Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 649650651652653 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пн 01 май, 2023 19:39

Wisznia2021 писал(а):
  rjkz писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):Я думаю, що основна проблема тут не у вартості отримання кваліфікації, а у наявності фізичних даних( зріст, вага, фізична форма) і гарного здоров'я. Цю роботу можна поставити в одну лінію з муверами і доглядальниками літніх людей.

2. Женщины разные бывают. Правда? Также как и мужчины. Кто-то может на коленке собрать синхрофазотрон или что угодно починить, а кто-то тяжелее мышки ничего в руках не держал. Я хотел сказать, что та или иная работа зависит не от пола человека, а от его подготовленности к такой работе.
3. Вы что-то писали про то, что Акурт у меня выведывает информацию с корыстными намерениями. Я Вам ответил, что я пишу не персонально для Акурта. А те, кто занимаются адаптацией существуют вне зависимости что пишет rjkz на украинском форуме.

2. тобто, ви згодні зі мною, що працю тракера/ тракерші краще оминати?
3. Я ніколи не писала, що ви пишете персонально для когось.

2. НЕт, разве я это написал?
Я написал, что для кого-то эта профессия подходит, для кого-то нет.
Вне зависимости от гендера. Я лично не выбрал-бы эту профессию, хотя у меня украинские права ВС и моя первая машина, на которой я когда-то сел за руль - Урал 375, потом ЗиЛ 131.
Я не хочу долго не видеть семью.
У меня в доме живет семья из Грузии, 6 лет как в США, отец - тракдрайвер, смогли купить квартиру за 300 куе. Уезжает на 3 недели в рейс.
Я так не хочу.
МОй бываший уже подчиненный не имеет семьи, спит и видит как-бы ему стать тракером. Он не общительный, не хочет иметь детей в свои 40+, любит одиночество.
Меня, например, утомляют длинные дистанции. А для кого-то - это удовольствие.
Все индивидуально.
Одно точно - это хороший доход. 10-15 куе в месяц.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пн 01 май, 2023 20:01

Сейчас провел переговоры со студентами Морского университета в Клайпеде (Литва).
Хотел в благодарность за их интересные сведения о процессе обучения продать бабушатник в Анталии, но сорвалось… АбИднА.
Студенты сказали: «Литва - страна дорогая, но бедная…»
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 01 май, 2023 20:59

Bolt писал(а):Десь через два роки будуть необхідні послуги, з допомоги вступу в магістратуру, бажано вНімеччині. В Україні спеціальність німецький переклад. Бо в ЛНУ Франка, то повне дно.

Якщо в Німеччині, то вам треба дивитись S або G курс. Гуманітарний напрямок. Ми навчались на W курсі.
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 12:29

насправді, ті некомфортні професії, про які ви кажете, що дають можливість заробляти гроші, - все пов'язано з закордоном. гадаю, в країни таких немає.

а от більш високий рівень моєї комфортної посади дає можливість співставні гроші навіть в країні ;) але то таке

гадаю, що буде складно знайти випадок, коли водій чи моряк навчав дитину у США, якщо взагалі знайдемо. всі випадки, що я знаю - це керівні посади або власний бізнес. ви ж теж не за баранкою гроші заробляли :)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 13:45

Shaman писал(а):гадаю, що буде складно знайти випадок, коли водій чи моряк навчав дитину у США, якщо взагалі знайдемо. всі випадки, що я знаю - це керівні посади або власний бізнес. ви ж теж не за баранкою гроші заробляли :)

Про моряків Ви трохи помиляєтеся.
Я майже кожного дня - не жартую - спілкуюся з моряками.
Там все залежитть від посади на судні, він власника судна (зазвичай це греки або німці), від класу судна, року його випуску та інших чинників.
Але рівень заплат такий:
- матрос 1-го або 2-го класів - орієнтовно 1200...1500$ на місяць. Це небагато, враховуючи, що похід триває близько 6 місяців і тому фактично треба ділити на 2 в перерахунку на рік. Але така зарплатня та досить напружені умови роботи (реально) змушують матроса рухатися по сходинках вверх: ставати якщо і не капітаном, то першим помічником (якщо отримає диплом за спеціальністю "Судноводіння") або - якщо отримає диплом за спеціальністю "Судові енергетичні установки") - старшим механіком.
- на інших посадах на судні - зазвичай екіпаж 14-18 людей - отримують щось середнє між матросом та посадами нижче.
- старший механік - на балкері, хімовозі, контейнеровозі - орієнтир 10 000$ на місяць. З походу може привозити готівкою 60 000 - 90 000 доларів (походи плануються на 6 місяців, але можуть і затримуватися). Це чистими, тому що на судні годують та в більшості випадків видають спецодяг.
- перший помічник капітана - 12 000...13 000 доларів.
- капітан 13 000 - 15 000 доларів на місяць.
В ці дні тісно спілкуюся з кадетом, старшим механіком та капітаном.
Капітану, наприклад, 35 років - і сам він мені сказав, що до цієї посади йшов цілих 5 (п"ять) років.
Старшому механіку недавно виповнилося 60. "Пройшов і Крим, і Рим". Готується в новий похід (дав заявки на роботу в три крюїнгові компанії, чекає на пропозиції).

Так що у них достатньо високий рівень доходів і безумовно знайдуться гроші на навчання дітей.
В тому числі за кордоном.
Кадет, з яким вчора спілкувався - зараз в Клайпеді, проходить дипломування, вже був в одному поході із зарплатнею в 600 доларів на місяць (кадетам платять 1/2 ставки моряка).
Кадет в Клайпеді навчається безкоштовно, платить за гуртожиток 100 євро на місяць.
Харчі дорогі, скаржиться, що будь-що перекусити: 10 євро....

P.S. Три дні тому прийшов з походу син приятелів - вже Chief officer у Fjord Shipping Management. 28 років. В квітні 2021 року народилася доня, в липні чекають синочка. Спитаю, яка в нього зарплатня - чисто з цікавості. Власник - Норвегія.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 16:09

akurt ,

- матрос 1-го або 2-го класів - орієнтовно 1200...1500$ на місяць. Це небагато, враховуючи, що похід триває близько 6 місяців і тому фактично треба ділити на 2 в перерахунку на рік.

По Херсону знаю, що нормальні (затребувані, не лінтяї) моремани не мали такої великої перерви. Частіше ходили 4 через 2 (в Ковід сиділи і до 8міс) Тобто близько 8міс в році - з зарплатою. Але життя звичайно вони не бачать. В такому режимі діти ростуть фактично без батька, а дружини нерідко ставлять роги. А в іншому - так, дуже високооплачувана робота.

Приблизно така ж оплата , як у керівного складу судна, є і у пілотів нормальних країн (включаючи Україну) у відрядженні в помийних країнах (Африка) . Від 8 до 12 куе в залежності від досвіду в компанії , рівня англ і т.д.
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 17:45

Похід на 4 місяці - то реальний шик.
То вважається класний похід. Найчастіше все ж 6 місяців...
Ну а хто говорить, що в моряка легка робота - ніхто...
Ми говоримо про те, хто може собі дозволити навчання дитини за кордоном.
Ось певна категорія може легко.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 20:03

akurt писал(а):Похід на 4 місяці - то реальний шик.

За великі гроші пишуть треба дуже вкалувать, навіть переходять в айтішечку, купа статей як моряками не дуже гуд працювати https://dou.ua/lenta/articles/to-anchor-in-IT/ або https://dev.ua/news/moriak-1658207893
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вт 02 май, 2023 20:43

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):Похід на 4 місяці - то реальний шик.

За великі гроші пишуть треба дуже вкалувать, навіть переходять в айтішечку, купа статей як моряками не дуже гуд працювати https://dou.ua/lenta/articles/to-anchor-in-IT/ або https://dev.ua/news/moriak-1658207893

на даний момент, це фантастика:
ходил на собеседования — около 25 за 1,5 месяца
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пт 05 май, 2023 11:44

Re: Еміграція, заробітчанство

Курс лікбезу "емігрантам", кому лінь слухати все, достатньо з 13:00 пару хвилин
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
  #<1 ... 649650651652653 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама