Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 7071727374 ... 574>
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 13:50

Re: Психологія та інші цікавинки

Бетон написав:так нормально пить, Faceless?

https://www.youtube.com/shorts/BLBQxLUgsqk
:mrgreen:
Тільки не перед якимись активностями
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:13

Бетон написав:
  Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:І тут є дуже неприємні підводні камені.
От зараз в мене метаболізм вхолосту (лежачи на дивані) на рівні 1800 ккал в день. Але як тільки сідаю на дієту, то за кілька тижнів він утискається до 1200 ккал
Дієта типу обмеження собі калорій - поганий спосіб. Перевірено. Ефект нетривкий взагалі.
Зміна самого меню, часу і розкладу прийому їжі, послідовності типу продуктів які їси: клітковина, потім білки потім вуглеводи, більше складних вуглеводнів, менше картоплі і більше цільнозернових круп, практично виключити хлібобулочні, достатньо води (на 80-100 кг треба літри три чистої води в день) - з мого досвіду ефективніше.
І спати треба добре. Під час сну спалюється більше калорій, ніж за добряче тренування

нажаль, все це правда. всі модні дієти, постійний голод - це все потім перетворюється в зрив.
треба реальна зміна звичок на все життя.
наприклад, взагалі ніякого цукру. всі напої згодом відкриваються у іншому світі і солодкими ти їх пити не можеш.
теж стосується швидких вуглеводів, картоплі тощо

а я вчера после тренировки сожрал багет

Замість дієти, прибираю перекуси, всіляки снеки + зменшую кількість + більше чаю (без цукру), води.
++Обмеження на дієті дають занадто багато негативу і зрив майже гарантовано.

Простіше збалансувати витрату\прихід енергії зміною кількості, ну ще можна трохи в калорійність того що повсякденно істи, але трохи і без фанатизму.
От як зменшення використання тієї ж соняшникової або оливкової при приготуванні в декілька разів дає через місяць свій ефект, і всього лише треба на кухні завести ємності з силіконовими щіточками, а не просто лити з пляшки і т.д.

ІМХО. Якщо немає якогось захворювання з жорстким порушенням обміну, то зайва вага це більше психологічна проблема, яка в проявляється у заїданні чогось і небажанні щось змінювати. Якщо чимось цікавим займаєшся, то тільки під кінець дня згадуєш що треба було б щось поїсти. :lol:

"Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с) :lol:
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:30

_Mykola_ написав:ІМХО. Якщо немає якогось захворювання з жорстким порушенням обміну, то зайва вага це більше психологічна проблема, яка в проявляється у заїданні чогось і небажанні щось змінювати. Якщо чимось цікавим займаєшся, то тільки під кінець дня згадуєш що треба було б щось поїсти. :lol:

"Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с) :lol:

Нажаль, все трохи складніше. Повно людей, що ніби так само живуть як ви описуєте "під кінець дня (часто близько опівночі) згадуєш, що треба б щось поїсти", а за кілька років вже і шнурки завʼязати проблема
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:46

Бетон написав:Веталь смотрит, думает, я вас сюда позвал базарить о психологии, а не о сахаре блин и лесенках)
кстати нет. у меня нет диктаторских замашек. Да и эта ветка фейслеса идея. Ветка позволяет говорить о чём угодно, постоянно о психологии - крыша поедет, я бы на такое не подписался. У людей стереотип что это просто и понятно. Чем глубже копаешь - тем больше вопросов.

спортом я не занимаюсь - лень. Самокат не в счёт? Про диеты согласен с Мыколой, переходите на овощи, рыбу, фрукты, каши. Исключите насыщенные жиры, кондитерку, мучное, пиво и будет вам счастье.

Калорийная пища стоит дешевле, мы из экономии толстеем. Что взять кило помидор или кило курицы? при одинаковой цене курицей наешься и можно сделать несколько блюд, а из помидоров только салат и томатный сок. Добавлю что холестерин забивает сосуды
При чрезмерном отложении холестерина в стенке артерии происходит формирование атеросклеротической бляшки
. Там далее идёт высокое давление и одышка.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 29 бер, 2025 14:51, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2519 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:51

Wirująświatła написав:
  Бетон написав:Веталь смотрит, думает, я вас сюда позвал базарить о психологии, а не о сахаре блин и лесенках)
кстати нет. у меня нет диктаторских замашек. Да и эта ветка фейслеса идея. Ветка позволяет говорить о чём угодно, постоянно о психологии - крыша поедет, у людей стереотип что это просто и понятно.

спортом я не занимаюсь - лень. Самокат не в счёт? Про диеты согласен с Мыколой, переходите на овощи, рыбу, фрукты, каши. Исключите насыщенные жиры, кондитерку, мучное, пиво и будет вам счастье.

Калорийная пища стоит дешевле, мы из экономии толстеем. Что взять кило помидор или кило курицы? при одинаковой цене курицей наешься и можно сделать несколько блюд, а из помидоров только салат и томатный сок. Добавлю что холестерин забивает сосуды
При чрезмерном отложении холестерина в стенке артерии происходит формирование атеросклеротической бляшки
. Там далее идёт высокое давление и одышка.
Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:52

Faceless написав:Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
а шахматы тогда шо?
  Faceless написав:на 80-100 кг треба літри три чистої води в день)
плохо не станет? я литр с трудом выпиваю. Арбузов могу много съесть.
  _Mykola_ написав:"Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с
это факт. когда много работы про еду забываешь какой нибудь сырок укусил и норм.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 14:58

Wirująświatła написав:
  Faceless написав:Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
а шахматы тогда шо?
От ця тема інтелектуальних ігор як і кіберспорту то окрема справа, я думаю тут просто термін "спорт" вжито не буквально.
Але якщо конкретно про самокат. Ми маємо фактичну відсутність фізичної активності, ото тільки руки у новачків бувають напружені, маємо нездорову поставу, маємо потенційні компресійні проблеми з хребтом і суглобами. З шахами що порівнювати - напруження памʼяті і просторового мислення, бо на відміну від велика однією рукою чи взагалі без рук не поїздиш, щоб телефон дістати?:)
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 15:06

Wirująświatła