Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1220212203122041220512206 ... 12847>
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:23

Многие люди боятся сдавать/снимать без риелтора. И готовы оплачивать их работу//) Про покупку/продажу вообще молчу. Я в свое время продавал квартиру: первичные документы, никто не был прописан, один собственник (я) не в браке на то время, без детей. И то покупали с риелтором!
asti

С нами с: 24.11.12
Благодарил (а): 42 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:24

Wirująświatła писал(а):
  asti писал(а):У меня знакомые 11 лет(!) снимали квартиру которая им сама по себе не очень нравилась только из-за района - Левобережная возле Новуса и стоила чуть дешевле рынка, плюс у них была очень дешёвая коммуналка - собственник имел льготу как чернобылец и съехали только когда купили свою квартиру!
11-15 лет назад был рынок лорда. Я застал то время когда рыл звонит есть квартира, просмотр на 14:00 без опозданий (на 14:30 уже следующий смотрящий). Идёшь с комисом рылу и оплатой за 2 месяца чтобы сразу оформиться. Тогда интернет мало у кого был. Сейчас во первых настроили во вторых интернет есть даже у ребёнка. Какие рылы? полно объявлений от лордов. Я так и пишу рылам не беспокоить. и на фото водяной знак с моим номером моб. Но всё равно беспокоят)
В 21-м летом/осенью было тоже самое с продажами ликвидных однушек - аукционы устраивали - кто больше даст!
asti

С нами с: 24.11.12
Благодарил (а): 42 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:28

asti писал(а):А який вихід? Єдиний доступний і відносно безпечний варіант пасивного доходу зараз це нерухомість.
пробуйте. только с форума не пропадайте. все реально, главное чтобы в тот другой город регулярно ездил транспорт, а не как в ковид. Люди набрались недвижимости в европах, а их туда не пускают. Арендатор без отопления долго жить не будет, калорифером квартиру не протопишь.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:39

asti писал(а):Многие люди боятся сдавать/снимать без риелтора. И готовы оплачивать их работу

У випадку оренди, якщо власник наймає рила, щоб здати, то хай сам йому і платить. Правда, мені самому нещодавно довелося заплатити рилу 6к, але я вже плюнув, бо попався підходящий варіант по ціні і локації, плюс копія моєї проданої квартири на Парусі. Без рила були варіанти на 2-3к грн дорожче, а тут те, що віддав рилу, вже через 3 місяці нівелюється ціною самої оренди. Ще в моєму випадку власник з іншого міста, тому їй було краще здати через рила. Так само і продавати можна дистанційно через рила і приїхати тільки на підписання договору. В інших випадках, в більшості, рило нафіг не потрібне.
Striker
Форумчанин року

С нами с: 15.02.20
Благодарил (а): 3707 раз.

39
21
38
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:41

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

асті, оренда нерухомості - це по перше ніякий не «пасивний дохід», а по друге порівнювати нерухомість з криптою, цвнними бумагами, або іншими фінансовими інструментами - це велика помилка, бо це абсолютно різні речі з різною специфікою

не робіть дурниць
kingkongovets

С нами с: 05.06.16
Благодарил (а): 1316 раз.

2
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:45

asti писал(а):Не совсем согласен с предыдущим оратором. Арендатор не будет съезжать из-за неработающего бойлера! Потому что переезд это очень больший геморрой! Во-первых, сам переезд - то ещё удовольствие. Во-вторых поиск нового жилья это тоже не очень приятный и быстрый процесс, в-третьих (и главных!) финансовая сторона - снова платить риэлтору, снова вносить залоговую сумму и так далее. Кроме того люди имеют свойство привыкать к жилью в котором они живут... Короче, менять место жительства из-за неработающего бойлера/крана/телевизора - это маразм. Разве что арендатор будет намеренно искать повода съехать раньше срока, но это уже другая история/))
Орендар раз зіштовхнеться з описаним випадком, і почне потроху шукати, куди зʼїхати, бо платити ринкову ціну за оренду, і при цьому у випадку проблем кілька днів терпіти - ніхто не захоче.
Або будете здавати нижче ринку тим, хто буде готовий миритися з неоперативністю
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:48

asti писал(а):
  Wirująświatła писал(а):
  asti писал(а):Арендатор не будет съезжать из-за неработающего бойлера! Потому что переезд это очень больший геморрой!
у меня съехала из за моргающего на старте диодного светильника, который я не мог заменить, потому что находился в 500 км. съехала в дом напротив. Вижу ее иногда в общем дворе. Сейчас рынок арендатора. Если у вас не что то супер пупер эксклюзивное или намного ниже рынка съедут аж бегом. Только не надо говорить что мне попалась какая то дура, 1,5 года платила день в день и не доставляла хлопот соседям.
  asti писал(а):Разве что арендатор будет намеренно искать повода съехать раньше срока, но это уже другая история/))
а если в том же доме ему предложат аналогичную квартиру с лучшим ремонтом/техникой за те же деньги, тоже будет держаться за вашу? Что значит намеренно. У них свои интересы. Причин съехать очень много. Не нужно искать в каждой подлый и намеренный подвох.

Возможно вы правы, все люди разные. Для многих съезжать из-за неработающего светильника и отвалить за переезд+риелтору лишние 300-400 долларов это безумие.
У меня знакомые 11 лет(!) снимали квартиру которая им сама по себе не очень нравилась только из-за района - Левобережная возле Новуса и стоила чуть дешевле рынка, плюс у них была очень дешёвая коммуналка - собственник имел льготу как чернобылец и съехали только когда купили свою квартиру!
От ви й відповіли самі собі. Ціна нижче ринку (включаючи комуналку) - і будуть готові терпіти багато чого.
От тільки ви оренду для заробітку плануєте, чи просто хобі таке?
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 15:54

Striker писал(а):У випадку оренди, якщо власник наймає рила, щоб здати, то хай сам йому і платить. Правда, мені самому нещодавно довелося заплатити рилу 6к, але я вже плюнув, бо попався підходящий варіант по ціні і локації, плюс копія моєї проданої квартири на Парусі. Без рила були варіанти на 2-3к грн дорожче, а тут те, що віддав рилу, вже через 3 місяці нівелюється ціною самої оренди. Ще в моєму випадку власник з іншого міста, тому їй було краще здати через рила. Так само і продавати можна дистанційно через рила і приїхати тільки на підписання договору. В інших випадках, в більшості, рило нафіг не потрібне.

Мені цікаво, як ваш минулий досвід з шумними сусідами вплинув на пошуки нового житла?
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 16:06

UA писал(а):Мені цікаво, як ваш минулий досвід з шумними сусідами вплинув на пошуки нового житла?

В будь-якому панельному будинку буде шум. Всюди. Купуючи будь-яку квартиру в такому сегменті, ви купуєте і сусідів) Особливо, де є діти. Хіба що в новобудові на етапі ремонтів зробити за свій рахунок шумку у себе і сусідів, щоб менше їх чути. Але я не зовсім зрозумів питання. Ми збиралися продавати квартиру ще до війни, тобто ще більше 3 років тому. Бо хотіли вже давно у приватний будинок, бо це на порядок краще в плані комфорту. Подумали з місяць, вирішили поки не купувати нічого, принаймні в Дніпрі. Поки живемо в оренді. До цього пожили трохи з батьками у їхньому будинку, але самі розумієте, що з батьками жити таке собі задоволення.
В мене зараз мій малюк так кричить, що не заздрю нинішнім сусідам) Але і тут вони нічим не краще, чим були в попередній квартирі)
Striker
Форумчанин року

С нами с: 15.02.20
Благодарил (а): 3707 раз.

39
21
38
Сообщение Добавлено: Вс 09 фев, 2025 16:18

Striker писал(а):
  UA писал(а):Мені цікаво, як ваш минулий досвід з шумними сусідами вплинув на пошуки нового житла?

В будь-якому панельному будинку буде шум. Всюди. Купуючи будь-яку квартиру в такому сегменті, ви купуєте і сусідів) Особливо, де є діти. Хіба що в новобудові на етапі ремонтів зробити за свій рахунок шумку у себе і сусідів, щоб менше їх чути. Але я не зовсім зрозумів питання. Ми збиралися продавати квартиру ще до війни, тобто ще більше 3 років тому. Бо хотіли вже давно у приватний будинок, бо це на порядок краще в плані комфорту. Подумали з місяць, вирішили поки не купувати нічого, принаймні в Дніпрі. Поки живемо в оренді. До цього пожили трохи з батьками у їхньому будинку, але самі розумієте, що з батьками жити таке собі задоволення.
В мене зараз мій малюк так кричить, що не заздрю нинішнім сусідам) Але і тут вони нічим не краще, чим були в попередній квартирі)

Зараз в оренді це розумно.
UA

С нами с: 19.07.08
Благодарил (а): 1887 раз.

1
2
1
  #<1 ... 1220212203122041220512206 ... 12847>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор