UA написав:В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Я не писав, що ФОП це тінь, але чимало (не тільки ІТ) людей для мінімізації податків оформлюють ФОП, в статистиці вони фігурують, як люди на мінімалці, відповідно занижають показники середньої ЗП
Більшість айти ФОП не на единому оподаткуванні. Їх дохід видно. Величезна тіньова економіка України в еротичних фантазіях Данили Гетьманцева.
UA написав:То я вам пишу, щоб не думали що десь є підпільний ДТЕК, ГОК чи Енергоатом
Та до чого тут підпільний ДТЕК. Почитайте з чого почалася дискусія взагалі.
Реальні доходи громадян не сильно відрізняються від оф. статистики. Гроші заробітчан надіслані родичам в Україну це суттєва стаття яка не пляше в оф. статистиці.
UA написав:В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Я не писав, що ФОП це тінь, але чимало (не тільки ІТ) людей для мінімізації податків оформлюють ФОП, в статистиці вони фігурують, як люди на мінімалці, відповідно занижають показники середньої ЗП
Більшість айти ФОП не на единому оподаткуванні. Їх дохід видно. Величезна тіньова економіка України в еротичних фантазіях Данили Гетьманцева.
Дохід видно, а по методології розрахунку середньої ЗП береться не дохід ФОП, вони враховуються відповідно сплаченого ЄСВ. Щодо тіньової економіки - вона не з Гетьманцевим з'явилася. Білі зарплати - це в основному великі корпорації і держсектор. Малий і середній бізнес по повній юзає сірі ЗП, а дрібний, і особливо в маленьких містах - взагалі працюють без оформлення. Але взагалі обговорювалася не доля тіньової економіки, а чисто питання реальних середніх Зп
1. Результат печальний все одно 2. Скільки ще вони повинні скинути бомб на ваше місто, щоб ви перестали до них відноситись як до нормальних людей? 3. Якщо дуже хочете то в лічку скажу. А так відкриваєте наказ про перелік посад для офіцерів запасу і дивитесь, там все є.
кожен робить проекцію Всесвіту згідно міри своїх цінностей, так що Данила думає, що решта подібні йому, така собі "профдеформація"
Востаннє редагувалось flyman в Пон 22 лип, 2024 16:29, всього редагувалось 1 раз.
Моя особиста мета зараз вижити і допомогти вижити іншим.і чого ви вирішили що я щось вирішую? Є закон, є війна, є обов'язок громадян. Якщо розпустити ЗСУ загине і зруйнується сімей більше, ніж від втрат на війні. Росіяни нацистські звірі. Війна зараз іде не за території. Кому всрались ті руїни авдіївки чи бахмуту. Міста і села які вже не відбудують ніколи
Україні бракує 4,5 млн працівників, – Мінекономіки.
Через виїзд українців за кордон в державі існує структурне безробіття. Для забезпечення щорічного зростання ВПП до 2030 року на 7% нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково.
Faceles[quote="5749399:andrijk777 написав: Це не середня зарплата, а "Показники середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески", які завжди були нижчі за середню зарплату. Офіційних даних немає, але Work.ua каже що в січні середня була 19,5К. Думаю зараз середня точно більша ніж 20К.
Вы правы. Но, насколько понимаю, "страхові внески" платятся практически со всей зарплаты (во всякрм случае, у подавляющего большинства работников), поэтому, на мой взгляд, это более объективная цифра, чем данные Work.ua по вакансиям.
Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані[/quote] Сколько в тени обсуждать не могу, насчёт половины сомневаюсь, но спорить не буду. Ну так теневые зарплаты вообще нигде и никак не учитывается.[/quote]
Я консультував ,коли на підприємстві одного співробітника попередили про майбутнє звільнення,за два місяці, проте надали контакти особи яка з радістю забере до себе в якості субпідрядника без оформлення. Підприємство економить на фонді заробітної плати, кліент отримує лише те що заробить . Навіть офіційно мінімалку не бажають сплачувати лише неофіційно лише за виконану роботу. Майже як учора писали про нещасний випадок,коли особа що сплатила за крутезну послугу з активного відпочинку в Києві своїм підписом засвідчує що немає жодних претензій якщо виникає подія.