Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1090210903109041090510906 ... 11908>
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 00:53

75stasstas75 написав:
  Прораб написав:Речь о "эквиваленте" и для однозначного понимания фраза должна выглядеть однозначно, вот о чем речь. Ростом цен внесена двусмыслица, вот об этом речь.

Зображення
Какой смысл в определенной эквивалентности валют в зависимости от курса, если в реальности не может быть определенной эквивалентности сумм валюты от товара без устойчивости цены на него. Чисто теоретический. ИМХО

Так, понятно, забудьте.

Это радует. Забыл.
Прораб

Подякував: 593 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 00:59

рекордний місячний обсяг, проданий регулятором із червня минулого року

Національний банк України у жовтні продав на міжбанківському ринку рекордний за останні півтора роки обсяг валюти. Про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті регулятора.

У жовтні негативне сальдо операцій НБУ на міжбанку (різниця між обсягами купівлі та продажу валют) склало 3,351 млрд дол..
Wirująświatła

Подякував: 2519 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 01:21

vitaliiangel написав:
рекордний місячний обсяг, проданий регулятором із червня минулого року

Національний банк України у жовтні продав на міжбанківському ринку рекордний за останні півтора роки обсяг валюти. Про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті регулятора.

У жовтні негативне сальдо операцій НБУ на міжбанку (різниця між обсягами купівлі та продажу валют) склало 3,351 млрд дол..

от тому рекордно низький курс обміну
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2834 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 10:15

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Треба купляти поки дешевше
Investor_K

Подякував: 0 раз.
Подякували: 912 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 10:20

flyman написав:от тому рекордно низький курс обміну

Гасив хайп від гнучкого курсу, в цьому місяці такого не буде
Economist

Подякував: 16 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 11:17

prodigy написав:республіканці вимагають відокремити військову допомогу від гуманітарної,
міністр фінансів порахував, що щорічної допомоги 41-42мрд вистачить для компенсації дефіциту бюджету

але сенатори не згодні брати на утримання Україну, де під час війни кількість імпортованих елітних авто більше ніж до війни, тому заборона будь якого імпорту окрім критичного було б розумним кроком (можна прожити без нових айфонів і нових електрокарів як мінімум 4-5 років)
НБУ треба стриманіше витрачати валюту, але в них інша модель в голові (як в часи в СРСР)-якщо якійсь гроші були невитрачені в поточному році-то вони "згорають"(на наступний рік не переносять), в нашому варіанті-якщо Україна запросила 40 млрд допомоги, а витратила 37, то наступного року дадуть 33 і скажуть "ви гарно працюєте в цьому напрямку, тобто вчитесь жити за коштами

Не сприймайте це все за "чисту монету"
Це також можна сприймати як свого роду лицемірство.
Так само свого часу Світовий банк, NEFCO, ЄБРР та інші організації давали нам в борг гроші на розвиток комунального господарства та інфраструктури і в декотрих їхніх тендерах чітко прописувалось, що виробник обладнання має бути такий то або такий то, але не український. Мотивували, що це якісно та не буде корупції А насправді позичали нам гроші, та ще й цими грошима підтримували свого виробника.

Щось подібне і у штатів. Велика частина тих сум які вони виділяють іде на їхні ж заводи які виробляють зброю. Тобто це створення додаткових робочих місць та податки.

Дозволю собі припустити, що НБУ зараз продає так багато валюти бо діє в координації із Мінфіном, щоб:
1) Втримати темп зниження інфляції та стабільності на фінансовому ринку
а) зниження інфляції допоможе знизити облікову ставку
б) зниження облікової ставки допоможе знизити % за ОВДП
в) це в свою чергу дозволить перекредитувати ті ОВДП які вже існують без залучення гривневої емісії
2) Надати Мінфіну достатню кількість гривні для виконання витратної частини бюджету. Особливо зараз в кінці року. Звичайно, продаючи якийсь час менше валюти (саме зараз) можна було б підняти ОФ курс і НБУ (Мінфін) отримав би більше гривні, але в такому випадку пункт 1 який я навів був би під ризиком руйнування.
В моєму розумінні НБУ вибрав менше із "двох зол" і діє так як діє.
Є велика ймовірність, що під тиском (а він вже є) НБУ найближчим часом (можливо після нового року) все ж дозволить офіційному курсу зростати.
На мою суб'єктивну думку потрібно спостерігати за об'ємами розміщень ОВДП по вівторках а також за динамікою дохідності по облігаціях. Якщо аукціони будуть проходити на подобі того який був цього вівторка, то це може підтвердити мої припущення.

ПС: ще раз нагадаю, що пишу виключно як сторонній спостерігач та просто висловлюю свою думку. Я не є ніяким експертом та можу дуже сильно помилятись. Також завжди радий альтернативній точці зору, бо ніколи не приховував, що частково використовую даний форум для самоосвіти.
Realist

Подякував: 3094 раз.
Подякували: 2233 раз.

Профіль

1
2
1
1
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 11:26

Дуже важко дається мені ця ваша ВАЛЮТНА тема. Ніби читаю, щось розумію. Але як і більшість,просто шукаю відповідей на питання, а що буде далі? Хоча в перспективі року.
Незнаю як в кого, але я особисто старався весь час тримати кошти в товарі/бізнесі щоб не втратити. Бо цим хоч трохи, але я керую. Але от підкажіть(або поділіться хто як робить), сиві(розумні), мені молодому, що робити в даній ситуації з лишком гривні. Нерухомість? Земля? Валюта?
Serginioo

Подякував: 13 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 12:06

Serginioo написав:що робити в даній ситуації з лишком гривні

В ОВДП до вересня наступного року
Economist

Подякував: 16 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 12:13

Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1118 раз.
Подякували: 2043 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 12:17

Economist
зайшов в додаток МОНО, там їх до 15.01.2025 можна під 16,5% покласти, до 18.06.2025 під 17%. А мене потім ніхто не спитає, звідки в мене та гривня? Є ліміти якісь?
Serginioo

Подякував: 13 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

#<1 ... 1090210903109041090510906 ... 11908>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор