|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Пон 01 тра, 2023 11:46
ЛАД написав:Да я всё это понимаю. Понятно, что "більшість елементарно боїться померти". И это естественно. Понятно, что у разных людей есть свои причины и заморочки. Но ситуация, когда в 35-миллионной стране уже год воюет на фронте 200-300 тыс. и для них не находится замены, явно не нормальная.
Як вже писав Успіх, в більшості добровольців план був такий що "швиденько зібрались, за пару місяців вибили ворога і по домам". На багаторічну війну ніхто не налаштовувався, тому зараз ситуація зайшла в кут : люди на фронті втрачають терпіння / сили / мотивацію, а в ухилянтів в тилу мотивація нейти на фронт лише зростає. Є такий геніальний твір Я.Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка», там непогано розкрита тема якості примусово мобілізованих і їх мотивації
-
Letusrock
-
-
- Подякував: 16 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 01 тра, 2023 11:50
Schmit написав:......... Бюджети затверджували величезні, на графіках було все красіво. Але по факту ДОЗ не виконувались, гроші не освоювались вчасно і в кінці року списувались на велике будівництво.
Данные привести можете? Или "бла-бла-бла"? Деньги, списанные в конце года, уже ни на что использовать не удастся. Просто уйдут в бюджет.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 01 тра, 2023 11:57
Letusrock написав: ЛАД написав:Да я всё это понимаю. Понятно, что "більшість елементарно боїться померти". И это естественно. Понятно, что у разных людей есть свои причины и заморочки. Но ситуация, когда в 35-миллионной стране уже год воюет на фронте 200-300 тыс. и для них не находится замены, явно не нормальная.
Як вже писав Успіх, в більшості добровольців план був такий що "швиденько зібрались, за пару місяців вибили ворога і по домам". На багаторічну війну ніхто не налаштовувався, тому зараз ситуація зайшла в кут : люди на фронті втрачають терпіння / сили / мотивацію, а в ухилянтів в тилу мотивація нейти на фронт лише зростає. Є такий геніальний твір Я.Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка», там непогано розкрита тема якості примусово мобілізованих і їх мотивації
Тоже понятно. Но у бравого солдата Швейка, действительно, не было никакой мотивации. Сражаться за "императора Франца-Иосифа"? То таке. Сегодня, вроде, мотивация серьёзная - за независимость Украины. Или она нужна только тем 200-300 тыс., которые сражаются на фронте? Мотивация ухилянтів в тилу: "Хочу жити! При якій владі мені пофіг! Можу і при російській"?
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:07
ЛАД Планова економіка безнадійно програла ринковій. А в умовах глобалізації і відкритих кордонів це ставало все більш очевидним. Саме тому СРСР був приречений. На сьогодні я навіть не знаю країн з плановою економікою(навіть КНДР відмовилась від планової економіки). Хоча наприклад Китай зумів перебудувати економіку. Але СРСР був надто ідеологічний щоб просто так перебудуватись.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:07
Волонтери хочуть розгорнути по всій Україні виробництво окремих деталей та вузлів ракети в умовах гаражних майстерень.
«Наша проста ракета — незрівнянно дешевша аніж постріли зенітних ракетних комплексів ворога», — розповідають розробники.
Ракета «Трембіта» зможе уражати цілі на глибині 140 кілометрів. За словами розробників, ця зброя незрівнянно дешевша, ніж постріли зенітних ракетних комплексів ворога.
Ракеты «Кассам»? Високотехнологічна сучасна зброя. 
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:11
andrijk777 написав:......... Хоча наприклад Китай зумів перебудувати економіку. Але СРСР був надто ідеологічний щоб просто так перебудуватись.
Китай був не менш ідеологічний. А якщо порівнювати з СРСР кінця 80-х, то, мабуть, і більше. А в СРСР проблеми були не тільки (не стільки?) в плановій економіці. А де б Ви бажали побачити планову економіку - в США, Японії, Західній Європі? Звісно, що після краху соцтабору її ніде немає.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:14
ЛАД написав: Schmit написав: ЛАД написав:
Під цією статтею цікава дискусія, точніше повний її рознос.
Разнос со стороны таких же "спецов", как Вы. "Мы могли бы...", "Мав бути...", мечтания о "тысячах ракет", которые якобы можно было сделать за год-два и т.п. бред.
Стугни ж зробили буквально тисячі, на жаль ще до Зе. То таки ж можна було. Могли і Вільх зробити (по крайній мірі "не М"), ну не тисячі, так сотні. На перші критичні тижні цього було б достатно, щоб не просрати майже весь Південь. ЛАД написав:Превозношения ПАПа. Только почему-то никто не говорит о том, что не были подготовлены элементарные вещи - необходимое обмундирование, обычные артснаряды и мины. Это всё-таки попроще, чем ракеты.
Мовчу про ПАПа, лише про діючого. А от ви (з Детройтом і Юкрейніаном) чомусь завжди згадуєте папередника у свох дописах у контексті: «А при вашем Порошенко, что, лучше было?».
Востаннє редагувалось Schmit в Пон 01 тра, 2023 12:20, всього редагувалось 1 раз.
-
Schmit
-
-
- Подякував: 82 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:16
ЛАД написав:Всё остальное в моём посте Вы не прочитали?
прочитал, но решил не развивать тему.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:18
ЛАД написав:Да я всё это понимаю. Понятно, что "більшість елементарно боїться померти".
Ні. Незрозуміло. При гарантії "елементарно померти", да ще при виконанні бойового завдання --- повірте, була б велика чергова хвиля добровольців. Все по-чесному, всі зобов'язання закриті, борг перед рідними, Батьківщиною сплачено. А так маємо, що ризикові свідомі хлопці скінчилися; а ті, хто враховує ризики втрати здоров'я в лісі, палатці та навіть воб'єкті, навіть за тисячі км. від фронту і повернутися в сім'ю без грошей, а тягарем; або отримати важке поранення і теж стати тягарем; попасти в підрозділ а-ля ... бригада (див. протести родичів) -- готові тільки підтримувати матеріально, морально. Більшість елементарно живе ринком... Ринком, де рівноцінний обмін, оцінка ризиків, гарантії. Та конкуренція. В тому числі й, як колись порадив Хотаб Флаю -- (образно) вивчи дрона і з англійською станеш дронщиком, а не в окоп. А кому ж в окопі?... Але рівні, єдині і т.д. Отож. Тому більшість допомагає отим 200-300 тис. І якщо поки нема повних справедливих ротацій серед самих 1,2 млн. всл., то які питання до цивільних? Допомагають і добре.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 01 тра, 2023 12:20
Schmit написав: Schmit написав:......... Під цією статтею цікава дискусія, точніше повний її рознос.
.......... Мовчу про ПАПа, лише про діючого. А от ви (з Детройтом і Юкрейніаном) чомусь завжди згадуєте папередника у свох дописах.
Я прокомментировал "цікаву дискусію під цією статтею", на которую Вы сослались. Там нет ничего, кроме превозношения заслуг ПАПа и "бла-бла-бла". О технических и финансовых возможностях ни слова. Потому и згадую. Что об освоении оборонных бюджетов? Жду ответа. Или таки "бла-бла-бла"?
Востаннє редагувалось ЛАД в Пон 01 тра, 2023 12:31, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-