Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23182319232023212322 ... 2905>
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 20:26

Сибарит написав:
  rjkz написав:
Кроме того, средний класс имеет свою градацию.

Насколько я понимаю, в табличке эта градация отражена, но с не вполне корректными формулировками.
Вместо низший, средний и высший следует читать низший средний, средний и высший средний. Тогда цифры становятся похожи на правду.

Кто между 94 и 153?
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 20:47

rjkz написав:1000 (одна тысяча?) ГРН ?
В день? в Неделю? В месяц?

Це зараз в день.
Дефіцит кадрів - немає кому працювати.
Здоровому чоловіку на будівництві на руки 1100 в день.
Не дивуйтеся: це зараз 25$. Не за годину.
За день роботи.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 21:06

akurt написав:

Це зараз в день.
За день роботи.

Пардон, не вказав зразу - за день.
В деяких випадках кваліфікована праця на будові/ремонті 1000 грн/год.
В той же час 40% пенсіонерів менше 4000 на місяць, та і в освіті-культурі до 10000 здебільшого.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 22:24

Re: Еміграція, заробітчанство

Faceless написав:12 літрів молок

Пастеризоване молоко має час придатності хз скільки але пів року точно))

Гарний результат, але часто за собою бачу що чим більше куплю то більше з'їм, особливо щось спачненьке, от суп/каша почекають))
Бедра дійно дешевий магазин(за лідл не скажу) ось сьогодні сільгрос умовно каша 8. В бедрі по акції 2 за 8, без акції 6.5, перевірив по скануванню в аплікації, гадав там такої нема, упав в ступор.
BeneFuckTor

Подякував: 263 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 00:33

akurt написав:

Це зараз в день.
За день роботи.

У знакомого хлопчика жена пошла в ларек сигареты продавать и всякие вейпы. 600 в день 4/4 с 11 до 20. Так она сидит и ничего не делает.В чистоте.Не гробит суставы,легкие.А в СМИ пишут, нехватает кадров из-за мобилизации в стройке. Откройте ОЛХ-в Днепре 70 кафельщиков предлагают услуги.Это дефицит специалистов или дефицит идиотов,готовых работать за штуку? Опять же,возьмем плиточника. Есть такой знакомый. По его словам,сейчас плохо, сто баксов в день зарабатывает (понятно что это не прям каждый день,так и работает не каждый! нет работы-сидит дома,пьет горилку) До 2008 на комерции и объемах выбивал 300 баксов в день. Самое страшное в стройке- если идут на оклад.Вообще не понимаю,что там люди делают за зарплату. Сдельщина-да, и именно потому те же поляки платят в час и гоняют, потому что даже низкие расценки приведут к тому что стройбаны расчехлятся и все равно выдадут нормальный объем в день.
Господар Вельзевула

Подякував: 7 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 00:52

Ой+ написав:
  akurt написав:

Це зараз в день.
За день роботи.

Пардон, не вказав зразу - за день.
В деяких випадках кваліфікована праця на будові/ремонті 1000 грн/год.
В той же час 40% пенсіонерів менше 4000 на місяць, та і в освіті-культурі до 10000 здебільшого.

Я уже отстал от украинских реалий и курса, сорри.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 09:12

Velz написав:
  akurt написав:

Це зараз в день.
За день роботи.

У знакомого хлопчика жена пошла в ларек сигареты продавать и всякие вейпы. 600 в день 4/4 с 11 до 20. Так она сидит и ничего не делает.В чистоте.Не гробит суставы,легкие.А в СМИ пишут, нехватает кадров из-за мобилизации в стройке. Откройте ОЛХ-в Днепре 70 кафельщиков предлагают услуги.Это дефицит специалистов или дефицит идиотов,готовых работать за штуку? Опять же,возьмем плиточника. Есть такой знакомый. По его словам,сейчас плохо, сто баксов в день зарабатывает (понятно что это не прям каждый день,так и работает не каждый! нет работы-сидит дома,пьет горилку) До 2008 на комерции и объемах выбивал 300 баксов в день. Самое страшное в стройке- если идут на оклад.Вообще не понимаю,что там люди делают за зарплату. Сдельщина-да, и именно потому те же поляки платят в час и гоняют, потому что даже низкие расценки приведут к тому что стройбаны расчехлятся и все равно выдадут нормальный объем в день.

а ви не вірте всьому, що дехто пише ;)

наскільки я розумію, на будівництві повна відрядна форма оплати - хіба що якийсь різноробочі. за 1100 народ з досвідом не піде працювати.
Shaman

Подякував: 773 раз.
Подякували: 1632 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 09:18

зараз знову заволають, що не по темі гілки. бо вважають, що тема гілки - як втекти за будь-яку ціну. а тут купа людей так не думає
Центр тяжіння. NV приїхав у Харків і з’ясував, чому, незважаючи на шалені обстріли, там живе 1 млн людей
Банери Харків незламний прикрашають центр міста, в якому понад 1 млн харків'ян і кілька сотень тисяч переселенців тримають удар агресора. Але якщо ви раптом подумали, що харків'яни — залізні люди, то хоча б не кажіть такого Максиму Розенфельду, місцевому екскурсоводу, історику й архітектору.

«Мене дратує фраза про Харків із залізобетону, — каже він NV. — Ні! Це звичайні люди. Нічого героїчного в них немає. Вони мають людське — це набагато важливіше. Ми не залізобетонні. Нам страшно. Нам боляче. Нам гірко. Ми ламаємося, ми плачемо».

Але Харків не лише плаче чи страждає. Харків ще оновлює місто, заповнює книгарні, кав’ярні, броварні, їдальні та дивиться театральні вистави. «Ми, харків'яни, трошки відрізняємося від інших своїм нехлюйством, — включається в розмову Юрій Сапронов, харківський волонтер і досвідчений підприємець. — Тому що на 1 січня [цього року] я знаю цифру: 38 % прильотів по країні — це місто Харків. 38 %! І, звісно, ми тут трошки з точки зору безпеки знахабніли».

трошки за темою :)
Коли його бізнес пішов угору, 17 років платив персональні стипендії найталановитішим майбутнім фізикам, хімікам, математикам.

Загалом таких стипендіатів було близько 300. З них щонайменше 230 поїхали жити й працювати за кордон.

«Вони там дуже успішні, — хизується Сапронов. — Я зустрічав хлопців та дівчат, які отримували ці стипендії, у Ліверпулі, у Ковендіській лабораторії [Кембридж], у Силіконовій долині, у Стенфорді, у Массачусетському технологічному університеті».

Сапронов певен, що ніхто з тих його студентів уже ніколи не повернеться до України. «Я б у їхньому віці, отримавши хорошу роботу, перспективи безпеки, медицину, не повернувся б», — зізнається він. Утім сподівається, що ця українська перспективна діаспора підтримуватиме свою харківську альма-матер матеріально й інституціонально. Для Харкова це важливо.

це з приводу поганої освіти в Україні.

а от друга цікава думка - про підтримку діаспори. й тут я зрозумів, що багато хто емігрантів з цієї гілки цього робити не буде, а навпаки. чого б це ?!
Із Красовицьким ми зустрілися в книгарні КнигоЛенд, що відкрилася торік у грудні, в один із найгарячіших періодів в житті Харкова. Видавець звертає увагу NV на те, що у книгарні жодної російськомовної книжки. Це свіжий тренд. Ще до середини минулого року асортимент російської книги в харківських книгарнях доходив до 40 %.

«Потім перемкнуло всіх, — розповідає Красовицький. — І вже покупець не шукає тут книжку російську. Якщо шукає, то на книжковому ринку, старі або піратські. Я впевнений, що ми не перейшли остаточно точку неповернення до російської культури, але сьогодні абсолютна більшість харків'ян вимкнули в себе російську культуру як опцію».

«Тепер беремо чистий аркуш паперу та пишемо, — продовжує підприємець і волонтер, — студентів іноземних не буде, бо сусіда ми не відсунемо, навіть якщо завтра станеться наша перемога чи зупинка вогню на якихось умовах. Ринку Барабашово не буде, бо ринок Барабашово насичували Москва та Білгородська область. Росія споживала, напевно, 70‑80 % цього ринку. Прямі іноземні інвестиції? Треба бути ідіотом, щоб прийти і поставити тут виробництво, новий завод тощо. Я знаю кілька десятків виробництв, їх, грубо кажучи, з болтами зняли зі станин та з фундаментів і перенесли за Дніпро, Київ, у Чернівецьку, Вінницьку, Хмельницьку, Івано-Франківську, Львівську області. Чи повернуться вони звідти? Малоймовірно».

Саме тому Красовицький вважає, що в Харкові має стояти велика військова база із щитом ППО, зокрема і протиядерним. Він упевнений, що після закінчення війни в регіон прийдуть великі західні гроші, але тільки для відновлення міс­та. Інвестиції ж у промисловість не прийдуть, якщо не буде залізної системи оборони Харкова.

Ще більше видавець боїться повернення внутрішнього ворога. «Я припускаю, що той Харків, коли ти приїжджаєш на Південний вокзал і тебе зустрічають вигуками „маршруточка в Бєлгород“, цей образ може повернутися, — застерігає він. — І багато хто з харків'ян зможе переступити через події, які у нас відбулися».
Shaman

Подякував: 773 раз.
Подякували: 1632 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 09:50

Еміграція, зеробітчанство

News from Canada

Епіграф:
  Faceless написав:12 літрів молока

Досить довго розмовляв з племінницею (нагадаю: з лютого родина мешкає в місті Едмонтон, столиця провінції Альберта). Спеціально задав питання про молоко та харчі:
- Молока отримують в фудбанку мало: десь 1 літр на місяць.

Але:
Але окремі благодійні організації іноді можуть дати більше ніж фудбанк...
Сьогодні були у фудбанку, дали 4 пачки чіпсів зі смаком консервованих огірків та смаком оцту... плюс 12 соусів. З них дві літрові банки соусу типу майонез, але шалено солодкий. Майонез з медом перемішати...
Це все ми не їмо: це все складаю в пакет і відношу - за рогом вулиці - до бомжів, вони все їдять.

То там то тут щось дають і в принципі ми в 500 $ на місяць на їжу вкладаємося...
(Нагадаю сім'я з 4-х осіб. Поки що безробітні).
І хліб я взагалі не купую, ніякі булочки, ні тістечка, ні кекси.
Я ще жодного разу не купувала тут яйця!
Це все дають.
І ще в мене повна морозилка м'яса. Щось у фудбанку церкви дали...

Що докуповуємо:
- Ну і буває по знижці в магазині півкіло фаршу: 2 долари або кг свинячої вирізки 4,5 $ або 3 кг курячих ніг за 8 $.
- Печінка яловича 6 $ ...
- І риба біла філе без кісточок не знаю як вона по нашому називається, дуже смачна по 7-8 $ кг а лосось був по 6 $ ...
- Фрукти дорогі...
- У китайському магазини риби, крабів, креветок - завалися, дорогими - по 20 $ - напевно тільки лобстери там. Скрізь цінники за фунт (0,45 кг) 4-5-6-7-8-9$...

(наведено цитати з Вайбера без редагування. Ціни як правило вказані за фунт, це 0,45 кг. В Канаді в магазинах цінники як за фунт, таке і за кг: залежить від магазину. Згадуються долари канадські: 1,35 С$=1 $ USD).
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 15 вер, 2024 12:48

Розмовляв зі знайомим який вже 5 місяців в США. Помаленьки пакує валізи і не знає чи ще колись туди поїде. Каже країна дуже специфічна в плані того, що народ дуже пофігістичний і щодо своєї роботи і щодо відносин до людей: поліція чи служба захисту клієнтів закрили підпільний салон краси де він працював, власника судять, а працівників-нелегалів просто відпустили. Податковій теж наче по барабану, враховуючи що зараз в "аптеці" веде подвійну бухгалтерію і власники це довіряють людині, яку вперше бачать...
Але є купа неписаних червоних ліній, які не дай бог перетнути, зокрема йому морду набили бо зайшов в якийсь футбольний бар випити пива, його запитали за кого вболіває, він сказав, що за "Манчестер Юнайтед", а йому "вийдемо на двір, ми пояснимо що сокер то не футбол" ...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 23182319232023212322 ... 2905>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість