Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 508509510511512 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 10:16

Shaman писал(а):щось ви надто звузили поняття "фінансист". тобто це людина, яка складає звітність за IFRS.

чи я надто розширюю - я включаю сюди й економістів, яка рахують собівартість, й фінансистів що працюють в казначействах, й взагалі працівників банків. й тут дуже багато залежить від країни перебування.

й чесно не зрозумів ваші "А, С, АМ, М". знову ж таки як на мене менше менеджера ні про що не каже, ну може ще старший аудитор (раніше, коли аудиторів було мало, котувалося) - зараз не певен

Я не звужую поняття. Тільки кажу про те, з чим стикався особисто. Впевнений, що інші професії, пов'язані з фінансами, теж мають шанси на успішне працевлаштування. Звичайно, ми зараз не говоримо про, скажімо, кредитного консультанта, який спілкується з клієнтами в банку. Чи ще якісь подібні кейси. Але якщо людина володіє англійською хоча б на рівні В1 та розуміє значення слів "інвойс, рахунок, дебет, баланс, ПДВ", то є усі шанси знайти щось краще за прибирання номерів чи обслуговування посудомийки у ресторані.
"А, С, АМ, М" - це рівні посад у аудиті. А - assosiate (у різних компаніях назіваються по різному), С - senior, AM - assistant manager, M - manager.

Shaman писал(а):рівень С2 - це дуже сильний рівень англійськоЇ - звісно с таким візьмуть. тільки як на мене, рівень С2 - це вже для професійних лінгвістів

С2 - це синиор, що вже має другий рік досвіду на цій позиції, не про рівень володіння мовою.
  Shaman писал(а):а як щодо фінансових директорів тих чи інших бізнесів? не чули про таких? обсяги там дуже часто сягають пари млрд грн на рік. дуже великий практичний досвід, але звіт з IFRS може не відразу складуть - доведеться згадувати.

Для фін. дирів взагалі усі двері відкриті. Це за замовчуванням люди, які розбираються в усіх аспектах фінансової діяльності компанії. Хоч і не повинні бути спеціалістом у кожному з них, але й звичайні керівники відділів теж не завжди є спеціалістами. У мене була колись "керівничка", якій треба було пояснювати: чому у цій проводці ось це іде по дебету, а ось це - по кредиту.
Люди, які пройшли кар'єрними сходами з самого долу всередині компанії. Люди, які нерідко мають досвід у тому ж самому аудиті чи консалтінгу. Тож не думаю, що в них будуть великі труднощі з працевлаштуванням. Інша справа, що самих вакансій CFO не так вже й багато.
Хоча в Україні є ще один підвид фіндирів - це ті, головна задача яких виводити гроші у офшори та "рішати" з податковою.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 10:38

Bolt писал(а):працював на металопрофілі за 500 грн в 2008 році, на той час в мене на ЛАЗі, ЗП була 1300 грн(інженер, теж згрубша особливо не напрягався)

500 грн у Львові в 2008 - це якась нісенітниця. Вже не було таких низьких зарплат тоді.
1300 - вже досить низька зарплата для інженера. При бажанні можна було мати більше.

А який взагалі зміст згадувати що було в 2008 році? Сьогодні 100$ вже не зарплата.
В доларах наша(українська) зарплати зростає значно швидше ніж в США. :D - і це факт.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 10:57

andrijk777 писал(а):
  Bolt писал(а):працював на металопрофілі за 500 грн в 2008 році, на той час в мене на ЛАЗі, ЗП була 1300 грн(інженер, теж згрубша особливо не напрягався)

500 грн у Львові в 2008 - це якась нісенітниця. Вже не було таких низьких зарплат тоді.
1300 - вже досить низька зарплата для інженера. При бажанні можна було мати більше.

А який взагалі зміст згадувати що було в 2008 році? Сьогодні 100$ вже не зарплата.
В доларах наша(українська) зарплати зростає значно швидше ніж в США. :D - і це факт.

То зростає, то падає. Пам'ятаю, в 2014 році ЗП стала 275 дол. в місяць. Зростає значно швидше ніж в США :mrgreen:
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:05

в 2021 роцу.
зараз в британії - 2500 фунтів, черга на 3 місяці
найдешевше - литва 800 ойро, черга біля місяця

за 90 ойро там ніхто навіть слухавку не візьме[/quote]

Правильно писать =евро=,если это деньги евросоюза!
1973cc11

С нами с: 13.12.19
Благодарил (а): 12 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:13

BIGor писал(а):То зростає, то падає. Пам'ятаю, в 2014 році ЗП стала 275 дол. в місяць. Зростає значно швидше ніж в США :mrgreen:

Беріть період побільше для обєктивності.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:17

Re: Еміграція, заробітчанство

Блин, где вы такие работы находите ) у меня первая работа была в 2005 на американском хостинге в поддержке (самая низкая позиция), и то 400уе давали. А в 2013-2014 я уже фрилансил за 10уе/час (1.5к уе в месяц выходило). Ну и я бы не сказал что это были большие деньги, бОльшая часть сразу улетала на аренду и еду. Какие там 275уе в месяц в 2014, тогда аренда уже дороже стоила. Это как, не есть, не пить, чисто лендлорду заплатил и святым духом питаешься? Я конечно не могу на 100% утверждать, но мне кажется в те года уже и не было таких зарплат...

ну и 500грн в 2008, это ведь перед кризисом, тогда еще у всех все норм было и зп около 1000уе в месяц в Киеве не были экзотикой. Я сомневаюсь что во Львове средняя зп могла быть тогда в 10 раз меньше.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:24

Re: Еміграція, заробітчанство

Безвизовый въезд в США для граждан Израиля будет введен в сентябре
nekefer

С нами с: 24.10.14
Благодарил (а): 65 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:25

airmax78

Чому у вас так підгоріло хто як саме виїхав?
Якщо виїзд заборонений вже більше року і ніхто з перелічених немає 3-х неповнолітніх дітей, то що це означає?
Купили доки і купили, на божому суді будете давати відповідь, а не тут((((
somilitark

С нами с: 30.12.09
Благодарил (а): 708 раз.

5
5
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 11:31

Gastarbaiter писал(а):
  Shaman писал(а):щось ви надто звузили поняття "фінансист". тобто це людина, яка складає звітність за IFRS.

чи я надто розширюю - я включаю сюди й економістів, яка рахують собівартість, й фінансистів що працюють в казначействах, й взагалі працівників банків. й тут дуже багато залежить від країни перебування.

й чесно не зрозумів ваші "А, С, АМ, М". знову ж таки як на мене менше менеджера ні про що не каже, ну може ще старший аудитор (раніше, коли аудиторів було мало, котувалося) - зараз не певен

Я не звужую поняття. Тільки кажу про те, з чим стикався особисто. Впевнений, що інші професії, пов'язані з фінансами, теж мають шанси на успішне працевлаштування. Звичайно, ми зараз не говоримо про, скажімо, кредитного консультанта, який спілкується з клієнтами в банку. Чи ще якісь подібні кейси. Але якщо людина володіє англійською хоча б на рівні В1 та розуміє значення слів "інвойс, рахунок, дебет, баланс, ПДВ", то є усі шанси знайти щось краще за прибирання номерів чи обслуговування посудомийки у ресторані.
"А, С, АМ, М" - це рівні посад у аудиті. А - assosiate (у різних компаніях назіваються по різному), С - senior, AM - assistant manager, M - manager.

