Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 649650651652653 ... 2897>
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 20:39

Wisznia2021 написав:
  rjkz написав:
  Wisznia2021 написав:Я думаю, що основна проблема тут не у вартості отримання кваліфікації, а у наявності фізичних даних( зріст, вага, фізична форма) і гарного здоров'я. Цю роботу можна поставити в одну лінію з муверами і доглядальниками літніх людей.

2. Женщины разные бывают. Правда? Также как и мужчины. Кто-то может на коленке собрать синхрофазотрон или что угодно починить, а кто-то тяжелее мышки ничего в руках не держал. Я хотел сказать, что та или иная работа зависит не от пола человека, а от его подготовленности к такой работе.
3. Вы что-то писали про то, что Акурт у меня выведывает информацию с корыстными намерениями. Я Вам ответил, что я пишу не персонально для Акурта. А те, кто занимаются адаптацией существуют вне зависимости что пишет rjkz на украинском форуме.

2. тобто, ви згодні зі мною, що працю тракера/ тракерші краще оминати?
3. Я ніколи не писала, що ви пишете персонально для когось.

2. НЕт, разве я это написал?
Я написал, что для кого-то эта профессия подходит, для кого-то нет.
Вне зависимости от гендера. Я лично не выбрал-бы эту профессию, хотя у меня украинские права ВС и моя первая машина, на которой я когда-то сел за руль - Урал 375, потом ЗиЛ 131.
Я не хочу долго не видеть семью.
У меня в доме живет семья из Грузии, 6 лет как в США, отец - тракдрайвер, смогли купить квартиру за 300 куе. Уезжает на 3 недели в рейс.
Я так не хочу.
МОй бываший уже подчиненный не имеет семьи, спит и видит как-бы ему стать тракером. Он не общительный, не хочет иметь детей в свои 40+, любит одиночество.
Меня, например, утомляют длинные дистанции. А для кого-то - это удовольствие.
Все индивидуально.
Одно точно - это хороший доход. 10-15 куе в месяц.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5464 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 21:01

Сейчас провел переговоры со студентами Морского университета в Клайпеде (Литва).
Хотел в благодарность за их интересные сведения о процессе обучения продать бабушатник в Анталии, но сорвалось… АбИднА.
Студенты сказали: «Литва - страна дорогая, но бедная…»
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 01 тра, 2023 21:59

Bolt написав:Десь через два роки будуть необхідні послуги, з допомоги вступу в магістратуру, бажано вНімеччині. В Україні спеціальність німецький переклад. Бо в ЛНУ Франка, то повне дно.

Якщо в Німеччині, то вам треба дивитись S або G курс. Гуманітарний напрямок. Ми навчались на W курсі.
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 13:29

насправді, ті некомфортні професії, про які ви кажете, що дають можливість заробляти гроші, - все пов'язано з закордоном. гадаю, в країни таких немає.

а от більш високий рівень моєї комфортної посади дає можливість співставні гроші навіть в країні ;) але то таке

гадаю, що буде складно знайти випадок, коли водій чи моряк навчав дитину у США, якщо взагалі знайдемо. всі випадки, що я знаю - це керівні посади або власний бізнес. ви ж теж не за баранкою гроші заробляли :)
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1629 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 14:45

Shaman написав:гадаю, що буде складно знайти випадок, коли водій чи моряк навчав дитину у США, якщо взагалі знайдемо. всі випадки, що я знаю - це керівні посади або власний бізнес. ви ж теж не за баранкою гроші заробляли :)

Про моряків Ви трохи помиляєтеся.
Я майже кожного дня - не жартую - спілкуюся з моряками.
Там все залежитть від посади на судні, він власника судна (зазвичай це греки або німці), від класу судна, року його випуску та інших чинників.
Але рівень заплат такий:
- матрос 1-го або 2-го класів - орієнтовно 1200...1500$ на місяць. Це небагато, враховуючи, що похід триває близько 6 місяців і тому фактично треба ділити на 2 в перерахунку на рік. Але така зарплатня та досить напружені умови роботи (реально) змушують матроса рухатися по сходинках вверх: ставати якщо і не капітаном, то першим помічником (якщо отримає диплом за спеціальністю "Судноводіння") або - якщо отримає диплом за спеціальністю "Судові енергетичні установки") - старшим механіком.
- на інших посадах на судні - зазвичай екіпаж 14-18 людей - отримують щось середнє між матросом та посадами нижче.
- старший механік - на балкері, хімовозі, контейнеровозі - орієнтир 10 000$ на місяць. З походу може привозити готівкою 60 000 - 90 000 доларів (походи плануються на 6 місяців, але можуть і затримуватися). Це чистими, тому що на судні годують та в більшості випадків видають спецодяг.
- перший помічник капітана - 12 000...13 000 доларів.
- капітан 13 000 - 15 000 доларів на місяць.
В ці дні тісно спілкуюся з кадетом, старшим механіком та капітаном.
Капітану, наприклад, 35 років - і сам він мені сказав, що до цієї посади йшов цілих 5 (п"ять) років.
Старшому механіку недавно виповнилося 60. "Пройшов і Крим, і Рим". Готується в новий похід (дав заявки на роботу в три крюїнгові компанії, чекає на пропозиції).

Так що у них достатньо високий рівень доходів і безумовно знайдуться гроші на навчання дітей.
В тому числі за кордоном.
Кадет, з яким вчора спілкувався - зараз в Клайпеді, проходить дипломування, вже був в одному поході із зарплатнею в 600 доларів на місяць (кадетам платять 1/2 ставки моряка).
Кадет в Клайпеді навчається безкоштовно, платить за гуртожиток 100 євро на місяць.
Харчі дорогі, скаржиться, що будь-що перекусити: 10 євро....

P.S. Три дні тому прийшов з походу син приятелів - вже Chief officer у Fjord Shipping Management. 28 років. В квітні 2021 року народилася доня, в липні чекають синочка. Спитаю, яка в нього зарплатня - чисто з цікавості. Власник - Норвегія.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 17:09

akurt ,

- матрос 1-го або 2-го класів - орієнтовно 1200...1500$ на місяць. Це небагато, враховуючи, що похід триває близько 6 місяців і тому фактично треба ділити на 2 в перерахунку на рік.

По Херсону знаю, що нормальні (затребувані, не лінтяї) моремани не мали такої великої перерви. Частіше ходили 4 через 2 (в Ковід сиділи і до 8міс) Тобто близько 8міс в році - з зарплатою. Але життя звичайно вони не бачать. В такому режимі діти ростуть фактично без батька, а дружини нерідко ставлять роги. А в іншому - так, дуже високооплачувана робота.

Приблизно така ж оплата , як у керівного складу судна, є і у пілотів нормальних країн (включаючи Україну) у відрядженні в помийних країнах (Африка) . Від 8 до 12 куе в залежності від досвіду в компанії , рівня англ і т.д.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2441 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 18:45

Похід на 4 місяці - то реальний шик.
То вважається класний похід. Найчастіше все ж 6 місяців...
Ну а хто говорить, що в моряка легка робота - ніхто...
Ми говоримо про те, хто може собі дозволити навчання дитини за кордоном.
Ось певна категорія може легко.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 21:03

akurt написав:Похід на 4 місяці - то реальний шик.

За великі гроші пишуть треба дуже вкалувать, навіть переходять в айтішечку, купа статей як моряками не дуже гуд працювати https://dou.ua/lenta/articles/to-anchor-in-IT/ або https://dev.ua/news/moriak-1658207893
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 02 тра, 2023 21:43

BIGor написав:
  akurt написав:Похід на 4 місяці - то реальний шик.

За великі гроші пишуть треба дуже вкалувать, навіть переходять в айтішечку, купа статей як моряками не дуже гуд працювати https://dou.ua/lenta/articles/to-anchor-in-IT/ або https://dev.ua/news/moriak-1658207893

на даний момент, це фантастика:
ходил на собеседования — около 25 за 1,5 месяца
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 05 тра, 2023 12:44

Re: Еміграція, заробітчанство

Курс лікбезу "емігрантам", кому лінь слухати все, достатньо з 13:00 пару хвилин
flyman