|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:03
Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 270 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:14
більшість не обжилися, а отримують допомогу. як тільки скінчиться допомога, більшість, у кого є житло, - повернуться. й стояти за конвеєром - далеко не всі бажають.
з приводу М1860 - ваша мрія зрозуміла, полетите. але скажіть, хто там чекає наших М1860? я наразі бачу лише декілька родин, що облаштовуються на місці, більшість просто перечікує.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:29
А якщо в Україні, навіть конвеєра не буде?!
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:47
Bolt написав:Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.
Ну така ситуація у всіх містах, чи у Львові не треба віддавати зарплату на оренду? Можливо є сенс вертатися людям які жили у великих містах і мали свою нерухомість. А якщо в умовний Крижопіль - де роботи впринципі немає - то тут будуть думати що краще віддавати пів зп в Братіславі.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1454 раз.
- Подякували: 1860 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:48
rjkz написав:... Я как раз в курсе про всю остальную Украину. Я и себя жутко "узбешным" не считаю. Здоровое стремление зарабатывать и обеспечивать семью. Никогда не стремился делать карьеру, все что получалось - благодаря образованию, многолетнему опыту и накопленным знаниям. Я тоже не раз сталкивался с тем, что работодатели очень болезненно начинали реагировать на мои зарплаты (почти никогда на ставку) и начинали либо резать условия либо тупо не доплачивать либо сами влазили на "мою территорию", чтобы выхватить кусок, который они и так-бы получили, но и я-бы заработал. Я тогда тупо открыл свою фирму и то, что я делал раньше для работодателя, стал делать только для себя. Фактически работодатель сам себя выпорол, когда начал отжимать мои заработанные деньги. А мне дало "волшебный пендель". Теперь разница между мной и Болтом - и его и меня пытались наипать работодатели. По крайней мере он так это преподносит. У меня не было обязательств перед работодателем работать с 8 до 5 пять дней в неделю. НЕт, я работал и до ночи и по ночам и в выходные и без отпусков. Но в этом я был финансово заинтересован. И не получал ни копейки за режим стендбай, то есть ставку, которой работодатель мог-бы претендовать на какие-то обязанности, не связанные напрямую с моим заработком. Условия были вполне прозрачные. Я тебе результат, ты мне - деньги. Но тут началось "это слишком много". Ну, ок, будет тебе не слишком много. У Болта-же оплата была за рабочее время. Так как результат "построенная дача" вряд ли то, за что платил работодатель.
я й намагаюся людям довести, що якщо якісно виконуєш свою роботу - то й кар'єра сама собою йде. а от те, що власник починає вважати, що надто багато заробляє працівник - це дійсно проблема українського малого та середнього приватного бізнесу. навіть не маю логічного пояснення цьому явищу - хіба що банальна жадібність. люди, які дійсно вміють заробляти гроші для бізнесу, а їм за це відповідно не платять - порядні люди йдуть, не дуже порядні починають вибудовувати свої схеми достойної оплати. в будь якому разі в підсумку власник втратить більше. поряд йде інше явище - бізнес сягає вже млрд обсягів, а власник все намагається операційно керувати, замість того, щоб зайнятися стратегією. все це хвороби молодого капіталізму. але є багато й адекватних власників бізнесу, їх стає все більше. Bolt це взагалі про інше, навіть не варто порівнювати. зараз мені спало на думку порівняння, що це як Робін Гуд від робітників - наказує хитропопих власників/директорів. про виконання роботи навіть не йдеться 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:49
Shaman написав: flyman написав:Якщо закінчиться прям сьогодні, то вернеться менше половини, але замість тих хто вернувся виїде приблизно стільки ж М1860. А так як все затягується, то бажаючих повернутися буде все менше і менше. Хоча би тому, що якщо вже обсівся на новому місці, то ще раз повертатися і починати з по новому, більшість скаже "нас і здесь нє плохо кормят"
більшість не обжилися, а отримують допомогу. як тільки скінчиться допомога, більшість, у кого є житло, - повернуться. й стояти за конвеєром - далеко не всі бажають. з приводу М1860 - ваша мрія зрозуміла, полетите. але скажіть, хто там чекає наших М1860? я наразі бачу лише декілька родин, що облаштовуються на місці, більшість просто перечікує.
Виходить я не попадаю в Вашу так звану "більшість"? І в мене багато знайомих не попадають. Всі знайомі роботящі, платять оренду і працюють.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1454 раз.
- Подякували: 1860 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 16 кві, 2023 09:57
Shaman написав:більшість просто перечікує.
люди поехали в надежде на шару животворящую. Когда шара закончится окажется что их ждет самая низкооплачиваемая работа за еду. Мой приятель работая со своей невестой в Польше могли снять комнату в ч.секторе пригорода Варшавы. В итоге оба вернулись, потому что одному еще кое как покрутиться можно, а с семьёй нужны на порядок другие доходы. Имхо молодежь до 23лет мб и останется. Остальные вернутся.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 16 кві, 2023 10:03
BIGor написав: Bolt написав:Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.
Ну така ситуація у всіх містах, чи у Львові не треба віддавати зарплату на оренду? Можливо є сенс вертатися людям які жили у великих містах і мали свою нерухомість. А якщо в умовний Крижопіль - де роботи впринципі немає - то тут будуть думати що краще віддавати пів зп в Братіславі.
Та в принципі, якщо заробляти у Львові 10 кг, то за 4-5 тис якусь гостинку можна заняти.(Невідомо, як жити, на те, що залишиться) Ну, я тому і не виїхав, бо живу в великому місті і маю нерухомість.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 16 кві, 2023 10:03
Bolt написав: Shaman написав: flyman написав:Якщо закінчиться прям сьогодні, то вернеться менше половини, але замість тих хто вернувся виїде приблизно стільки ж М1860. А так як все затягується, то бажаючих повернутися буде все менше і менше. Хоча би тому, що якщо вже обсівся на новому місці, то ще раз повертатися і починати з по новому, більшість скаже "нас і здесь нє плохо кормят"
більшість не обжилися, а отримують допомогу. як тільки скінчиться допомога, більшість, у кого є житло, - повернуться. й стояти за конвеєром - далеко не всі бажають. з приводу М1860 - ваша мрія зрозуміла, полетите. але скажіть, хто там чекає наших М1860? я наразі бачу лише декілька родин, що облаштовуються на місці, більшість просто перечікує.
А якщо в Україні, навіть конвеєра не буде?!
якщо не буде, то важко - але це надто апокаліптичний сценарій. тут дивиться яка справа - якщо в Україні питання з житлом вирішене, то на життя грошей вистачить. й людина буде працювати тут заступником головного бухгалтера, ніж фасувати креветки. чи наприклад працювати в мерії в невеличкому місті, але ходити в білому пальто у власний кабінет, ніж клеїти коробки - це все реальні кейси. чомусь явно це не кажуть, але за конвеєром ти собі на житло не заробиш - ні в Польщі, ні в Німеччині, ні в США. й тут пишуть хлопці, а от у дівчат, з якими я спілкуюсь, як на мене алогічна туга за домом - бажають повернутися й все. не всі можуть/хочуть адоптуватися в новому середовищі, особливо 50+. мова погано багатьом заходить - багато причин. люди вже зараз починають повертатися. чого сперечатися - протягом декількох років подивимось
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 16 кві, 2023 10:07
Bolt написав: BIGor написав: Bolt написав:Зара у знайомої (вони з Сум), донька з онукою сидять, вже майже рік в Словаччині. Ще з якоюсь парою знімають трьошку під Братиславою за 800€, рік їм аренду компенсувати, але то тільки до року часу. Вона влаштувалася на там на завод (десь під 800€ і заробляє) Тобто, коли припиниться допомога , їм доведеться пів ЗП віддавати за оренду, чого буде вистачати лише на їжу.
Та в принципі, якщо заробляти у Львові 10 кг, то за 4-5 тис якусь гостинку можна заняти.(Невідомо, як жити, на те, що залишиться) Ну, я тому і не виїхав, бо живу в великому місті і маю нерухомість.
але є зп 15-20 тис грн, й не так багато бажаючих працювати. зварювальники взагалі 25-30 т грн очікують я навіть не знаю, чи є бажаючі на 10 т грн 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1