ЛАД написав: Не буду обсуждать противоречия между Маркусом и Шаламагой - не знаю, в чём они заключаются, а Маркус в коротком рапорте об этом, естественно, не пишет. Но очень удивили слова военного о "міфології бригади". Единственная "міфологія бригади", которую я понимаю, это описание боевого пути, кот. может быть немного приукрашена. У бригады, как понимаю, пока нет особого боевого пути, так какая ещё мифология? Точно так же не понимаю разговор о "традициях бригады", кот. только месяц назад начала свой боевой путь да и с создания бригады прошло чуть больше полугода. "Аморальный дегенерат" даже не хочу комментировать. Здесь ругают Успиха за срывы и оскорбления. Но Успих - рядовой и срывается на форуме. Маркус то ли главный сержант, то ли главный мастер-сержант, весьма известная в Украине фигура и написал официальный рапорт. Ну и несколько мнений - https://glavcom.ua/country/society/nekorektna-povedinka-defitsit-uvahi-reaktsija-ukrajintsiv-na-skandalnij-raport-markusa-941296.html Не берусь судить, но, по-моему, звёздная болезнь.
Всегда писал и буду писать: соцсети и блогеры - чума 21 века.
«Буде й додаткове інженерне обладнання для розмінування»: Зеленський про зустріч з Макроном. «Обговорили подальшу оборонну підтримку. Ще раз вдячний за кожну одиницю зброї, а особливо – за далекобійну зброю». 🇺🇦Реальна Війна
Ясно що з запізненням. Воно треба вчора було.
Захід ніколи готувався до такої війни, тому і тотальне мінування для них дивина.
Ви так постійно дорікаєте Заходу, але при цьому живете в США
Живете в пригороді Вашингтону, організуйте маленьку маніфестацію на підтримку України. Не зволікайте час
Starikan написав:Всегда писал и буду писать: соцсети и блогеры - чума 21 века.
Мицік більше десяти років тому визначав аля *партію піратів* Німеччини, як силу, яка змінює світ... Тоді соцмережі та блогери були ще не так поширені. В позитивному ключі.
А Ви -- визначаєте чумою)) Прогрес же. Обмін інформацією. Звісно ж і негативний бік є.
mephala написав:это только лишний раз подтверждает что все это было постановой для запада от хла - типа если меня снесут то смотрите кому ядерка в руки попадет.
Совершенно с вами согласен. Причем незадолго до саммита. Запад, как и ожидалось, очередной раз повёлся и наложил в штаны.
Если не ошибаюсь, подобная история с "шантажом" ЯО произошла во время Шестидневной войны, когда Голда пригрозила арабам "Иерихонами", известив США, тогда они перестали ставить палки в колеса военным действиям Израиля.
mephala написав:это только лишний раз подтверждает что все это было постановой для запада от хла - типа если меня снесут то смотрите кому ядерка в руки попадет.
Совершенно с вами согласен. Причем незадолго до саммита. Запад, как и ожидалось, очередной раз повёлся и наложил в штаны.
Матриця)) Неважлива реальність, значення має лише уявлення))
Не хотів би Захід повестися, то не повівся би. Якщо була вистава, то виключно для піпла. Для художньогт оформлення картинки для піпла. Це піпл у Матриці. Для нього оформляють. А можновладці в реалі.
Один з моїх улюблених прикладів, пам'ятаєте? Всі, кому треба, чудово знали, що Армстронг переливає кров навіть прям у готелі під час гонок. Але робили вигляд... А піпл хавал картинку.
Сорян, не так. Навіть останній механік, гонщик знав це... Але навіть преса мовчала, як риба. Всіх влаштовувало, що піпл у Матриці. Дає грошики з себе по трубрчках у Матрицю))
Востаннє редагувалось detroytred в Сер 12 лип, 2023 22:04, всього редагувалось 1 раз.
buratinyo написав:Скажіть чесно - якби Ви були б на місці країн НАТО, то Ви не вважали би за потрібне почекати трохи ще, а не приймати формально Україну в своє коло?
Шановний, buratinyo Почекати чого? Коли від України залишаться руїни та/або до останього українця?(( Країни-партнери утилізували стару зброю, випробують зараз нову, гарними темпами розвивають власну військову промисловість, оновлюють національні армії, вчаться на нашому досвіді ведення війни… Наші біженці вирішують їх демографічні питання та створюють їхні ВВП.. Послаблення кацапії однаково вигідне ЄС (як гарантія безпеки) та Китаю (для перетворення рф на свого сателліта). За те, щоб їм жилося добре та безпечно, Україна щодня платить життями наших людей і руйнуванням економіки (читай – руйнуванням нашого життя). Вони зацікавлені швидше закінчити війну? Ні. Їх влаштовує, що жаба вариться повільно. А я б хотіла, щоб вони себе поставили на наше місце.
Сонечко, я Вас дуже розумію, але ми намагаємось зараз думати на державному рівні.
Що нам всім хочеться, то дуже ясно. Перемога (звільнення територій), допомога світу нам у відновленні, отримання репарацій від кремля напротязі ~50 років, економічне зростання як наслідок дружби зі світовими лідерами.
Це можливо тільки коли здійсниться один із варіантів: - на росію наваляться усі країни НАТО гуртом (ідеал), потрібні сучасні військові потужності разом із навченими солдатами, - буде ліквідована та сама причина війни, яка ще не очевидна для всіх та викликає суперечки як на росії так і в нас, - зацікавлені у війні особи у росії будуть усі знешкоджені або віддані під суд у Гаазі - є ще один варіант, який не підлягає розголошенню
Чому нас не прийняли в НАТО? А тому що ситий голодного не дуже порозуміє. Війна - це коли ситий може стати голодним, та навпаки. Тому помогати голодному у розумних межах це благо, а підставляти голову під ракети ситий ніколи не спішить.
Тому ...
fler написав:
buratinyo написав:Максимум, що можно було очікувати, це скорочення формального шляху вступу України у НАТО. І це досягнуто.
Hotab написав:Але ціна як штани)) Успіх, знов будеш ображатись коли хтось не втримається. Нема тут відповідей. І не буде. Або питай конкретно у кого хочеш «чому ти ні..» Але ж пошлють все одно.
Більшість країни живе мирним життям. Під Одесою всі номери до 2.5 тисяч за добу зайняті. Під Києвом всякі Грибовки котеджі зайняті, є лише бюджетні номери отельні , за 2.5 кгрн номер за добу. На кордонах черги з відпочивальників. Хто важко працює, той важко відпочиває.
Считаете, что это правильно? Страна ведёт тяжёлую войну , в которой решается её судьба?
Bobua написав:Де, на якому етапі майже повна заміна військ щотримісяця коштує дорого-дуже-дорого? На якому етапі воно взагалі хоч щось коштує?? Де ж я помилився в розрахунках?
А скажіть будь-ласка, в отой схемі де кошт логістики ?
Скільки буде коштувати нагодувати нових ? Та хто буде готувати іжу. Бо поки нова партія доіде до фронту, хтось їх повинен годувати та чимось.
Скільки буде коштувати щотримісячне перевезення тил-фронт ? Та на чому ?
О, це так приємно, що на фін.форумі ще є любителі математики...
Отже, як я писав, щодня треба мобілізовувати 7тис.осіб. Якщо в країні 40млн по перепису, то отже 7осіб на кожні 40тис. Якщо у Києві 4млн живе -- то з них зберуть 700. І в перший місяць їх ще не треба кудись далеко возити. Досить буде порозпихати по блокпостах, військоматах і що там ще є військове у місті. Чи у найближчі ВЧ. На стажування і на знайомство з раціями, зброєю, графіком праці. А от 700 попередників поїдуть на північ. До кордону. Найкраще -- автобусами. Крупними. Також НП і УП віддаватимуть на мобілізацію частку своїх працівників і ті займуться логістикою. Всього 7000 осіб в країні поїде. Скільки це бусів? 100 чи 140? Якщо ми страшно бідні й не маємо бусів відвезти солдатів на фронт -- можна попросити у союзників. Хоча торік автобуси були. Нас дві, дві(!) доби везли з Черкащини на Донбас... Тупою військ.колоною. Без колон буде краще. І швидше. І безпечніше... БК везти майже не треба -- усе вже є на фронті. Хіба що поповнення може якесь треба. Їжу везти майже не треба -- там, на фронті, вже всі давно навчились їсти.
Треба просто привезти новеньких, забрати старих, і повезти їх або на наступний місяць служби, або в рідну область. Київські автобуси віялом йтимуть на північ, звідти на півд.схід, а далі -- в Київ. Я вже от зараз хотів зайти в карти і порахувати відстані, час, знайти норми витрат палива й амортизації автобусів... -- але, на жаль, я не вдома зависаю, і не десь у “фьордах і саванах з wifi”, а у задуп`ї, без електрики, без норм.інету, і без можливості гратись на першу вимогу в таку цікаву тилову гру “завантажую коли і що заманеться”.
Бригади оновлюватимуться щодня на 1/30 складу. Свіжими людьми. Боєздатість буде довготривало незмінна (тобто, набагато краща аніж у суч.бригад, де люди казяться і допиваються до чортиків вже понад рік...) І як я вже писав 100500разів з власного досвіду -- саме оці перші місяці люди міцні, стійкі й ще нема аватарів-смертників...
Але все що вище -- несуттєво. Бо відмовки можна виколупувати нескінченно. Це як гребля -- я заткну дірочку, а ви колективно зробите нову. Стрибатимете в часі й просторі як ошпарені. І все це буде -- тупо непродуктивна витрата ресурсу. Можна довго досліджувати історію і зрозуміти, що з ІІ світової все докорінно змінилось у питаннях озброєння і смертності, можна усе прорахувати і з`ясувати, що ніяких перевитрат від заміни не буде, і що ті нещасні півтори сотні бусів і паливо подарують союзники..., але якщо навіть і влада офіційно пише відмазки, що “це дорого” ( https://www.kmu.gov.ua/bills/proekt-zak ... bilizatsii ), то що тут може зробити простий народ -- прості, “маленькі люди”. Не можуть же ж вони йти у військомати для заміни, якщо влада проти? Якщо вона від початку мріє загнобити наявних солдатів і залишити країну без захисту.
Тому значно важливішою є друга частина мого попереднього повідомлення! (тиць на якірець) Саме там глибинні потреби одразу всіх 3х дійових осіб цієї трагедії: 1) ЗСУ (аби перестали хоча би заколупувати), 2) тилового народу (аби безболісно, без ризику, без затрат зробити щось справді корисне, вартісне, і мати можливість відчути себе людьми, героями), 3) влади (яка від початку хотіла й цілеспрямовано здавала південь так швидко як лише могла..., хоча вже визнає тепер, що про все знала за місяці наперед).
І наразі зі своєю роллю прогальмовують лише тили. Бо це саме той випадок, коли телемарафон і його ляльководи не можуть вплинути. Бо бояться. Саме той випадок, коли “мудрий народ” мав би таки знятись з ручника і вгадати потреби влади і ЗСУ. І перестати дзявуліти коли визначні люди Землі (як-от Ілон Маск) дають цінні підказки. Пора, пора нарешті просто знятись з ручника...