Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1094110942109431094410945 ... 10998>
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 14:38

Искатель написав:
  Zebra написав:Межбанк на табло, Искатель ты где, твои прогнозы, под 36 нырнет в этом месяце или следующем?)))

Кто не может до сих пор понять чем плохо свободный валютный рынок для правительства с обязательными для продажи миллиардами долларов.

Ситуация патовая. Начни НБУ в обход межбанка покупать валюту правительства, это создаст приток налички, маховик инфляции. Не начни - курс может очень ниже уйти.

Под 36,00 не нырнет ни в этом, ни в следующем месяце. И вообще... скоро Вы, Зебра, и Ваши однодумцы будут сильно удивлены. Не говорите потом, что я не предупреждал.

Искатель написав:
  Zebra написав:
  Economist написав:Міжбанк пробив 36 грн, і торгується по 35.97 - 35.99

Искатель, твой выход. Ты там мой прогноз о пробитии 36 вниз ставил под сомнение?

Я знаю варианты будущего. Горизонт - полгода, год, полтора, два.

Ты понятия не имеешь о том, что происходит :) Один написал, что межбанк пробил 36, второй процитировал :) Смешно.
Сегодня закрылись 36,09/36,099. Завтра безнал продолжит расти. Наличка, кстати, тоже поползла назад.
А ты продолжай загонять, молодец, полезное дело делаешь...

Зображення
Zebra

Подякував: 1871 раз.
Подякували: 2670 раз.

Профіль
2
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 14:48

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Realist написав:На місці менеджерів Фоззі Груп, я б взагалі прописав в договорі умови не розголошення про наданий кредит.
Що скажете. Можливо це я перебільшую і ситуація виїденого яйця не вартує?

Весьма странная новость.
Начнем с того, что аккредитив - это не кредит, а банковская гарантия, которая решает проблему очередности денег и стульев в условиях недоверия между контрагентами. Открыть аккредитив, совместив его с кредитной линией можно, но сути самого аккредитива это не меняет.
Положительным в этой новости кажется то, что иностранные поставщики согласились работать под гарантии нашего банка. Смущает только упоминание пары иностранных финансовых организаций. Есть подозрение, что тут некая цепочка, и не понятно, знают ли поставщики, что работают под гарантии нашего банка?
В любом случае, импорт есть, без него обойтись не можем, рыба импортируется не только красная, но новость не про это. До этого тоже требовались предоплата или гарантии. Банк пытается похвастаться своими успехами на внешних рынках. Насколько эти успехи действительно весомые, мне судить трудно.

Не очень давно, борясь с злоупотреблениями при экспорте, у нас вводили требование работать по некоторым позициям только черед аккредитив, установив серьезные требования к репутации банка.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6224 раз.
Подякували: 20444 раз.

Профіль
117
67
33
2
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 15:06

ДумайТЕ! ДійТЕ! БагатійТЕ!©

Serginioo написав:
  Успіх написав:Але, навіть, якщо схвалять іпотеку, а не буде нормальної смарт-квартири - то краще плюнути і тримати більшу частину скирди на гривнедепошках під 17-18%, а меншу частину в долярчиках/на конвертдепошках.

Теж так думав. Але попалось таке відео, що скажете? https://www.youtube.com/watch?v=9TNRfG1 ... 0%B5%D1%82
Те що гривню тримати просто це тупо я вже чітко відчув. Бо мав 100к (образно) до війни. Казав кент, візьми собі долар купи. Я ні. Думав, думав, що з ними робити. Тут Війна- вже толком і не купиш долар. 30% втратив тупо. Потім курс був 42, то вже й не чіпав їх. От зараз думаю, нести їх в банк, чи таки бакс купити. Інший кент на початку війни квартиру взяв на заході. То майже подвоїв статки. Зараз вже брати нерухомість коли виросла теж тупо. Якось так..
Скажу, що пора вже й самому схожі відео записувати :D

А якщо серйозно, то я вже писав, що треба в певні періоди перевкладати - то більшу частину в гривнедепо(чи в ОВДП - це вже кому як зручно), то навпаки - в долаподепо... - ну і як тільки з'являється нагода купити бетон(але не будь-який - не слаболіквідний, не переоцінений) треба теж половиною/більшою половиною скирди заходити в бетон.
Якось так.
Успіх

Подякував: 214 раз.
Подякували: 833 раз.

Профіль
3
7
1
1
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 15:13

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Якщо колеги не проти, буду (при наявності часу за комп'ютером) поширювати тут деякі новини із надією на обговорення. Інколи це допоможе розбавити дописи на побутові теми які виникають на форумі. Та й особливого ажіотажу на валютному ринку поки що не видно.
Для прикладу із відповіді Сибарита на попередній допис, почерпнув нові знання. Дякую.

Так от. Непогана стаття про давно наболілу тему.
Уряд винен Нацбанку майже 700 мільярдів. Хто збагачується на цих боргах?
Зверніть увагу на заголовок. Інтригує? :-)
В реальності вийшло, що почали за упокій, а завершили за здравіє (с)

Цікаво чи багато наших "експертів" у соціальних мережах дочитує до кінця, щоб зробити загальний висновок, чи послуговуються лише заголовком та першими абзацами?
  Сибарит написав:С начала войны чистое изъятие гривны из оборота (изъятие минус эмиссия) составило, по доступным в официальных источниках данным, 1342.219 млрд. грн.
Для большей реалистичности сумму стоило бы уменьшить на разницу процентных выплат по депосертификатам и рефинансированию, но в статистике эта сумма в явном виде не видна.

Ось, можна умовно зменшити суму стерилізованої гривні на конкретну цифру. Цікаво правда звідки у авторів статті такі чіткі дані? Цитата:
"За даними Нацбанку, на 5 листопада у 2023-му році на виплату процентів за депозитними сертифікатами витрачено 73,5 млрд грн. В регуляторі відмовилися розкрити оцінки того, якою може бути сума виплат на користь банків за підсумками усього 2023-го року, зазначивши, що "це питання є надто чутливим".
Realist

Подякував: 2762 раз.
Подякували: 2063 раз.

Профіль
1
1
1
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 15:46

Успіх написав:А якщо серйозно, то я вже писав, що треба в певні періоди перевкладати - то більшу частину в гривнедепо(чи в ОВДП - це вже кому як зручно), то навпаки - в долаподепо... - ну і як тільки з'являється нагода купити бетон(але не будь-який - не слаболіквідний, не переоцінений) треба теж половиною/більшою половиною скирди заходити в бетон.
Якось так.

Все вірно. Теж про це писав.
Якщо пригадуєте, в 19 році скинув трохи $ по 24 і зайшов гривневі депозити. Тоді ще somilitark мене за це критикував.
Лінь шукати той допис. Але висновок після 19 року я зробив простий:

Відразу після стабілізації ситуації після чергової великої девальвації потрібно користуватись гривневими інструментами. (Депозити, Облігації). Це обумовлено тим, що через девальвацію зростає інфляція а відповідно і облікова ставка. Таким чином після кожної великої девальвації наступає період в якому доларова дохідність гривневих інструментів заощадження стає дуже великою. В 19 році я зробив помилку, бо зайшов у гривню в самому кінці такого періоду.
На зараз ми маємо такий час (період заощаджень у гривні) який почався в січні-лютому цього року. Заощадження в доларах здані тоді по 40,3 та покладені на депозити на даний момент мають доларову дохідність більше 35%.
Хто заходив в гривню пізніше все одно має у $ дохідність приблизно/більше 20%
Скільки щ е часу буде тривати цей період - не відомо.

Найпростіший варіант дій цього року (без продажу доларів) - це всю гривню яка з'являється (якщо вона у когось є) не обмінювати на $ а просто збільшувати долю гривні у корзині заощаджень. Адже багато хто станом на 24 лютого минулого року був на 100% у валюті і від того часу практично не змінював співвідношення.

Що стосується "бетону". Так як ми із вами із Західної частини України, то ціни на нерухомість тут і зараз не відображають купівельної спроможності населення через велику кількість внутрішньо-переміщених осіб. Багато людей які на Сході та Півдні втратили все, почали приймати для себе рішення залишатись на ПМП західніше Збруча (можливо західніше Умані, просто я не знаю ситуації у Вінниці та Хмельницькому, а всю решту частину Заходу знаю). Все це впливає на ціни. Проте не відомо що буде потім, коли більшість із цих переміщених осіб вже придбає житло, а левова частка тих західняків хто виїхав в Канаду чи Європу передумає повертатись та почне продавати своє обжите житло.(зараз воно просто законсервоване)
І ще одне питання. Чи витримає інфраструктура облцентрів ту кількість новобудов які збудували та будуються?
Резюмуючи, не маю чіткої відповіді чи інвестиція в бетон є хорошою та окупною. Якщо є де жити і вирішили придбати якийсь смарт для здачі в оренду - то напевно не такий вже і поганий варіант. Але зав'язуватись із кредитами для такої справи - це не інвестиція. Це лотерея. Бо зараз війна і будь-який годувальник сім'ї завтра може перестати ним бути.
Realist

Подякував: 2762 раз.
Подякували: 2063 раз.

Профіль
1
1
1
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 16:41

Официальный курс

Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю
Починає діяти з.................13.11.2023..........14.11.2023
дата розрахунку................10.11.2023...........13.11.2023
Євро...................................38,5420................38,5945
Долар США........................36,0779................36,1609...+0.23%

Довідкове значення курсу гривні до долара США на 12:00
13.11.2023.........................36,1542

Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0673 (вчера 1.0683)...-0.09%

Рост начался еще в пятницу и продолжался сегодня целый день. Только после полудня НБУ его, похоже, ненадолго притормозил.
Справочный курс оказался на 7.6 копейки выше действующего официального.
Официальный курс добавил к справочному меньше копейки.
Дневной прирост официального курса составил 8.3 копейки.
Хоть данные о ходе торгов поступают несколько противоречивые, все показывают существенный рост котировок. Небольшой прирост средневзвешенного говорит о раннем снижении оборотов. Похоже, сегодня Рыжик решил хулиганить днем :)

Индекс доллара DXY в 15-00 105.90 (вчера 105.82)
Это болото начинает затягивать :)
............................................................
  Realist написав:Цікаво чи багато наших "експертів" у соціальних мережах дочитує до кінця, щоб зробити загальний висновок, чи послуговуються лише заголовком та першими абзацами?

Честно признаюсь, что если бы не Ваш комментарий, мне хватило бы заголовка, чтобы это не читать. Когда я вижу заголовки о чьем-то обогащении, я понимаю, что материал апеллирует к низменным чувствам читателя, считающего свою бедность добродетелью, что очень редко сопровождается ценной информацией. Впрочем, на кликбейтные "загадки" в заголовках я тоже реагирую крайне редко.
Другое дело, что по этим заголовкам я свое мировоззрение стараюсь не формировать :)
Суть статьи года полтора тому назад мне удалось изложить значительно короче, когда я обозвал описанные процессы движением денег по малому кругу.
  Realist написав:Ось, можна умовно зменшити суму стерилізованої гривні на конкретну цифру. Цікаво правда звідки у авторів статті такі чіткі дані?

Судя по фразе об отказе в предоставлении прогнозной информации, речь идет о запросе. Но я мог и пропустить что-то интересное на сайте НБУ - новая его версия стала очень современной, но не слишком информативной.
Уменьшать сумму я, пожалуй, не стану. Не совпадают точки отсчета, не понятны пути дальнейшего отслеживания, да и достоверность информации не проверена.
В любом случае, особой статистической ценности мои подсчеты не имеют, а только демонстрируют наличие серьезного движения в эту сторону.
Как справедливо не раз отмечал коллега Shaman, НБУ имеет возможность эмитировать гривну, покупая валюту у Минфина и не отражая это в статистике. Мы с ним расходимся во взглядах на возможность оценки объемов этих операций по косвенным признакам, но игнорировать явление не получится.
Пусть остается, как есть.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль
117
67
33
2
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 16:59

Serginioo написав:
  Успіх написав:Але, навіть, якщо схвалять іпотеку, а не буде нормальної смарт-квартири - то краще плюнути і тримати більшу частину скирди на гривнедепошках під 17-18%, а меншу частину в долярчиках/на конвертдепошках.

Теж так думав. Але попалось таке відео, що скажете? https://www.youtube.com/watch?v=9TNRfG1 ... 0%B5%D1%82
Те що гривню тримати просто це тупо я вже чітко відчув. Бо мав 100к (образно) до війни. Казав кент, візьми собі долар купи. Я ні. Думав, думав, що з ними робити. Тут Війна- вже толком і не купиш долар. 30% втратив тупо. Потім курс був 42, то вже й не чіпав їх. От зараз думаю, нести їх в банк, чи таки бакс купити. Інший кент на початку війни квартиру взяв на заході. То майже подвоїв статки. Зараз вже брати нерухомість коли виросла теж тупо. Якось так..

Якийсь новий чувак. Любомир вже наймає. Чи то "партнерьська" реклама? Чому мільйон? Чому доларів?
flyman

Подякував: 1559 раз.
Подякували: 2728 раз.

Профіль
3
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 17:01

Успіх написав:
  Serginioo написав:

Скажу, що пора вже й самому схожі відео записувати :D

А якщо серйозно, то я вже писав, що треба в певні періоди перевкладати - то більшу частину в гривнедепо(чи в ОВДП - це вже кому як зручно), то навпаки - в долаподепо... - ну і як тільки з'являється нагода купити бетон(але не будь-який - не слаболіквідний, не переоцінений) треба теж половиною/більшою половиною скирди заходити в бетон.
Якось так.

Якщо ти Гонтарева/Кубів/Яценюк/Ющенко або з того кола, то ти знаєш коли збирати гривні, а коли розкидати камні.
flyman

Профіль
3
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 17:03

Realist написав:
  Успіх написав:А якщо серйозно, то я вже писав, що треба в певні періоди перевкладати - то більшу частину в гривнедепо(чи в ОВДП - це вже кому як зручно), то навпаки - в долаподепо... - ну і як тільки з'являється нагода купити бетон(але не будь-який - не слаболіквідний, не переоцінений) треба теж половиною/більшою половиною скирди заходити в бетон.
Якось так.

Все вірно. Теж про це писав.
Якщо пригадуєте, в 19 році скинув трохи $ по 24 і зайшов гривневі депозити. Тоді ще somilitark мене за це критикував.
Лінь шукати той допис. Але висновок після 19 року я зробив простий:

Відразу після стабілізації ситуації після чергової великої девальвації потрібно користуватись гривневими інструментами.

після еквілібріуму ПА12 іти на ПА40 (піймавшим перше дно друге в подарунок)
flyman

Профіль
3
Повідомлення Додано: Пон 13 лис, 2023 18:02

Финансовая сводка за прошедшую неделю

На прошедшей неделе ни тендерный, ни суточный рефинанс не выдавались и не возвращались.

Погашение 3-месячных депосертификатов составило 11.306 млрд. грн. (неделей ранее привлечение 18.728 млрд. грн.).
Тендер не проводился.

В результате интервенций на МБ и прочих прочих монетарных операций было изъято из оборота 13.764 млрд. грн. (неделей ранее 20.414 млрд. грн.)

Т.о. чистое изъятие гривны из оборота за неделю составило 2.458 млрд. грн, (неделей ранее 40.222 млрд. грн)

С начала войны чистое изъятие гривны из оборота (изъятие минус эмиссия) составило, по доступным в официальных источниках данным, 1344.677 млрд. грн.
Для большей реалистичности сумму стоило бы уменьшить на разницу процентных выплат по депосертификатам и рефинансированию, но в статистике эта сумма в явном виде не видна. По последним неподтвержденным данным можно ориентироваться примерно на 7 млрд. грн. в месяц.

Общая мгновенная ликвидность банковской системы (коррсчета + суточные сертификаты) на утро понедельника составила 516.37 млрд. грн. (неделей ранее 495.435 млрд. грн.)
Снова перевалили за полтриллиона, что на фоне столь скромного изъятия не удивительно.

Расходы казначейства превысили доходы на 26.23 млрд. грн. (неделей ранее 49.772 млрд. грн.)
Расходы умеренные, пара дней были даже скромные доходы.

За неделю было обналичено 5.505 млрд. грн. (неделей ранее инкассировано 1.112 млрд. грн.)
Неделя почти уравновесила позапрошлую.

Результаты интервенций НБУ за неделю:
Купил – 1,26;
Продал – 389,10.
Объем интервенций скромен даже для лета. И это несмотря на существенное укрепление гривны. По дням интервенции распределены достаточно равномерно с небольшой просадкой в начале недели. Интересно, что в пятницу, когда курс начал расти, увеличения объема интервенций не было.

Неделя продемонстрировала всю противоречивость нашего бытия. Такие положительные факторы как сохранение валюты в резервах и отказ от привлечения депосертификатов, о дороговизне которых только сегодня говорили, привели к увеличению сверхликвидности банковской системы. Лапы вытащишь - хвост увязнет.
Сибарит
Форумчанин року

Профіль
117
67
33
2
  #<1 ... 1094110942109431094410945 ... 10998>
Форум:
+ Додати