Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21962197219821992200 ... 2534>
Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 18:37

Bolt
Тоді тим паче дійте жорсткіше. Клієнтам сплачувати вам поточну ринкову вартість оренди квартири, у якій вони не живуть і не збираються у майбутньому, немає сенсу. Вам, у свою чергу, немає сенсу бути благодійником і чатувати їхні речі. Нині період дії непереборної сили (force majeure), який анулює попередні домовленості. Вони рятують свої дупи у Польщі, поклавши за мізерні гроші на вас відповідальність за свої лахи, а ви маєте рятувати свій сімейний фінансовий стан в умовах тотального зростання цін та інших життєвих ускладнень. Тому під час телефонної розмови наголошуйте на необхідності для них терміново відшукати у Львові своїх колег-друзів-знайомих, які заберуть до себе на "перетримку" з вашої квартири усі або найбільш цінні їхні речі. Питання повернення ключів і міжособових розрахунків (заставна сума, комунальні платежі тощо) вирішуйте за обставинами. З іншого боку, якщо вас поки влаштовує надана ними сума грошенят і відлякує переговорно-діяльний геморой, який неминуче затягнеться на деякий час, то ліпше залишити усе на розсуд Божий. "Якось воно буде, бо ще ніколи так не було, щоб не було ніяк".
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 317 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 21:21

Re: Для тех кто снимает и сдает жилую недвижимость в Киеве -

У меня ещё одна забавная ситуация. Арендатор попросила перевести вещи к ней домой,так как она уехала за границу. Я естественно поднапрягся, но оказалось, что ее квартира в том же комплексе, но на 19 метров меньше чем моя. Жила всегда сама. Сказала, что ей всегда не хватало простора))

Такая вот история
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 21:23

ihorkyiv написав:Bolt
Тоді тим паче дійте жорсткіше. Клієнтам сплачувати вам поточну ринкову вартість оренди квартири, у якій вони не живуть і не збираються у майбутньому, немає сенсу. Вам, у свою чергу, немає сенсу бути благодійником і чатувати їхні речі. Нині період дії непереборної сили (force majeure), який анулює попередні домовленості. Вони рятують свої дупи у Польщі, поклавши за мізерні гроші на вас відповідальність за свої лахи, а ви маєте рятувати свій сімейний фінансовий стан в умовах тотального зростання цін та інших життєвих ускладнень. Тому під час телефонної розмови наголошуйте на необхідності для них терміново відшукати у Львові своїх колег-друзів-знайомих, які заберуть до себе на "перетримку" з вашої квартири усі або найбільш цінні їхні речі. Питання повернення ключів і міжособових розрахунків (заставна сума, комунальні платежі тощо) вирішуйте за обставинами. З іншого боку, якщо вас поки влаштовує надана ними сума грошенят і відлякує переговорно-діяльний геморой, який неминуче затягнеться на деякий час, то ліпше залишити усе на розсуд Божий. "Якось воно буде, бо ще ніколи так не було, щоб не було ніяк".

В 9кг+комуналь непогана компенсація за пильнування речей.В принципі мене відносно влаштовує. Але зара почався відтік біженців, і якщо вони таки не вернуться потім проблематично беде перездати. Отож під час наступного платежу, доведеться обговорити ці нюанси.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 23:24

prodigy написав:
  Vadim_ написав:
  Vlad442 написав:Коли моя жінка з молодшою дитиною бігла від обстрілів з однією валізою, вона зустріла незручності, м'яко кажучи, тому що інфраструктура ЗУ, переходів була перевантажена тими, хто вирішив на шару покататись Європою, безоплатно жити, їсти та щось там заробити.
Меня казали про сім'ю, яка здала свое житло у Львові за багато грошей, сами поїхали до Польши, та безкоштовно живуть у родини волонтерів (займаючи місто, яке потрібно справжнім біженцям).
Люди різні. Багато прикладів від щирої допомоги до повного скотства.

П і провокація?

100% фейк
у меня в 2018м был сосед возраст 30лет, вместе собак утром выгуливали,
он родился в Украине, потом переехал в рф, школу окончил в Москве, там женился, гражданин рф, мать давно вернулась в Украину а развелся и вернулся к матери

у них 2 квартиры (у матери с бабкой двушка, у сына 1-нушка),
летом на 3 месяца сын переезжает к матери(квартиры в одном подъезде на разных этажах) 1ку сдавал отдыхающим за 800-900грн в день (дом 600м от моря),
так вот у них были постоянно скандалы (парень -молодой, водил женщин)

потом он куда-то пропал, собаку мать выгуливала и сказала, что "забыл" продлить пребывание 90дней и его выперли из страны (со штрафом)
https://fbs-tax.com/mediacenter/news-ru ... v-ukraine/

сын с матерью не могут ужиться,

не могу поверить, что люди поедут жить в прыймы , да еще за границу

народ наивный, 7 плюсиков :mrgreen:

Моя кума живе в готелі, у сусідній кімнаті живе ця родина, яка хвалилась тим, за яки гроші здає свою хату десь у Закарпатті. Навіщо їй мені брехати? Моя жінка бачила "біженців з ЗУ" за трьома чемоданами на людину. Читає пабліки, де люди питають у якому готелі краща молочка, чи де зробити брови. Пів Одеси за кордоном зі своїми перукарками та манікюрницями, хоч там ні один снаряд не влучив у домівку.
На жаль це природа людей, затолкати тих, кому потрібна допомога, заради своеї маленької користі.
Я мовчу про харківські каруселі з гуманітаркою, коли алкаши та активні бабусі зробили бізнес на людської доброті, та міняють за кутом окорочки на брагу. Ті, кому гуманітарка край потрібна, не можуть за неї достоятися.
Vlad442

Подякував: 6 раз.
Подякували: 2203 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 23:32

Bolt написав:В 9кг+комуналь непогана компенсація за пильнування речей.В принципі мене відносно влаштовує. Але зара почався відтік біженців, і якщо вони таки не вернуться потім проблематично беде перездати. Отож під час наступного платежу, доведеться обговорити ці нюанси.

Коли би ви хотіли їх висилити щоб сдать за 9 біженцям, я би зрозумів, але люди платять ціну згідно договору, а ви сумуєте що не в змозі пересдати за 40? Тоді лайфхак - кажіть їм, що так не розумно, коли квартира стоїть пуста, що ви зберете їх речі у коробки, заберете собі, а в квартиру заселите біженців безкоштовно на 3+ місяці. Коли вони хороші люди, то погодяться. Ви здаєте на 3 місяці за 40, отримуєте 120 тис и їдете на Мальдиви, якщо совість дозволяє. Потім, коли біженці повернуться додому, повертаєте речі орендарів, та починаєте чаржить по 9 за місяць, якщо вони вас влаштовують.
Vlad442

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 18 кві, 2022 23:56

Vlad442 написав:
  Bolt написав:В 9кг+комуналь непогана компенсація за пильнування речей.В принципі мене відносно влаштовує. Але зара почався відтік біженців, і якщо вони таки не вернуться потім проблематично беде перездати. Отож під час наступного платежу, доведеться обговорити ці нюанси.

Коли би ви хотіли їх висилити щоб сдать за 9 біженцям, я би зрозумів, але люди платять ціну згідно договору, а ви сумуєте що не в змозі пересдати за 40? Тоді лайфхак - кажіть їм, що так не розумно, коли квартира стоїть пуста, що ви зберете їх речі у коробки, заберете собі, а в квартиру заселите біженців безкоштовно на 3+ місяці. Коли вони хороші люди, то погодяться. Ви здаєте на 3 місяці за 40, отримуєте 120 тис и їдете на Мальдиви, якщо совість дозволяє. Потім, коли біженці повернуться додому, повертаєте речі орендарів, та починаєте чаржить по 9 за місяць, якщо вони вас влаштовують.

Я не кровосісь. Тому подивився, як інші деруть три шкури, та підняв оренду за свою двушку на 500 грн, до 6500. Думаю по божескі. Тут доречні одні знайомі київляни шукали квартиру, оскільки в нас все занято ледве знайшли однугку зі жлобремонтом за 400 уо. Десь хвилин 25 пішки до центра.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 19 кві, 2022 00:23

Bolt написав:Я не кровосісь. Тому подивився, як інші деруть три шкури, та підняв оренду за свою двушку на 500 грн, до 6500. Думаю по божескі. Тут доречні одні знайомі київляни шукали квартиру, оскільки в нас все занято ледве знайшли однугку зі жлобремонтом за 400 уо. Десь хвилин 25 пішки до центра.

Вам треба вести діалог з орендарями. Квартири у Львові зараз потрібні суспільству. Домовтесь з ними та разом використовуйте квартиру щоб допомогти людям, замість символичного підняття оплати. Заселить у одну кімнату волонтера за мінімальні гроши, щоб він селив у другу біженців на 1-2 доби, щоб вони могли перепочити після евакуаційних поїздів перед подальшою дорогою на Захід. Орендарі вам платять 3250 за зберегання речей, волонтер (чоловік, який відправив родину до Польщі) 3250 за кімнату - ви нічого не втачаете. Може так треба було зробити ще місяць потому.
Це складно, але це шлях використати свій актив для допомоги. Коли я виїжджав з порівняно безопасного району у пригород, я заселив дальних родичей з опасного району у свою квартиру. Коли виїхав з пригороду, у мою домівку заселились знайомі знайомих (вони пропонували оплату, але я звісно відмовився).
Vlad442

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 19 кві, 2022 07:30

Кто-то за последнюю неделю прощупывал спрос на аренду у Кийови ?
Реально что-то сдать ?
Из Лоха пропали квартира за комуналь или 3-4 тыс.
По идее спрос есть.
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 19 кві, 2022 11:26

Хомякоид написав:Кто-то за последнюю неделю прощупывал спрос на аренду у Кийови ?
Реально что-то сдать ?
Из Лоха пропали квартира за комуналь или 3-4 тыс.
По идее спрос есть.

Всё достаточно активно сдается.
На сегодняшний день, в среднем минус 25-30% в гривне от довоенных цен с тенденцией к росту цены.
За комуналь это были заманухи.
Столь массового переезда квартирантов с квартиры на квартиру киевская история ещё не знала.
Ещё рано говорить о каких то закономерностях.
Всё зависит от киевского рынка труда.
UA

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 2345 раз.

Профіль

1
1
1
Повідомлення Додано: Вів 19 кві, 2022 12:23

Bolt
Колего, не виправдовуйтеся перед Владом. Він хороша людина, пише правильні речі, але продовжує літати у хмарах соціалістичних ілюзій. Не знаючи вашого сімейного стану, фінансових можливостей, щоденних потреб, які ви покриваєте за рахунок орендної діяльності, радить віддати квартири у безкоштовну експлуатацію якомусь волонтеру, який пропускатиме через вашу нерухомість і внутрішнє майно потоки біженців. Виникає питання: а хто контролюватиме того волонтера, щоб він часом за вашою щедрою спиною не спосусився стиха брати грошенята із знедолених сімей ?? Та й пожильці-біженці бувають різні. Хто відшкодує вам гроші, витрачені на неминуче відновлення стану квартир після сотень людей ?? Адже ви - альтруіст-благодійник-самозреченець - грошей милосердно не брали. До речі, сам Влад, полишаючи рідний край, свої помешкання завбачливо передав у руки далеких родичів і знайомих, а не пожертвував на потреби бійців тероборони для їхнього відпочинку між службовими завданнями. Тож, панове, давайте припинемо розмащувати на форумі соціляцько-комуняцькі шмарклі. Ще додам: пропонуючи свою львівську квартиру за гроші людям, які мають можливість сплачувати і бажають певного комфорту, ви допомагаєте звільнити місця у шкільних спортзалах для осіб без грошей, які б не отримали це місце з матрацом у спортзалі, якби львівський орендодавець не виконував свою соціально корисну роботу.
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 317 раз.

Профіль

#<1 ... 21962197219821992200 ... 2534>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор