Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1158611587115881158911590 ... 14485>
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:15

Banderlog написав:це був останній день коли в мене не було грошей.)
от тюрьмы и от сумы...
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:16

fox767676
економіка впала. а чого ти відкидаєш напад Раші? коли в тебе окупували 20% ВВП, ти очікуєш зростання? так Раша скористалася слабкістю країни. але напевне причина Раші. щось Польща не намагалася скористатися ;)

ти обережно оминаєш питання, що одна з основних причин Майдану - узурпація влади, яку активно проводив Яник. й якби йому вдалося, то спочатку був би Вітя Яник, потім Саша Яник. щось про це всі прихильники Яника мовчать. бо ще раз - Ющенко не виконав, що від нього очікували (а чого очікувати з прем'єром Яником), - його прокатили. Пороха теж прокатили. а Яник збирався керувати як, й північні сусіди, - до смерті.

нам в країні треба будувати інституції, а режим Яника цього взагалі не дозволив би, як й інша автократія.

так зазвичай революції погіршують економіку країни, але інколи не має вибори. при автократії буде лише гірше. ось такі нескладні причинно-наслідкові зв'язки 8)
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:18

UA написав:
  холява написав:В мене це викликає почуття , і я їх висловлюю .
Я не знаю чому ,на форумі більшість не бажає захищати Україну , пишуть муйню під видом , я не такий , в мене є відмінність від інших ,я агуений програмист ,в мене нога поламана у дитинстві і т.д .
Ось тому я так і пишу ....Мене кортить читати деяких .
НЕ ПИШАЮСЬ .

З якого місяця цього року більшість почала відверто, нагло та цинічно ухилятися?
Що стало тригером?

розкажіть, дуже цікаво ;)
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:21

корупція крізь призму економіки

Shaman написав:корупція цікава тема. її багато різновидів. один з таких поділів - умовно західна та східна. західна - це коли хабар дають, щоб чиновник порушив правила. східна - це коли коли чиновник вимагає хабар, щоб лише виконати свої обов'язки.
Пропоную відійти від питання справедливості( емоційний термін який коже трактує як йому хочеться) і розглянути в площині економічній.
Спробуєм натягнути сову на глобус і знайти аналоги корупції в економіці.
Перше що відразу спадає на думку
Ви купили товар і виявилось що він НЕ відповідає тим характеристикам на які ви надіялись. При цьому, сам товар ніби виконує свою функцію(машина-возить , їжа-насичує, одяг-зігріває, ліки-лікують,) але осадочок що переплатили - залишається
А в корупції? Те саме - даєте гроші(переплачуєте) щоб щось отримати....
Є інший варіант, не даєте гроші праямо , а через податки фінансуєте різні там фонди(дорожне будівництво , медицина, освіта, правоохоронні органи) а на виході отримуєте погані дороги , погану медицину, погану освіту, несправедливих суддів/прокурорів... Тобто знову переплачуєте.

А який НАЙЕФЕКТИВНІШИЙ спосіб боротьби з переплатами ?
Сварка з продавцем чи зміна продавця?
Я використовую другий, при чому всюди.
Так, є ситуації коли змінити продавця не можна бо монополізм( наприклад електрика) - тоді я ЗМЕНШУЮ використання його продукції(утеплюю стіни ) або якщо дуже вже вкурвить - то ставлю фотопанелі з акамуляторами ( і мені пофіг що в горизонті найближчих 3-7 років економічно я програв, зате зберіг нерви і показав дулю монополісту.

І тепер це саме в призмі чиновників.
Нам дуже повезло що ми МАЄМО можливість міністерство охорони здоровья обійти платною клінікою
освіту-платною освітою
ми можемо навіть пенсійний фонд замінити накопиченнями чи якість доріг - переїздом туди де дороги кращі.
Але ці всі методи - доступні тільки успішним/багатим
От і виходить
Легше стати успішним/багатим сьогодні- чим пробувати боротись за завтра з сьогоднішніми чиновниками витрачаючи на це час/здоровья/гроші.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:29

Готовится важное решение Америки в поддержку Украины, ожидаем его уже завтра, — Зеленский
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:30

холява написав:
На рахунок тестостерону , :) :) він у всіх падає , його треба підтримувати будь чим .
Головне не алкоголем , пивом .
Бігай , пригай , обов'язково роби свою жінку привабливой , і самє головне підхвалювай себе .
:) :)
хороші поради) мені 44 в серпні.
я добу сиджу, добу валяюсь. До жінки доступу нема) за минулий рік 5 днів. За цей 2 рази по 2 тижні отпуску.
Постійний недосип.
Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
Особих проблем поки не вижу, апатія часом находить і млявість порівняно з домом. Да, до війни, частина мене завжди вставала раніше за мене, а зара тіки як одісплюсь.)
Ми заліза натащили, велотренажер, грушу повісили, скат є великий щоб запригувати. Но якось тяжко, доводиться себе заставляти.
І на солодке тяне.
Banderlog

Подякував: 114 раз.
Подякували: 90 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:36

Banderlog написав:хороші поради) мені 44 в серпні.
то вы пацан ещё... как то взгляды у вас не на 44, а на 88... влияние среды?
  Banderlog написав:Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
а круг интересов какой? у меня например больше 70 книг в очереди на чтение, но физически не могу читать больше 50 стр в день, кроме этого ухаживаю за зимним садом, играю на гитаре, немного пою, смотрю много видео, самокат в любую погоду (кроме дождя) 20 км обязательно. Это не полный список. Летом он шире.

вот прямо сейчас читаю
Зображення
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 29 гру, 2024 22:51, всього редагувалось 3 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3504 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:42

Banderlog написав:
  холява написав:
На рахунок тестостерону , :) :) він у всіх падає , його треба підтримувати будь чим .
Головне не алкоголем , пивом .
Бігай , пригай , обов'язково роби свою жінку привабливой , і самє головне підхвалювай себе .
:) :)
хороші поради) мені 44 в серпні.
я добу сиджу, добу валяюсь. До жінки доступу нема) за минулий рік 5 днів. За цей 2 рази по 2 тижні отпуску.
Постійний недосип.
Лишаєси тіки рукоблуднічати і хвалити себе?
Особих проблем поки не вижу, апатія часом находить і млявість порівняно з домом. Да, до війни, частина мене завжди вставала раніше за мене, а зара тіки як одісплюсь.)
Ми заліза натащили, велотренажер, грушу повісили, скат є великий щоб запригувати. Но якось тяжко, доводиться себе заставляти.
І на солодке тяне.

Солодощі нас гублять !
ЗАБУДЬ НА ЗАВЖДИ .Навіть цукор до чаю .
Передміху́рова за́лоза або проста́та , такий м'яз ,що постійно треба тренувати .
Він у застою не може перебувати !
Я би запросив свою жінку до найближчого міста (я знаю де ви ) і там би тренував би ....
....ну хочь раз у місяць ....
.... ну я так бачу що ви знайшли деякі хода ...
холява
2
Форумчанин року

Подякував: 4142 раз.
Подякували: 4538 раз.

Профіль

5
22
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 22:56

Wirująświatła написав:ухаживаю за зимним садом, играю на гитаре, немного пою, смотрю много видео, самокат в любую погоду (кроме дождя) 20 км обязательно. Это не полный список. Летом он шире.
А працюєш коли?
Чому не замінити ці нікчемні в сьогоднішніх умовах хобі - іншими?
Плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок... - справа якраз для такого як ти....
А відео можна просто слухати коли плетеш чи виливаєш...
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 29 гру, 2024 23:10

budivelnik написав:І тепер це саме в призмі чиновників.
Нам дуже повезло що ми МАЄМО можливість міністерство охорони здоровья обійти платною клінікою
освіту-платною освітою
ми можемо навіть пенсійний фонд замінити накопиченнями чи якість доріг - переїздом туди де дороги кращі.
Але ці всі методи - доступні тільки успішним/багатим
От і виходить
Легше стати успішним/багатим сьогодні- чим пробувати боротись за завтра з сьогоднішніми чиновниками витрачаючи на це час/здоровья/гроші.

і ви ще питаете чому клоака?
ви самі дуже добре все описали.
Виходить ця країна для багатих які будуть ходити до всього платного.
Їздити на відпочинок на Лазурний берег.
Прокладати зручні дороги до своїх будівель.
а інші нехай в лайні плавають.
tester7336

Заблокований
Подякував: 11 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

#<1 ... 1158611587115881158911590 ... 14485>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему