Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
WallNutPen написав:Вопрос к представителю банка. Знаю что у многих (у меня тоже) в Дие есть загран паспорт но поскольку гражданский у меня книжка - то естественно у меня его в Дие нету. Правильно я понимаю что пройдя сейчас переидентификацию через Дию и прийдя в с следующий раз в банк снимать валюту со счета - меня не смогут обслужить по гражданскому паспорту, а будут требовать загран? И чтобы поменять ситуевину взад мне повторно придется делать переидентификацию? И если мое предположение правильно то главный вопрос - на фига так делать?
Дурня. Ви повинні підтвердити особистість, а не надати певний документ. Особистість підтверджується документом з переліку, визначеному законодавчо, і не має значення, яким документом ви користались минулого разу. До речі, закордонний паспорт всередині України таким документом не є, тобто банк теоретично може вам відмовити із вашим закордонним паспортом, навіть якщо ви ідентифікувались ним через Дію, а от із паспортом-книжечкой не може по закону.
WallNutPen написав:Вопрос к представителю банка. Знаю что у многих (у меня тоже) в Дие есть загран паспорт но поскольку гражданский у меня книжка - то естественно у меня его в Дие нету. Правильно я понимаю что пройдя сейчас переидентификацию через Дию и прийдя в с следующий раз в банк снимать валюту со счета - меня не смогут обслужить по гражданскому паспорту, а будут требовать загран? И чтобы поменять ситуевину взад мне повторно придется делать переидентификацию? И если мое предположение правильно то главный вопрос - на фига так делать?
ну так или Дия онлайн или книжечка офлайн. Причем уже при первой покупке ОВДП у Алки через Дію вы автоматом перешли на загранник. Но девчушка в отд-и мигом это исправит и выпишит ордер через книжечку )
Sense Bank, Якщо в мене Дії немає й встановлювати я її поки що не планую, то треба йти у будь-яке (?) відділення й заповнювати опитувальник? Й які терміни цього?
M-Audio написав:До речі, закордонний паспорт всередині України таким документом не є, тобто банк теоретично може вам відмовити із вашим закордонним паспортом, навіть якщо ви ідентифікувались ним через Дію, а от із паспортом-книжечкой не може по закону.
Закордонним паспортом можна користуватися в банках України, є відповідні роз'яснення НБУ. Перелік документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначає Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», а не окремий банк. До таких документів, зокрема, належить паспорт громадянина України для виїзду за кордон.
Sense Bank написав:kulikrom А якого характеру помилка виникає? Анастасія*
Сьогодні теж потренувався. Хто з них хворіє? Дія оновлена, аппка Сенсу оновлена... робот не приймає від Дії https://ibb.co/P13mhVj
Вітаю! Вибачаюся, що лише зараз відповідаю, бо сьогодні надважкий день і тому затримка була Підкажіть, будь ласка, чи є у вас витяг про місце проживання?
Sense Bank написав:А так, для повторного проходження потрібен паспорт та ІПН.
Вообще-то для самого перепрохождения ИНН не нужен. Я менеджеру даже предлагал показать, но она отказалась. Но может по инструкции с собой иметь и положено.
M-Audio написав:До речі, закордонний паспорт всередині України таким документом не є, тобто банк теоретично може вам відмовити із вашим закордонним паспортом, навіть якщо ви ідентифікувались ним через Дію, а от із паспортом-книжечкой не може по закону.
Закордонним паспортом можна користуватися в банках України, є відповідні роз'яснення НБУ. Перелік документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визначає Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», а не окремий банк. До таких документів, зокрема, належить паспорт громадянина України для виїзду за кордон.
каждый банк по своему на это некоторые ДА, если новый - первый , некоторые ДА - и тот и тот, большинство ДА - или тот или тот, но немало и таких что НЕТ заграну
cohan написав:большинство ДА - или тот или тот, но немало и таких что НЕТ заграну
А ещё можно вспомнить постановление, что паспорт в Дие должен быть для банка эквивалентен бумажному/карточному. Постановление-то есть, но где-то действительно принимают, где-то даже только из Дии, а, например, в Востоке в кассе мне недавно заявили: "Не верю я вашей Дие! А вдруг вы тот загран уже потеряли? Несите книжечку!"
cohan написав:в Альфе, если что, оба одновременно катят
Давно? Меньше года назад интересовался. Ответили, что или тот или другой. Слот на зарегистрированный документ один. Я пока не встречал банков, где иначе.
Це не банки вирішують, вони зобов'язані проводити ідентифікацію згідно з закнодавством. Але згоден, в деяких банках знайдуться тупуваті співробтники, які вважають, що мають право щось вимагати, порушуючи закнодавство. Зазвичай, скарга в НБУ швидко приводить їх до тями, особливо, коли банки порушують інструкції НБУ.