antey1969 написав:Кое-кто из волонтеров решил там провести выставку дронов с целью собрать донаты с населения. Объявили время и место. Прилетело прямо к ним на выставку. Теперь они изо всех сил вопят, что они не виноваты, все согласовано с мэрией. Мэрия говорит, что никаких разрешений на проведение мероприятия не давала. Ну как-то так... Людей, пострадавших из-за идиотизма организаторов искренне жаль.
в першу чергу люди постраждали через терор кацапів, вдруге через зрадників - маю надію, їх знайдуть, а там військовий час й таке інше. бо місце зборів в об'яві вказано не було...
можливо має сенс, такі збори не проводити біля ворога, - бо не всі пішли в укриття - в нас ще не вироблений рефлекс, як в Ізраілі
То, что из-за рашки - это и так ясно. Но доморощенный кретинизм это никак не оправдывает.
Shaman написав:в першу чергу люди постраждали через терор кацапів, вдруге через зрадників - маю надію, їх знайдуть, а там військовий час й таке інше. бо місце зборів в об'яві вказано не було... можливо має сенс, такі збори не проводити біля ворога, - бо не всі пішли в укриття - в нас ще не вироблений рефлекс, як в Ізраілі
Русня винна однозначно. Але на тему організаторів. Це ще раз показує, що рівень компетенції тої ж таки Марії Берлінської не такий вже й високий, хоча й нерідко вона говорить дуже розумні речі. Також її думка, на для зрівноваження "двох-трьох тижнів", "літа в криму" та "переможного контрнаступу" потрібна.
Shaman написав:в першу чергу люди постраждали через терор кацапів, вдруге через зрадників - маю надію, їх знайдуть, а там військовий час й таке інше. бо місце зборів в об'яві вказано не було...
можливо має сенс, такі збори не проводити біля ворога, - бо не всі пішли в укриття - в нас ще не вироблений рефлекс, як в Ізраілі
Was wissen zwei, wisst Schwein. Тому, якщо про місце знали двоє, взнала і Schwein, і зрадила.
Які рефлекси, йо-ма-йо, на таких заходах має бути чіткий протокол тривога->всі-в-укриття і відповідальний за дотриманням протоколу (тим більше, якщо це захід у такій величезній будівлі, відносно старій, щоб точні координати були і в гуглі і на інших мапах, та й територія не під охороною, поруч велика площа, туристичний центр, будь-який зрадник міг скинути точніші координати без перешкод і підозр, тому не влучити було дуже складно).
Голова МВС України Клименко про удар по Чернігову: «Основні жертви були ззовні будівлі, всі люди, які перебували всередені, вчасно спустилися в укриття»
Востаннє редагувалось pesikot в Суб 19 сер, 2023 16:55, всього редагувалось 1 раз.
За словами Берлінської, це була закрита зустріч інженерів, військових і волонтерів на тему військових технологій для фронту. Вона була анонсована заздалегідь, "Але конкретне місце повідомили лише (!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам". ... Пресслужба Чернігівської міськради у своєму Телеграм-каналі написала так.
"Офіційно. Проведення виставки, яка відбувалася сьогодні, 19 серпня 2023 року, у місті, з Чернігівською міською радою не погоджувалося. Жодних дозволів не надавалося".
Пізніше Марія Берлінська оновила пост:
"Бачу офіційну заяву міської ради, з ними справді не погоджувалось. Погоджувалось з ВЦА, як і належить". ... Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус каже, що, за його інформацією, необхідні дозволи на проведення виставки були. Чернігівська ОВА, відповідно до даних на афіші, була серед співорганізаторів виставки.
"Як мені відомо, там всі відповідні дозволи були дотримані. — Дозволи від кого? — Це треба ще встановити, зараз встановлюємо, подивимось цю інформацію, потім я вам дам повну відкриту інформацію з цього питання".
Мене дивує безпечність людей, які знали де вони присутні (виставка зброї) , і по тривозі просто вийшли на вулицю і стали поряд. Так само було у Вінниці, коли іноземні спеціалісти дисципліновано вийшли з наради і поїхали геть, а наші дятли сіли в «курілочку перекурити». Я б таким не платив компенсації!(сімʼям) .
Я не істеричка, на тривоги в цивільній будівлі або вночі дома не реагував ніколи. Перевертався на інший бік. Але завжди йшов подалі від стоянки вертольота (або підвал, якщо є) якщо починалась тривога і я на виконанні завдань. . Навіть вночі. А оце що?
За постраждалих цивільних розмова окрема. Вони заручники рашиського терору.
Hotab написав:Мене дивує безпечність людей, які знали де вони присутні (виставка зброї) , і по тривозі просто вийшли на вулицю і стали поряд. Так само було у Вінниці, коли іноземні спеціалісти дисципліновано вийшли з наради і поїхали геть, а наші дятли сіли в «курілочку перекурити». Я б таким не платив компенсації!(сімʼям) .
Я не істеричка, на тривоги в цивільній будівлі або вночі дома не реагував ніколи. Перевертався на інший бік. Але завжди йшов подалі від стоянки вертольота (або підвал, якщо є) якщо починалась тривога і я на виконанні завдань. . Навіть вночі. А оце що?
а навіщо в цивільних будовах ігнорувати тривогу ? тим більше якщо РАКЕТНА \ дронова небезпека раз в 10-20 днів, а все інше то МІГ який дійсно можна ігнорувати . Навіть у Львові вже зрозуміли двічі що в цивільних будинках не потрібно ігнорувати тривогу , але певно не всі зрозуміли за два рази
За словами Берлінської, це була закрита зустріч інженерів, військових і волонтерів на тему військових технологій для фронту. Вона була анонсована заздалегідь, "Але конкретне місце повідомили лише (!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам". ... Пресслужба Чернігівської міськради у своєму Телеграм-каналі написала так.
"Офіційно. Проведення виставки, яка відбувалася сьогодні, 19 серпня 2023 року, у місті, з Чернігівською міською радою не погоджувалося. Жодних дозволів не надавалося".
Пізніше Марія Берлінська оновила пост:
"Бачу офіційну заяву міської ради, з ними справді не погоджувалось. Погоджувалось з ВЦА, як і належить". ... Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус каже, що, за його інформацією, необхідні дозволи на проведення виставки були. Чернігівська ОВА, відповідно до даних на афіші, була серед співорганізаторів виставки.
"Як мені відомо, там всі відповідні дозволи були дотримані. — Дозволи від кого? — Це треба ще встановити, зараз встановлюємо, подивимось цю інформацію, потім я вам дам повну відкриту інформацію з цього питання".
треба усвідомити, що підчас війни-такі виставки(массові зібрання) треба робити у захищенному приміщенні (бажано, у бомбосховищі), а ні на відкритому просторі (площі) по серед міста.
минулого року-коли була виставка згорілої зброї орків на Крищатику я реально турбувався за киян і гостей міста , які з дітьми гуляли по цій виставкі (на сьогодні немає небезпечного міста у країні, на 90%-це якесь глухе село, або ліс у Карпатах тому багато раз відмовлявся від подорожи до Київа (хоч дитина там мешкає)
Threat assessment . Надто низький рівень в стоковому цивільному обʼєкті. Були дні нещодавно, що чи не щоночі вили тривоги в Києві. Я б себе вимордував бігати щоночі.