Shaman писал(а):рівень С2 - це дуже сильний рівень англійськоЇ - звісно с таким візьмуть. тільки як на мене, рівень С2 - це вже для професійних лінгвістів

С2 - це синиор, що вже має другий рік досвіду на цій позиції, не про рівень володіння мовою.
  Shaman писал(а):а як щодо фінансових директорів тих чи інших бізнесів? не чули про таких? обсяги там дуже часто сягають пари млрд грн на рік. дуже великий практичний досвід, але звіт з IFRS може не відразу складуть - доведеться згадувати.

Для фін. дирів взагалі усі двері відкриті. Це за замовчуванням люди, які розбираються в усіх аспектах фінансової діяльності компанії. Хоч і не повинні бути спеціалістом у кожному з них, але й звичайні керівники відділів теж не завжди є спеціалістами. У мене була колись "керівничка", якій треба було пояснювати: чому у цій проводці ось це іде по дебету, а ось це - по кредиту.
Люди, які пройшли кар'єрними сходами з самого долу всередині компанії. Люди, які нерідко мають досвід у тому ж самому аудиті чи консалтінгу. Тож не думаю, що в них будуть великі труднощі з працевлаштуванням. Інша справа, що самих вакансій CFO не так вже й багато.
Хоча в Україні є ще один підвид фіндирів - це ті, головна задача яких виводити гроші у офшори та "рішати" з податковою.

кейси - Канада, головний бухгалтер - поки що не може працювати навіть bookkeeper, бо не має відповідного диплому - конвеєр чекає.

та ж Німеччина - без знання німецької на рівні хоча б B2 - я думаю на роботу не візьмуть. мені колись особисто сказали - досвід влаштовує, але нам треба спілкування англійською. для будь якого директора/власника важливо дійсно пряме спілкування на такий важливій посаді, як CFO. й важливо також знання законів, податків та інше країни перебування - а вивчити все це - теж час, інколи чималий

насправді перелік завдань фіндира в нашій країни - трохи ширший. й можу сказати, що налаштування систему обліку бухгалтерська/управлінська - ще той кейс, набагато складніше, ніж просто облік за IFRS ;)

щоб підсумувати - чим нижче стартова посада, тим легше знайти роботу. але людині рівня фіндиру бізнесу з умовним оборотом сотні млн грн на рік знайти відповідну роботу за кордоном - це складний кейс. знову ж таки - диплом, мова, знання місцевого законодавства. у вас є такі знайомі? отож 8)
хоча скільки тих фіндирів :D а от консультантів в банках -дійсно багато
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 12:00

slonomag писал(а):Блин, где вы такие работы находите ) у меня первая работа была в 2005 на американском хостинге в поддержке (самая низкая позиция), и то 400уе давали. А в 2013-2014 я уже фрилансил за 10уе/час (1.5к уе в месяц выходило). Ну и я бы не сказал что это были большие деньги, бОльшая часть сразу улетала на аренду и еду. Какие там 275уе в месяц в 2014, тогда аренда уже дороже стоила. Это как, не есть, не пить, чисто лендлорду заплатил и святым духом питаешься? Я конечно не могу на 100% утверждать, но мне кажется в те года уже и не было таких зарплат...

ну и 500грн в 2008, это ведь перед кризисом, тогда еще у всех все норм было и зп около 1000уе в месяц в Киеве не были экзотикой. Я сомневаюсь что во Львове средняя зп могла быть тогда в 10 раз меньше.

В мене тоді була дуже відповідальна робота, під кінець 2014 долар вийшов до 24 грн, і пам'ятаю тоді підвищили ЗП з 6000 грн до 7000 грн. От і виходило 7000 грн/24 = 291 дол. після підвищення. Напевно пагано памятаєте ті часи. До речі, тоді в мене була ЗП вища середньої по Києву https://index.minfin.com.ua/labour/salary/average/2014/ на кінець року - 6414 грн при курсі 24 = 267 дол (до податків згідно з даними Мінфіну)
Звичайно якщо в ІТ працювати, то зарплати середні треба множити на 10 мінімум. Тому і свічнувся.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
  #<1 ... 508509510511512 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама