Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21542155215621572158 ... 2892>
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 10:43

BIGor написав:Але це все про сферу послуг (люди які надають послуги продають власну працю за копійки), все інше в Україні частіше дорожче (авто, деякі продукти, складні операції, техніка). Але так, все упирається в стиль життя, наприклад якщо вони мали домашній персонал, в еміграції це б явно було не по карману.

Якщо подивитися на структуру витрат домогосподарств у США або Німеччині, то на товари йде не дуже велика частка. Важко проїсти кілька куо на місяць. Та й новий айфон щомісяця не купують, а якщо й купують, то переважно у розстрочку від оператора і там якісь копійчані платежі виходять. От і виявляється, що якщо на житло та послуги у еміграції залишається хай навіть х2 грошей, а вартість цих послуг буде х3-х4-х5, то рівень життя буде безумовно нижчий у порівнянні з Україною.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:01

rjkz написав:А! Столкнулся с тем, что в их кругах сейча МОДНО иметь собаку. Оказывается!
Так в Киеве содержать собаку и в НЙ - это, как говорят в Адессе - две большие разницы. Я уже писал во что обходится собака знакомому.
е

Хи-хи - как я не уговаривал приятелей НЕ брать собаку - советовал только породы "Плюшевая" - взяли НЕ плюшевую.
Теперь вот в августе собрались в отпуск: а за передержку собаки в Сан Франциско надо платить 100 долларов в день.
Я сразу подсчитал, что за 7 дней заплатят столько, что мне можно купить авиабилет на самолет та я поживу недельку у них... повыгуливал бы собачку...
Держал последовательно двух собак: Эрдельтерьера и Лабрадора... Знаю, что это такое...

P.S. Про цены в США и зарплату: сейчас на одном из островов Гавайев отдыхает тот парень, про которого я писал ранее: сосед rjkz по району (Бруклин, Bensonhurst). Устроился в фирму на 20 долларов в час. Как видите - хватает на нормальный отдых... На новой работе еще и полгода не работает...
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:02

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Дуже цікаве твердження... Питання, як от вони свої витрати рахували?

Дуже банально: скільки грошей витратили.
Є кілька категорій, які за межами України збільшують витрати в рази:
1. Житло. В Україні позбирав кілька років, купив модну квартиру і витрати околонульові. В еміграції це нереально, а оренда/іпотека це тисячі на місяць.
2. Як казав мій кум: "вищі круги населення від нищих відрізняє можливість найняти слуг". В Україні типовим є найм "слуг": няні для дітей, сиділки за хворими старими, прибиральниці, водія, тощо за 10-15% від своєї зарплати... В еміграції зарплата "слуги" буде майже така ж як в "хазяїна" і тому абсолютно неможлива.
3. Сфера послуг, особливо всякі манікюри, шугарінги, масажі та інше, що так люблять дружини.
4. Освіта. В Україні є нормальні садочки і школи безкоштовні, максимум хабар при вступі. В еміграції пристойна школа чи садочок або коштує дуже дорого, або вимагає жити в дуже дорогому районі. Вартість університету взагалі неможливо порівняти.
А ще чув скарги про космічну вартість гуртків/хобі.

Відповідно, після всіх цих витрат не залишається грошей на розваги, ті ж поїздки на море.
В Україні в усіх ІТ-шників питання: куди інвестувати зайві гроші. Хтось донатить на армію, хтось купує шосту квартиру, хтось в крипту чи фондову біржу вкладається, а в еміграції всі тільки проїдають заощадження...

Ви смієтесь? Цікаво де мої 6 квартир в Україні?? Квартира в Києві коштує середня 150 кує, щоб за пару років назбирати - то треба колотити чистими біля 6,5 кує в місяць сидячи на мівіні. Щось і по знайомим всім ІТ-шникам такого не бачив, максимум квартира для себе, багато ще й в оренді жили.

А в еміграції а мене так само заощаджується як то було в Києві, і трохи менше коли жив в пгт. Так що Ви щось дуже рожево пишете.
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:12

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:А як на Львівській залізниці з ЗП порядка 8 тис грн?! (нє, ну я розумію, що за бронь взагалі безкоштовно можна працювати, але тим не менше),, 🤔

Що ти верзеш?
У квітні 2024 року середня зарплата працівників АТ «Укрзалізниця» становила 19 004 грн. Про це пише Rail.insider із посиланням на інформацію Профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

https://www.railinsider.com.ua/u-kvitni ... ch-gryven/
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:14

BIGor написав:Ви смієтесь? Цікаво де мої 6 квартир в Україні?? Квартира в Києві коштує середня 150 кує, щоб за пару років назбирати - то треба колотити чистими біля 6,5 кує в місяць сидячи на мівіні. Щось і по знайомим всім ІТ-шникам такого не бачив, максимум квартира для себе, багато ще й в оренді жили.

Хто як працював і який мав рівень...
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:17

BIGor написав:Дуже цікаве твердження... Питання, як от вони свої витрати рахували?
Ну наприклад їли 1 кг хамону в місяць в Україні за 15 дол, а зараз в еміграції за 12 дол. Чи купляли раз в рік нову модель iPhone за 1200 дол в Україні, і за 1100 в еміграції.
По собі я не скажу, щоб мій рівень життя впав, можливо трохи підріс.

може справа в тому, що за 2 роки 3,5 місяці війни в тебе рівень досвіду в ІТ підріс а за ним і зп?
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:25

Denik написав:
  BIGor написав:Ви смієтесь? Цікаво де мої 6 квартир в Україні?? Квартира в Києві коштує середня 150 кує, щоб за пару років назбирати - то треба колотити чистими біля 6,5 кує в місяць сидячи на мівіні. Щось і по знайомим всім ІТ-шникам такого не бачив, максимум квартира для себе, багато ще й в оренді жили.

Хто як працював і який мав рівень...

Дюрі-Бечі писав що усі.

Дюрі-бачі написав:В Україні в усіх ІТ-шників питання: куди інвестувати зайві гроші. Хтось донатить на армію, хтось купує шосту квартиру, хтось в крипту чи фондову біржу вкладається, а в еміграції всі тільки проїдають заощадження...

Прикольно, а у тих у кого ще й дружина в ІТ - у тих по 12 квартир. Цікаво, чого це ці люди емігрують?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 11:29

Denik написав:
Ну наприклад їли 1 кг хамону в місяць в Україні за 15 дол, а зараз в еміграції за 12 дол. Чи купляли раз в рік нову модель iPhone за 1200 дол в Україні, і за 1100 в еміграції.

може справа в тому, що за 2 роки 3,5 місяці війни в тебе рівень досвіду в ІТ підріс а за ним і зп?

Якби ти знав, в ІТ зараз великий спад, вимоги ростуть дуже швидко, тому навіть не зниження ЗП з збільшенням рівня знаннь - це вже добре.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 12:00

BIGor написав:Прикольно, а у тих у кого ще й дружина в ІТ - у тих по 12 квартир. Цікаво, чого це ці люди емігрують?

Беру приклад мого кума: в ІТ вже 14 років. В Ужгороді 2 квартири (вартість на момент покупки була 30-50k$), дача, майже добудований будинок.
Думає як емігрувати через складність ухиляння від мобілізації...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Сер 12 чер, 2024 12:34, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 12:19

BIGor написав:Ну наприклад їли 1 кг хамону в місяць в Україні за 15 дол, а зараз в еміграції за 12 дол. Чи купляли раз в рік нову модель iPhone за 1200 дол в Україні, і за 1100 в еміграції.

Питання - скільки у вас в еміграції виходе житло
Скільки у вас виходе поїсти піццу у середньому ресторані, а не як у нас у сільпо на лавці?
Наприклад у Штутгарті піцца коштує 12+ ойро. Це десь 500 грн.
Зображення
Зображення
Зображення

В мене така у місті Кропивницькому вийде десь вдвічі дешевше https://sorrento.kr.ua/

Бокал вина від 5 ойро якійсь шмурдяк шмурдяком, щось пристойне - десь 8 ойро.
В мене у Кропі - від 60 грн щось власне та до 200 грн за щось нормальне.

То саме стосується інших страв.
dimo_0n

Подякував: 17 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

#<1 ... 21542155215621572158 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість