Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 93499350935193529353 ... 11908>
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 10:27

знімати за кордоном

Hotab написав:Сьогодні повертаюсь з Румунії в Україну. Хотів би купити тут тррхи твердої валюти (USD, євро). На картах гривні (ПУМБ, приват, Хамон, Скунс), і є доларова ПУМБ.
Як краще зробити?? Знімати місцеву валюту (з якої? Де менше комса? ) і за неї купити в обмінці (долар? Євро?)

я би зробив трохи довший маршрут та заїхав до Словатчини там вроді ходить євро - і зняв би там у банкоматах. Якщо дійсно "трохи" то зняв би левами.

Як варіант знайти в Румунії банкомат що видає євро (деякі Evronet вроді таке вміють). Але мені таке ніколи не вдавалося чомусь.

По картам - знімати за кордоном з привату - гарантую приємний курс. На додачу наразі зарахування на приват без комісій, комісії за зняття готівки за кордоном теж скасовані (звичайно ж за винятком кредитних коштів).
ALEF

Подякував: 193 раз.
Подякували: 73 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 10:36

Hotab написав:Сьогодні повертаюсь з Румунії в Україну. Хотів би купити тут тррхи твердої валюти (USD, євро). На картах гривні (ПУМБ, приват, Хамон, Скунс), і є доларова ПУМБ.
Як краще зробити?? Знімати місцеву валюту (з якої? Де менше комса? ) і за неї купити в обмінці (долар? Євро?)

если валюта срочно не нужна, то и не парьтесь, к концу месяца моцкалей прогоним, и там нас засыпят баблом, при проходе которого через мб курс будет стремиться к 8...
edvardd

Подякував: 155 раз.
Подякували: 2902 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 11:05

Re: Валютный рынок в контексте ДС

Зображення
Wirująświatła

Подякував: 2519 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 11:25

Alex2007 написав:Установленный ныне официальный уровень 30 ведь тоже не с потолка взят - наверное там сверху есть какие-то расчеты, которые обосновывают эту цифру и он для бюджета абсолютно приемлемый.

Нет никаких расчетов. Так получилось.
По результатам последних мирных торгов 23 февраля был установлен курс на 24 февраля как средневзвешенный по результатам заключенных сделок. Этот курс каждый день и переходит на следующий.
Если курс будет изменен до возобновления свободных торгов, а такой возможности я не исключаю, будем говорить о каких-то расчетах.
  Alex2007 написав:пс. Очень сложно все это оценить в конкретных цифрах, просто пытаюсь понять что к чему - покупать или не покупать выше тридцати

В начале года я планировал увеличить валютную составляющую в своей корзине, но когда пошли сообщения о готовящейся войне, решил этого не делать, хоть до последнего не верил, что это ... решится. Я остался большей частью своих сбережений в гривне. Очень вероятное обесценивание я считаю не потерями, а своим посильным финансовым участием в спасении моей страны. Я даю возможность стране взять у меня столько, сколько нужно описанным в прошлом сообщении способом. Никогда не думал, что буду писать столь пафосно... Можете считать меня глупым идеалистом.

С практической точки зрения хочется предостеречь от покупки доллара на всю "недоутилизированную" гривну. Мы вступили в новую реальность, когда любые привычные возможности в любой момент могут стать и становятся недоступными. Продать доллары тоже иногда становится проблемой, а еду за них не купишь. Т.к. тематика форума предполагает, что у участников есть деньги, я бы посоветовал иметь по 3-6 месячных бюджетов как в наличной гривне, так и на картах на непредвиденные расходы. Случаи невозможности оплаты каждым из способов уже есть, поэтому диверсификация обязательна. Это не выгодно, но задача выживания плохо совместима с крохоборством.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6451 раз.
Подякували: 21574 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 12:19

greenozon написав:Сьогодні велике погашення ОВДП
на 19.5 млдр гривень
https://afrtcp.tk/services/payments_sch ... 2022-03-09

але в той же час -
Рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні додаткового фінансування на 1.4 млдр $
https://bank.gov.ua/ua/news/all/rada-di ... ansuvannya

Рішення позитивне!

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 09 березня 2022 року затвердила рішення виділити Україні додаткове фінансування на суму 1,4 млрл дол. США за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).
https://bank.gov.ua/ua/news/all/mvf-vid ... ansuvannya
greenozon

Подякував: 559 раз.
Подякували: 1739 раз.

Профіль

1
3
1
6
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 12:28

Панове, что по курсам доллара в регионах? А то один известный сайт висит - непонятно, куда мы движемся сегодня, вверх, вниз?!
Просьба указывать реальные рабочие курсА,
а не только цифры на окнах//)
Akatama

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 12:36

Akatama написав:Панове, что по курсам доллара в регионах? А то один известный сайт висит - непонятно, куда мы движемся сегодня, вверх, вниз?!
Просьба указывать реальные рабочие курсА,
а не только цифры на окнах//)

Львів 31-35 USD (вул. Краківська)
webserg

Подякував: 94 раз.
Подякували: 22 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 12:54

ALEF написав:

я би зробив трохи довший маршрут та заїхав до Словатчини там вроді ходить євро - і зняв би там у банкоматах. Якщо дійсно "трохи" то зняв би левами.

Як варіант знайти в Румунії банкомат що видає євро (деякі Evronet вроді таке вміють). Але мені таке ніколи не вдавалося чомусь.

По картам - знімати за кордоном з привату - гарантую приємний курс. На додачу наразі зарахування на приват без комісій, комісії за зняття готівки за кордоном теж скасовані (звичайно ж за винятком кредитних коштів).

главное, чтобы приват потом задним числом всех в минус не загнал, как это было (кажется) в 13-14 годах.
ol_zy

Подякував: 449 раз.
Подякували: 788 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 13:51

Сибарит написав:В начале года я планировал увеличить валютную составляющую в своей корзине, но когда пошли сообщения о готовящейся войне, решил этого не делать, хоть до последнего не верил, что это ... решится. Я остался большей частью своих сбережений в гривне. Очень вероятное обесценивание я считаю не потерями, а своим посильным финансовым участием в спасении моей страны. Я даю возможность стране взять у меня столько, сколько нужно описанным в прошлом сообщении способом. Никогда не думал, что буду писать столь пафосно... Можете считать меня глупым идеалистом.

С практической точки зрения хочется предостеречь от покупки доллара на всю "недоутилизированную" гривну. Мы вступили в новую реальность, когда любые привычные возможности в любой момент могут стать и становятся недоступными. Продать доллары тоже иногда становится проблемой, а еду за них не купишь. Т.к. тематика форума предполагает, что у участников есть деньги, я бы посоветовал иметь по 3-6 месячных бюджетов как в наличной гривне, так и на картах на непредвиденные расходы. Случаи невозможности оплаты каждым из способов уже есть, поэтому диверсификация обязательна. Это не выгодно, но задача выживания плохо совместима с крохоборством.

Коли будуть писати підручники по патріотизму, то я б вимагав записати Ваші слова другою главою, після шани армії і її героїзму.
Дякую, просто дуже грунтовно і потужно.
п.с. зробив так само із власними фінансами, навіть зараз, в такий скрутний час можливо купити долар по 37, вчора зранку було по 40, а сьогодні і вчора ввечері стало дешевше.
Віримо в нашу перемогу і робимо кожен свій внесок чим можемо!
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
Повідомлення Додано: Чет 10 бер, 2022 14:08

Можливо нас читають в уряді, хочу висловити думки стосовно наших боргових паперів.
Я так поняв, що МВФ або дядя Сем категорично проти дефолту в будь якій формі, вони крашє насиплять нових кредитів, але вимагають обслуговувати кредити навіть коли теоретично залишиться пару областей у складі Неньки.
Так ось, зараз резерви 27 ярдів, звичайно податкові надходження впадуть, але чому б зараз не попросити у МВФ щє грошей, і намагатися викупити наші боргові папери? Я так поняв вони зараз котуються по 20 30% від номіналу!
7 ярдів живих грошей можуть викупити більше 20-ти ярдів номінальних наших боргів.
Чи уряду поки що не до цього?
Треба думати як фінансувати армію, соціальну сферу і не допустити гіперінфляції?...
somilitark

Подякував: 706 раз.
Подякували: 3859 раз.

Профіль

5
5
  #<1 ... 93499350935193529353 ... 11908>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему