Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
beee написав:Кстати, буквально вчерашнее сравнение с Польшей. Свежее. Поезд ic21010. Купили билет ребенку и жене. Специально ж с кондиционером. Ну ясно да? Никакого кондёра никто не включил. Грит предохранитель сгорел. Естественно все варенные. В туалете срач. Хотя вагон новый. Пересели в хелме на польский поезд. Ну вот почему у них всё работает а у нас никогда ничего? Ну когда вы наворуетесь, ну вот интересно просто?
От якраз вчора їхала нашим звичайним потягом у звичайному люкс-вагоні з поміткою "без кондиціонування". Як тільки потяг рушив, провідниця повідомила: "Зараз трохи наберемо швидкість і я вмикну кондиціонер". Такі вмикнула десь за 20 хвилин. Туалет чистий, хоча вагон не новий.
5396669 написав:Вообще странно… если деньги на счету и есть документы происхождения - идешь в банк поясняешь и должны платеж пропустить
Так и у меня было. Люди говорят, что это вот вот недавно начали блок
Я заводил в польский банк Кредо в Украину около 40 кевро. Кидал по 5 тіс. с немецкого счета. Нужно правильно писать призначення платежу единственная проблема. Никаких подтверждающих доков при снятии и зачислении не требовали. Деньги через три дня на счете в Украине.
Завжди є спокуса навчити нотаріусів, орендарів, орендодавців та вимог Міграційної служби до надання Виду на прожиття для іноземців в іншій країні. З приводу овер-адміністрування варто спочатку ознайомитися з переліком нотаріальних дій в тій країні, де ви мешкаєте - можливо там треба щось прибрати/підправити. https://protocol.ua/ua/pro_notariat_stattya_34/
На практиці затвердження Договору оренди нотаріусом має великий практичний смисл: до 2021 року будь-хто підписував Договір оренди і ніхто не перевіряв, це власник, чи стороння людина вписала себе в Договір оренди нерухомості іноземцем. Часто Договір оренди підписував голова ОСББ будинка, без власника квартири. Тепер нотаріуси не поставлять підпис та печатку, поки вони не побачать Право власності на нерухомість та документи власника. Дуже правильно.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 03 лип, 2023 15:19, всього редагувалось 3 разів.
cherchiltank написав:Не є - цим договором орендар буде лупити по пиці орендодавця коли той прийде забирати орендний платіж)
П'ять балів! Так і зробив в травні наш українець, якому орендодавець хотів підвищити оренду плату з 5 500 лір до 21 000 лір: він помахав Договором оренди, засвідченим нотаріально, де було записано, що орендну плату можна підвищувати НЕ БІЛЬШЕ, ніж на 25% щорічно.
cherchiltank написав:Не є - цим договором орендар буде лупити по пиці орендодавця коли той прийде забирати орендний платіж)
П'ять балів! Так і зробив в травні наш українець, якому орендодавець хотів підвищити оренду плату з 5 500 лір до 21 000 лір: він помахав Договором оренди, засвідченим нотаріально, де було записано, що орендну плату можна підвищувати НЕ БІЛЬШЕ, ніж на 25% щорічно.
А на яких умовах Орендодавець може припинити договір достроково або не перезаключити з цим же Орендарем через рік, наприклад? У Туреччині.
Пане cherchiltank! Ви задавали питання щодо рівня орендної плати за квартиру. Не повірите - вчора на каналі YouTube вийшло відео з відповіддю на Ваше запитання: це канал нашого українця Олексія Крилова. Там є точна інформація. Серед цікавого: він взагалі-то мешкає з родиною в Іспанії - не подалік від Аліканте - але ось що мене здивувало - прилетів на відпочинок з дітьми в Туреччину, в Аланію.
Ціну орендної плати він повідомляє майже в кінці відео - що цікаво, цифра точно збігається з тією, яку мені озвучують наші українці, які здають квартири в Анталії.
Додаток до відео - бо там він сам соіб задає питання, але відповідь не знає: - я думаю що ця квартира 2+1 розташована в будинку 2019 року побудови - судячи з меблів кухні (встановлює завжди Забудовник), вхідних дверей, міжкомнатних дверей, наповненням/обладнанням санвузла. Також стелею та типом освітлення приміщень. - саме в 2018/2019 роках була в моді певна "циганщина" з позолотою всього на світі. Зараз такого немає. - він там розказує про сауну/хамам: дійсно залежить від ЖК: в моєму ЖК треба записатися на певний час заздалегідь. В будинку моїх приятелів на 20 квартир - в будь який час сам включаєш підігрів сауни. В моєму ЖК сауна і хамам є - але я не відвідую - не люблю того. Тільки плавальний басейн. - там він показує "зимовий плавальний басейн", який без води - це так і є - згідно з нормами - літні плавальні басейни працюють з 1 червня по 1 жовтня, в цей час зимові плавальні басейни в ЖК не працюють. - він взяв в оренду стандартну для Туреччини квартиру 2+1 - зазвичай площа таких квартир будівельна 90..100 кв.м, якщо по українським стандартам, то там зазвичай 75 кв.м. - в 2019 році таку майже точно квартиру (але з ДВОМА санвузлами!) приятелі купили за 92 000 євро (за прайс-листом була 94 000 євро, але була остання в будинку і ми умовили Забудовника зробити знижку). - вибір ним квартири в оренду має певний недролік: саме в тій частині Аланії пляжі такі, що у воду не зайдеш - та виходить на поверхню якісь "сланцеві" пласкі плити. - Аланія - я і раніше всім учасникам форуму не радив там інвестувати - є досить проблемною з точки зору логістики та засилля росіянців.