Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 13061307130813091310 ... 14850>
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:22

Bobua написав:Купа сторінок була про дирижаблі й троси для зупинки крилатих ракет...
Цікаво, чим цей "стімпанк" скінчився? :)
Про Ізраїль (площа як у однієї укр.області!) згадували? Вони ж чомусь ракетами відбиваються багато десятиліть, а не тросами...

Втім, я от вже майже три місяці на фронті (де ротації...?) -- і дедалі менше розумію як співставити цю війну -- і ХХІст з його смартфонами, ШІ, квант.компами та ін. дивами...
От не в'яжеться воно все купи.
У першу світову, і навіть у другу -- все це копання окопів і арт.перестрілки -- це могло бути в новинку. Але ж нині вже аж ХХІст., Карл!
Якщо в другу світову люди мали лише компаси, секундоміри, і дерев'яні рахівниці, то не могли, мабуть, триангулювати позиції ворогів (вогневі, чи радіостанції) в реал.часі. Але ж ХХІст!
От щоразу коли ми на позиції користуємось рацією -- я чомусь уявляю, що ворожі системи, сучасні комп.системи, повинні миттєво виявляти ворожий сигнал, пеленгувати-триангулювати (і не трьома, а десятами точок), і давати їхній арті точні координати... І так само -- якщо чують/бачать постріли з арти. От як робить ця система визначення місця пострілів у Нью Йорку (стаття моск.мовою, укр. не знайшлась): https://tjournal.ru/flood/54386-nypd-gunshot
І про компанію: About ShotSpotter, Inc.
ShotSpotter is the leader in gunshot detection solutions that help law enforcement officials and security personnel identify, locate and deter gun violence. ShotSpotter offers its solutions on a SaaS-based subscription model. ShotSpotter is based in Newark, California.

І коли прилітають якісь "бомби" -- то не розумію, чи це таки працює сучасне техно, чи просто екстенсивний розвиток теми "єропланів" -- безпілотники з камерою, замість фанерних літачків зі спостерігачами, як то було, мабуть, ще століття тому...

Пробував працювати з безпілотником. Але то якось сумно. Цивільна (невійськова) модель. Беззахисна перед РЕБами. Координати не визначає. Треба намагатись співставити зображення (бічна проекція) з супутниковими фото (вигляд згори) на сусідньому планшеті, який вже і дасть координати...

Розрив між воєнною реальністю і фантастикою суч.техно світу -- вражає.

І я ще можу зрозуміти, що наше військо не має суч.технологій. Бо не мало фінансування...
Але ж ота типу "втарая армія" (х.з. в якій десятці зверху :) ) поглинала мільярди справжніх грошей...

Але ж і передові війська Землі й досі мають арту. Хоч я і не розумію, чим вона може бути корисна в суч.техно світі. Якщо за секунди після пострілів можна визначити місцеперебування арти і вдарити у відповідь... Чи це буде змагання -- у кого більше тої арти? :)

Причин багато, але ключова - це неприбутковість таких розробок.
Чому iPhone крутий, тому що туди(в розробку) вкладені мільярди і він приніс багато мільярдів прибутків.
Який зміст вкладати мільярди в розробку "триангуляторів арти", якщо це принесе мільйони прибутку? Тим більше не факт що ці новорозроблені "триангуляторів арти" будуть ефективні. Набагато надійніше і практичніше побудувати за ці мільярди багато нової арти - це є логічно в умовах мирного часу.
Не забувайте що після 1945 у нас(в світі) фактично мирний час.
Щодо "другої армії світу" так вони і не в змозі розробити такі системи. Що з тих мільярдів, якщо мозгів немає.
Востаннє редагувалось andrijk777 в Пон 13 чер, 2022 12:54, всього редагувалось 2 разів.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:25

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Уряд Німеччини відвертається не тільки від України, але і від союзників по ЄС та НАТО
Військо Польське не отримає, принаймні у найближчий перспективі, німецькі Leopard 2. Саме на ці машини, хоча б у мінімальній кількості, у Варшаві сподівались після того, як передали понад 240 радянських Т-72 Україні.

Загалом перемовини зайшли у глухий кут і залишається лише сподіватись на позитивні зміни - повідомив голова Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох, пише польське Defence24.
https://defence-ua.com/news/polscha_ne_ ... -7765.html
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:26

_Mykola_ написав:
  airmax78 написав:
  _Mykola_ написав:Удар?
Шоб шо?
Що реально це дасть русні?

ІІМНО: Кабмін і президента вони таким чином не дістануть, кадри такого удару миттєво облетять весь світ, і це буде знову переломним моментом типу Бучі, який дасть здвиг на потужне збільшення постачання важкої зброї та надсучасних ППО, артилерії та літаків. Крім того такий масштаний удар зачепить посольства інших країн... Це самогубство.

Ну як щоб шо? Щоб "шок і трєпєт", щоб всі хто повернувся до Києва або не виїжджав - зібрали речі і почали тікати, щоб спровокувати ще декілька мільйонів біженців до Європи, щоб боялись. Це ж терористи. Холоднокровні та без жодної моралі.

Угу, и 100+ РСЗО, 50+ самолетов, 100+ 155 мм арти, ППО і т.д. в термінових поставках.
І на кой така "перемога"?

Не факт. Багато нам всього надійшло після Бучі, Бородянки, Маріуполя, Чернігова, Харкова і т.ін.? Це при тому що всі чудово знали що вони готують повномасштабний наступ на Донбасі. Вони цілі міста разом з населенням стирають, а тут всього лише урядовий квартал. Як в Європі нещодавно заявили: нам же потім потрібно буде якось співіснувати з росією. (типу що давайте без фанатизму допомогати Україні у цій війні - не потрібно доводити рф до крайнощів).
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:44

airmax78
Факт, до Бучі багато хто з країн вагався щодо допомоги Україні, після, почали активніше допомагати, та виходити з бізнесу в росії. ДО Бучі, нам НЕ передавали важку арту, бронетехніку та ППО.

Макс, повертайтеся до Києва, побачите що місто живе, хіба що пусті вулиці, без транспорту після 23, зменшаться затрати на орендоване житло, зможете більше допомагати ЗСУ. Притула жаліється, що є де та що купляти, а грошей не вистачає.
https://www.youtube.com/watch?v=cxJrIf16Pik
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:45

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Bobua написав:Про Ізраїль (площа як у однієї укр.області!) згадували? Вони ж чомусь ракетами відбиваються багато десятиліть, а не тросами...

потому что у папуасов, с которыми они воюют, не ракеты а летающие трубы с иным видом топлива. если такая труба и зацепит инертного газа это никак не скажется на полете
они часто вообще сами по себе не долетают
wtf

Подякував: 18 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:49

Не можу я повернутись - доведеться з роботи звільнитись. І тоді не я вже буду допомогати, а мені буде потрібна допомога. Притулі зараз відправлю грошей.
airmax78

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 11:59

airmax78
1000 грн?
BIGor

Подякував: 1463 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 12:06

Re: Для тех кто снимает и сдает жилую недвижимость в Киеве -

_Mykola_ написав:Макс, повертайтеся до Києва, побачите що місто живе, хіба що пусті вулиці, без транспорту після 23, зменшаться затрати на орендоване житло, зможете більше допомагати ЗСУ. Притула жаліється, що є де та що купляти, а грошей не вистачає.

В DailyMail було обговорення статті про України з фото зі фронту, околиць Київа аід ракетним ударом, але англічан-американців (сподіваюсь там добра частина рос.тролей була) обурили фото Труханіва острова - там де люди відпочивають (Saturday підписано). На їх думку всі українські чоловіки повинні з камнями на російські танки та гради кидатися, а жінки та діти посилювати європейську демографію.
fox767676

Подякував: 400 раз.
Подякували: 185 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 12:12

Скільки ви з початку війни відправили? Чи факт перебування в Україні - це подвиг сам по собі?
airmax78

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 13 чер, 2022 12:15

Re: Для тех кто снимает и сдает жилую недвижимость в Киеве -

airmax78 написав:
  BIGor написав:
  airmax78 написав:Не можу я повернутись - доведеться з роботи звільнитись. І тоді не я вже буду допомогати, а мені буде потрібна допомога. Притулі зараз відправлю грошей.

1000 грн?

Скільки ви з початку війни відправили? Чи факт перебування в Україні - це подвиг сам по собі?

Можна опитування зробити, щоб можна було помірятися п*****, точніше, внесками в нашу перемогу.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8236 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 13061307130813091310 ... 14850>
Форум:
+ Додати
    тему