Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 94609461946294639464 ... 14749>
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 01:28

BeneFuckTor

Добре по Вам.

Добре, але і по вам..

У вас доволі унікальний нік, тому серед сірої маси інших малоактивних дописувачів ви мені нещодавно запамʼятались одним постом.. цитату нема ні часу ні бажання відшукувати, але суть така що «Хотаба раніше було цікаво читати.. він попереджав про ракетні напади, про інсайди на фронті і інші історії, а зараз лише переходить на обговорення людей».
Тому давайте ми з цим питанням розберемось.
Звичайно будь якому диванному хомʼяку приємно, коли йому під ніс приносять свіжі та ще і актуальні (від людини прямо звідти!) новини, а він собі спокійненько спостерігає за війною на мʼякому дивані , з наповненим столом як до війни. Радіє перемогам. Ставить лайки «я це люблю!! Неси ще!!» І поки достатньо добровольців, профі-армії, всім чудово це читати, всі радісно повискують.
І тут раптом виникає ситуація, що треба вже не добровольці. Вже треба вболівальники. І тут якось раптом автор отих опусів починає ставити неприємні питання «так а ти там що??» може досить з лави запасних вболівати?» І осьо(((( Відразу «блогер» стає куйовий..
А ще не доведи боже він після багатьох років на війні звільниться.. «як ти міг?? Нам так заібісь було читати, поки ти був там»..
Ангелочок пише «ми ж з тобою весь 2022 рік нормально спілкувались..»
Бенефактору теж не заходить, що хай навіть не з нього, а з інших питають.. осадочок все ж залишається.., . І ви не одні, все ок, не переймайтесь.
Заєбєлочка коли тебе годують інфою, але з тебе нічого не питають. Да?
Не питайте з ангела про податки, і він вас буде любити.
Не питайте з Бенефактора, коли він в ЗСУ.
Смішно. Але ж я не шукаю вашу підтримку,
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 17 сер, 2024 01:37, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 01:36

Hotab написав:tumos

Під час несення служби старший наряду особливу увагу звертає на підтримання наряду в постійній готовності до дій. Вона полягає у здатності наряду в будь-яких умовах обстановки негайно розпочати переслідування правопорушників, затримати їх, а в умовах, коли правопорушники чинять збройний опір, уміло застосувати зброю.

Так а де тут про заборону застосувати вогнепальну зброю у випадку нападу на нього?
Тут про «чинять збройний опір». Одна з умов застосування. Але вона не єдина. . :mrgreen:
Ви ж юрист. Невже вам дійсно треба ці очевидні речі пояснювати?

Ви самі знайдете статтю 21?
https://zakononline.com.ua/documents/sh ... 69019#n403

Вы упоминали инструкцию, я ее нашел и дал ссылку.
Если вы нашли в законе статьи
Стаття 21-2. Використання та застосування спеціальних засобів
Стаття 21-3. Використання та застосування вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки
то можете увидеть следующую фразу в ст. 21-3
Застосування вогнепальної зброї є найбільш суворим заходом примусу.

Військовослужбовці та працівники Державної прикордонної служби України мають право застосовувати вогнепальну зброю виключно з метою заподіяння особі такої шкоди, яка є необхідною і достатньою в такій обстановці, для негайного відвернення чи припинення збройного нападу та/або опору.

Я не вижу смысла спорить с вами. Вы будете сейчас рассказывать мне версию пограничника о п.1 или п.9 ст. 21-3.
Я говорю о том, в суде это может не сработать при работающей Конституции. Есть п.1а,в,г п.2б и т.д ст. 21-2
tumos

Подякував: 17 раз.
Подякували: 190 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 01:42

tumos

Я не вижу смысла спорить с вами. Вы будете сейча

Я з самого початку сказав, що оцінка ризиків прикордонником - річ доволі субʼєктивна. І лише суд поставить крапку, міг він іншими способами, чи ні. В будь якому разі ваше «у нападника не було вогнепальної зброї , прикордонник не міг стріляти» (не дослівно, ви самі зайдете як там було у вашій інтерпретації ) - це маячня.
Незрозуміло навіщо ви з самого початку підняли це питання, заперечуючи мені.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 02:20

tumos
Це трапилось ще до введення військового стану в Україні

Рада дозволила прикордонникам частіше використовувати зброю
Дар'я Нинько
18.11.202118 листопада 2021 р.
Українські прикордонники матимуть право застосовувати силу, спецзасоби, а в окремих випадках - і зброю. Навіть без попередження.
Окрім того, зброю можна буде використовувати для затримання порушників, які чинять супротив, намагаються втекти чи становлять загрозу іншим.
https://www.dw.com/uk/верховна-рада-дозволила-прикордонникам-частіше-використовувати-зброю/a-59866438
Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 02:41

Hotab написав:Я з самого початку сказав, що оцінка ризиків прикордонником - річ доволі субʼєктивна. І лише суд поставить крапку, міг він іншими способами, чи ні. В будь якому разі ваше «у нападника не було вогнепальної зброї , прикордонник не міг стріляти» (не дослівно, ви самі зайдете як там було у вашій інтерпретації ) - це маячня.
Незрозуміло навіщо ви з самого початку підняли це питання, заперечуючи мені.

Ну, изначально я говорил об предметах в руках правонарушителя. Даже не об оружии - холодном или огнестрельном.
Их наличие увеличило бы вероятность того, что действия пограничника при применении огнестрельного оружия были бы признаны правомерными. Отсутствие предметов в его руках (палка,розочка, металлический прут...) ведет к проблемам у служивого. Маячня - это ваша интерпретация моих слов. При работающей Конституции в голову контрактника должны вложить норму закона о том, что применение огнестрельного оружия является наиболее суровой мерой принуждения.
tumos

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 03:08

Ukrainian написав:tumos

Дар'я Нинько
Українські прикордонники матимуть право застосовувати силу, спецзасоби, а в окремих випадках - і зброю. Навіть без попередження.
Окрім того, зброю можна буде використовувати для затримання порушників, які чинять супротив, намагаються втекти чи становлять загрозу іншим.
https://www.dw.com/uk/верховна-рада-дозволила-прикордонникам-частіше-використовувати-зброю/a-59866438

Речь не о том когда наделили практически теми же правами, что и полицейских в отношении применения мер принуждения. Можете сравнить при желании соотвествующие статьи двух законов. Вопрос о последствиях для пограничника применения им огнестрельного оружия в настоящее время.
tumos

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 07:06

Миша-клиент написав:
  Бетон написав:прикол в тому, що ніхто не знає нащо це робити. просто роблять і все. недавно хлопець спитав у робітника з.д. нащо той стукає кувалдой по колесам. останній не знає))
він все життя стукає і можливо, не знає, нащо

Я НЕ "робітник з.д.", НО был уверен, что постукивая молотком (НЕ кувалдой!) таким образом проверяют целостность колеса, отсутствие в нем трещины! Помню, когда продавцы промтоваров продавая посуду - постукивали карандашом по ней, звонким звуком подверждая отсутствие трещин на ней.

кожен раз, коли поїзд зупиняється на певній станції, оглядачі вагонів візуально перевіряють стан ходової частини вагону (колеса, букси, кріплення) та простукують колісні пари і кріплення. Якщо при ударі по деталям ходової частини залізничник чує дзвінкий звук – то все гаразд.
sens

Подякував: 34 раз.
Подякували: 950 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 07:10

flyman написав:
  stm написав:Просто убегают это 336ККУ. 5 пункт в вашем же тексте гласит что можно таки применять оружие. При админке тоже, кстати. Но будет разбор полетов, было ли применение крайней необходимостью. При применении оружия так всегда. По допускам не будем лучше, у вас клинический случай. Я лучше признаю, что тупая, чем вот это вот всё наблюдать опять ) пойду Кейнса почитаю лучше )))

то можна і пішоходів, що не ходять по зебрі на зелений колір відстрілювати

Вчора наряд поліції побачив як хлопчина перебіг дорогу . Наряд включивши лише спецсігнал порушив ПДР і через дві смуги зробив маневрування. В подальшому через планшет намагалися отримати особисті дані чоловіка. Так що переходить дорогу лише у чітко визначеному місці
sens

Подякував: 34 раз.
Подякували: 950 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 08:47

yanyura написав:В Курской области московитами объявлен режим "контртеррористической операции" ("КТО").
Имхо, число желающих подписать контракт на участие в "КТО", да и вообще воевать там будет меньше чем в "СВО", т.к. выплаты там в разы меньше (цифры из орковского источника), да и жены будут недовольны - на "калину" не хватит:

13 августа 2024
...
Так, за ранение бойцам полагаются только 100 тысяч рублей, или в 30 раз меньше, чем на СВО.
Если после ранения военный получает инвалидность, то выплаты составят 300 тысяч рублей, что в два раза меньше, чем на СВО.
Инвалидность, полученная при исполнении воинского долга в Донбассе и других регионах, объявленных зоной СВО, оценена в сумму от полумиллиона и выше.
Членам семьи погибшего {в "КТО"} и лицам, находившимся на его иждивении, выплачивается единовременное пособие в размере шестисот тысяч рублей.

Семье погибшего {в "СВО"} полагаются две «президентские» выплаты на общую сумму 5 миллионов рублей.
Пенсия по потере кормильца погибших в Курской области будет отличаться от эсвэошной в три раза. Вместо 22 908,62 рубля иждивенцам полагаются 7 689,42 рубля.

Москва, Владимирская, Магаданская, Московская, Новосибирская, Тюменская области и Югра выплачивают за гибель участника спецоперации по 3 млн рублей. Архангельская, Брянская, Ленинградская, Нижегородская, Тульская области, Татарстан, Краснодарский край — 2 млн рублей. Есть регионы, где выплаты составляют 1 млн рублей.

Участники операции в зоне КТО наверняка не получат помощи на местах, поскольку она ограничивается только теми, кто воюет на СВО.

https://newizv.ru/news/2024-08-13/vopro ... svo-432534

Додам до цього, що на кацапії всі працівники поліції, МНС і іже з ними структур заброньовані, тобто не підлягають мобілізації. У нас теж їх бронюють, але далеко не всіх. Отже, вся надія кацапів - це, мабуть, строковики та найманці з Африки чи ще звідкілясь. До речі, в Тюменській обл. та Югрі всі бажаючі давно закінчилися. (Маю свіжий інсайд). Підозрюю, що в інших регіонах така сама ситуація.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 17 сер, 2024 09:06

tumos написав:
  Ukrainian написав:tumos

Дар'я Нинько

Речь не о том когда наделили практически теми же правами, что и полицейских в отношении применения мер принуждения. Можете сравнить при желании соотвествующие статьи двух законов. Вопрос о последствиях для пограничника применения им огнестрельного оружия в настоящее время.

Доброе утро всем .
Здоровья и Удачи .

Вот читаю вас , просто радуюсь . Знание законов ,толкование .
Знаете как применять оружие , когда и где .....как пограничникам задерживать нарушителей .
Наверное у вас огромный опыт работы или службы .
Где вы служите или служили ?
холява
2
Форумчанин року

Подякував: 4143 раз.
Подякували: 4538 раз.

Профіль

5
22
1
  #<1 ... 94609461946294639464 ... 14749>
Форум: