"Мы приняли решение: мы готовимся к зиме без российского газа. Чтобы продержаться эту зиму и, возможно, следующую зиму, государства ЕС могут продлить работу своих АЭС или угольных станций", - еврокомиссар по вопросам внутреннего рынка Тьерри Бретон.
Невідкладно вжити в установленому порядку заходів правового режиму воєнного стану щодо примусового відчуження майна ПрАТ "Новокраматорський машинобудівний завод" (м. Краматорськ, Донецька обл., ідентифікаційний код юридичної особи -- 05763599). https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40054
Для "...забезпечення невідкладних потреб держави в секторі безпеки і оборони, а саме оборонно-промисловому комплексі, для здійснення заходів із захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави від збройної агресії Російської Федерації."
Велика Британія планує тренувати 10 тисяч солдатів кожні 120 днів. Інші країни помножать цю цифру.
«Українська армія може відчути впевненість розширити свій наступ в напрямку Херсона ще влітку. Але реальний вплив нової зброї і підготовки може стати відчутним наступної весни після очікуваного зимового затишшя. Європейські чиновники кажуть, що Україна на той час буде в кращому стані, щоб відбити нові російські атаки і можливо навіть визволити деякі території», - йдеться в статті.
vitaliian написав:До этого со мной все спорили что уход русни с киевской области не был связан с переговорами в Стамбуле. Просто так совпало. Спустя 4 месяца пуйло проговорилось что таки какой то договор был. Я даже знаю примерно какой.
так само рахую що "звільнення" півночі повязане з переговорами. Інакше росіяне ж могли залишитись (хоча б в Сумах та біля Чернігова) і додатково без кінця тиснути на Україну
andrijk777 написав:Давайте підійдемо з іншого боку: У генштабі був план оборони України на випадок повномасштабної агресії РФ??? Так/Ні. Я думаю ні. Але ще весною 2021 було відомо про концентрацію військ РФ біля наших кордонів. Чим займався генштаб 9 місяців?
Після такого впевненого (та хоча б і невпевненого)) "ні" -- немає ніякого сенсу цікавитися Вашою думкою)))
Пояснюю: Ви практично заперечили, що 2*2=4.
Я просто в шоці)))))))))) Ну і щоб довести, точніше показати, що 2*2=4 (що доречно в першому класі чи дитсадочку, але викликає шок у більш старших класах, не кажучи про далі): *Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 лютого 2022 року "Про введення в дію плану оборони України та Зведеного плану територіальної оборони України". Як передає Укрінформ, відповідний указ №70/2022, опублікований на сайті Президента.
"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 24 лютого 2022 року "Про введення в дію плану оборони України та Зведеного плану територіальної оборони України", - ідеться у документі.
ЛАД написав:vitaliian Сейчас в сети столько фейков, что я не очень бы обращал внимание. Думаю, о таком событии наши с радостью сообщили бы. Там в конце фраза, которую Вы обрезали:
Как такое могло случится?🤔
оказалось не фейк
Українські захисники на Херсонщині знищили радіолокаційну станцію за понад 100 км від позицій, які зараз займають ЗСУ. Сьогодні в українській армії для Himars використовують високоточні ракети M31A1 GMLRS, у яких заявлена дальність стрільби 84 км: це на 16 км менше, аніж пролетіли ракети. Це свідчить про те, що ракетні системи Himars не лише здатні потужно нищити зброю ворога, а й можуть суттєво вплинути на перебіг війни.
Про знищення радіолокаційної станції РФ 19 липня повідомив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук. А 20 липня пресслужба Сухопутних військ ЗСУ підтвердила цей факт.
«У Лазурному знищили надсучасну російську станцію радіолокації 48Я6-К1 «Підліт». Найцікавіше те, що знищили її в Херсонській області, більш ніж за 100 км від позицій, які зараз займають ЗСУ», – йдеться в повідомленні
andrijk777 написав:1 січня 2022 року. А до цього? І що зробили тероборона в Херсоні, наприклад?
Ну як же, були і серйозно озброєні (бандерівським смузі). Все було продумано - геніальний план оборони від найвеличніших.
Це різні речі. Зовсім різні -- план та реалізація плану. Не маю сумніву, що план достатньо відповідає вимогам та цілям.
Проблема, як завжди, з практичною реалізацією. З виконавцями та контролерами підготовки, виконання. Це класика нашого життя -- добре спланувати (план, програма) і ... зробити по мінімуму.
Але трапилось, що практично знадобилася повна реалізація. Повна. Форс-мажор.
andrijk777 написав:1 січня 2022 року. А до цього? І що зробили тероборона в Херсоні, наприклад?
Ну як же, були і серйозно озброєні (бандерівським смузі). Все було продумано - геніальний план оборони від найвеличніших.
Це різні речі. Зовсім різні -- план та реалізація плану. Не маю сумніву, що план достатньо відповідає вимогам та цілям.
Проблема, як завжди, з практичною реалізацією. З виконавцями та контролерами підготовки, виконання. Це класика нашого життя -- добре спланувати (план, програма) і ... зробити по мінімуму.
Але трапилось, що практично знадобилася повна реалізація. Повна. Форс-мажор.
Проблема в тому, що ми не знаємо, який був план. Можливо все так і було задумано, і план виконано на 100%.