Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 579580581582583 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:03

Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:14

більшість не обжилися, а отримують допомогу. як тільки скінчиться допомога, більшість, у кого є житло, - повернуться. й стояти за конвеєром - далеко не всі бажають.

з приводу М1860 - ваша мрія зрозуміла, полетите. але скажіть, хто там чекає наших М1860? я наразі бачу лише декілька родин, що облаштовуються на місці, більшість просто перечікує.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:29

А якщо в Україні, навіть конвеєра не буде?!
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:47

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Bolt писал(а):Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.

Ну така ситуація у всіх містах, чи у Львові не треба віддавати зарплату на оренду? Можливо є сенс вертатися людям які жили у великих містах і мали свою нерухомість. А якщо в умовний Крижопіль - де роботи впринципі немає - то тут будуть думати що краще віддавати пів зп в Братіславі.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:48

rjkz писал(а):...
Я как раз в курсе про всю остальную Украину.
Я и себя жутко "узбешным" не считаю.
Здоровое стремление зарабатывать и обеспечивать семью.
Никогда не стремился делать карьеру, все что получалось - благодаря образованию, многолетнему опыту и накопленным знаниям.
Я тоже не раз сталкивался с тем, что работодатели очень болезненно начинали реагировать на мои зарплаты (почти никогда на ставку) и начинали либо резать условия либо тупо не доплачивать либо сами влазили на "мою территорию", чтобы выхватить кусок, который они и так-бы получили, но и я-бы заработал.
Я тогда тупо открыл свою фирму и то, что я делал раньше для работодателя, стал делать только для себя.

Фактически работодатель сам себя выпорол, когда начал отжимать мои заработанные деньги. А мне дало "волшебный пендель".
Теперь разница между мной и Болтом - и его и меня пытались наипать работодатели. По крайней мере он так это преподносит.
У меня не было обязательств перед работодателем работать с 8 до 5 пять дней в неделю. НЕт, я работал и до ночи и по ночам и в выходные и без отпусков.
Но в этом я был финансово заинтересован. И не получал ни копейки за режим стендбай, то есть ставку, которой работодатель мог-бы претендовать на какие-то обязанности, не связанные напрямую с моим заработком. Условия были вполне прозрачные. Я тебе результат, ты мне - деньги. Но тут началось "это слишком много". Ну, ок, будет тебе не слишком много.
У Болта-же оплата была за рабочее время. Так как результат "построенная дача" вряд ли то, за что платил работодатель.

я й намагаюся людям довести, що якщо якісно виконуєш свою роботу - то й кар'єра сама собою йде.

а от те, що власник починає вважати, що надто багато заробляє працівник - це дійсно проблема українського малого та середнього приватного бізнесу. навіть не маю логічного пояснення цьому явищу - хіба що банальна жадібність. люди, які дійсно вміють заробляти гроші для бізнесу, а їм за це відповідно не платять - порядні люди йдуть, не дуже порядні починають вибудовувати свої схеми достойної оплати. в будь якому разі в підсумку власник втратить більше.

поряд йде інше явище - бізнес сягає вже млрд обсягів, а власник все намагається операційно керувати, замість того, щоб зайнятися стратегією. все це хвороби молодого капіталізму.

але є багато й адекватних власників бізнесу, їх стає все більше.

Bolt це взагалі про інше, навіть не варто порівнювати.
зараз мені спало на думку порівняння, що це як Робін Гуд від робітників - наказує хитропопих власників/директорів. про виконання роботи навіть не йдеться :D
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:49

Shaman писал(а):
  flyman писал(а):Якщо закінчиться прям сьогодні, то вернеться менше половини, але замість тих хто вернувся виїде приблизно стільки ж М1860.
А так як все затягується, то бажаючих повернутися буде все менше і менше.
Хоча би тому, що якщо вже обсівся на новому місці, то ще раз повертатися і починати з по новому, більшість скаже "нас і здесь нє плохо кормят"

більшість не обжилися, а отримують допомогу. як тільки скінчиться допомога, більшість, у кого є житло, - повернуться. й стояти за конвеєром - далеко не всі бажають.

з приводу М1860 - ваша мрія зрозуміла, полетите. але скажіть, хто там чекає наших М1860? я наразі бачу лише декілька родин, що облаштовуються на місці, більшість просто перечікує.

Виходить я не попадаю в Вашу так звану "більшість"? І в мене багато знайомих не попадають. Всі знайомі роботящі, платять оренду і працюють.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 08:57

Shaman писал(а):більшість просто перечікує.
люди поехали в надежде на шару животворящую. Когда шара закончится окажется что их ждет самая низкооплачиваемая работа за еду. Мой приятель работая со своей невестой в Польше могли снять комнату в ч.секторе пригорода Варшавы. В итоге оба вернулись, потому что одному еще кое как покрутиться можно, а с семьёй нужны на порядок другие доходы. Имхо молодежь до 23лет мб и останется. Остальные вернутся.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 09:03

BIGor писал(а):
  Bolt писал(а):Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.

Ну така ситуація у всіх містах, чи у Львові не треба віддавати зарплату на оренду? Можливо є сенс вертатися людям які жили у великих містах і мали свою нерухомість. А якщо в умовний Крижопіль - де роботи впринципі немає - то тут будуть думати що краще віддавати пів зп в Братіславі.

Та в принципі, якщо заробляти у Львові 10 кг, то за 4-5 тис якусь гостинку можна заняти.(Невідомо, як жити, на те, що залишиться)
Ну, я тому і не виїхав, бо живу в великому місті і маю нерухомість.
Bolt

1
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 09:03

Bolt писал(а):
  Shaman писал(а):
  flyman писал(а):Якщо закінчиться прям сьогодні, то вернеться менше половини, але замість тих хто вернувся виїде приблизно стільки ж М1860.
А так як все затягується, то бажаючих повернутися буде все менше і менше.
Хоча би тому, що якщо вже обсівся на новому місці, то ще раз повертатися і починати з по новому, більшість скаже "нас і здесь нє плохо кормят"

А якщо в Україні, навіть конвеєра не буде?!

якщо не буде, то важко - але це надто апокаліптичний сценарій.

тут дивиться яка справа - якщо в Україні питання з житлом вирішене, то на життя грошей вистачить. й людина буде працювати тут заступником головного бухгалтера, ніж фасувати креветки. чи наприклад працювати в мерії в невеличкому місті, але ходити в білому пальто у власний кабінет, ніж клеїти коробки - це все реальні кейси.

чомусь явно це не кажуть, але за конвеєром ти собі на житло не заробиш - ні в Польщі, ні в Німеччині, ні в США.

й тут пишуть хлопці, а от у дівчат, з якими я спілкуюсь, як на мене алогічна туга за домом - бажають повернутися й все. не всі можуть/хочуть адоптуватися в новому середовищі, особливо 50+. мова погано багатьом заходить - багато причин. люди вже зараз починають повертатися.

чого сперечатися - протягом декількох років подивимось
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 16 апр, 2023 09:07

Bolt писал(а):
  BIGor писал(а):

Та в принципі, якщо заробляти у Львові 10 кг, то за 4-5 тис якусь гостинку можна заняти.(Невідомо, як жити, на те, що залишиться)
Ну, я тому і не виїхав, бо живу в великому місті і маю нерухомість.

але є зп 15-20 тис грн, й не так багато бажаючих працювати. зварювальники взагалі 25-30 т грн очікують

я навіть не знаю, чи є бажаючі на 10 т грн ;)
Shaman

2
4
5
  #<1 ... 579580581582583 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему