|
Олімпіади та освіта форумчан |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
Додано: Чет 12 гру, 2024 01:58
Faceless написав:Так звичайного школяра куди більше накриває.
от этого не легче. Принудиловка огромное зло. Четких исследований нет но имхо до 50% наших проблем от принудиловки. Если нет мотивации на выходе любого процесса будет лада калина. остальные проблемы от непорядочности и безответственности. Не конкретизирую чтобы никого не задеть.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 12 гру, 2024 01:59, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2520 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:00
ЛАД Какое у вас было тяжёлое детство.
Змінилось мало що. Як підлітком не розібрався між «хочу» і «треба» , так і дорослим залишився підлітком. «У меня права (обязанностей не признаю), у чиновника обязанности(я ж его нанял!)». Сплата податків (обовʼязок, згідно якому начебто і відбувається процес наймання чиновника за гроші) не розвинувся цей скіл. . Бо памʼятає лише про права.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2417 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:03
ЛАД написав:Искренне вам сочувствую. Какое у вас было тяжёлое детство. Постоянная неравная борьба с тоталитарным режимом школы, с жестокими надсмотрщиками-учителями за возможность прогуливать уроки. А эти садисты требовали от вас почти невозможного - учиться
спасибо. Вы очень добры ко мне сегодня.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2520 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:04
Hotab написав:Зустрічався з одногрупниками за рюмкою чаю. ...... Звільнитись хочуть , на винищувачах в такому віці дуже важко, а повністю штабними ставати зрозуміло що не хочуть, але саме у них підстав для звільнення нема. З того що можна тут написати - це все.
Если не секрет, когда у вас начиналась специализация? Если одногруппники - истребители, а вы вертолётчик?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5340 раз.
- Подякували: 4853 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:06
Wirująświatła написав: ЛАД написав:Искренне вам сочувствую. Какое у вас было тяжёлое детство. Постоянная неравная борьба с тоталитарным режимом школы, с жестокими надсмотрщиками-учителями за возможность прогуливать уроки. А эти садисты требовали от вас почти невозможного - учиться
спасибо. Вы очень добры ко мне сегодня.
Пожалуйста, обращайтесь. У меня высокий EQ.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:12
Faceless написав:Я насправді не можу на 100% сказати, то таке загальне розпорядження чи то просто по ініціативі школи було, мене ці деталі не цікавили. Але цей факт мені подобався найбільше, фактично більшу частину року вдавалося ходити тільки на ті предмети, що мені були цікаві. Класному керівнику то мабуть не дуже подобалося, бо її предмет в цей список не попадав, але обурення була не виказувала. Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть 
Раз вже пішов такий оффтоп: 88 рік - популярно пояснив классуці, що якщо я, як і всі - замість навчання буду збирати залишки урожаю в місцевому колгоспі, то на обласні олімпіади по математиці та хімії не поїду. Скандал був на всю школу, але директор (теж викладач математики) поставив классуку на місце, і в результаті майже місяць у мене було 2-3 персональних уроки на тиждень поки решта класу замість навчання працювала в колгоспі. Під час власне навчання - ніяких звільнень від "нецікавих" предметів не було. Навпаки - ті ж самі додаткові пара занять в тиждень. Рівень обласних олімпіад - на 90% питання саме наявності вчителя здатного "натаскати" саме на олімпіади чи іншу специфіку, моя математичка була просто супер - 2-є учнів звичайної сільської школи на 4-5 років старших за мене поступили в Бауманку, її дочка а потім я з ще одним однокласником - після 7-го класу в РФМШ при КНУ. Рівень республіканських - тим більше, в РФМШ були також були факультативи з розв"язання олімпіадних задач, без яких зайняти місця навіть на рівні школи було майже нереально (хіба-що через міську Київську де ті хто пройшов по шкільній квоті принципово не брали участі).
-
candle645
-
-
- Подякував: 39 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:14
ЛАД Если не секрет, когда у вас начиналась специализация? Если одногруппники - истребители, а вы вертолётчик?
Не секрет.. Вертолітники і винищувачі з профвідбору і медкомісії (вступ у ВВНЗ) починали окремо. І я не тільки відвчився на винищувача, але ще чимало років служив на ньому. Перенавчався на вертоліт з нуля вже з чималою вислугою. Така опція є. Зворотної нема. На вертоліт нижчі вимоги як по здоровʼю (5 графа, у винищувача друга) , так і по профвідбору. Зараз ці мої одногрупники теоретично могли б стати вертолітниками. Але нема сенсу. Вік такий, що нормально не влітаються, в комерцію , та ж робота на ООН , не вистачить нальоту. Якщо піти повністю в штаб на не льотну роботу , втратять дуже багато по грошам. І по вихідній допомозі. На щастя пілотам як в 14-му, так і зараз на несерйозні хвороби Вінниця очі закриває. З серйозною звісно що спишуть на землю,
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2417 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:26
Hotab написав:ЛАД Если не секрет, когда у вас начиналась специализация? Если одногруппники - истребители, а вы вертолётчик?
Не секрет.. Вертолітники і винищувачі з профвідбору і медкомісії (вступ у ВВНЗ) починали окремо. І я не тільки відвчився на винищувача, але ще чимало років служив на ньому. Перенавчався на вертоліт з нуля вже з чималою вислугою. Така опція є. Зворотної нема. На вертоліт нижчі вимоги як по здоровʼю (5 графа, у винищувача друга) , так і по профвідбору. Зараз ці мої одногрупники теоретично могли б стати вертолітниками. Але нема сенсу. Вік такий, що нормально не влітаються, в комерцію , та ж робота на ООН , не вистачить нальоту. Якщо піти повністю в штаб на не льотну роботу , втратять дуже багато по грошам. І по вихідній допомозі. На щастя пілотам як в 14-му, так і зараз на несерйозні хвороби Вінниця очі закриває. З серйозною звісно що спишуть на землю,
Ясно. Дякую.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 02:43
candle645 написав:............... Раз вже пішов такий оффтоп: 88 рік - популярно пояснив классуці, що якщо я, як і всі - замість навчання буду збирати залишки урожаю в місцевому колгоспі, то на обласні олімпіади по математиці та хімії не поїду. Скандал був на всю школу, але директор (теж викладач математики) поставив классуку на місце, і в результаті майже місяць у мене було 2-3 персональних уроки на тиждень поки решта класу замість навчання працювала в колгоспі. Під час власне навчання - ніяких звільнень від "нецікавих" предметів не було. Навпаки - ті ж самі додаткові пара занять в тиждень.
Что значит - "замість навчання буду збирати залишки урожаю в місцевому колгоспі"? Вас что, вместо занятий на месяц привлекали на работу в колхозе? О таком не слышал. В студенчестве каждый год (кроме 5 курса) в сентябре в колхоз ездили, но в школе такого не было. Рівень обласних олімпіад - на 90% питання саме наявності вчителя здатного "натаскати" саме на олімпіади чи іншу специфіку, моя математичка була просто супер - 2-є учнів звичайної сільської школи на 4-5 років старших за мене поступили в Бауманку, її дочка а потім я з ще одним однокласником - після 7-го класу в РФМШ при КНУ.
Если так поступали в серьёзный вуз, это значит, что она давала хорошие знания, а не просто "натаскивала" "на олімпіади чи іншу специфіку". Рівень республіканських - тим більше, в РФМШ були також були факультативи з розв"язання олімпіадних задач, без яких зайняти місця навіть на рівні школи було майже нереально (хіба-що через міську Київську де ті хто пройшов по шкільній квоті принципово не брали участі).
В харьковской фмш таких факультативов не было (я там не учился, далеко было ездить, но ребята знакомые были). Просто были очень серьёзные занятия. Причём, в моё время там были и очень хорошие учителя и по другим предметам, в т.ч. по гуманитарным. Как сейчас, не знаю.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 12 гру, 2024 03:21
Faceless написав:Я насправді не можу на 100% сказати, то таке загальне розпорядження чи то просто по ініціативі школи було, мене ці деталі не цікавили. Але цей факт мені подобався найбільше, фактично більшу частину року вдавалося ходити тільки на ті предмети, що мені були цікаві. Класному керівнику то мабуть не дуже подобалося, бо її предмет в цей список не попадав, але обурення була не виказувала. Але ж прогнувся під принуділовку, кажуть 
кстати не только ученикам но и учителю который подготовил выплачивали премиальные. и чем выше забираешься тем выше премиальные. я помню как на призовые купил мк51. для семиклашки это было как космос. не знаю в чем был интерес директора - но он очень хотел что бы школа считалась пусть не топовой в городе но в лидерах. может тогда бюджет школе наливали больше.
-
tester7336
-
-
- Заблокований
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 8 раз.
-
-
Профіль
-
-