Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22892290229122922293 ... 2911>
Повідомлення Додано: П'ят 06 вер, 2024 11:46

akurt написав:
  BIGor написав:
  akurt написав:Або студента з Тернопільщини - приблизно такого, яким був пан Андрій Сибіга, який в далекому 1992 році став старостою групи першого набору Львівського університету за спеціальністю «Міжнародні відносини». До речі, з новим очільником МЗС я особисто знайомий… Останній раз спілкувалися втрьох: пан Кулеба, пан Сибіга та автор цих рядків - вже в далекому 2021 році… Це було в парку Української культури в Анталії.

Ви не спитали в них раптом, чого в нас така недолуга дипломатія?

Цікаве питання.
Я вам скажу, що я особисто спілкувався свого часу з Клімкіним, Сибігою, Кулебою.
Реально розумні і дуже приємні люди.
Особисто я більш схильний до Павла Клімкіна.
Сам не так давно дізнався і мабуть дійсно в МЗС великі проблеми:
- після того, як з посади Посла України у Вірменії було відкликано Надзвичайного та Повноважного посла пана Кулебу (батька екс-міністра Дмитра Кулеби) - там вакансія здається більше року. Що, немає кого послом в Єреван призначити?
- в ці дня Посол України в Бразилії - людина, яку відкликали з посади посла України в Німеччини. Так ось в Посольстві в Бразилії купа вакансій - послу нема кому папери готувати. Знаєте яка причина? Не можуть знайти когось, хто знає португальську мову.
- реально був здивований низьким рівнем зарплатні працівників Консульства України в Анталії. І графік роботи там напружений, і наші люди поводять себе часто неадекватно: дай все відразу та миттєво. З приводу того, що загубилася кішка, або не вистачає грошей на ліки - відразу дзвонять в Консульство. Не розуміючи, що це НЕ питання Консульств та Посольств.

Ну а в цілому я думаю, що проблеми в МЗС ті, що притаманні кожному з наших міністерств…
Вони що всі гарно працюють? Можливо хоч один міністр - геній своєї справи?

P.S. Щойно перетнув кордон Чехія - Німеччина. Тут КПП Німеччина відновила. Офіцер прикордонник глянув на українські номери авто серії ВС - відразу махнув рукою, щоби проїжджав, не зупиняючись. Навіть приємно…

Всі вони в приватній розмові мислять логічно. І видаються повністю нормальними, адекватними. Один зі співрозмовників з Кучмою розповідав, що "ти з ним дискутуєш, він все розуміє, відповідає як адекватна людина, через секунду розвертається на 180° виходить на требуну і несе якусь дичину "
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 407 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 06 вер, 2024 12:22

M-Audio написав:
  slonomag написав:И оно сразу видно: пришла зп 150к, 30к налоги,
Вам зарплата приходит без вычета налогов?

Я автономо (испанский ФОП). Зп то образно, просто приходят платежи по инвойсам что я выставляю клиентам, и с них уже потом снимаются налоги раз в 3 месяца.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: П'ят 06 вер, 2024 15:22

Gastarbaiter написав:
  Дюрі-бачі написав:3) Також податкова попросила написати окреме пояснення для чого йому рахунки в двох десятках банків в Україні, а також рахунки ще в кількох інших країнах і не розуміла що значить "аби були"...

Я намагаюся собі уявити ситуацію, коли мені б знадобилося 20 рахунків. Крім як для подрібнення операцій з метою ухиленні від податків та якихось сірих схем нічого до голови не приходить.

В Украине ФГВФЛ покрывает сколько? 250 кгрн?
Сколько это сейчас в долларах? Около 6 куе?
Если у чела 120 куе, то как раз 20 банков и надо.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5477 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 06 вер, 2024 15:38

rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:
  Дюрі-бачі написав:3) Також податкова попросила написати окреме пояснення для чого йому рахунки в двох десятках банків в Україні, а також рахунки ще в кількох інших країнах і не розуміла що значить "аби були"...

Я намагаюся собі уявити ситуацію, коли мені б знадобилося 20 рахунків. Крім як для подрібнення операцій з метою ухиленні від податків та якихось сірих схем нічого до голови не приходить.

В Украине ФГВФЛ покрывает сколько? 250 кгрн?
Сколько это сейчас в долларах? Около 6 куе?
Если у чела 120 куе, то как раз 20 банков и надо.

Сейчас покрывается все без ограничений. Через 3 месяца после отмены военного положения будет 600К.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6469 раз.
Подякували: 21616 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 05:55

Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Придумали ж поляки таке: початок навчання студентів другого курсу Варшавської політехніки - 1 жовтня.
То сидить наш український студент у гуртожитку та сумує.
Трохи відволіктися від суму допомагає дівчина, з якою відпочивав в Хорватіі.
Хорватія сподобалася - і що цікаво: не замками або горами, а тим, що в Хорватіі дуже легко спілкуватися, якщо ти знаєш англійську.
Хлопчина може порівнювати: перший рік еміграції у віці 16 років провів у Чехії: то там англійською і не починай: треба знати виключно чеську…
Ну, англійську студент тепер вже другого курсу знає чудово: навіть у Варшавській політехніці відмовляється говорити польською: тільки англійською. Навчання ж англійською!
Економічний бік:
- за навчання сплатили 5200€ за рік;
- за проживання в гуртожитку у Варшаві сплачує 100€ на місяць;
- роботодавець польський сплачує українському студенту приблизно 1500$ на місяць. Робота в галузі компʼютерної графіки.
Сума витрат на дівчину, яка допомагає менше сумувати, батькам не оголошується.
Тому і не оприлюднюється.

Цікаво, як там син папа Bolt: вже перший студентський тиждень пройшов…
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 09:00

akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Придумали ж поляки таке: початок навчання студентів другого курсу Варшавської політехніки - 1 жовтня.
Хорватія сподобалася - і що цікаво: не замками або горами, а тим, що в Хорватіі дуже легко спілкуватися, якщо ти знаєш англійську.
Хлопчина може порівнювати: перший рік еміграції у віці 16 років провів у Чехії: то там англійською і не починай: треба знати виключно чеську…
Ну, англійську студент тепер вже другого курсу знає чудово: навіть у Варшавській політехніці відмовляється говорити польською: тільки англійською. Навчання ж англійською!
Економічний бік:
- роботодавець польський сплачує українському студенту приблизно 1500$ на місяць. Робота в галузі компʼютерної графіки.

Пройшов.
Навалили купу різних математик, а саме :дискретна, лінійну і матан. І оскільки після лекцій малому ніфіга не зрозуміло, якраз шукаю по нету потрібний матеріал, щоб по другому разу пісоя вузівського викладача все пояснювати. 😟
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 09:10

О! Це правильні дії!
О! Скоро операції з матрицями підуть!
Свято тільки починається!
Тримайтеся!
Гадаю, всю додаткову інформацію та пояснення легко буде знайти в мережі, бо дядько Google знає все!
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 09:23

akurt написав:О! Це правильні дії!
Тримайтеся!
Гадаю, всю додаткову інформацію та пояснення легко буде знайти в мережі, бо дядько Google знає все!

Там самі викладачі напарюють підручники свого авторства видавництва Львівської політехніки, взяв полистав - мрак, краще в Ютубі лекції подивитись.
Я розумію, що ти всі в матриці в житті не пригодяться, але, принаймні, поставлять мізки на місце, щоб, наприклад, кредит в Швидкогрошах не брати.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 11:43

Bolt написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Poland

Економічний бік:

Пройшов.
Навалили купу різних математик, а саме :дискретна, лінійну і матан. І оскільки після лекцій малому ніфіга не зрозуміло, якраз шукаю по нету потрібний матеріал, щоб по другому разу пісоя вузівського викладача все пояснювати. 😟

коли пояснював дітям шкільну математику з'ясував - що знати та пояснити - трохи різні речі, в репетитора це вийшло значно краще. має сенс звернутися до профі :D

а якщо серйозно, порада, яку ви не питали, але проситься. якщо були проблеми зі шкільним курсом математики, то може не треба мучити дитину, а пошукати щось інше, де математика викладається як загалом вища. в наш час заробляти гроші можна й не вивчаючи математичні дебрі :D

а матеріал можливо краще пояснювати на підставі тих підручників, які використовуються. до речі, коли я вчився, підручники то було російськомовні. цікаво, зараз українські автори написали свої чи переклали радянські
ps про підручники бачу вже відповіли
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 07 вер, 2024 11:48

Bolt написав:
  akurt написав:О! Це правильні дії!
Тримайтеся!

Там самі викладачі напарюють підручники свого авторства видавництва Львівської політехніки, взяв полистав - мрак, краще в Ютубі лекції подивитись.
Я розумію, що ти всі в матриці в житті не пригодяться, але, принаймні, поставлять мізки на місце, щоб, наприклад, кредит в Швидкогрошах не брати.

а фізичні тренування покращать стан організму - але не всі можуть бігати марафон чи штангу від груді 150 кг 8)
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 22892290229122922293 ... 2911>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти