|
Психологія та саморозвиток |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
Додано: Суб 29 бер, 2025 13:50
:mrgreen: Тільки не перед якимись активностями
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1491 раз.
- Подякували: 8224 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:13
Бетон написав: Faceless написав:Дюрі-бачі написав:І тут є дуже неприємні підводні камені. От зараз в мене метаболізм вхолосту (лежачи на дивані) на рівні 1800 ккал в день. Але як тільки сідаю на дієту, то за кілька тижнів він утискається до 1200 ккал
Дієта типу обмеження собі калорій - поганий спосіб. Перевірено. Ефект нетривкий взагалі. Зміна самого меню, часу і розкладу прийому їжі, послідовності типу продуктів які їси: клітковина, потім білки потім вуглеводи, більше складних вуглеводнів, менше картоплі і більше цільнозернових круп, практично виключити хлібобулочні, достатньо води (на 80-100 кг треба літри три чистої води в день) - з мого досвіду ефективніше. І спати треба добре. Під час сну спалюється більше калорій, ніж за добряче тренування
нажаль, все це правда. всі модні дієти, постійний голод - це все потім перетворюється в зрив. треба реальна зміна звичок на все життя. наприклад, взагалі ніякого цукру. всі напої згодом відкриваються у іншому світі і солодкими ти їх пити не можеш. теж стосується швидких вуглеводів, картоплі тощо а я вчера после тренировки сожрал багет
Замість дієти, прибираю перекуси, всіляки снеки + зменшую кількість + більше чаю (без цукру), води. ++Обмеження на дієті дають занадто багато негативу і зрив майже гарантовано. Простіше збалансувати витрату\прихід енергії зміною кількості, ну ще можна трохи в калорійність того що повсякденно істи, але трохи і без фанатизму. От як зменшення використання тієї ж соняшникової або оливкової при приготуванні в декілька разів дає через місяць свій ефект, і всього лише треба на кухні завести ємності з силіконовими щіточками, а не просто лити з пляшки і т.д. ІМХО. Якщо немає якогось захворювання з жорстким порушенням обміну, то зайва вага це більше психологічна проблема, яка в проявляється у заїданні чогось і небажанні щось змінювати. Якщо чимось цікавим займаєшся, то тільки під кінець дня згадуєш що треба було б щось поїсти. "Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с) 
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:30
_Mykola_ написав:ІМХО. Якщо немає якогось захворювання з жорстким порушенням обміну, то зайва вага це більше психологічна проблема, яка в проявляється у заїданні чогось і небажанні щось змінювати. Якщо чимось цікавим займаєшся, то тільки під кінець дня згадуєш що треба було б щось поїсти. "Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с) 
Нажаль, все трохи складніше. Повно людей, що ніби так само живуть як ви описуєте "під кінець дня (часто близько опівночі) згадуєш, що треба б щось поїсти", а за кілька років вже і шнурки завʼязати проблема
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:46
Бетон написав:Веталь смотрит, думает, я вас сюда позвал базарить о психологии, а не о сахаре блин и лесенках)
кстати нет. у меня нет диктаторских замашек. Да и эта ветка фейслеса идея. Ветка позволяет говорить о чём угодно, постоянно о психологии - крыша поедет, я бы на такое не подписался. У людей стереотип что это просто и понятно. Чем глубже копаешь - тем больше вопросов. спортом я не занимаюсь - лень. Самокат не в счёт? Про диеты согласен с Мыколой, переходите на овощи, рыбу, фрукты, каши. Исключите насыщенные жиры, кондитерку, мучное, пиво и будет вам счастье. Калорийная пища стоит дешевле, мы из экономии толстеем. Что взять кило помидор или кило курицы? при одинаковой цене курицей наешься и можно сделать несколько блюд, а из помидоров только салат и томатный сок. Добавлю что холестерин забивает сосуды При чрезмерном отложении холестерина в стенке артерии происходит формирование атеросклеротической бляшки
. Там далее идёт высокое давление и одышка.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 29 бер, 2025 14:51, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2519 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:51
Wirująświatła написав: Бетон написав:Веталь смотрит, думает, я вас сюда позвал базарить о психологии, а не о сахаре блин и лесенках)
кстати нет. у меня нет диктаторских замашек. Да и эта ветка фейслеса идея. Ветка позволяет говорить о чём угодно, постоянно о психологии - крыша поедет, у людей стереотип что это просто и понятно. спортом я не занимаюсь - лень. Самокат не в счёт? Про диеты согласен с Мыколой, переходите на овощи, рыбу, фрукты, каши. Исключите насыщенные жиры, кондитерку, мучное, пиво и будет вам счастье. Калорийная пища стоит дешевле, мы из экономии толстеем. Что взять кило помидор или кило курицы? при одинаковой цене курицей наешься и можно сделать несколько блюд, а из помидоров только салат и томатный сок. Добавлю что холестерин забивает сосуды При чрезмерном отложении холестерина в стенке артерии происходит формирование атеросклеротической бляшки
. Там далее идёт высокое давление и одышка.
Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:52
Faceless написав:Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
а шахматы тогда шо? Faceless написав:на 80-100 кг треба літри три чистої води в день)
плохо не станет? я литр с трудом выпиваю. Арбузов могу много съесть. _Mykola_ написав:"Ты не хочеш кушать! Тебе просто скучно..." (с
это факт. когда много работы про еду забываешь какой нибудь сырок укусил и норм.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2519 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 14:58
Wirująświatła написав: Faceless написав:Самокат це антиспорт. Велосипед інша справа
а шахматы тогда шо?
От ця тема інтелектуальних ігор як і кіберспорту то окрема справа, я думаю тут просто термін "спорт" вжито не буквально. Але якщо конкретно про самокат. Ми маємо фактичну відсутність фізичної активності, ото тільки руки у новачків бувають напружені, маємо нездорову поставу, маємо потенційні компресійні проблеми з хребтом і суглобами. З шахами що порівнювати - напруження памʼяті і просторового мислення, бо на відміну від велика однією рукою чи взагалі без рук не поїздиш, щоб телефон дістати?:)
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-