Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
rjkz написав:Преподаватель в школе находится в доминирующем положении как по возрасту так и по статусу. Ребенок не всегда может критически осмыслить, что учитель делает что-то не то. Особенно в раннем и среднем щкольном возрасте. Это ребенка учат, а не наоборот. Как в такой ситуации научиться невзирая?
Можно порадоваться, что вместо физики целый урок смотрели какой-то фильм. А можно прийти домой и с помощью учебника и родителей попытаться хоть немного разобраться в пропущеном материале. Я уверен, что в вашем классе были как отличники, так и двоечники. У одних и тех же учителей.
Если про начальные и средние классы, то да, были и отличники и двоечники. Но это не потому что учителя не учили. Учиться пытались все, таких, чтобы просто не хотели и забили - не было в этом возрасте. Это уже к восьмому классу начались забивания. Но, опять-же, не по причине учителей. Вот в институте были такие, кто "не надо учить - ну и здорово" и те, кто учил все добросовестно. Я и своих детей (элементари и мидл) не очень представляю в ситуации, когда учитель на уроке, скажем математики, начнет (на самом деле не начнет, но, чисто умозрительно) рассказывать о том как на выходные ездил в Дисней-ленд, а мой такой "Уважаемый учитель, это все, конечно, очень интересно, но давайте не будем терять время и вернемся к теме предмета, а сейчас у нас математика, а не увлекательные истории из вашей жизни". Вы так себе это представляете?
Gastarbaiter написав:Ні, не помиляюся. Читайте уважніше. Платити такі гроші за приватні школи, особливо якщо дітей у родині 2-3, можуть собі дозволити хіба що родини із місячним чистим доходом від 25-30 тис. злотих. Ще раз, 25-30 тис. злотих - це НЕ вартість навчання, це дохід родини, який дозволяє безболісно платити по 2-3 тисячі за навчання кожної дитини.
Мені завжди цікаво, в якому житлі живуть такі сім'ї з 3-ма дітьми. Особливо різнополими. 4-кімнатних квартир у них впринципі не існує. Звичайна трьошка - це кухня студія, дві маленькі кімнати-спальні, і один сумісний санвузол. Тобто батьки живуть в одній спальні, 3-є дітей в іншій? З іншої сторони, читав, що дуже багато людей мають по 1-й дитині. Причини - дуже маленька декретна відпустка для жінок, дороговизна житла ітд. Прям можна в коментах під будь-якою новиною про польську демографію прочитати від поляків.
В Германии в 2022 году на социальные выплаты будет направлено более одного триллиона евро. По предыдущим расчетам, только в 2023 году социальный бюджет федерального правительства составит 163,3 миллиарда евро. Рекордный бюджет – примерно в три раза больше, чем у федерального министерства здравоохранения.
Теперь опрос INSA для BILD показал: 71 процент НЕ хочет платить более высокие налоги или пошлины, если это может увеличить социальные расходы государства. Однако только 16 процентов хотели бы платить больше!
Это означает, что разрастающееся государство всеобщего благосостояния с его высоким бременем становится слишком дорогим для немцев.
Gastarbaiter написав:Ні, не помиляюся. Читайте уважніше. Платити такі гроші за приватні школи, особливо якщо дітей у родині 2-3, можуть собі дозволити хіба що родини із місячним чистим доходом від 25-30 тис. злотих. Ще раз, 25-30 тис. злотих - це НЕ вартість навчання, це дохід родини, який дозволяє безболісно платити по 2-3 тисячі за навчання кожної дитини.
Мені завжди цікаво, в якому житлі живуть такі сім'ї з 3-ма дітьми. Особливо різнополими. 4-кімнатних квартир у них впринципі не існує. Звичайна трьошка - це кухня студія, дві маленькі кімнати-спальні, і один сумісний санвузол. Тобто батьки живуть в одній спальні, 3-є дітей в іншій? З іншої сторони, читав, що дуже багато людей мають по 1-й дитині. Причини - дуже маленька декретна відпустка для жінок, дороговизна житла ітд. Прям можна в коментах під будь-якою новиною про польську демографію прочитати від поляків.
В Польщі студія може бути не така як в Долярчика, де будуть шкварчати пательнею з рибою прямо біля ліжка. Якось декілька днів брав на подобово квартиру в новобудові в В-ві на Бураковскій(поруч з Аркадією) 1+1.Так вітальня була відділена від кухонної зони перегородкою, яку можна було обійти з двох сторін. Тобто готувалось на кухні, а стіл був у кімнаті. Кімната цілком комфортно використовувалась, як спальня. Коли навіть в Польшу їздив працювати у 95 році, ночував у В-ві у маленькій двушці побудованій за ПРЛя. Так там кухня хоч і триметрова, але все одно була відділена дверима. До речі недавно зустрічав таке планування у польському будинку 30-х років у Львові.
Gastarbaiter написав:В Україні вже платні школи та садки? Я щось пропустив?
В Україні не знаю: можливо, десь в Києві і є якийсь безоплатний ліцей або не дорожче 60 000 гривень на рік - і навіть мабуть є школа, в якій навчаються безкоштовно. Не в курсі я. Але за кордоном часто такі речі для іноземців є платними.
В ЄС всі державні школи для безплатні для іноземців, більше того, якщо у іноземця з дітьми ВНЖ то записати дитину до школи в більшості (якщо не в усіх) країн ЄС це обов‘язок, а не право.
Gastarbaiter написав:В Україні вже платні школи та садки? Я щось пропустив?
В Україні не знаю: можливо, десь в Києві і є якийсь безоплатний ліцей або не дорожче 60 000 гривень на рік - і навіть мабуть є школа, в якій навчаються безкоштовно. Не в курсі я. Але за кордоном часто такі речі для іноземців є платними.
В ЄС всі державні школи для безплатні для іноземців, більше того, якщо у іноземця з дітьми ВНЖ то записати дитину до школи в більшості (якщо не в усіх) країн ЄС це обов‘язок, а не право.
Мабуть це правильно. І мабуть так і є - але людина, про яку я розповідав, переїхала у Вроцлав НЕ з країни ЄС. Якщо я не помиляюся, Україна теж не входить в ЄС.
BIGor написав:Мені завжди цікаво, в якому житлі живуть такі сім'ї з 3-ма дітьми. Особливо різнополими. 4-кімнатних квартир у них впринципі не існує. Звичайна трьошка - це кухня студія, дві маленькі кімнати-спальні, і один сумісний санвузол. Тобто батьки живуть в одній спальні, 3-є дітей в іншій? З іншої сторони, читав, що дуже багато людей мають по 1-й дитині. Причини - дуже маленька декретна відпустка для жінок, дороговизна житла ітд. Прям можна в коментах під будь-якою новиною про польську демографію прочитати від поляків.
Бувають і 3-кімнатні з окремою кухнею, і 4-кімнатні, і навіть 4-кімнатні з окремою кухнею. До того ж є таунхауси (4 кімнати і більше) та звичайні приватні будинки (тут вже обмеження тільки в бюджеті власника). Ще кілька років тому 500+ давали лише тим, у кого 2 чи більше дітей. А народивши трьох, жінка виходила на рівень доходу співставний з мінімалкою. Тому народжували, зазвичай 2-3 одного за другим. Зараз 500+ дають від першої дитини, мінімалка зросла удвічі, тож підхід втратив свою актуальність. Декретна відпустка до 3 років, здається. Не мало, як на мене.
BIGor написав:Мені завжди цікаво, в якому житлі живуть такі сім'ї з 3-ма дітьми. Особливо різнополими. 4-кімнатних квартир у них впринципі не існує. Звичайна трьошка - це кухня студія, дві маленькі кімнати-спальні, і один сумісний санвузол. Тобто батьки живуть в одній спальні, 3-є дітей в іншій? З іншої сторони, читав, що дуже багато людей мають по 1-й дитині. Причини - дуже маленька декретна відпустка для жінок, дороговизна житла ітд. Прям можна в коментах під будь-якою новиною про польську демографію прочитати від поляків.
Бувають і 3-кімнатні з окремою кухнею, і 4-кімнатні, і навіть 4-кімнатні з окремою кухнею. До того ж є таунхауси (4 кімнати і більше) та звичайні приватні будинки (тут вже обмеження тільки в бюджеті власника). Ще кілька років тому 500+ давали лише тим, у кого 2 чи більше дітей. А народивши трьох, жінка виходила на рівень доходу співставний з мінімалкою. Тому народжували, зазвичай 2-3 одного за другим. Зараз 500+ дають від першої дитини, мінімалка зросла удвічі, тож підхід втратив свою актуальність. Декретна відпустка до 3 років, здається. Не мало, як на мене.
Ну в Испании так же. Были бы деньги. А так хоть 8 комнатный дом покупай с 4 су и радуйся жизни. Только что открыл какой-то сайт по недвиге Польши, есть там и квартиры, и дома с 5-6 комнатами. Просто ценник под 500куе. А так вообще никаких проблем нет, покупай что хочешь.
akurt написав:Мабуть це правильно. І мабуть так і є - але людина, про яку я розповідав, переїхала у Вроцлав НЕ з країни ЄС. Якщо я не помиляюся, Україна теж не входить в ЄС.
Там є невеличка проблема: людина - в родині 2 дитини - з 2017 року, як розпродав все майно в Україні - живе за кордоном і в мене враження, що безкоштовна середня освіта в Україні його мабуть ніяк не турбує.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 15 лис, 2023 16:17, всього редагувалось 1 раз.