США предложили отправить в Украину миротворческий контингент из Бразилии и Китая
Администрация Дональда Трампа предлагает включить в миротворческий контингент в Украине после прекращения огня военных из Бразилии и Китая, пишет (https://www.economist.com/international ... -on-europe) The Economist со ссылкой на источники.
Вице-президент США Джей Ди Вэнс, по данным журнала, заявил, что миротворческий корпус только из западных военных будет менее эффективен в сдерживании России. Агентство Reuters также отмечает (https://www.reuters.com/world/us-questi ... 025-02-16/), что администрация Трампа запрашивала у ЕС позицию по включению третьих стран в миротворческий контингент.
Завтра в Эр-Рияде (Саудовская Аравия) состоятся предварительные переговоры делегаций России и США по ситуации в Украине. Представителей Киева туда не пригласили. Неизвестно, будет ли на встрече обсуждаться состав миротворческого контингента. Россию на встрече представят помощник Владимира Путина Юрий Ушаков и глава МИД Сергей Лавров, подтвердили (https://t.me/youlistenedmayak/35396) в Кремле.
Со стороны США на встрече будут госсекретарь Марко Рубио, советник Трампа Майк Уолц и спецпосланник Трампа Стив Уиткофф.
Армия США при этом не собирается участвовать в корпусе миротворческих сил в Украине. По данным NBC (https://www.nbcnews.com/politics/nation ... rcna192325), военные из США могут разместиться в Украине только если Киев отдаст Вашингтону часть прав на месторождения редкоземельных металлов (пока Украина отказывается от такой сделки).
Позиция Европы
Президент Украины Владимир Зеленский запрашивал у союзников помощь в виде 200 тысяч миротворцев по линии разграничения, однако в ЕС заявили (https://www.nytimes.com/2025/02/11/worl ... trump.html), что не смогут отправить и 40 тысяч солдат.
Уже сегодня в Париже пройдет (https://www.bloomberg.com/news/articles ... -and-trump) встреча стран ЕС и НАТО для обсуждения гарантий безопасности Украины и сценариев с миротворческим контингентом. Переговоры идут независимо от позиции США. Их результаты не будут оглашены до 23 февраля, чтобы не влиять на исход парламентских выборов в Германии.
Сибарит написав:Нельзя добиться эффективности в атмосфере всеобщего недоверия.
вот если б вы ещё рассказали как преодолеть всеобщее недоверие...
Я не знаю, как его преодолеть. Для начала стоило бы уменьшить его влияние на общий результат. Для этого нужно очень немного - смириться с возможными мелкими материальными потерями и дать чуть больше свободы в использовании материальных ресурсов. Грубо говоря, нужно добиться, чтобы при заполнении документов на получение карандаша, этот карандаш не исписывался полностью. Заметьте, поднятие вопроса доверия даже у нас, не чиновников, привело к обсуждению, как ещё больше контролировать. Это катастрофа! Причем катастрофа на уровне сознания. В перспективе преодолению всеобщего недоверия может послужить прекращение его использования в политической борьбе.
Почему-то меня постоянно окружают честные люди. Мой кошелек может неделями валяться на видном месте, и его содержимое остаётся в безопасности. Я не знаю, откуда взялось убеждение, что все вокруг воры.
ВІТАЮ , ДРУЖЕ .
Здоров'я і терпіння . Я навіть не розумію кому і для чого ви написали ?
Людину формує середа оточення . Як ви виховані у середі чемних й законопослушних громодян , то маєте впевненість що і інші такі . Але як ви були виховані у злиднях і у недовірі до оточующих , слідовно нічого загального з нормальною поведінкою не маєте . Оточення формує свідомість . Я перепрошую за різкі висловлювання , але ви бачите що пишуть на нашому форумі ? З чим порівнюють ? Ви бачите який у людини , яка не має освіти "ШИРОКІЙ КРУГОЗОР " ?
andrijk777 написав:А може Трамп це не причина. "Світовий порядок" перестав працювати - це факт. Всі надіялись що США попробує відновити старий світопорядок, як це завжди було раніше. А Трамп просто сказав "Ні, не буду я нічого відновлювати".
І як після усієї такої срамоти США можуть вважатися тим, чим були колись - світовим лідером. Це ж треба якось довести, тим же китайцям. Треба показати силу. По факту США нічим не відрізняється від Європи - сцикливо все проковтнула? Якась невідповідність виходить між діями та результатом. Так за свої фантіки Гренландію та Канаду не купиш Сівтовим лідером зараз є шанс стати Європі. Але для цього їм треба повоювати...
andrijk777 написав:А як ви хотіли? По-моєму наша ситуація зараз набагато гірша ніж літом 2022. Відповідно і мирна угода буде гірша. Л - логіка.
але це лише ваша думка. три роки війни звичайно даються взнаки, але погіршення в рф набагато більше, ніж наше.
й ще раз нагадаю - немає й не було ніяких угод ні в 2022, ні в 2023. всі ці роки рф казали лише про капітуляцію. тому угода - це вже буде краще. Л - логіка.
Faceless написав:Проблема пенсій - обʼєктивна проблема на рівні країни. І це нормально нею перейматися. Але навряд чи якась притомна людина буде приносити тут в зараз в жертву своє сьогодення через те, що є загальнодержавна проблема, і при цьому він не порушує законодавство, і платить стільки податків, скільки від нього вимагає закон, тим більше що особисто він ніяк ту проблему не вирішить. Тож ні, це не лицемірство.
перейматися треба. а лити крокодилові сльози про бідних пенсів - не треба. перший крок - заплатити стільки податків, скільки треба за законом.
я так розумію ФОП 6% близька тема? так от, це лазівка, це не за законом. особливо, коли народ працює на галерах. а чому я не можу бути ФОПом? бо якось податкова прикрила всі ці лазівки, не знаю чому ІТвцям дозволила й далі петляти...
Скажімо так, це законна лазівка. І режим дія Сіті теж (там трохи вищі податки ніж у ФОП, але нижчі за загальну систему). Нема чого звинувачувати людей, що просто використовують законні можливості.
а де я когось звинувачую? не треба мені приписувати те, чого я не робив
просто не треба надто бідкатися про пенсіонерів при сплаті ФОП 6%. як ви раніше написали - кожен дбає про себе й в жодній розвиненій країні 6% й близько немає - хіба може у самих бідних
барабашов я вже своє бачення викладав, поки повторюватися не буду. почекаємо, чим закінчиться бліцкриг Трампа. як він планує увійти в історію - Трамп-переможець чи Трамп-лузер?
andrijk777 написав:А може Трамп це не причина. "Світовий порядок" перестав працювати - це факт. Всі надіялись що США попробує відновити старий світопорядок, як це завжди було раніше. А Трамп просто сказав "Ні, не буду я нічого відновлювати".
І як після усієї такої срамоти США можуть вважатися тим, чим були колись - світовим лідером. Це ж треба якось довести, тим же китайцям. Треба показати силу. По факту США нічим не відрізняється від Європи - сцикливо все проковтнула? Якась невідповідність виходить між діями та результатом. Так за свої фантіки Гренландію та Канаду не купиш Сівтовим лідером зараз є шанс стати Європі. Але для цього їм треба повоювати...
Тепер нарешті зрозуміло для чого йому була та Гренландія. Віддаєте Гренландію - то ок, ми з вами друзі, ми вас захищаємо. Не хочете відавати - то ок, ми за себе, ви за себе. Отримуйте жорсті умови "нової співпраці".