detroytred написав:.......... В порівнянні роліка і розповідей Успіха, Бобуа нема нічого нелогічного. Максимум до чого можна прискіпатись -- це очевидне. Контраст. Що я і підкреслив.
Нелогично сравнивать рекламный ролик с реальной жизнью и из такого сравнения делать вывод о контрасте.
Про те, що слова Фріза відрізняються від того, що пишуть Успіх, Бобуа, я нічого не говорив. Ваше "Между прочим..." нелогічно з чого наведено.
О Фризе я вспомнил только потому, что он старый форумчанин (да и вообще не мальчик) хорошо известный на форуме уравновешенностью и здравостью суждений. Лично для меня его подтверждение того, о чём писали Успіх и Бобуа, имело весомое значение.
Про "нарушение нейтралитета, но всё же не полное" --- про повне порушення нейтралітету в мене теж мови не було.
Я, вообще-то, писал о том, что пока не вижу "пируэтов", вижу только отсутствие окончательно определённой позиции. Всё, что дальше (сравнение с 41-45, поставки оружия и их связь с нейтралитетом), это уже просто мои мысли по поводу, а не ответ Вам. Ну и разрешение на поставки оружия, содержащие швейцарские изделия я лично не расцениваю как нарушение нейтралитета. Хотя с точки зрения каких-то "международных законов", возможно, я не прав.
Навіщо Ви у відповідях відштовхуєтесь від того, чого в мене нема? По якій логіці?
Простите, не вижу, где я "відштовхуюсь від того, чого в Вас нема". Что-то мы с Вами перестали понимать друг друга.
З.и. і перечитайте для чого я дав оті посилання.
Перечитал. Не понял для чего. Что не так?
Прошу прощения за задержку с ответом, но я всё же не могу целый день сидеть за компом. Меня сегодня и так слишком много было.
sashaqbl написав:Вже 100 разів це тут обговорювали. Так, 100 ракет в рік. На 6 залпів однієї батареї. Пів дня війнию. Навіть не 3 дні, до яких готувалась Росія. Це і є про, враховуючи, що розхід ракет до РСЗВ йде на тисячі(в одному з пакетів допомоги від США бачив цифру в 3400 ракет GMLRS). Я не знаю можливостей по виготовленню в КБ "Луч", але впевнений, що при наявності держзамовлення хоча б кілька тисяч в рік виготовляти було б можливо. Не десятки тисяч, які були потрібні, але й не 100 ракет в рік!
Давайте починати із бюджету. Вільха імовірно коштує тих самих 100 тис. доларів за ракету, як GMLRS при тому що вона втричі важча. 100 ракет, це десь 10 млн. доларів або близько 1% від всіх грошей на закупівлю озброєнь. В той же час було критично важливим купити перший дивізон Нептуна за 40 млн. доларів, або 4%, що й було доведено практикою. 3400 ракет -це 340 мільйонів доларів, або 34% від всіх закупівель озброєнь, що якось овердофіга. А були ще програма технічного обслуговування ракет Точка і Точка-У, якими влучили той самий УДК Саратов та ще мабуть багато чого, програма Буревій - модернізація Урагана, 40 км снаряди від КБ Південне до Града, якісь закупки озброєнь до 100 мм Рапіри та врешті решт гроші на знімання зі зберігання артилерійського озброєння для формування нових бригад після 2014 року. А ще була масова закупівля (біля 7000 ) ракет Стугна, якими теж багато чого спалили. А ще була епідемія коронавірусу 2020-2021... Забули? При цьому ми повертаємось до джерел - а чи готові всі сплачувати більше податків? Чи готові радикально підвищити податки ФОП, як ключовий механізм оптимізації податків для великого бізнесу.
варіант ефективнішого використання вже наявного ресурсу ніяк не проходить? тільки збільшити? я думаю, чимало громадян були готові проміняти фінансувння "великого ..дівництва" на фінансування військово-оборонного комплексу і військових замовлень. не факт, звісно, що і там би хтось таки не нажився, але щось би і залишилося. але "маємо те, що маємо" (с). і головна біда в тому, що люди вперто (хз чому, хтось із тупості, хтось ще чомусь) не хочуть визнавати власних про.., ой, пробачте, помилок, на всіх рівнях, від самого маленького до самого великого. визнання помилки - перший крок до її виправлення. може і не факт, що вийде, але хоча б буде шанс, без цього точно не вийде. без такого визнання пересічний (і не пересічний) просто приречений ходити по одних і тих же граблях.
Интересно, на кой чёрт сирены в Харькове? Уже просто раздражает. У нас бывает 2 варианта: 1. сирены воют и... ничего; 2. прилёт, взрыв, потом сирена. В обоих случаях смысла не вижу. Уже давно никто не обращает на них внимание. Но включают по 100 раз на день. В других городах, может, смысл и есть. У нас все обстрелы исключительно С-300 из Белгорода, понятно, никакие оповещения не успевают. В других городах тоже часто?
++14.30++ После вступления в силу второго этапа нефтяного эмбарго ЕС, в Германию практически перестала поступать нефть из России. В январе 2023 года Германия импортировала лишь 3500 тонн российской нефти, сообщило Федеральное статистическое ведомство. В январе 2022 года - за месяц до начала российского вторжения в Украину - ФРГ получила из России 2,8 млн тонн нефти. "Российские поставки нефти практически прекратились. Математически они сократились на 99,9 процента", - отметили статистики. В результате доля РФ в общем объеме нефтяного импорта Германии сократилась с 36,5 процента в январе прошлого года до 0,1 процента сейчас.
++15.00++ Обучение украинцев, прибывших в Германию для прохождения оперативной подготовки на боевых танках Leopard 2, приближается к завершению. После многонедельного курса подготовки солдаты 13 марта выполнили боевые стрельбы на военном полигоне Берген, расположенном в федеральной земле Нижняя Саксония. Обучение позволило украинским военным вести стрельбы с современными системами вооружения, заявил бригадный генерал Бьорн Шульц (Björn Schulz), командир школы танковых войск в Мунстере. Германия поставит Украине 18 современных основных боевых танков Leopard 2, еще три танка передаст Португалия.
++20.40++ В Испании завершили подготовку первые украинские экипажи, которым предстоит на танках Leopard 2 A4 защищать свою страну от военной агрессии России. В течение четырех недель военнослужащие ВСУ - как кадровые военные, так и резервисты - в возрасте от 21 до 60 лет занимались в Национальном учебном центре в Сарагосе. В общей сложности подготовлены 55 человек: десять экипажей и 15 техников, сообщило агентство Reuters со ссылкой на министерство обороны Испании.
++18.15++ Великобритания на фоне войны России против Украины и других мировых кризисов увеличит расходы на оборону. В ближайшие два года на военные нужды будет дополнительно выделено почти 5 млрд фунтов стерлингов (5,65 млрд евро), в том числе 3 млрд - на силы ядерного сдерживания и военный блок с США и Австралией AUKUS, сообщило правительство в Лондоне. Около 1,9 млрд фунтов будет направлено на восполнение арсенала боеприпасов, сильно сократившегося из-за военной помощи Украине. "Поскольку мир становится менее стабильным, а соперничество между государствами усиливается, Великобритания должна быть готова постоять за себя", - заявил премьер-министр Соединенного Королевства Риши Сунак, направившийся в Вашингтон для переговоров с президентом США Джо Байденом и главой правительства Австралии Энтони Албанизом.
++17.40++ Председатель КНР Си Цзиньпин планирует провести переговоры с президентом Украины Владимиром Зеленским, пишет The Wall Street Journal со ссылкой на осведомленные источники. Это будут первые переговоры лидеров КНР и Украины с начала войны. По данным издания, встреча пройдет на следующей неделе в онлайн-формате. Перед переговорами с Зеленским Си Цзиньпин намерен приехать в Москву и встретиться с российскими президентом Владимиром Путиным. О планах китайского лидера на следующей неделе посетить Россию ранее также сообщило агентство Reuters.
++02.05++ Кабинет министров Украины 13 марта поддержал законопроект об увеличении расходов госбюджета на 537 млрд гривен (13,5 млрд евро), средства пойдут на оборонные цели. Как сообщил президент Украины Владимир Зеленский в вечернем обращении, кабмин предложил Верховной раде утвердить изменения. Деньги будут направлены на финансовое обеспечение военных, на закупку оборудования, в том числе - беспилотных летательных аппаратов.
Соединенные Штаты заключили контракты стоимостью $522 млн на производство артиллерийских боеприпасов для Вооруженных сил Украины с двумя компаниями.
Как сообщает Радио Свобода заказ получили "Northrop Grumman Systems" и "Global Military Products. Соответствующее решение США приняли на фоне опасений, что Украина быстро исчерпывает запасы артиллерийских снарядов.
Боеприпасы из новых партий США планируют поставлять Украине уже в марте. ..... Сейчас США способны изготавливать 14 тысяч гаубичных снарядов в месяц, однако столько Украина тратит за два дня.
ЛАД написав:Нелогично сравнивать рекламный ролик с реальной жизнью и из такого сравнения делать вывод о контрасте
Логічно. Бо реально є частини, підрозділи, в яяких все саме так гарно і красиво, як наведено у роліку. Тому я порівняв саме з Успіхом-Бобуа, підкреслив різницю саме для їх випадка, вказав на контраст, нагадав про те, що всюди все по-різному.
\\\\
З.и. і перечитайте для чого я дав оті посилання.
Перечитал. Не понял для чего. Что не так?\\\\ Посилання були надані не для показу піруетів швейцарців, а для доведення саме Вам (саме після Ваших зауважень), яким чином застосовується наразі поняття "відмова від нейтралітету". Що мова не про повну відмову від нейтралітету (про яку Ви завели мову у зауваженні), а про надання зброї Україні.
У російських загарбників закінчуються артилерійські боєприпаси, тож бойові ватажки окупантів на багатьох ділянках фронту застосовують надзвичайно каральні норми. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.
«Це майже напевно було ключовою причиною того, що останнім часом жодне російське з'єднання не могло вести оперативно значущі наступальні дії», – йдеться у повідомленні.
За даними британської розвідки, Росія вже вдалася до видачі старих запасів боєприпасів, які раніше вважалися непридатними для використання. Указом президента РФ від 3 березня встановлено заходи для мінпромторгу щодо повноважень керівників підприємств оборонно-промислового комплексу, які не виконують виробничих завдань.
«Росія все частіше застосовує принципи командної економіки до свого військово-промислового комплексу, тому що вона визнає, що її оборонні виробничі потужності є ключовим уразливим місцем «спеціальної військової операції», яка дедалі більше виснажується», – зазначили у міноборони Британії.
Всі пазли сходяться. Зустрічі і запевнення спочатку голови Єврокомісії, а потім прем'єрів Британії та Австралії з Байденом є реакцією на рішення Сі їхати до мацкви. Тобто остаточно формуються коаліції. Протистояння буде тільки зростати. Сі - рідкісний мудак.
*Американське видання пояснює, чому Пекін зробить помилку, якщо почне постачати Москві зброю для війни проти України.* https://zn.ua/ukr/WORLD/wp-kitaj-zradit ... osiju.html Невеличкий шанс, що Китай не наважиться на постачання зброї рфії, є. Але навіщо ж тоді Сі збирається до рашки? Чаю попити? Гадаю, щоб особисто обговорити остаточні умови васалітету ріфляндії.