jump написав:Шановне Міністерство оборони, я вам знайшов чотири бригади. Підготовлених бійців, випещених. Не дякуйте.
Поліція охорони. 16 000 працівників. Заброньовані, як я розумію, всі або майже всі (це секретна інформація, але у мене є, скажімо так, здогадки). Завдання поліції охорони — охороняти ларьки, квартири та підприємства.
Інакше кажучи, робити те, що роблять приватні охоронні компанії, тільки з усіма перевагами й пільгами державної структури, а саме — статусом поліцейського (і, відповідно, бронюванням), видачею квартир керівництву коштом платників податків і періодичною участю у віджиманні чи переділі заводів і підприємств у регіонах з обовʼязковим "відкашлюванням" нагору. І це тоді як патрульні поліцейські, частина з яких бігає по фронту, постійно скаржаться на нестачу людей і машин для полювання на злочинців і ворогів. А тут — чотири бригади псевдополіцейських, які на виклики не їздять, від мобілізації приховані й загалом чудово почуваються.
Я клієнт Поліції охорони (ДСО, Позавідомча охорона) вже років 30. Трохи спілкуюся з співробітниками. Їм поставили план по мобілізації 10 відсотків штату. В них штаті є неатестовані монтажники сигналізації та всякі інші технарі. Більшість 50+ бо зарплата не висока. От саме їм і повидавали бойові повістки... в них зараз велика проблема з обслуговуванням сигналізації.
Бетон написав:Оказывается, с каждым указом Ze отсрочку по словам тцк нужно оформлять заново
це не по словам тцк, а згідно діючого законодавства, шмигаль літом прийняв.
Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України.
andrijk777 написав: Між іншим юристи в залі є? Цікаво як з юридичної сторони трактується "я вважаю"? Наприклад в суді питають: "Ви були п'яні?" Ви відповідаєте: "Я вважаю що я був тверезий." А потім виясняється що ви були в дупель п'яні. Буде вважатись що ви брехали суду чи ні?
Стан в якому перебували учасники процессу встановлюється на етапі попереднього та досудового слідства. Суд кваліфікує як безпідставне заперечення вини. Тобто обтяжуюча обставина.
До чого тут вина? Питають свідка, який ні в чому не підозрюється. Припустимо свідок під присягою. Він говорить "Я вважаю що я був тверезий." Насправді був п'яний. Буде вважатись що він брехав суду чи ні??? Слова "я вважаю" гратимуть якусь роль чи ні?
Цікавить думка саме юристів а не звичайних людей які "багато знають".
Так як ніхто не відповів, я поспілкувався з ChatGPT. Дуже розумний цей "чувак" став в версії GPT-4o, рекомендую. Отже, юридично якщо людина вживає "я вважаю" з ціллю обманути суд або це є частиною стратегії захисту то це вважається обманом або злочином. Якщо людина дійсно так вважає то це серйозно змінює твердження. В цьому випадку "я вважаю" означає "я так думаю" або "на мою думку".
Якщо перенести на цивільну площину то звичайно ми не можемо довести що людина хоче нас обманути. Тому автоматично "я вважаю" = "я так думаю". Тому detroytred не правий "Земля квадратна" - відповідь "Брехня". "Я вважаю що Земля квадратна" - еквівалентна фразі "Я думаю що Земля квадратна" і відповідь не може бути "Брехня" а може бути наприклад "Ти нуль у цьому питання, йди повчи фізику в школі". І відповідно НЕ МОЖНА додавати "я вважаю" до фрази людини бо це сильно змінює зміст фрази.
Відразу зауважу для detroytred що ChatGPT не робив різниці між об'єктивними і суб'єктивними твердженнями, тобто не робив різниці між видами тверджень свідка на суді.
ЛАД написав:Сегодня мне гораздо интереснее, на каких условиях нам предложат РПВ. Плевать, насколько это будет унизительно. Вопрос, насколько это будет тяжело.
Скорее это зависит от будущей судьбы для Зе энд Ко. "Выдайте зачинщиков, остальных помилуем". Тем более у Трампа перед Зе никаких обязательств.
Никак не зависит. Так же, как и от будущей судьбы для По энд Ко. Они как-нибудь устроятся. Не переживайте. Практически не помню случаев, кроме разве что Наполеона и совсем уж печального примера Гитлера, когда лидеры проигравших сильно страдали.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 06 вер, 2024 13:54, всього редагувалось 1 раз.
whois2010 написав:........... Ну так, то були трактористи, які озброєння придбали у воєнторгу. Якщо я виправлю "активістів" на "тренованих спезпризначенців", то "громадянська" війна перетвориться у акт міжнародної агресії?
Разрешите напомнить вам немного историю. Во время войны в Испании там были и немецкие и итальянские лётчики, итальянский флот, итальянский Корпус добровольческих сил (до 50 тыс.), "на стороне Франко воевали 150 тысяч итальянцев, 50 тысяч немцев, 20 тысяч португальцев, а также нацисты и фашисты из других стран мира", советские лётчики и танкисты, интербригады (первые четыре интербригады возглавляли советские граждане, правда, разного происхождения, не русские - австриец Штерн, венгр Мате Залка, немец Цайссер, поляк Сверчевский). Уж молчу об огромных поставках оружия (Германией, Италией, СССР). Тем не менее, все историки называют её гражданской войной.
1918-1921. Война на территории бывшей Росс. империи, будущего Советского Союза. Участвовали и немцы, и англичане, и французы, и поляки, и чехи, и японцы. Именно войска. Может, кого ещё забыл. Тем не менее, война гражданская.
Между прочим, практически в самом начале мятежа в Испании Хосе Хираль объявил о бесплатной выдаче оружия сторонникам Народного фронта по всей республике. Крымские татары в первый же день просили выдать им оружие. Получили... шиш.
Ключовими моментами громадянської війни є: а) Ініціатор війни. б) Ціль війни.
а) Ініціатор війни в Україні були: в Криму - зелені чоловічки(Росія), на Донбасі - Стрєлков-Гіркін(Росія). В описаних вами війнах - хто був ініціатором?
б) Ціль громадянської війни - захоплення влади в усій країні. ЗАВЖДИ така ціль! Ціль "громадянської війни в Криму" яка? Ціль "громадянської війни на Донбасі" яка?
/// Але... Захід вирішив, що йому вигідніше!!!! ослабити рашку. Банально ослабити рашку... Ніж ЗАХИСТИТИ партнера. ----------------------------- Вот тут ошибка: недотянул зеля до партнерства
"Вот тут ошибка:" "партнёр" не "зеля", а Украина.
Истину глаголите. А вот за три года - зеля вполне мог бы хотя бы начать готовиться
Похоже, вам "зеля" насрал в любимые домашние тапочки. Из-за этого вы, видимо, и уехали из Украины.
Нет там ошибки: договора/соглашения подписывает (или в случае зели -- не подписывает) не абстрактная "Украина", а вполне конкретное первое лицо.
"вполне конкретное первое лицо" подписывает от имени Украины. Я что-то не слышал, чтобы при смене первых или любых других "лиц", надо было заново подписывать все договоры.
Вообще не понял аналогии. Уехал я потому, что "капитан корабля" в лучшем случае "не копенгаген", в худшем -- неадекватен.
Бросьте врать. Уехали вы совсем не поэтому. Испугались - это понятно и естественно. Но не надо выставлять себя "борцом с режимом".
А вообще с вами неинтересно - большой опыт демагогии.
ЛАД написав: ---------------------------- detroytred
/// Але... Захід вирішив, що йому вигідніше!!!! ослабити рашку. Банально ослабити рашку... Ніж ЗАХИСТИТИ партнера. ----------------------------- Вот тут ошибка: недотянул зеля до партнерства "Вот тут ошибка:" "партнёр" не "зеля", а Украина.
Истину глаголите. А вот за три года - зеля вполне мог бы хотя бы начать готовиться Похоже, вам "зеля" насрал в любимые домашние тапочки. Из-за этого вы, видимо, и уехали из Украины.
Нет там ошибки: договора/соглашения подписывает (или в случае зели -- не подписывает) не абстрактная "Украина", а вполне конкретное первое лицо.
"вполне конкретное первое лицо" подписывает от имени Украины. Я что-то не слышал, чтобы при смене первых или любых других "лиц", надо было заново подписывать все договоры.
Вообще не понял аналогии. Уехал я потому, что "капитан корабля" в лучшем случае "не копенгаген", в худшем -- неадекватен.
Бросьте врать. Уехали вы совсем не поэтому. Испугались - это понятно и естественно. Но не надо выставлять себя "борцом с режимом".
А вообще с вами неинтересно - большой опыт демагогии.
>>> Я что-то не слышал, чтобы при смене первых или любых других "лиц", надо было заново подписывать все договоры. А что бы мимо первых лиц -- сразу с народом -- слышали?
>>> Но не надо выставлять себя "борцом с режимом". Т.е. аргументы у вас закончились -- раз на личности переходите? Где я говорил, что я с ним боролся?
ЛАД написав:Когда ты идёшь в армию, ты не знаешь что и сколько придётся докупать, соответственно, не знаешь, сколько остаётся.
в смысле не знаешь? а вокруг народа нет что ли что бы поспрашивать? я в нашей армии не был но у меня есть же список что и сколько нужно купить если таки призвут. это так - по минималочке на первое время. не. ну если чел не умеет общаться то пусть тогда трубит минимальный срок. таких только так учить.
Желание покупать зависит от возможностей. Помню, тут перед призывом советовали Сибариту, что купить. Список совсем не потрясал воображение.