Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1158611587115881158911590 ... 15188>
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:12

Water написав:
  Banderlog написав:До стовпа написав :lol: а діти батьків на пенсії підтримувати мають? Чи пох на них? хай виживають на 75 доларів в місяць?
Спускайтесь потроху на землю. 200 доларів різниці в середній зарплаті коли в нас 500 це багато. основні витрати зараз це харчі і комунальні.

Я там вище написав де пенсіонерам краще жить, переїджайте, в чому питання?
А питання чому пенсія 75 баксів це питання не цікаве.
кому питання не цікаве?) Вам чи населенню? В тому числі і молодому які бачать до чого доробились їх дід з бабою?
Не хочеться самому переїхати перед тим як мені шось совєтувати? )))
мені до пенсії ще далеко і на неї я не розраховую.
Років 28 тому отримав я першу стипендію, дали 6 грн замість здається 24.
Пішов я тоді в дорогий бар і випив 2 пива по бєшеній ціні) більше грошей в мене не було.)
це був останній день коли в мене не було грошей.)
Banderlog

Подякував: 116 раз.
Подякували: 91 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:15

Banderlog написав:це був останній день коли в мене не було грошей.)
от тюрьмы и от сумы...
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3507 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:16

fox767676
економіка впала. а чого ти відкидаєш напад Раші? коли в тебе окупували 20% ВВП, ти очікуєш зростання? так Раша скористалася слабкістю країни. але напевне причина Раші. щось Польща не намагалася скористатися ;)

ти обережно оминаєш питання, що одна з основних причин Майдану - узурпація влади, яку активно проводив Яник. й якби йому вдалося, то спочатку був би Вітя Яник, потім Саша Яник. щось про це всі прихильники Яника мовчать. бо ще раз - Ющенко не виконав, що від нього очікували (а чого очікувати з прем'єром Яником), - його прокатили. Пороха теж прокатили. а Яник збирався керувати як, й північні сусіди, - до смерті.

нам в країні треба будувати інституції, а режим Яника цього взагалі не дозволив би, як й інша автократія.

так зазвичай революції погіршують економіку країни, але інколи не має вибори. при автократії буде лише гірше. ось такі нескладні причинно-наслідкові зв'язки 8)
Shaman

Подякував: 781 раз.
Подякували: 1652 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:18

UA написав:
  холява написав:В мене це викликає почуття , і я їх висловлюю .
Я не знаю чому ,на форумі більшість не бажає захищати Україну , пишуть муйню під видом , я не такий , в мене є відмінність від інших ,я агуений програмист ,в мене нога поламана у дитинстві і т.д .
Ось тому я так і пишу ....Мене кортить читати деяких .
НЕ ПИШАЮСЬ .

З якого місяця цього року більшість почала відверто, нагло та цинічно ухилятися?
Що стало тригером?

розкажіть, дуже цікаво ;)
Shaman

Подякував: 781 раз.
Подякували: 1652 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:21

корупція крізь призму економіки

Shaman написав:корупція цікава тема. її багато різновидів. один з таких поділів - умовно західна та східна. західна - це коли хабар дають, щоб чиновник порушив правила. східна - це коли коли чиновник вимагає хабар, щоб лише виконати свої обов'язки.
Пропоную відійти від питання справедливості( емоційний термін який коже трактує як йому хочеться) і розглянути в площині економічній.
Спробуєм натягнути сову на глобус і знайти аналоги корупції в економіці.
Перше що відразу спадає на думку
Ви купили товар і виявилось що він НЕ відповідає тим характеристикам на які ви надіялись. При цьому, сам товар ніби виконує свою функцію(машина-возить , їжа-насичує, одяг-зігріває, ліки-лікують,) але осадочок що переплатили - залишається
А в корупції? Те саме - даєте гроші(переплачуєте) щоб щось отримати....
Є інший варіант, не даєте гроші праямо , а через податки фінансуєте різні там фонди(дорожне будівництво , медицина, освіта, правоохоронні органи) а на виході отримуєте погані дороги , погану медицину, погану освіту, несправедливих суддів/прокурорів... Тобто знову переплачуєте.

А який НАЙЕФЕКТИВНІШИЙ спосіб боротьби з переплатами ?
Сварка з продавцем чи зміна продавця?
Я використовую другий, при чому всюди.
Так, є ситуації коли змінити продавця не можна бо монополізм( наприклад електрика) - тоді я ЗМЕНШУЮ використання його продукції(утеплюю стіни ) або якщо дуже вже вкурвить - то ставлю фотопанелі з акамуляторами ( і мені пофіг що в горизонті найближчих 3-7 років економічно я програв, зате зберіг нерви і показав дулю монополісту.

І тепер це саме в призмі чиновників.
Нам дуже повезло що ми МАЄМО можливість міністерство охорони здоровья обійти платною клінікою
освіту-платною освітою
ми можемо навіть пенсійний фонд замінити накопиченнями чи якість доріг - переїздом туди де дороги кращі.
Але ці всі методи - доступні тільки успішним/багатим
От і виходить
Легше стати успішним/багатим сьогодні- чим пробувати боротись за завтра з сьогоднішніми чиновниками витрачаючи на це час/здоровья/гроші.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2989 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:29

Готовится важное решение Америки в поддержку Украины, ожидаем его уже завтра, — Зеленский
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:30

холява написав:
На рахунок тестостерону , :) :) він у всіх падає , його треба підтримувати будь чим .
Головне не алкоголем , пивом .
Бігай , пригай , обов'язково роби свою жінку привабливой , і самє головне підхвалювай себе .
:) :)
хороші поради) мені 44 в серпні.
я добу сиджу, добу валяюсь. До жінки доступу нема) за минулий рік 5 днів. За цей 2 рази по 2 тижні отпуску.
Постійний недосип.
Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
Особих проблем поки не вижу, апатія часом находить і млявість порівняно з домом. Да, до війни, частина мене завжди вставала раніше за мене, а зара тіки як одісплюсь.)
Ми заліза натащили, велотренажер, грушу повісили, скат є великий щоб запригувати. Но якось тяжко, доводиться себе заставляти.
І на солодке тяне.
Banderlog

Подякував: 116 раз.
Подякували: 91 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:36

Banderlog написав:хороші поради) мені 44 в серпні.
то вы пацан ещё... как то взгляды у вас не на 44, а на 88... влияние среды?
  Banderlog написав:Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
а круг интересов какой? у меня например больше 70 книг в очереди на чтение, но физически не могу читать больше 50 стр в день, кроме этого ухаживаю за зимним садом, играю на гитаре, немного пою, смотрю много видео, самокат в любую погоду (кроме дождя) 20 км обязательно. Это не полный список. Летом он шире.

вот прямо сейчас читаю
Зображення
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 29 гру, 2024 22:51, всього редагувалось 3 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3507 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:42

Banderlog написав:
  холява написав:
На рахунок тестостерону , :) :) він у всіх падає , його треба підтримувати будь чим .
Головне не алкоголем , пивом .
Бігай , пригай , обов'язково роби свою жінку привабливой , і самє головне підхвалювай себе .
:) :)
хороші поради) мені 44 в серпні.
я добу сиджу, добу валяюсь. До жінки доступу нема) за минулий рік 5 днів. За цей 2 рази по 2 тижні отпуску.
Постійний недосип.
Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
Особих проблем поки не вижу, апатія часом находить і млявість порівняно з домом. Да, до війни, частина мене завжди вставала раніше за мене, а зара тіки як одісплюсь.)
Ми заліза натащили, велотренажер, грушу повісили, скат є великий щоб запригувати. Но якось тяжко, доводиться себе заставляти.
І на солодке тяне.

Солодощі нас гублять !
ЗАБУДЬ НА ЗАВЖДИ .Навіть цукор до чаю .
Передміху́рова за́лоза або проста́та , такий м'яз ,що постійно треба тренувати .
Він у застою не може перебувати !
Я би запросив свою жінку до найближчого міста (я знаю де ви ) і там би тренував би ....
....ну хочь раз у місяць ....
.... ну я так бачу що ви знайшли деякі хода ...
холява
2
Форумчанин року

Подякував: 4144 раз.
Подякували: 4538 раз.

Профіль

5
22
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:56

Wirująświatła написав:ухаживаю за зимним садом, играю на гитаре, немного пою, смотрю много видео, самокат в любую погоду (кроме дождя) 20 км обязательно. Это не полный список. Летом он шире.
А працюєш коли?
Чому не замінити ці нікчемні в сьогоднішніх умовах хобі - іншими?
Плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок... - справа якраз для такого як ти....
А відео можна просто слухати коли плетеш чи виливаєш...
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2989 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 1158611587115881158911590 ... 15188>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему