ЛАД написав:Эпидемия чумы угрожала всем и вероятности смерти была весьма высокая. Так что отличие существенное.
Не в наших культурных традициях отмечать то, что не произошло (в данном случае смерть от эпидемий или от войны). Тем более если это произошло с кем то другим. Бабушка, потерявшая на войне мужа, детей и внуков 9 мая должна прыгать от радости что выжила? Здесь нет повода для праздника. Он изначально надуман пропагандой. Что 1.09 что 8.05 дни глубокой скорби. Даже по человечески, без учёта кто был оккупантом и кто за кого воевал. Та история давно закончилась и все оценки уже даны.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 06 тра, 2023 17:07, всього редагувалось 4 разів.
Hotab написав:......... 1.Ніхто. Може рашисти, які до берізок не хочуть, але дивляться там скабєєву та виступи путєна. 2. Все вірно. Успіх не гарний і не поганий. Який є. І йому однозначно подяка, що він там. А до чого ви про це?
1. Вы ошибаетесь. В Германии точно отмечают, хотя, конечно, не празднуют. 2. До Вашого допису сьогодні вранці.
Це у вас вікове, чи щось приймаєте , чи в чому справа? Х: Цікаво, хто досі святкує 9 травня ? Л: А хто в Європі святкує? Х: Ніхто! Л: Ошибаєтєсь. В Германии точно отмечают, но конечно не празднуют.
Так я ошибаюсь, чи ні??
Успіх приведений як приклад невміння вами в причинно-наслідкове. За гроші він чи ні - мені все одно. Головне щоб він не брехав про свої мотиви. А я прийму обидва варіанти однаково.
ЛАД написав:Ой+ Дякую за роз'яснення, але чому 25 грудня зробили святковим днем ще к 2017, якщо жодна церква у нас не притримувалась такої дати? Католиків і протестантів у нас вкрай мало.
Згідно зі статистичними даними Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України (звіт про мережу церков і релігійних організацій в Україні станом на 01.01.2016 р.) близько 23172 діючих релігійних православних, греко-католицьких і деяких інших християнських громад відзначають Різдво христове 7 січня за Юліанським календарем. Водночас на сьогодні в Україні нараховується близько 11000 релігійних католицьких і протестантських громад, що складає біля 30% від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем, тобто 25 грудня. Таким чином, значна кількість віруючих України відзначає це релігійне свято в інший день, ніж визначений на законодавчому рівні як вихідний день. Крім цього, загалом у світі більшість християнських церков відзначає Різдво Христове саме 25 грудня. Для багатьох українців така дата також є прийнятною з огляду на оптимізацію святкування релігійного свята Різдва Христового, що супроводжується постом, та світського – Нового року.
Повторюсь, як на мене давніше потрібно було відходити від імперських та радянських дат, ментальності, вступати в ЄС і НАТО, та і не мали би такої біди як маємо зараз. Щодо допису Zebra можу майже аналогічне по своїх предках. 3 прадіди репресовані радянською владою, один дід (визволений і мобілізований вчитель) швидко загинув ще до народження матері, другий також визволений і мобілізований потім на 14 років в тюрми-табори. Причому реабілітація діду-прадідам видана ще за радянського ладу без, звичайно, жодних компенсацій. Сестру діда німці вивезли на роботи, так потім декілька десятків років отримувала непогані компенсації.
ЛАД написав:"В мене 3 прадіда воювали. Всі троє - по різні сторони фронту." - це як? Які три сторони?
Як все запущено в промосковських блазнів... В Україні під час Другої світової було ТРИ сили , кожна з яких боролась за своє Фашисти - за інтереси Німецької імперії третій рейх Комуністи - за інтереси радянської імперї СРСР ОУН/УПА - за інтереси Вільної від комуністів і фашистів України
ПС В мене два діди воювали Один в армії СРСР - захоплював Західну Україну Другий в ОУН - її захищав
З точки зору офіційної совкової пропоганди - ОУН/УПА були пособниками фашистів... Те що Бандера сидів в Концтаборі для совків - якось нормально вкладалось в одній голові
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 06 тра, 2023 17:09, всього редагувалось 1 раз.
Захар Прилепин ранен, его водитель погиб в результате взрыва автомобиля Audi Q7, в котором они ехали в Нижний Новгород
Телеканал «З"*"*» со ссылкой на телеграм-канал «Честный детектив» пишет, что взрыв машины с Прилепиным произошел, когда писатель ехал к своим родственникам в Нижний Новгород. Устройство сработало под днищем авто.
один из идеологов войны https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... 1%96%D0%BD событие знаковое тем что даже в глубоком тылу рф никто не в безопасности. Выжившие "херои сво" вернутся домой, где их десятки лет будут отстреливать, взрывать, поджигать.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 06 тра, 2023 17:14, всього редагувалось 2 разів.
ЛАД написав:......... К чему приводит искажение истории хорошо демонстрирует Аркадий Бабченко в цитате lapay. .........
тобто ви погоджуєтесь з Бабченко? ЛАД, це значний прорив!
Звідки такий висновок?
ні, неправильно зрозумів?
який жаль. я вже мав надію, що прогрес можливий
Бабченко здавався радикальним до 24 лютого. а після початку війни з'ясувалося, що він така собі Кассандра.
а чому він такий радикальний? бо на собі повністю відчув, що таке справжнє обличчя расейской армії ще в 90х.
а зараз він трохи радикально доводить, що у нас дійсно різні напрямки з расейскими лібералами - для нормального життя нашої країни нам потрібен повний демонтаж імперії - подобається це дарагим расеянам чи ні. інакше наші діти отримають свою війну раніше чи пізніше - ось що вам на форумі домагаються довести. домовитися не вийде, як би ви цього не бажали.
а слухати Чайковського та читати Толстого можете в себе дома. мені з російської більше заходить Булгаков чи Веллер, а, забув головне - Стругацьких.
ЛАД написав:Скажем прямо - Красная армия, вермахт, УПА. Но я задал вопрос конкретно sashaqbl. Такое "разнообразие" в одной семье, думаю, всё же редчайший случай.
Відповідаю. Один прадід був мобілізований в угорську армію, потрапив у полон, потім хз скільки років таборів, повернувся при Хрущові, наскільки я знаю, інший в радянську(красной арміі на той момент вже не існувало). Третій в був УПА, загинув. Щодо рідкісного випадку - на західній Україні на жаль, дуже часто односельці опинялися по різні сторони фронту, тому з вже в моєму поколінні таких випадків можна знайти достатньо.
vitaliian Да, причины для скорби есть. Но и для радости тоже. Не верите "радянській пропаганді", посмотрите американскую или английскую хронику от 08.05. Какая радость была от победы и окончания войны.
один из идеологов войны https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... 1%96%D0%BD событие знаковое тем что даже в глубоком тылу рф никто не в безопасности. Выжившие "херои сво" вернутся домой, где их десятки лет будут отстреливать, взрывать, поджигать.
Думаю, там свої розборки між башнями. Нам то до того що?