|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 29 тра, 2022 13:34
BIGor написав:Влад, от я спочатку війни їхав до Львову і стояли в черзі 4 години серед тупо іномарок по 30-40 куе на київських номерах. Грошей у населення просто овер, не треба прибіднятися, тут розповідали до війни про забиті елітні ресторани Києва, нікуди грошовиті люди не поділися.
Ринок це баланс спроса та пропозиції. Люди з грошима є, але їх стане набагато менше. Тім, хто остануться, буде не до інвестування у нерухомість чи для перепродажу, чи для оренді. У той самий час пропозиція зросте - дехто планує залишитись закордоном. Зараз нема ринку продажу, тому не про що говорити, але є ринок оренди, який відновляється. Найближчі пару років прибутковість оренди буде захмарної, тому що ціна актива буде низька. Теханаліз. Зараз оренда в Києві в два рази дешевше в долларах. Рентабільність оренди за таких обставин як зараз повинна буде мінімум у два рази висче - 14% замість 7%. Тому отримаємо миттєву ціну на сьогодні це 1/4 від довоєнної у долларах та нижче. Така б вона була, коли б ринок існував, та мав час прийти до рівноваги. Це цифри на сьогодні і отримані з деяких припущень - що курс та ціна оренди ринкові, хоча оренда на мій погляд зараз занижена, а курс хтозна.
-
Vlad442
-
-
- Подякував: 6 раз.
- Подякували: 2203 раз.
-
- Профіль
-
1
1
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:06
Vlad442 написав: Investor_K написав:А во что тогда вкладываться?
Щоб вкладаться, треба мати кошти, дохід. У більшості населення стоїть першим питання "не куда вкладатись", а "що вкладати".
Киев Фейлиса и "Галя у мартена не стить" от Первого уже отменяется?
-
UA
-
-
- Подякував: 1865 раз.
- Подякували: 2280 раз.
-
- Профіль
-
1
1
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:29
5396669 написав:Я Сам снимал квартиру 3 дня посуточно в Централ Парке. До войны цена была 2000 грн. Сейчас на олкс стояло 1200. Сказал что буду 3 дня снимать за по 600. До вечера агенство морозилось, потом поняли, что мне не к спеху и сдали.
На Вишняківська,2 знімав недавно на 3 доби по 700грн/доба (в оголошенні 600 від 7 днів, за 3 доби хотіла по 750) . Але квартира видова на озеро, це було прикольно. Що дуже не сподобалось - це повна відсутність клієнтоорієнтованості у людей, що здавали. Після заїзду запитав за штопор (вино відкрити), так сказала що нема , не буде і взяти ніде (хоча сама живе здається в цьому ж під'їзді) . Мені здається що це мастхев по замовчуванню в таких квартирах. На виселення взагалі прислала доньку-підлітка, яка прийшовши навіть не змогла пояснити хто вона і навіщо завітала. Питання "чи все вам сподобалось?" я , її побачивши, вже і не очікував, і звичайно його і не було. Цікаво, ця сфера послуг у Києві стане колись не напівбидлячою? Якщо не складно, поділіться контактом в Сентрал-парк. Скоро ще треба буде, порівняю як у них.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 364 раз.
- Подякували: 2279 раз.
-
- Профіль
-
1
3
2
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:36
Ромасик написав: Hotab написав:На Вишняківська,2 знімав недавно на 3 доби по 700грн/доба (в оголошенні 600 від 7 днів, за 3 доби хотіла по 750) . Але квартира видова на озеро, це було прикольно.
знав би ти що це за озеро
Я зранку бігав по колу навколо нього. Не воняє. Рибаки ловлять рибу. ТЕЦ (чи що то) поряд на березі. А що там треба знати? Очисні то?
-
Hotab
-
-
-
- Профіль
-
1
3
2
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:40
Hotab ну за ним бортническая станция и мусоросжигательный завод (должен был попасть в кадр видовой квартиры). В это озеро норм люди не лезут. А если дом понравился, то это дешевая копия Патриотики.
Востаннє редагувалось Ромасик в Нед 29 тра, 2022 14:52, всього редагувалось 2 разів.
-
Ромасик
-
-
- Подякував: 1390 раз.
- Подякували: 816 раз.
-
- Профіль
-
Vlad442 написав: BIGor написав:Влад, от я спочатку війни їхав до Львову і стояли в черзі 4 години серед тупо іномарок по 30-40 куе на київських номерах. Грошей у населення просто овер, не треба прибіднятися, тут розповідали до війни про забиті елітні ресторани Києва, нікуди грошовиті люди не поділися.
Ринок це баланс спроса та пропозиції. Люди з грошима є, але їх стане набагато менше. Тім, хто остануться, буде не до інвестування у нерухомість чи для перепродажу, чи для оренді. У той самий час пропозиція зросте - дехто планує залишитись закордоном. Зараз нема ринку продажу, тому не про що говорити, але є ринок оренди, який відновляється. Найближчі пару років прибутковість оренди буде захмарної, тому що ціна актива буде низька..
Все навпаки. Ціни на нерухомість падають набагато повільніше, ніж на оренду. Тому прибутковість вже різко впала, і буде залишатись такою деякий час, щонайменше 1 рік після кінця війни. А от ціни оренди підуть вгору, а продажу все ще знижуватимуться, і прибутковість стане вище за довоєнну десь за 1.5-2 роки и залишатиметься вище довоєнної 1-1.5 роки. А роки за 2.5-3.5 прибутковість відновиться. За умови збереження миру.
-
adeges
-
-
- Подякував: 428 раз.
- Подякували: 1052 раз.
-
- Профіль
-
Hotab написав: Ромасик написав: Hotab написав:На Вишняківська,2 знімав недавно на 3 доби по 700грн/доба (в оголошенні 600 від 7 днів, за 3 доби хотіла по 750) . Але квартира видова на озеро, це було прикольно.
знав би ти що це за озеро
Я зранку бігав по колу навколо нього. Не воняє. Рибаки ловлять рибу. ТЕЦ (чи що то) поряд на березі. А що там треба знати? Очисні то?
ТЕЦ это мусоросжигательный завод за ним Бортническая станция аэрации. Туда до войны стекалось дерьмо примерно от 5-6 млн человек. Вам с направлением ветра просто повезло
-
UA
-
-
- Подякував: 1865 раз.
- Подякували: 2280 раз.
-
- Профіль
-
1
1
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:43
Ромасик написав:за ним бортническая станция и мусоросжигательный завод
Я по берегу пробіг, там труби з гарячою водою, через клапана свистів пар з кип'ятком. Думав ТЕЦ.
-
Hotab
-
-
-
- Профіль
-
1
3
2
Додано: Нед 29 тра, 2022 14:45
Hotab написав: Ромасик написав:за ним бортническая станция и мусоросжигательный завод
Я по берегу пробіг, там труби з гарячою водою, через клапана свистів пар з кип'ятком. Думав ТЕЦ.
там все в куче. Мусоросжигательный тоже дает тепло. Аркада где-то там строила свою котельную.
-
Ромасик
-
-
- Подякував: 1390 раз.
- Подякували: 816 раз.
-
- Профіль
-
|
+ Додати тему
|