|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 02 гру, 2024 11:47
Не знаю как в Америке, но в Европе как-то вообще другое отношение к деньгам. Никто не откладывает деньги на форс мажоры типа болезней/потери работы. Зп получил, кредиты закрыл, остальное можно тратить в 0. Ну если не копишь на что-то большое типа нового дома.
Я и сам уже почти перешел на эту модель за 2 года. Впринципе оно так и получается, лечение у тебя бесплатное, в случае потери работы пол года тебе платят 50% зп или минималку какую-то если зп была низкая, тоесть держать всегда под подушкой 10-20к на всякий случай особо необходимости нет. Лучше сразу все деньги закидывать на досрочное закрытие кредитов.
Вот сейчас заканчиваю закрывать кредит на машину чтобы чисто ипотека осталась. Остаток на счету каждый месяц стремится к 0 к концу месяца, но впринципе пофиг.
Кстати с этим покрытием 50% от зп наши придумали прикольную схему, кто на 100% на фрилансе работает и может перестать брать новые заказы в любой момент так и живут - 2 года фигачат без отпусков по 6-7к в месяц, потом закрывают все контракты и на пол года в отпуск. И им это время по 3к платят за "потерю" работы. А через пол года просто возвращаются на апворк, берут новые заказы и работают дальше. И так по кругу. Знаю чувака который за 7 лет уже 3 круга таких сделал - работает )
Но конечно для тех кто на 1й работе/клиенте так не проконает так как ты и правда должен не работать эти пол года. Если хоть 1 копейка тебе на счет упадет с подозрением на заработок, заберут все, еще и должен останешься.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Пон 02 гру, 2024 13:01
Шикарний текст вище: «Не знаю как в Америке, но в Европе как-то вообще другое отношение к деньгам. Никто не откладывает деньги на форс мажоры типа болезней/потери работы. Зп получил, кредиты закрыл, остальное можно тратить в 0. Ну если не копишь на что-то большое типа нового дома.» Тут люди не тільки не знають, «как в Америке», але і не знають «как в Европе», але сміливо та впевненно роздають поради як тим людям жити так, щоби опинитися там, де порадники.
Щодо цих фраз вище. Мабуть ваша тактика є вірною. Тому що ви в Європі і видно, що її продумали. Щодо США міг би дати класну відповідь пан rjkz, але він - як і багато інших людей - вже зрозумів рівень дописувачів цього форуму і зовсім нічого не пише. Це його мудрий вибір.
Вставлю свої «5 копійок» я: в США нікому і в голову - навіть на підпитку - не прийде думка достроково гасити кредити будь-які: хоч на авто, хоч на нерухомість, хоч на iPhone.
Зараз Європою - по Італії - мандрує подружжя з наших українців. В прокат взяли Audi Q5. Спілкуємося, бо я всього тиждень тому був в Мілані. Вже років 10 живуть в США. У чоловіка кредитний ліміт на картці - мені вихвалявся - я не жартую - 1 000 000$. Місяць тому тільки закрили кредит на куплену 7 років автівку марки MINI Cooper Sport. І думки не було щось закривати достроково.
В описаному методі життя все, що залишилося від купівлі харчів, відвідування ресторанів (в більшості своїй тільки бідні люди готують самі вдома) та сплати необхідних платежів, миттєво переправляється на купівлю акцій або на продовження участі у всіляких грошових фондах. Саме слово «миттєво» найкраще підходить.
Сама правильна тактика: кожну вільну тисячу доларів спрямовувати на поповнення свого пакета акцій. Пакет формують з 15-25 найменувань. Щомісяця, побачивши «вільну» тисячу доларів, витрачають на купівлю - в залежності від ціни дня та ситуації на ринку акцій - на те, щоби докупити або 1, або 101 акцію в свій пакет. Саме це в подальшому і є гарантією безбідного життя.
P.S. Ретельно прочитав Ваш текст вище. Приємно, що є розумні люди.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3998 раз.
- Подякували: 1439 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Пон 02 гру, 2024 13:52
akurt написав:Шикарний текст вище: «Не знаю как в Америке, но в Европе как-то вообще другое отношение к деньгам. Никто не откладывает деньги на форс мажоры типа болезней/потери работы. Зп получил, кредиты закрыл, остальное можно тратить в 0. Ну если не копишь на что-то большое типа нового дома.» Тут люди не тільки не знають, «как в Америке», але і не знають «как в Европе», але сміливо та впевненно роздають поради як тим людям жити так, щоби опинитися там, де порадники. Щодо цих фраз вище. Мабуть ваша тактика є вірною. Тому що ви в Європі і видно, що її продумали. Щодо США міг би дати класну відповідь пан rjkz, але він - як і багато інших людей - вже зрозумів рівень дописувачів цього форуму і зовсім нічого не пише. Це його мудрий вибір. Вставлю свої «5 копійок» я: в США нікому і в голову - навіть на підпитку - не прийде думка достроково гасити кредити будь-які: хоч на авто, хоч на нерухомість, хоч на iPhone. Зараз Європою - по Італії - мандрує подружжя з наших українців. Спілкуємося, бо я всього тиждень тому був в Мілані. Вже років 10 живуть в США. У чоловіка кредитний ліміт на картці - мені вихвалявся - я не жартую - 1 000 000$. Місяць тому тільки закрили кредит на куплену 7 років автівку марки MINI Cooper Sport. І думки не було щось закривати достроково. В описаному методі життя все, що залишилося від купівлі харчів, відвідування ресторанів (в більшості своїй тільки бідні люди готують самі вдома) та сплати необхідних платежів, миттєво переправляється на купівлю акцій або на продовження участі у всіляких грошових фондах. Саме слово «миттєво» найкраще підходить. Сама правильна тактика: кожну вільну тисячу доларів спрямовувати на поповнення свого пакета акцій. Пакет формують з 15-25 найменувань. Щомісяця, побачивши «вільну» тисячу доларів, витрачають на купівлю - в залежності від ціни дня та ситуації на ринку акцій - на те, щоби докупити або 1, або 101 акцію в свій пакет. Саме це в подальшому і є гарантією безбідного життя. P.S. Ретельно прочитав Ваш текст вище. Приємно, що є розумні люди.
яка файна країна. де вона знаходиться? вийшов американець зі свого трейлеру - й відразу купив собі акцій. а як інакше? як продавці рожевих папірців свої 50% комісу отримають? а брокерів як підтримати? в них теж іпотека, навчання дітей - як їм не допомогти заробити? чи в цій Америці всі мешканці профі й самі обирають ці 15-25 найменувань акцій? а чом би й ні, всім було зрозуміло ще рік тому, що Intel так впаде, а Nvidia так зросте - так й зробили. а в біток напевне взагалі ще в 2010 вклалися akurt, з таким досвідом - у вас же вже великий пакет акцій? на скільки відсотків зростає щороку? сам себе витягує за пасма? 
Востаннє редагувалось Shaman в Пон 02 гру, 2024 13:56, всього редагувалось 1 раз.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Пон 02 гру, 2024 13:55
Семёныч - вы лучше расскажите из каких источников банки платят в чуркестане по 52% годовых вкладчикам, как погашаются кредиты теми же заёмщиками, что брали их "впритык", не вместо бурума или кокореча ежедневного(можно пропустить и съэкономить), и главное как сфера материального производства поживает при таких же кредитах. А то что у кого то на карточке лимит лям - так вы ж уже писали, что в силиконовой долине жуткий дефцЫт кадров и молодым 23х летним специалистам сразу дают 400куе в год и бесплатную Теслу ХУZ. Надо ж кудысь напечатанную зелёную бумагу девать, ТЭЦы ж там позакрывали с топками, а барбекю лучше на вишнёвых дровишках жарить.
-
барабашов
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 363 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 02 гру, 2024 14:12
akurt написав:В описаному методі життя все, що залишилося від купівлі харчів, відвідування ресторанів (в більшості своїй тільки бідні люди готують самі вдома) та сплати необхідних платежів, миттєво переправляється на купівлю акцій або на продовження участі у всіляких грошових фондах.
Це працює тільки коли акції ростут. Коли будуть падати - що той чувак буде робити? Про оренду-дніще в США я вже вище скидував відео від блогера Мірошниченка.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1452 раз.
- Подякували: 1859 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 02 гру, 2024 14:33
BIGor написав:Це працює тільки коли акції ростут. Коли будуть падати - що той чувак буде робити?
Ничего не будет делать! Будет ждать, когда снова вырастут. Не путайте инвестиции и спекуляцию. Это спекулянта волнует каждое движение, а у инвестора как было 0 и хрен десятых процента в предприятии, так и остаётся.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6460 раз.
- Подякували: 21600 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Пон 02 гру, 2024 14:35
За акции не знаю. Это наверное все-таки больше американская фишка. Не слышал чтобы кто-то из испанцев с ними игрался. Разве что наши ИТшники активно на ИБ (interactive brokers) сидят, чето там покупают/продают.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Пон 02 гру, 2024 14:51
Сибарит написав: BIGor написав:Це працює тільки коли акції ростут. Коли будуть падати - що той чувак буде робити?
Ничего не будет делать! Будет ждать, когда снова вырастут. Не путайте инвестиции и спекуляцию. Это спекулянта волнует каждое движение, а у инвестора как было 0 и хрен десятых процента в предприятии, так и остаётся.
Толку с владения долей в предприятии, которое не выплачивает дивиденды? Тут уже расчет только на ̶л̶о̶х̶а̶ очередного доморощенного "инвестора", которому штука баксов ляжку жмет и не терпится ее вкинуть в какую-нибудь Теслу или Эппл.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 701 раз.
- Подякували: 615 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 02 гру, 2024 15:42
барабашов написав:Семёныч - вы лучше расскажите из каких источников банки платят в чуркестане по 52% годовых вкладчикам, как погашаются кредиты теми же заёмщиками, что брали их "впритык", не вмах жаритьесто бурума или кокореча ежедневного(можно пропустить и съэкономить), .
Зельманович! Оно тИбе надо? Броди тихонько по Сухачевке и не задумывайся о других странах и мирах.Если есть деньги - прокатись на трамвае маршрутов 18 или 19 - увидишь настоящую жизнь. Там в трамвае получишь все ответы на такие для тебя интересные вопросы. Вот этого ты НИКОГДА не поймешь просто потому что перепечатываешь ложь от нищебродов: барабашов написав:А то что у кого то на карточке лимит лям - так вы ж уже писали, что в силиконовой долине жуткий дефцЫт кадров и молодым 23х летним специалистам сразу дают 400куе в год и бесплатную Теслу ХУZ.
Я писал, что наши люди укранские - наши программисты - которые закончили университеты в США - и назвал какие - на сегодня - спустя 5 лет после окончания - реально получают по 500 000 долларов в год. Будешь и дальше ложь перепечатывать - так и будешь нищим, мечтающим унести из Меноры пачку бумаги для принтера. Чисто чтобы закрыть тему. Я писал - и подтверждаю - что выпускник университета в США - и называл какие университеты - и какие специальности - во время летней практики (интерны) получают/могут получить Job offer - и там четко прописано место работы, должность и оплата. Как правило там указано: - дата начала работы (как правило 15 сентября года обучения); - стартовая зарплата в первый год - как правило 120 k$. - Бонус в первую зарплату - как правило 30 k$. Так же указывается бонус в первую зарплату второго года работы. Как правило меньше - например, 20 k$. - Пособие на переезд - от места жизни во время обучения в университете (кампус) до места работы, если расстояние более 50 миль. Тогда выплачивается от 8 до 10 k$. - акции компании (зависит от компании-роботодателя) на сумму ориентировочно в 40 k$ (без права или с ограничениями продажи в первые 4 года работы). В документе указывают форс-мажорные обстоятельства, которые могут забрать например 30 000 бонуса (досрочное увольнение по любой причине - добровольно или принудительно). Если есть калькулятор - попробуй нажимать кнопку "+" и получишь цифру в первый год работы выпускника не в 23 года, а в 17+4=21 год.Как видишь ты просто реально и конкретно " не в теме". Питаешься информацией с мусорных баков дворов улицы Шолом Алейхема. P.S. Для всего этого нужна малость: начинка мозгов, чтобы тебе выдали Job offer.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 02 гру, 2024 16:02, всього редагувалось 2 разів.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3998 раз.
- Подякували: 1439 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Пон 02 гру, 2024 15:44
Gastarbaiter написав: Сибарит написав: BIGor написав:Це працює тільки коли акції ростут. Коли будуть падати - що той чувак буде робити?
Толку с владения долей в предприятии, которое не выплачивает дивиденды? Тут уже расчет только на ̶л̶о̶х̶а̶ очередного доморощенного "инвестора", которому штука баксов ляжку жмет и не терпится ее вкинуть в какую-нибудь Теслу или Эппл.
Еппл платить діви. Он 25 листопада останній раз були
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-