Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Дякую пану es77 за змістовний опис - відповідь на моє запитання. Цілий прямо науковий аналіз - і в тому числі про будівельні матеріали в різних районах України. Гарна робота! Супер! Передостанній абзац («Резюмуючи») з висновками: вищій клас! Ну ось так вони і живуть… Зверніть увагу на докладний опис кімнат та площі квартир. Про методи та вартість обігріву житла. Гадаю, тему про «гімно та палки» можна закрити назавжди.
Додам наступне: в серпні минулого року я майже 2 тижня жив в - увага - 6-ти (!) поверховому будинку зробленого з дерева та бруса - то ніяк не чув ні сусідів зверху, ні знизу, ні збоку. Просто різні умови виконання того чи іншого будинка. Є житло бюджетне і є житло преміум-класу. https://maps.app.goo.gl/1Uk33V9dXLLsfyL ... eview.copy Пан rjkz має рацію: все залежить від розташування будинка. Здається 1-bedroom в тому будинку площею десь 65 кв.м продавалося за 1 400 000 улюблених українцями гидомирно-зелених з синьою смугою грошей. Ціна оренди: від 3 500$ на місяць. Деревʼяний.
P.S. Мій iPhone показує, що в місті Едмонтон зараз (там 22:00 вечора) мінус 26. А коли в місті буде 6-а ранку, то буде мінус 29! Саме о шостій ранку люди починають рухатися в бік роботи…
akurt написав: Додам наступне: в серпні минулого року я майже 2 тижня жив в - увага - 6-ти (!) поверховому будинку зробленого з дерева та бруса…
Это не самый большой деревянный жилой дом. В Британии построен 9-этажный ,в Мельбурне сейчас строится 10-этажный. Но несущие конструкции из клееного бруса. В отличие от СССР и далее в СНГ традиции деревянного строительства не прерывались и развивались в Финляндии,Швеции,Германии ,Японии. Их преимущества в экологичности ( хотя при наших противопожарных и противогрибковых нормах это вряд ли),а также в намного лучшей работе при землетрясениях за счёт меньшего веса и узлов соединения. В Алма-Ате в 1911г в время разрушительного землетрясения уцелело только здание собора в нынешнем парке панфиловцев. В Австралии тоже используют деревянный каркас,но заполнение кирпичом,причем часто в два ряда с вентзазором. И дома построенные в викторианскую эпоху стоят намного дороже чем нынешние т.к.лучше по качеству
akurt написав:будуть виключно з гімна та палок; під палками розуміють дошки та брус з кедра та інших хвойних порід. Про гімно та палки, в яких живуть майже 340 000 000 мешканців США та майже 40 000 000 мешканців Канади згадували і сьогодні.
Я скидав відео, ця передова технологія "з гівна і палок" була передова в 1910 році, через те що була дуже дешева як в будівництві, так в по матеріалам.
В Європі від такої технології відмовились ще в середньовіччі, бо постійно горіли ці "надійні і дешеві" деревянні будинки.
es77 написав:І горять ці будинки доволі часто. Особисто бачив вже декілька пожеж. Зато всі при ділі, і страхові компанії і пожежники з медиками і поліцією що приїздять на виклик і різноманітні оцінщики з будівельниками. Всім є робота, підвищують канадський валовий продукт.
Цікаво, як згоряння чогось підвищує ВВП? Згоріли гроші (праця, матеріали ітд) по факту в тому чи іншому вигляді.
es77 написав:З іншого боку - всі ці будинки мають доволі велику площу. Той кондо що я приводив для прикладу(сам проживаю в такому-ж) має близько 130м2. Гараж та бейсмент сюди не входять. Там в самому бейсменті мабуть метрів 60 є.
Друга по площі країна в світі - а бейсмент всього 60 м2. Як так виходить?
es77 написав:І горять ці будинки доволі часто. Особисто бачив вже декілька пожеж. Зато всі при ділі, і страхові компанії і пожежники з медиками і поліцією що приїздять на виклик і різноманітні оцінщики з будівельниками. Всім є робота, підвищують канадський валовий продукт.
Цікаво, як згоряння чогось підвищує ВВП? Згоріли гроші (праця, матеріали ітд) по факту в тому чи іншому вигляді.
Та дуже просто. Я собі живу собі в спадковому хрущику, якими радянська влада недалекоглядно забезпечила більшість громадян. Тож не треба платити оренду, чи вджбувати на іпотеку. Тож відповідно можна особливо не напружуватись, заробити 200 баксів на комуналку і на мівіну. Звісно і ВВП тоді буде відповідний.
Оці різні специ які самі побудували цегляний або зароболяють на цьому) І таких купа, особливо в ютубі: надо так, надо так, і так не так.
Південно-північний район України, як написав ес77 будували з того що було, жив мій дід у батька в дерев'яному будинку з сосни, якому вже років як йому, а за часів ссср побудували цегляний завод, та і все село побудували з цієї цегли. Хоча, зараз би в коментарях в ютубі розповіли що там не так і там не так, але будинок добрий і зносу в ньому не видно, хоча і перекриття з 'гівна і глини' - буквально. І в дерев'яному також все добре, занепав дуже, ніхто там не живе, але сама хата тепліша, стоїть поки що. Робили дірку в стіні 10років тому, сосна пахла сосною. А при постійному догляді то скільки треба стільки і простоїть. По вікнах - дерев'яні вікна потребують багато догляду, особливо коли вони великі, а господарі старуваті. Змінили на пластикові однозначно вони гірші, так вони не 3 камерні/дорогі, сам факт. Роботи менше але газу більше.
Про поляків. Бачив будинки з різного матеріалу, майже всі монолітні. Дома (по 100кв) з блоків, будують швидко. Бачив і 4ри поверховий зроблений з якогось тирсяного кирпича, років 3 стоїть вже. Купа фірм які пропонують побудову з сіп (фундамент бетон). Або модульні які можна і піти пощупати.
shapo написав:А эти французы имеют такое же отношение к архитектуре как и вы? Как можно считать стоимость кв.м без конкретной привязки к наличию и стоимости стройматериалов,стоимостью земли,проектируемому сроку жизни здания,особенностям климата с влажностью ,землетрясениями и пр.?
Не знаю, но они точно не пьют молочку с земли
Сказал человек у которого главный санврач Онищенко. Что касается Лекорбюзье, то вряд ли он делал такое сравнение, т.к. хотя поначалу у него и были проекты индивидуального жилища, но он занимался более серьезными зданиями как участие в проекта так и не реализованного проекта дворца Советов в Москве где конкурс выиграл Б.Иофан,но больше градостроительными проектами в Париже,Алжире,Москве реализованный из которых только в Чандигархе
es77 написав:Де сім'ї жити краще в такому кондо чи в панельці в Україні ? В такому кондо.
Спірне питання. З панельки сімью не виженуть через несплату моргіджа. З кондо - легко. І всім буде чхати на твою довідку від лікаря, сімейні обставини чи скорочення на роботі.
До того ж в Україні можна купити собі 6 соток по ціні автівки і побудувати все так як забажаєш. І робітникам доведеться платити усього 5 баксів на годину, а не 50
і ніякий інспектор не буде цікавитися чи зроблено згідно кодів, чи майстри мали ліцензії і чи труби водопроводу з міді та паяні свинцево-олов"яним припоєм ПОС-63, а сусідка не напише скаргу в сільраду, що висота будинку на її думку перевищує норми висотності на 5 см, бо їй з вікна так видно (див. Алєкса з Австрії, якого тут згадували недавно)