20 т грн військовому - це мінімум. а може й 25-30 т грн - з урахуванням, що завжди є можливість поїхати на "заробітки"
Дивлячись що робити на 20. Якщо на блокпосту доба через 2, то ок. А якщо стояти на позиції Насамса під Києвом, і ціна твоєї невдачі в збиванні Калібра - це приліт тобі його ж в голову - то якось тоскліво.
mephala написав:....... так тогда глупость и предвзятость у вас. где я говорил что он был обязан кричать "Всё пропало! Завтра война!" ?
Простите, но Вы написали (и не в первый раз):
все помнят спектакль когда зеля рассказывал в январе-феврале 2022 года западным партнерам что хватит истерить про вторжение - у него доллар начинает шататься. или шашлыки в мае. просто талантище постановок.
Т.е Вы осуждаете это. Или нет? Если осуждаете, то что он должен был сказать? Или так, как я написал, или так, как это было (и Вы повторили). Или Вы видите другие варианты?
прежде чем мне задавать вопросы ответьте за свое "глупость и предвзятость" так как у вас походу в понимании только две крайности - "шашлыки в мае" и "спасайся кто может".
Успіх написав:От в глибоких тилах залишили лише голу з/п 20К, а премію 30К зняли. Ну то вже хоч з/п було підняти до 30К(хоча б) - а то при такому рості цін, що вони(там "на горі") думають?! Що висмикнули простих столярів/трактористів/офісменеджерів/баристів і т.п. з цивільного життя/з сім'ї і їм буде достатньо 20К для забезпечення вдома сім'ї
Долярчик ! ви чесно кажучи по зарплаті зажрались ! у нас слюсарі токарі 8-12-13 тис грн ! так дирекція зами директора так ~25 тис грн, Умови роботи в роботяг ( та у всіх) гівно, штрафи, пропускна система, рукавиць не дають вчасно і в потрібній кількості, туалет? де руки можна помити? зявився не так давно, до того ходили в біотуалет на вулиці . Так що 20 тис не кажучи вже про 30 тис в цивільному житті це так що у вечері забуваєш як звати жінку\подругу \ дітей . Який бариста має 20 ??? ви смішні !!! бариста має 9 + якісь чайові = відсотки ну максимум 14 тис . Офіс менеджери це 11-13 ну максимум 15 , більше 20-ти нема реально , в оголошеннях на ворку можна і 50 тис написати , по факту середня десь в районі 12-15. ТАк що в тилу військовому 20 тис зажирно буде. Військовим в тилу на 30 я б не проти ще й годують .
Знову хочу наголосити на двох речах: 1. Зі мною тут є і трактористи/міні-фермери, і столярі, і майстри по утепленні будинків, і менеджери фірм, і бізнесмени(власний бізнес/торгові точки), і ті, які постійно їздили на заробітки за кордон, і далекобійники, і інші... Так от - з усіх, хто в нашій батареї (а я майже з усіма спілкувався на цю тему, або так десь чув в колі розмов...) - то може 2-3 людини, які до 24.02.22р. отримували +/-15К! А всі решта 20-30К!(а міні-фермери - ще більше ) Це по-перше! Йдемо далі >>> 2. Я вже в попередньому дописі писав, то ще раз наголошую - от отримувала людина на цивілці до 24.02.22р. - 20-30К ВДОМА!!! - де і 1-2вихідних на тиждень мала... - і дітей бачила/бавилась з ними... - і в теплому ліжку з дружиною спала... - і, що не менш важливе - робила та людина ще й різну домашню роботу/дрібний ремонт будь-чого і т.п. (а тепер на такі дрібні ремонти треба когось кликати - а це вже додаткові витрати)
Тож, військовим в тилу з 20К з/п добре лише аватарам з глухих сіл, які заробляли не багато і НЕ їздили на заробітки
Ну і враховуйте ціни "на все" - які були до 24.02.22р. при тих зарплатах, які я написав вище☝️і на зараз? Тож 20К "ДО" і "НА МОМЕНТІ" - зовсім різні речі!
Shaman написав:........... але в нас ломають списи, що в 2019-2021 - навпаки зменшували фінансування. за ті гроші, що йшли на армію до 2021 року - ніяких МТЛБ. а приватний власник - вибачте.
а якби ви знали, скільки держава хоче навпаки стягнути з заводу... й насправді, є ще одна причина, чому в Харкові не буде жодного приватного заводу - але про неї НІХТО взагалі не каже. так й живемо
Какая, если можно?
в 2015 завод грабували так, що... тому й розповідали про Нью-Васюки. директор досі ховається в Іспанії, каже - переслідують за політичним мотивами
Какой директор?
Весной 2016 года Служба безопасности Украины открыла уголовное производство против генерального директора Харьковского тракторного завода Андрея Коваля по подозрению в подготовке и совершению диверсии в интересах России, в пресс-службе СБУ сообщили, что Андрею Ковалю объявлено подозрение в совершении преступления и он объявлен в розыск, а суд предоставил разрешение на его задержание и арест. ...... В январе 2017 года прокуратура закрыла уголовное дело о диверсии на Харьковском тракторном заводе, с генерального директора ХТЗ Коваля Андрея Анатольевича снято подозрение в подготовке к диверсии[64]. 6 января 2017 года группа DCH приступила к запуску Харьковского тракторного завода[65]. 6 января 2017 генеральный директор ХТЗ Коваль Андрей Анатольевич вернулся на рабочее место, провёл рабочее совещание с дирекцией завода по восстановлению и запуску рабочих процессов предприятия.
И оставался до 2022. В самом начале 2022 его сменили на Аносова Вадима Ивановича. Не нашёл, почему и куда делся Коваль. Гугл выбрасывает ссылки исключительно на футболиста.
точно не скажу, що саме там робили до 2009, - здається нічого не робили, але реальну техніку, той же МТЛБ, робили лише в 90х...
Тут же доказывают, что этим занимаются только слуги? Или при них. В 2015 их ещё не было. Грабували. И не только в 2015. Все годы. До 2009 всё-таки завод работал. Не так, конечно, как в советские времена, но всё же. Тем не менее:
В декабре 2015 года Харьковский тракторный завод объявил о возобновлении производства военной техники.[51] В 2015 году завод произвёл около 1600 тракторов, что на 10 % больше, чем в 2014 году.[52]
(из русской Вики).В укр. Вики вообще бодренько расписано до войны.
detroytred написав:......... І якщо, наприклад, мирний час, нема мобілізації, то нема ж і призову-то. 27-літніх (25). А їх ставлять на облік військовозобов'язаних. Тобто роблять військовозобов'язаними. ........
Звідки такий висновок? Я такого не бачив. Якщо б так було, то цей закон не мав би жодного сенсу. Так розумію, що вони залишаються призовниками.
Успіх написав:Так от - з усіх, хто в нашій батареї (а я майже з усіма спілкувався на цю тему, або так десь чув в колі розмов...) - то може 2-3 людини, які до 24.02.22р. отримували +/-15К! А всі решта 20-30К!(а міні-фермери - ще більше )
Ось так Успіх розніс вщент "аналітику" по зарплатах з сайтів з пошуку роботи й держстату
mephala написав:....... так тогда глупость и предвзятость у вас. где я говорил что он был обязан кричать "Всё пропало! Завтра война!" ?
Простите, но Вы написали (и не в первый раз):
все помнят спектакль когда зеля рассказывал в январе-феврале 2022 года западным партнерам что хватит истерить про вторжение - у него доллар начинает шататься. или шашлыки в мае. просто талантище постановок.
Т.е Вы осуждаете это. Или нет? Если осуждаете, то что он должен был сказать? Или так, как я написал, или так, как это было (и Вы повторили). Или Вы видите другие варианты?
прежде чем мне задавать вопросы ответьте за свое "глупость и предвзятость" так как у вас походу в понимании только две крайности - "шашлыки в мае" и "спасайся кто может".
Предвзятость было к Вам. Глупость к Вам не относится. Просто вторая возможная причина. Какой средний вариант Вы видите? Между крайностями.