|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 17 лис, 2024 14:59
gonchik74 написав: fox767676 написав: Hotab написав:Оплата робіт буде відповідати ринку: якщо зарплати в країні впадуть до 300 дол в середньому, то і плиткар буде класти за 10 доларів квадрат. Все повʼязано
А до Польщі поїдуть
По-перше після відміни тимчасового захисту не всі зможуть. По-друге - в тій Польщі вже українського таксиста не дуже зустрінеш. Все більше з Азії вихідців. Таке чекає й на плиткарів. А якщо ще приймуть в Унію БіГ, Македонію, Сербію і інших, то і мешканцям тих країн буде простіше шаритись по Європі в пошуках заробітків, як свого часу полякам.
Мешканцям вищеперерахованих країн і раніше нічого не заважало шаритись по Европах. Господар апартаментів в Албанії де я вже відпочивають 9 років поспіль, якось сказав, що за різні будівельні, ремонтні роботи він часом платить більше ніж в Афінах(де він живе постійно), бо всі рох"їхались і немає кому працювати.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 276 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:15
BIGor написав: Faceless написав:якщо серйозно, то єдиний плюс мати бадді в компанії - це можливість попиляти разом реферальний бонус.
Звичайно, якщо є реферал - це великий плюс пройти якійсь попередній відсів і бюрократію, але це все одно не блат. Тут приводять всі історії, як вони влаштовувались по блату - розповім свою історію: за все життя всюди влаштовувася без жодних блатів, кумів і сватів.
Часто статус реферала взагалі ніяк не спрощує процедуру, ті самі співбесіди і перевірки
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:21
Faceless написав:Часто статус реферала взагалі ніяк не спрощує процедуру, ті самі співбесіди і перевірки
Жодного разу такого не зустрічав щоб CV реферала лягало в загальну кучу кандидатів на посаду. Видно в мене дуже малий досвід.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 17 лис, 2024 15:22, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:22
Дюрі-бачі написав: BIGor написав:це все одно не блат.
А що тоді блат? Знайомство або зв'язки, що використовуються в особистих цілях для отримання дефіцитних товарів і послуг, а також вирішення різноманітних життєвих проблем
Як на мене, то влаштування на роботу в обхід загальних процедур через знайомих чи родичів - це 100% блат.
Можу погодитися, що "блат" - влаштування в обхід загальної процедури та/або з більшою лояльністю до знань і досвіду, тобто коли беруть на позицію невідповідну людину. Але якщо вже мова про ІТ, це взагалі мимо. Навіть коли переманюють своїх колег - процедура така сама, ті ж співбесіди. І навіть не в ІТ, в тих же банках наприклад- так, часто переходять цілі команди з керівником, і навіть при цьому процедури, принаймні в комерційних банках, дотримуються, людей не переманюють просто так, а за навички і досвід, і інтервʼю все одно проходять.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:23
Наша химичка в Ирландии уже назначена нач.отдела. Оказалась толковой. Сварщики после демонстрации сварочного шва - сразу на нормальную работу. Слух о рукастых украинцах быстро распространяется. Меня просто убивают самоуверенные ура патриоты, которые думают, что специалисты будут им тут терпеть и ждать . Учитесь сами копаться в канализации. Временная защита уже до 26 года и будет ещё и ещё. Уже сегодня заплатите 2000 грн только за выезд сантехника за город, чтобы просто течь посмотреть
-
Бетон
-
-
- Подякував: 192 раз.
- Подякували: 407 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:24
Дюрі-бачі написав: Faceless написав:Часто статус реферала взагалі ніяк не спрощує процедуру, ті самі співбесіди і перевірки
Жодного разу такого не зустрічав щоб CV реферала лягало в загальну кучу кандидатів на посаду. Видно в мене дуже малий досвід.
Не знаю, що ви маєте на увазі під загальною кучею. Максимум що їх розглянуть в пріоритеті, бо набагато більше ймовірність, це людина підійде.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:25
Faceless Ну от про ІТ написав свіжий кейс: коли кум влаштовувався - то проходив співбесіду з HR, потім робив ТЗ, потім технічна співбесіда і ще співбесіда тімлідом. А тут "реферал" одразу провів співбесіду з тімлідом і на другий день в продакшен... Про те, що джуну просто щоб його CV прочитали без блату має повезти ну дуже дуже сильно...
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:29
BIGor написав: Shaman написав: BIGor написав:Не знаю за освіту, але в ІТ просто нереально щось по блату. Це просто без шансів.
не може бути. тобто в аудиті лише по блату, а в ІТ лише за знаннями - прям різні світи 
А чого в аудиті по блату? ІТ насправді зовсім інший світ, так як часто менеджмент не з України...
з Індії... 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:32
Дюрі-бачі написав:Faceless Ну от про ІТ написав свіжий кейс: коли кум влаштовувався - то проходив співбесіду з HR, потім робив ТЗ, потім технічна співбесіда і ще співбесіда тімлідом. А тут "реферал" одразу провів співбесіду з тімлідом і на другий день в продакшен...
З хрюшею то і співбесідою не назвеш. Так, відборочний етап. Часто він просто в форматі дзвінка. У тімлідів нема стільки часу щоб проводити з усіма співбесіди, але якщо реферала рекомендують і скоріше за все це не буде марною тратою часу - то він може провести і технічне і проектне інтервʼю. Тобто по суті процедура та сама, але якщо ти невідома людина то відсів може бути довше. Хоча й без рефералки можна часто за одне інтервʼю пройти. Різне бувало
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 17 лис, 2024 15:34
Faceless написав:але якщо реферала рекомендують і скоріше за все це не буде марною тратою часу
Кум спочатку пропонував мені йти на ту посаду мідла, і це враховуючи, що я 60% стеку технологій не знаю, німецька мова на 0 та і взагалі на JS я максимум джун, а вже роками значно більше практики з python...
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1