Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 40554056405740584059 ... 14712>
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 11:46

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Да я всё это понимаю.
Понятно, что "більшість елементарно боїться померти". И это естественно. Понятно, что у разных людей есть свои причины и заморочки.
Но ситуация, когда в 35-миллионной стране уже год воюет на фронте 200-300 тыс. и для них не находится замены, явно не нормальная.

Як вже писав Успіх, в більшості добровольців план був такий що "швиденько зібрались, за пару місяців вибили ворога і по домам". На багаторічну війну ніхто не налаштовувався, тому зараз ситуація зайшла в кут : люди на фронті втрачають терпіння / сили / мотивацію, а в ухилянтів в тилу мотивація нейти на фронт лише зростає.
Є такий геніальний твір Я.Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка», там непогано розкрита тема якості примусово мобілізованих і їх мотивації
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 11:50

Schmit написав:.........
Бюджети затверджували величезні, на графіках було все красіво. Але по факту ДОЗ не виконувались, гроші не освоювались вчасно і в кінці року списувались на велике будівництво.

Данные привести можете? Или "бла-бла-бла"?
Деньги, списанные в конце года, уже ни на что использовать не удастся. Просто уйдут в бюджет.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 11:57

Letusrock написав:
Понятно, что "більшість елементарно боїться померти". И это естественно. Понятно, что у разных людей есть свои причины и заморочки.
Но ситуация, когда в 35-миллионной стране уже год воюет на фронте 200-300 тыс. и для них не находится замены, явно не нормальная.

Як вже писав Успіх, в більшості добровольців план був такий що "швиденько зібрались, за пару місяців вибили ворога і по домам". На багаторічну війну ніхто не налаштовувався, тому зараз ситуація зайшла в кут : люди на фронті втрачають терпіння / сили / мотивацію, а в ухилянтів в тилу мотивація нейти на фронт лише зростає.
Є такий геніальний твір Я.Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка», там непогано розкрита тема якості примусово мобілізованих і їх мотивації

Тоже понятно.
Но у бравого солдата Швейка, действительно, не было никакой мотивации. Сражаться за "императора Франца-Иосифа"? То таке.
Сегодня, вроде, мотивация серьёзная - за независимость Украины. Или она нужна только тем 200-300 тыс., которые сражаются на фронте?
Мотивация ухилянтів в тилу: "Хочу жити! При якій владі мені пофіг! Можу і при російській"?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:07

ЛАД
Планова економіка безнадійно програла ринковій.
А в умовах глобалізації і відкритих кордонів це ставало все більш очевидним. Саме тому СРСР був приречений.
На сьогодні я навіть не знаю країн з плановою економікою(навіть КНДР відмовилась від планової економіки).
Хоча наприклад Китай зумів перебудувати економіку. Але СРСР був надто ідеологічний щоб просто так перебудуватись.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:07

Волонтери хочуть розгорнути по всій Україні виробництво окремих деталей та вузлів ракети в умовах гаражних майстерень.

«Наша проста ракета — незрівнянно дешевша аніж постріли зенітних ракетних комплексів ворога», — розповідають розробники.

Ракета «Трембіта» зможе уражати цілі на глибині 140 кілометрів. За словами розробників, ця зброя незрівнянно дешевша, ніж постріли зенітних ракетних комплексів ворога.

Ракеты «Кассам»?
Високотехнологічна сучасна зброя. :)
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:11

andrijk777 написав:.........
Хоча наприклад Китай зумів перебудувати економіку. Але СРСР був надто ідеологічний щоб просто так перебудуватись.

Китай був не менш ідеологічний. А якщо порівнювати з СРСР кінця 80-х, то, мабуть, і більше.
А в СРСР проблеми були не тільки (не стільки?) в плановій економіці.
А де б Ви бажали побачити планову економіку - в США, Японії, Західній Європі? :)
Звісно, що після краху соцтабору її ніде немає.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:14

ЛАД написав:
  Schmit написав:
  ЛАД написав:

Під цією статтею цікава дискусія, точніше повний її рознос.

Разнос со стороны таких же "спецов", как Вы.
"Мы могли бы...", "Мав бути...", мечтания о "тысячах ракет", которые якобы можно было сделать за год-два и т.п. бред.

Стугни ж зробили буквально тисячі, на жаль ще до Зе.
То таки ж можна було.
Могли і Вільх зробити (по крайній мірі "не М"), ну не тисячі, так сотні. На перші критичні тижні цього було б достатно, щоб не просрати майже весь Південь.

ЛАД написав:Превозношения ПАПа. Только почему-то никто не говорит о том, что не были подготовлены элементарные вещи - необходимое обмундирование, обычные артснаряды и мины. Это всё-таки попроще, чем ракеты.

Мовчу про ПАПа, лише про діючого. А от ви (з Детройтом і Юкрейніаном) чомусь завжди згадуєте папередника у свох дописах у контексті: «А при вашем Порошенко, что, лучше было?».
Востаннє редагувалось Schmit в Пон 01 тра, 2023 12:20, всього редагувалось 1 раз.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:16

ЛАД написав:Всё остальное в моём посте Вы не прочитали?
прочитал, но решил не развивать тему.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:18

Понятно, что "більшість елементарно боїться померти".

Ні. Незрозуміло.

При гарантії "елементарно померти", да ще при виконанні бойового завдання --- повірте, була б велика чергова хвиля добровольців. Все по-чесному, всі зобов'язання закриті, борг перед рідними, Батьківщиною сплачено.

А так маємо, що ризикові свідомі хлопці скінчилися; а ті, хто враховує ризики втрати здоров'я в лісі, палатці та навіть воб'єкті, навіть за тисячі км. від фронту і повернутися в сім'ю без грошей, а тягарем; або отримати важке поранення і теж стати тягарем; попасти в підрозділ а-ля ... бригада (див. протести родичів) -- готові тільки підтримувати матеріально, морально.

Більшість елементарно живе ринком...
Ринком, де рівноцінний обмін, оцінка ризиків, гарантії.
Та конкуренція.
В тому числі й, як колись порадив Хотаб Флаю -- (образно) вивчи дрона і з англійською станеш дронщиком, а не в окоп.
А кому ж в окопі?...
Але рівні, єдині і т.д.
Отож.
Тому більшість допомагає отим 200-300 тис.

І якщо поки нема повних справедливих ротацій серед самих 1,2 млн. всл., то які питання до цивільних?
Допомагають і добре.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 12:20

Schmit написав:
  Schmit написав:.........
Під цією статтею цікава дискусія, точніше повний її рознос.

..........
Мовчу про ПАПа, лише про діючого. А от ви (з Детройтом і Юкрейніаном) чомусь завжди згадуєте папередника у свох дописах.

Я прокомментировал "цікаву дискусію під цією статтею", на которую Вы сослались.
Там нет ничего, кроме превозношения заслуг ПАПа и "бла-бла-бла". О технических и финансовых возможностях ни слова.
Потому и згадую.
Что об освоении оборонных бюджетов? Жду ответа.
Или таки "бла-бла-бла"?
Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 01 тра, 2023 12:31, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 40554056405740584059 ... 14712>
Форум:
+ Додати
    тему