Почитав про ірано-іракську війну... Більшого вінегрету навіть важко уявити.
Цікавий один з висновків: "Война способствовала укреплению режимов как в Ираке, так и в Иране[368]. После войны укрепилось положение в регионе таких игроков, как США, Саудовская Аравия, Франция и Великобритания[369], Израиль[370]. СССР удалось получить выгоду от продажи оружия обеим сторонам конфликта, однако он рассорился с Ираком."
Хоча чому війна дійсно зупинилась, для мене залишилося неясним.
flyman написав:повно розовощоких цицькоцмудильників які навчені тримати зброю, але вони не тої сортності
І Хотаб тут ні при чім
Та й загалом - пересічні думали, що війскові - це назавжди! Тобто, як війна - то їх першими беруть, як професіоналів! А виявилось, що коли війна - то умовний комбайнер/бариста, який НІКОЛИ не тримав зброї у руках і, взагалі, далекий від військової справи... - в 100500разів кращий/ефективніший, ніж "колишній військовий"! Напевно, саме так і є - бо інакше цю аномальність пояснити/вкласти в голови пересічним - не можливо?!!!
Іншими словами - наче у ресторані йде велике весілля на 100500 людей, а на поварів взяли трактористів/перукарів🤦🏻, а колишніх поварів посадили просто на лавку запасних, чи... відпочиваючих
detroytred написав:Почитав про ірано-іракську війну... Більшого вінегрету навіть важко уявити.
Цікавий один з висновків: "Война способствовала укреплению режимов как в Ираке, так и в Иране[368]. После войны укрепилось положение в регионе таких игроков, как США, Саудовская Аравия, Франция и Великобритания[369], Израиль[370]. СССР удалось получить выгоду от продажи оружия обеим сторонам конфликта, однако он рассорился с Ираком."
тому що навіть узколобі фанатики вміли трошки в математику і логіку але є різниця Ірак покладався в основному на зовнішню, у т.ч західну допомогу а Іран біьше на власні сили, та "винаходив веллосипед" пробуючи робити зброю сам. Результат на табло Ірак з фаворита Захода перетворився на ізгоя , маргіналізувався, впав в хаос, став ареною боротьби різних ісламських фундаменталістів, а Іран таки вибився в світові "бугри"
detroytred написав:Почитав про ірано-іракську війну... Більшого вінегрету навіть важко уявити.
тому що навіть узколобі фанатики вміли трошки в математику і логіку але є різниця Ірак покладався в основному на зовнішню, у т.ч західну допомогу а Іран біьше на власні сили, та "винаходив веллосипед" пробуючи робити зброю сам. Результат на табло Ірак з фаворита Захода перетворився на ізгоя , маргіналізувався, впав в хаос, став ареною боротьби різних ісламських фундаменталістів, а Іран таки вибився в світові "бугри"
Логічно. Тільки нагадаю нюанс -- втрати Іраку 180 тис., Ірану 500 тис.
Тобто ціна... Але якщо розглядати вдовгу, то да, виходить -- потім Ірак втратив і досі втрачає більше.
З.и. лопати Кулеби це аналог живих хвиль?
Востаннє редагувалось detroytred в П'ят 13 вер, 2024 11:52, всього редагувалось 1 раз.
Schmit написав:......... а там і серйозна відповідальність за все накоєне, за від'ємну підготовку до війни, за про**бані території... .........
Простите... Нет, в этот раз без всяких "простите". "про**бані території" - так может писать, только полный идиот. В 2014-15 не было "про**баних територій"? Да, их было намного меньше, ну так и не было такого явного вмешательства росс. армии. В сегодняшней ситуации при нападении на на явно значительно более сильной страны и армии то, что "про**баних територій" относительно немного (17%, если не ошибаюсь, вместе с теми, которых ""про**бали" в 2014-15) можно считать чудом. Этим чудом мы обязаны мужеству нашей армии и поддержке "партнёров" (пусть и недостаточной). И какой-то Schmit, сидя на диване, будет рассказывать о "про**баних територіях"! Что же вы не пошли защищать эти "про**бані території"? В этом тоже "зеля" виноват? Будем за это судить его, а не вас?
ЛАД написав:Но он должен сделать в конце такого выступления какоё-то вывод из сложившейся ситуации (Вы сами написали "тому...", но поставили многоточие). Какой?
реалістичний, наприклад "тому ми повинні змінити стратегію, з метою збереження людей та країни в демографічному, економічному, соціальному сенсі. І від сьогодні за слова формула миру, до останнього, кордони91 будуть давати штраф та 6 місяців виправних робіт))"
ЛАД написав:При таком выступлении, как Вы описали, я вижу единственный: "Я объявляю капитуляцию". Вы этого хотите?
ви ж не песікот чи шаман що бачать лиш чорне і біле (або буча або по-парагвайські)?
fox767676 написав:Можливе підете пакетом як пріданоє по договору капітуляції
Тіко в обмін на репарації! "Веди, веди свою послушную машину на эту гнусную башню... и дай мне бомбу, я прыгну с бомбой и не промахнусь, вот увидишь! Бомбу мне, бомбу! В огонь! О!.. О-о!! О-о-о!!!"
Letusrock написав:весна-осінь 2022- погоджуюсь. Тоді це частково надихало чи допомогало. Але ч
не погоджусь гадаю якщо б цілі були більш помірковані та адекватні то можливо західні друзі були менше перелякані можливою ядерною ескалаціею і дали б більше ресурсів для деокупації Півдня (повністю Херсоншини та Запоріжжя) а так пригальмували на самому старті
забоялись союзники що здуру підемо на штурм Москви?))
_hunter написав:............ зачем в костюме? - официально поехал в командировку - там заявил "я устал/я ухожук" - все. А там одним уклоном больше/меньше - какая кому разница?
Вы это уже сделали. Правда, без "официальной командировки". Так что вам неймётся?