Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Voistov написав:Запрашивается помощь зала: Прошу совета знатоков. Как правильно торговаться? Торги/намерения торга, нужно озвучувати до просмотра или после? С каким обоснованием снижения цены?
Перед тем как торговаться постарайтесь понравится продавцу. Недостатки не озвучивать в лоб. На просмотре, скажите адресно своей жене - вот тут вот такой косяк, но так чтобы продавец это тоже слышал. Если у вас сумма в долларах нового образца в идеальном состоянии - скажите об этом. Очень помогает. На растущем рынке (как сейчас) про торг особо не надеетесь.
Voistov написав:Запрашивается помощь зала: Прошу совета знатоков. Как правильно торговаться? Торги/намерения торга, нужно озвучувати до просмотра или после? С каким обоснованием снижения цены?
Тут може бути декілька тактик або їх комбінація: 1)Є така то сумма грошей(свої+позичать родичі наприклад) і більше найближчим часом не намалюється, або погоджуйтесь або буду шукати далі. 2)В квартирі суттєві недоліки, котрі потребують багато вкладень(20-30 кує) типу: погано розведена електрика(мало розеток та світильників або не там де потрібно, кабель в стінах не той, якщо розумієтесь на цьому); те ж саме з сантехнікою, вентиляцією та кондиціонуванням; зроблено невдале або незаконне перепланування(з виносом або різкою несучих конструкцій але з таким краще взагалі не купувати), невдале розташування по сторонах світу(кажете таке навіть коли вас це влаштовує, типу вікна на південь-фу-фу, влітку буде пекло, а на північ то вічна темінь та холод і так далі ) 3)Те ж саме по будинку-трамвайна колія або жвава дорога під вікнами, далеко(погана) школа/дитсадок, будинок вже "втомлений" і доведнться скидатися на ліфти, ремонт в парадному та на поверхах, в утеплення тощо. Або поганий жек, сусіди маргінали, все подвір'я запарковано машинами, поруч тубдиспансер чи наркологічна лікарня або якесь підприємство забруднює повітря і т.п. 4))"Весь ремонт під перфоратор"-кажете, що так вже 100 років не роблять, стилю взагалі нема або він жахливий, оздоблювальні матеріали застаріли, "пожовтіли та відвалюються", кольори кричущі або занадто невиразні і дрібними переробками тут не обійтися і ви звернули увагу на ЦЕ тільки через близкість до мами, що у вашому випадку навіть не вигадка. Ну і потрібно дивитися на продавця-для жінки одні аргументи більше підходять а для чоловіка інші. Якщо ви дійсно зацікавлені саме в цій квартирі, аргументуйте м'яко, без образ та зневажливого тону але наполегливо, щоб ваша позиція виглядала непорушною-мовляв такі об'єктивні обставини і я всього лише їх озвучую, та й загалі у країні війна і в кількох знайомих ВЖЕ знищено або пошкоджено житло і що далі буде невідомо і якби не дружина, ви б нізащо зараз не купували б зараз. Не погано було б дізнатися мотивацію продавця-це допомагає розуміти на що він може погодитися і якої тактики торгу краще притримуватися. Може він вже порахував, що обов'язково має купити за ці гроші і тут як кажуть "медицина безсила". Сам маю такого родича, котрий вже 15 років продає спадщину... Такі вміння приходять з практикою, важливо не соромитися та тримати себе в руках. Ваша ціль не посваритися або образити(це не має жодного сенсу) а дійти згоди.
Перед тем как торговаться постарайтесь понравится продавцу. Недостатки не озвучивать в лоб. На просмотре, скажите адресно своей жене - вот тут вот такой косяк, но так чтобы продавец это тоже слышал. Если у вас сумма в долларах нового образца в идеальном состоянии - скажите об этом. Очень помогает. На растущем рынке (как сейчас) про торг особо не надеетесь.
В том что количество гривен и возможно долларов в стране увеличивается верю и знаю У кого кроме пересичных $чиков которые в большинстве не ноют про тотальную мобилизацию остальных двуногих 14/88 обоих полов есть лишние деньги на 2К в Ирпенях или франтову однушку за лям с лихуем возле конечной метро на ЛБ? Чтоб наколотить на что то существенное надо чтоб либо оставшиеся 25млн в стране начали тратить деньги как подорванные на всё что не надо с точки зрения Флуя, как при ВиктрАндреиче, либо по бешеному закупать барабаны и тостеры от Гуччи в каждое бетонное укрытие при остановке, даже на трассе Мукачево-Береговое с покрытием из австрийской брусчатки,но тогда количество покупанов будет строго ограничено и явно они забетонируются рядом с Ниццей.
Падажди гений одесский ты наш(весь в папу юриста)! Мне рыть весь декабрьский форум где ты писал что слил па1250 Подол или что то рядом только из-за блэкаутов и ханастране, причём цена была именно из-за аэродрома такая?[/quote] Ти мене з кимось зплутав- я не одесит і по 1200 нічого не зливав
Пофіг - можна до можна після Ніякого обоснування непотрібно - ви хочете купити дешевше , продавець хоче продати дорожче - кажете - готовий брати прям зараз але не за 100 тисяч а за 95 - ось і все
Торговатись треба на перегляді, зразу ж. Пройшли по квартирі, подивились, і питаєте, яка остаточна ціна. Після перегляду - немає сенсу.
Не хотел писать, но ладно. Говорите продавцу, что покупаете. Готовим документы и т.д. Через пару дней, когда продавец свыкся с мыслью и нафантазировал, куда тратит деньги, говорите, что случился форс мажор и не хватает денег. Я так не делал специально. Получалось случайно
beee написав:Не хотел писать, но ладно. Говорите продавцу, что покупаете. Готовим документы и т.д. Через пару дней, когда продавец свыкся с мыслью и нафантазировал, куда тратит деньги, говорите, что случился форс мажор и не хватает денег. Я так не делал специально. Получалось случайно
В случаях продажи без задатка, повторный торг очень распространённая практика. Я в таких случаях поднимаю цену на несколько тысяч и требую задаток. А покупатели уже мысленно мебель порасставляли. Порадовались что нашли вариант без риелторов. Оценили как близко квартира к родственникам и работе. Сам не люблю задатков, но без них никак. Ибо "договороспособный" контингент.