|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 06 січ, 2025 16:57
Дюрі-бачі написав: Faceless написав:Та тоді кодерів (за вашим визначенням) вже нема, на такий функціонал абязяну можна було посадить а зараз якийсь копайлот закриє повністю
тобто нема? десятки моїх студентів на "галерах" зараз саме тим займається.
Тоді ви якось сильно гіперболізуєте у визнаяення кодерів. Бо навіть джуни більш складними задачами зазвичай займаються, а додати валідацію чи круд операцію - як частина таски для девелопера, але люди, хто тільки це і вміє, нікому не потрібні і їх і на ставку джуна не візьмуть
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8230 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 06 січ, 2025 16:59
BIGor написав: utestcom2 написав:Мне кажется более важный вопрос в безопасности, кто захочет отдать свой код и базы данных какому-то ИИ, который все это сольет
Нормальні компанії забороняють користуватися ШІ, це так навскидочку, як зараз робиться.
Оце дуже смішно. Нормальні компанії ШІ інтегрують, роблять власні моделі, а не забороняють
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 06 січ, 2025 17:07
Faceless написав:їх і на ставку джуна не візьмуть
До 2021 року брали із задоволенням. Та і зараз беруть в Чеські фірми. Звісно я трохи спростив завдання, а реальне виглядає трохи складніше, але 90% тієї роботи полягає у створенні типового CRUD / формочки. Із свіжих прикладів: взяли студента на аутстаф в Чеську фірму по доставці бутильованої води і першою таскою було прикрутити форму, щоб клієнт міг оцінити доставку на 5 зірок і написати коментар...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 06 січ, 2025 17:36
Дюрі-бачі написав: Faceless написав:їх і на ставку джуна не візьмуть
До 2021 року брали із задоволенням. Та і зараз беруть в Чеські фірми. Звісно я трохи спростив завдання, а реальне виглядає трохи складніше, але 90% тієї роботи полягає у створенні типового CRUD / формочки. Із свіжих прикладів: взяли студента на аутстаф в Чеську фірму по доставці бутильованої води і першою таскою було прикрутити форму, щоб клієнт міг оцінити доставку на 5 зірок і написати коментар...
А потом начинается прикрути к трастпилоту, букингу если речь про апартаменты, еще каким-то сервисам, сделай защиту чтобы только реальные покупатели могли оставить отзыв, расчитай важность комментария в зависимости от 5 разных факторов, каждый из которых имеет свой вес, считай текст и определи по ключевым словам (на разных языках) в какой департамент отправить письмо с коментарием если отзыв имеет меньше 4 звезд, и тд, и тп. Бывает клиент такое накрутит что даже такой примитив как отзыв занимает несколько недель работы, и никакой ИИ на сегодня не сделает этот таск. Как минимум из-за интеграций в разные сервисы где ты должен пойти, зарегаться, добавить кредитку, выбрать план который тебе подходит, взять ключи, разобраться с апи, и втыкнуть все это в свое приложение. Из всего этого ИИ максимум может добавить код в твое приложение для работы с 3м сервисом, а все остальное только ручками. И это то что на поверхности я вам набросал за 2 минуты, что первое в голову пришло, а на деле там еще 100500 подводных камней вылезет если всерьез взяться за разработку какого-то +/- среднего функционала с помощью ИИ. Не говоря уже о чем-то сложном.
-
slonomag
-
-
- Подякував: 14 раз.
- Подякували: 184 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:03
Faceless написав:Дюрі-бачі написав: akurt написав:практично всі вони працюють на 1/2 ставки?
Нагла брехня, адже відстрочка вимагає працювати на 3/4 ставки.
На жаль не брехня, і не нагла. Якщо викладач працює на 3/4 ставки, то дійсно не підлягає призову. Але ж це викладач, який має вік до 60 років. Де ж таких узяти? Ще й чоловічої статі? Серед тих доцентів, з якими я спілкуюся, тільки один має 0,85 ставки - завдячуючи тому, що веде науку під назвою «ТММ». То наука не для всіх, ще й треба вміти розказати та навчити робити креслення. Два не доценти, а старші викладачі дійсно - майже молоді хлопці, то кафедра через силу (!) змогла виділити 3/4 ставки. Тому що дуже цінні кадри: допомагають розпилювати гранти. А ще рекомендую подивитися склад викладачів інженерно-будівельних університетів або відповідних факультетів. Те, як гарцювати суміш цементу з піском розказують виключно жінки. І декани жінки, і заступники деканів жінки, і доценти жінки. Цемент, пісок, щільність грунтів, палі… ну все те, що вони ніколи не бачили. Так що 3/4 ставки бувають, іноді. Для жінок або «окремих» хлопців.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 06 січ, 2025 18:09, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1447 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:07
Хомякоид написав: Це маєится на увазі Brutto чи отримання на руки ? Хіміки завжди була перспективна освіта в німецькомовних країнах. Якщо в Відні то 3 на руки зовсім не багато, в іншій Австрії думаю ок.
На старті випускнику - норм.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:11
slonomag написав:И это то что на поверхности я вам набросал за 2 минуты, что первое в голову пришло, а на деле там еще 100500 подводных камней вылезет если всерьез взяться за разработку какого-то +/- среднего функционала с помощью ИИ. Не говоря уже о чем-то сложном.
Це із серії "ШІ замінить економістів та бухгалтерів".
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:11
Gastarbaiter написав: Хомякоид написав: Це маєится на увазі Brutto чи отримання на руки ? Хіміки завжди була перспективна освіта в німецькомовних країнах. Якщо в Відні то 3 на руки зовсім не багато, в іншій Австрії думаю ок.
На старті випускнику - норм.
Мама його сказала мені: 3000€ на місяць. В нього я не питав. Але для ЄС це досить непогана зарплатня. Але є уточнення: він працює не у Відні - я писав «на австрійську компанію». Проживає зараз у Празі.
Востаннє редагувалось akurt в Пон 06 січ, 2025 18:17, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1447 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:13
Gastarbaiter написав:Це із серії "ШІ замінить економістів та бухгалтерів".
Так і замінив: в часи, коли я був студентом, то випускників економічного факультету були сотні. А тепер ледве кілька десятків набереться. Тепер сотні юристів і психологів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 06 січ, 2025 18:23
Дюрі-бачі написав: Gastarbaiter написав:Це із серії "ШІ замінить економістів та бухгалтерів".
Так і замінив: в часи, коли я був студентом то випускників економічного факультету були сотні. А тепер ледве кілька десятків набереться. Тепер сотні юристів і психологів.
В часи початку 00х кожна бурса під мостом відкривала фінансовий факультет і випускала хвінансистів. І приблизно в той самий час, може починаючи з кінця 90х, була шалена популярність на облік і аудит- бухгалтерів кліпали тонами. Фінансистів хоч і сильно покоцали скороченнями в кінці 00х, але ще як ніяк попит залишився. Бухгалтерію ж настільки автоматизували, що штати бухгалтерів у великих компаніях скоротили на порядок, буквально, а для тих хто залишився вимоги виросли суттєво, і стереотипна тьотінька бухгалтер що веде купу паперових журналів, формує мільйон звітів і тягає то податкової, пережила метаморфози і тепер це має бути матьорий користувач купи автоматизованих систем, що гризеться з податковою (це єдине мабуть буде вічне навіть якщо всю бухгалтерію вестиме ШІ).
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-