вот уже 20 грн. а все что выше - это да, был массовый забег оленей
Amat написав:Слил чуть-чуть по 28,23 (жаль по 28,35 не успел). Посмотрим, что из этого получится.
По 28.30 ещё кое кто принимает на данный момент
Я вчера сливал в ТАС ПО 28.45, нк ходу, выходя из дома по пути к машине. Но слил только купленное в этом же банке предыдущим утром по 28.10, хотя мог слить раза в 4 больше (мой доллар в ТАС был). Будет обидно, если это был последний зимний пик. Вся проблема в боязни слить сразу приличную сумму и не промахнуться. Поэтому, не думаю, что кому-то удается угадать максимум и слить много на нем. Максимум в Харькове на прием в менках был 28.50.
Shaman написав:а не Янык положил этому начало, сдерживая курс где-то с 2010 году любыми способами? мощный аналитик. наверное в 2013 году тоже рассказывал о силе украинской экономики и гривны. а потом наступил 2014, и конечно виноват Петя.
а в 2022 в ослаблении гривны будет виноват Зеля - или снова Петя?
Ви не розумієте дуже простих речей, 12-15 за долар це те що було по максимуму, но петюня став гратися в гру рефінанс-откат за пусті гроші зі станка- покупка валюти і вивід всіма ланками валюти в офшори, ну і щоб не було с кого спитати, вибили з ринку 100 банків, був день, коли лєра 200 3 банка за день знищила, а вже весною 2015 довели все до ручки і технічного дефолта, резерви 4 ярди, тобто майже нуль, курс під 40, приповзли на колінах до дяді Сема, робіть щось, у нас рік назад була війна, спасайте, замаячив повний крах.((( Саме тоді МВФ заплющів очі на всі ці фокуси і спасав український народ, одразу дав 5 ярдів, а також яресько сіла за стіл з тримачами євробондів з питанням реструктуризації і списання. Так що добре, що ви тоді фактично не жили, а я пам'ятаю ще рух курса з 2 до 5, у Кучми була складніше ситуація ніж в 14-му, але він важкими методами втримав ситуацію під контролем, а ці бариги косили бабло, їм було до лампади життя людей і їх активи, вони робили гроші будь якою ціною. Зараз якщо не буде військового загострення, то курс повернеться літом на 27, нема ніяких натяків на девал, що ви там собі придумали в голові, це точно до суті не має ніякого відношення. І знайдіть мої меседжи в архіві 2012-го наприклад, не будете смішним зі своїми додумуваннями, які зовсім нічого реального не мають під собою, но я вже звик до цього По курсу. Не розслаблятись, сьогодні напевне ніякого зниження не буде, НБУ не вийде і знову буде ріст, може і на 30 і вище копійок.
по максимуму 12-15 грн за дол в 2014 было только за счет отложенного девала. потеря части ВВП - до 20% - а денежная база осталась - вот уже 20 грн. а все что выше - это да, был массовый забег оленей
Все погане трапилось до виборів до зради восени 2014-го. Всі хто хотів виніс депо з банків за літо, Крим і Донбас відпав теж до курса 13. Було ще десь під 20 ярдів резервів, дотримали себе баба 200 і гетьман до виборів і пішли в пляс. Роздеребанили все і зливши усі резерви побачили курс 40, злочинним рефінансом і тотальним банкоприбиранням. Я бачу тут багато дописувачів або зальотні, або ще школу не закінчили в 2014, бо не розуміти і не пам'ятити що трапилось тоді, можуть тільки ці дві категорії(((
matroSkin написав:28.50 таки был "потолок ледяной". На эту неделю. Завтра нбу еще помажет по губам нерезам ставкой и, глядишь, в январе даже до 29 не дойдем.
Ото Ви щось не вірні висновки зі ставками зробили. Євробонди втратили до 20% від номінала, доходність однорічних паперів досягала 29% річних. Це НБУ на скільки треба підняти ставку, щоб зацікавити нерезів? Одразу до 20% річних чи більше? Ну накине він 1 чи 1.5 %, що це змінить? НІЧОГО! А ось викуп ОВДП уже втратив мінімум 6%(привіт пост Сови). І це ще дуже мало втратив, я думав вже мінімум мінус 10% від номінала))) Потрохи знижуємось на міжбанку, трохи дивно, але мені це подобається
Я - тезисно 1. 27% (не 29) 2. то євробонди, вони - не в гривні 3. Ви бачили тих продавців/покупців? і я не бачив. 4. то було позавчора, на панік сейлі, а вже вчора стало попускати (ось що жавелини-"паркетники" животворящіє роблять)
5. 15-16% по грн ОВДП вистачило б, щоб припинити/загальмувати витік з боргу нерезів (вони там не критичні, але так, для балансу сил) 6. Але Мінфін вчора (як і НБУ останні 3-4 сесії) виявив послідовність та тверезість. Та показав трохи фаберже. Поступився дорогою оленям, що понеслись
А завтра треба йти на здорожчання обслуговування держ. боргу (що сталося і так, без нашого бажання, в рамках гібрідної атаки) та визнання сумних фактів трохи той... екстра- інфляції та розширення дефіциту - "війна (тобто мвф) все спише"
апд. і відразу пруф на пп.1-4. знаючи, як ви полюблєте зарубатися. бонди повернулись до рівня 13.01, включно з короткими. https://www.epravda.com.ua/rus/news/2022/01/19/681590/ варанти відновились, але не до кінця. що логічно. з чого б це реальний ввп в цьому році був вище 2021? а і в тому, при 3,5% річному ревалі, ледь 3% реального ввп нарахують
somilitark написав:Було ще десь під 20 ярдів резервів, дотримали себе баба 200 і гетьман до виборів і пішли в пляс. Роздеребанили все і зливши усі резерви побачили курс 40, злочинним рефінансом і тотальним банкоприбиранням
А какими были бы последствия непредоставления рефинансирования? Избирательность "кому дать/кому не дать", возможно, и имела место (хотя сомневаюсь, что вы держали свечку, чтобы говорить об этом так безапелляционно), но это еще не значит, что банковская система работала в условиях достаточности капитала и в помощи НБУ не нуждалась.
Прежде, чем отвечать на вопрос, рекомендую ознакомиться в динамикой курсов доллар-нацвалюта других развивающихся стран. Так, например, к бразильскому реалу зеленый за 2014-2015 гг подорожал вдвое, к мексиканскому пессо - на 70%. Там не было военных действий - это исключительно эффект монетарной нормализации по завершению QE ФРС. Даже евро за те 2 года потерял к доллару 25%. А у нас одна большая проблема наложилась на другую большую проблему. Отсутствие опыта антикризисного менеджмента, наверно, тоже сыграло свою скрипку, но только не говорите, что этого можно было избежать и вы разрулили бы более профессионально
PS: кстати, летом 2014-го мы уже получали деньги МВФ, и рефинансирование НБУ осуществляло при непротивлении представителей Фонда