Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14171418141914201421 ... 2919>
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:21

ЛАД написав:
  slonomag написав:
  Shaman написав:просто подивимось є ще важливий фактор, який впливає на кількість - це коли це станеться, в наступному році чи там в 2025, чи пізніше. я вважаю, що в 2023 році

Вы правильно написали - это по сути главный фактор. Если бы война кончилась в 2022 вернулось бы 99%. А так чем дальше, тем меньший % будет. И Вы делаете ставку на отмену социала для беженцев, но так его уже в некоторых странах отменили. В той же Польше например. В Испании аналогично еще в 2022. И кто не потянул язык, работу, уже вернулись. Помню прошлой осенью когда я только приехал, то одна пара уехала, потом вторая. Но собственно и все. Кто остался, уже все работают, дети 2й год ходят в школу, и про возвращение никто и не заикается. Из тех украинцев что я тут знаю, где-то 10 семей, 3 семьи уже даже своих 60+ родителей умудрились вытянуть сюда.
Да, есть конечно жирная Германия с миллионом беженцев, половина из которых тупо на социале уже 2й год живут. Эти могут вернуться. А может и нет если социал отменят до окончания войны и им все-таки придется идти работать, и к окончанию войны у них уже будет пару лет работы в Германии. Смысл им все бросать, возврашаться в Украину и начинать все заново?

О том, что % возврата будет сильно зависеть от сроков, я писал давно, ещё год или больше назад на военной ветке. Это очевидный фактор. Снятие социала после войны повлияет, думаю, незначительно. Все понимают, что пособия не вечны. Те, кто твёрдо настроен на возвращение, при снятии социала после окончания войны вернутся. Те, кто сомневаются, чем дольше проживут там, тем меньше будут настроены на возвращение.
Со временем люди привыкают к тамошним порядкам и перестают их воспринимать как нечто чужеродное, худо-бедно осваивают язык. Разговаривал с нашими "немцами", подтверждают, что те, кто думает оставаться, учат язык хорошо и сдают достаточно многие. Те, кто хочет вернуться, конечно, не особо стараются, так, ходят на занятия поскольку-постольку.
И не стоит уповать на отсутствие жилья "там". Вполне можно жить в арендованном.
И пока не вижу стимулов для возвращения кроме моральных. В условиях безработицы и низких зарплат.
Вряд ли людей привлечёт перспектива переселения в село, пропагандируемая ангелом.
+ дети, которые постарше, старательно учат язык, присматривают, куда пойти учиться после школы. Вряд ли они захотят возвращаться.

але найбільш цікаве - співвідношення тих хто хоче залишитися, й тих, хто хоче повернутися.

орендоване житло - це більше фішка Німеччини. й насправді вона лише для громадян, ще й тих, які прожили деякий час. Українцям це поки що далі на халяву. питання орендованого житла постане на пенсії, якої не вистачить на оренду житла - й далі варіанти, не всі країни такі багаті, як США та Німеччина. й життя за кошт держави - ти вже не обираєш, де жити. готовий пересічний українець жити по сусідству з більш темними співгромадянами, які взагалі живіть по своїх правилах, не завжди відповідають державним.

а з приводу навчання - теж всі відразу дуже розумні :D там система дуже проста, в гімназії втриматися не так легко, а без гімназії поступити набагато важче. й на рідній мові не завжди легко вчитися, а на чужій - важче у буль-якому разі. знавці, ким влаштовуються випускники хауп шульке? :D

знаю конкретний випадок, що дівчина закінчила 27 ліцей, поступила на мехмат, а вже з 1 курсом ВНЗ буде пробувати поступати в Німеччині.
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1639 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:22

Re: Еміграція, заробітчанство

По Лехусам і марсам треба б динаміку за 21,22,23 роки. Бо може виявитись, що в 2022 була велика просадка, і в 23-му жирні коти купили те, що відклали до кращих часів в 22-му..
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:25

akurt написав:
  Shaman написав:хто коли казав, що освіта немає сенсу? це ваша вигадка з початку й до кінця. а щоб цю вигадку пропихнути ви з повідомлення в повідомлення пишете одні й ті ж дурниці.

я ж вам пропонував. розповідайте свої казки далі. але не чіпайте людей, коли вони пишуть щось з реалій, що не завжди відповідають вашому рожевому світові.
й коли ми ведемо розмову про ІТ, на кого тільки не навчались поточні синьйори - й фізики, й хіміки, й математики, й економісти. програміст був лише один

Дякую за високу оцінку моїх порад форумчанам З КОНКРЕТНИМИ АКТУАЛЬНИМИ ПРИКЛАДАМИ - про необхідність вірного вибору спеціальності та навчального закладу. ЦЕ НАЙВАЖЛИВІШИМ Є В НАШІ СКРУТНІ ЧАСИ.
На жаль для вас не всі підуть вчитися в Університет марксизму/ленінізму.
Є і розумні люди.

як ви вибірково цитуєте. хто й де на гілці казав, що якісна освіта не потрібна?
  akurt написав:Висновок: треба правильно вибирати спеціальність для навчання.
Знаю, що це є крамолою на цій гілці, але вже написав…

крім вас такої дурні ніхто не писав

й ще вам підкажу, що в сучасному світі заробляти можна по-різному, особливо в розвинених країнах, й краще йти вчитися на спеціальність, яка подобається, а не на ту про яку каже хтось з Туреччини, який знає лише про ІТ та про моряків (теж до речі специфічна спеціальність)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:29

Вот кстати еще вопрос со школой. Так как 90% выехавших с детьми, то он очень актуален. Я например не представляю себе как мои дети смогут вернуться в украинскую школу через 2-3 года обучения тут. Программа ведь вообще не та. От слова совсем.

Младшая вообще кирилицу даже не знает, вот приедет она такая по возрасту уже 4й класс, а как она пойдет в него даже не умея писать/читать? )

Но то ладно еще, можно наверное доучить и как-то вытянуть. А старшая отучилась 4 года в Украине, и сейчас у нее 7й класс тут (она перескочила 1 год так как тут дети с 6 лет идут и по возрасту получилось что она сразу в 6й пошла вместо 5го как было бы в Украине). Например возвращаемся в 2025, У нее 9й класс, это уже химия/физика и тд. Но из-за разницы в программах там будут совсем разные знания, и я хз сколько понадобится усилий чтобы догнать/доучить украинскую программу за 7-8 классы чтобы сразу нормально в 9й пойти.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:41

slonomag , відверто кажучи чималий відсоток зараз ходить в німецьку школу (на німецькі мовні курси) лише тому, що це умова отримання виплат. А не за знаннями. І їм все одно як вони будуть повертатись до програми НУШ. Вони і ту програму не опановували , а відсиджували, і німецьку сидять баранами.
Чи ви не знали, що у нас добра половина дітей в Україні в школу ходила для галочки, не маючи ніяких знань? Не мають вони цих знань і в Німеччині. Нізвідки їм взятись.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:43

slonomag написав:Вот кстати еще вопрос со школой. Так как 90% выехавших с детьми, то он очень актуален. Я например не представляю себе как мои дети смогут вернуться в украинскую школу через 2-3 года обучения тут. Программа ведь вообще не та. От слова совсем.

Младшая вообще кирилицу даже не знает, вот приедет она такая по возрасту уже 4й класс, а как она пойдет в него даже не умея писать/читать? )

Но то ладно еще, можно наверное доучить и как-то вытянуть. А старшая отучилась 4 года в Украине, и сейчас у нее 7й класс тут (она перескочила 1 год так как тут дети с 6 лет идут и по возрасту получилось что она сразу в 6й пошла вместо 5го как было бы в Украине). Например возвращаемся в 2025, У нее 9й класс, это уже химия/физика и тд. Но из-за разницы в программах там будут совсем разные знания, и я хз сколько понадобится усилий чтобы догнать/доучить украинскую программу за 7-8 классы чтобы сразу нормально в 9й пойти.

ось це велика проблема - але вона постане для тих, хто повернеться.

деякі ще примудрилися рік вчитися й там, й там - хоча це важко
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:55

Shaman написав:деякі ще примудрилися рік вчитися й там, й там - хоча це важко

Это ппц как тяжко. Мы пробовали в том году и через 3 месяца поняли что никак. Испанская школа до 14 + домашка пара часов + надо испанский учить каждый день по 1-2 часа. До 19 и так день расписан. Куда там еще украинскую школу тулить. В Германии кто учится я думаю +/- так же.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 14:56

slonomag написав:Вот кстати еще вопрос со школой. Так как 90% выехавших с детьми, то он очень актуален. Я например не представляю себе как мои дети смогут вернуться в украинскую школу через 2-3 года обучения тут. Программа ведь вообще не та. От слова совсем.

Я гадаю, що якісну відповідь та пораду надасть вам тілько спеціаліст по освіті пан Shaman.
Слова "освіта", "спеціальність", "університет", "робота за фахом", "успіхи в підвищення кваліфікації", "досягнення людини" реально збуджують його до безтями и викликають бризки слини на мою адресу.

Особисто я вважаю, що відповідь на Ваше питання вкрай складна і на сьогодні її НЕ можна отримати.
Є японське прислів"я: "Сьогодні - жити. Вмерти завтра".
Там великий смисл: варто жити сьогоднішнім днем - далі подивимося. Японці навіть фільм зняли на цю тему.

Серед моїх приятелів:
- приклад 1: онук приятелів мешкає з батьками зараз в місті Лінкольн (Велика Британія). Вже не говорить українською. Образливо глузує з бабусі та дідуся, які намагаються говорити з ним англійською (вимова в них - бачте - "погана" і "не така"...).
- приклад 2: донька мого підлеглого - зараз капітан ЗСУ - мешкає з мамою в Швейцарії - вивчила вже і англійську і німецьку мови. Це за 1 рік. Краща учениця в школі з математики. Щось мені підказує, що не будуть вони продовжувати навчання в Україні. Бо батько - крім того, що офіцер ЗСУ, ще к.т.н та доцент і знає, що там в середині. В середині не тільки окопу (зараз на передовій).
- приклад 3: донька колеги по роботі - батько дівчини був підполковником медичної служби - вчилася в Нідерландах. Там і вийшла заміж. Не питав у мами її - та мешкає в Катовицях у іншої доньки - я в серпні був в Катовицях - відвідував - але не питав, чи не хотіла б доня повернутися в с.м.т. "Гвардейское".
- приклад 4. По дивній для мене - я про таке не знав раніше - Програмі прийому українців в один із 6-ти навчальних закладів в США для безкоштовного навчання (там специфічна програма прийому - не всім підійде) - особисто я, який має деяке відношення до університетів в США - коли почув, то і реально не повірив - дочка приятелів вступила на навчання. На третьому курсі вийшла заміж за непоганого (за словами батьків) хлопця - громадянина США - зараз мешкають в Los Angeles. Звісно, університет закінчила.

Так що... так що... хто зна, що воно будЕ... Поки що нехай вчиться...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 15:04

BIGor написав:
  mixei написав:Бізнес завжди можна спробувати почати - для цього потрібно провести трохи часу і знайти свою нішу.

В Польщі розказують, що наші відкривають бізнеси що аж гай шумить. Але з того що бачив - це СТО, агенства нерухомості, усілякі невеликі чебуречні ітд. Ну і ще чув про салони краси.

Есть много бизнесов, которые Вы не сможете увидеть.
Еще после 2015 года несколько компаний с которыми я сотрудничал перебрались с сотрудниками и оборудованием в Польшу.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 27 жов, 2023 15:06

slonomag написав:
  Shaman написав:деякі ще примудрилися рік вчитися й там, й там - хоча це важко

Это ппц как тяжко. Мы пробовали в том году и через 3 месяца поняли что никак. Испанская школа до 14 + домашка пара часов + надо испанский учить каждый день по 1-2 часа. До 19 и так день расписан. Куда там еще украинскую школу тулить. В Германии кто учится я думаю +/- так же.

Украинская школа фигня, малой за 20 мин её делает. Энто 11 класс.🤔😳😏
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 14171418141914201421 ... 2919>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему