У 2025 році армія РФ має отримати 1500 танків та 3000 бронемашин різних типів, вочевидь відновлених, модернізованих та виготовлених сумарно. З чого випливає, що Росія зможе вести бойові дії навіть при нинішньому рівню втрат ще мінімум 2 роки .
Якщо враховувати фактичний модус внутрішньої політики Кремля та реальні можливості російського ВПК, то з цього випливає, що РФ зможе бути реальною військовою загрозою ще не визначено довгий час. Про це йдеться в публікації видання War on the Rocks.
Протягом 2024 року російська промисловість була здатна виготовляти по 250 тисяч снарядів на місяць, і цей темп збережеться і в 2025 році. При цьому можна порівняти, що промисловість США наразі здатна виготовляти в середньому лише по 30 тисяч снарядів на місяць, промисловість Європи - 80 тисяч снарядів на місяць.
Критичність переваги РФ по мобілізаційному ресурсу виглядає так - навіть в 2035 році країна-агресор матиме від 20 до 45 мільйонів чоловіків призивного віку, що суттєво більше навіть від поточного показника по населенню України загалом.
Що стосується економічних перспектив країни-агресора, то вони виглядають так. Восени 2025 року Кремлю доведеться "закручувати гайки" та скорочувати фінансування соціального сектору, що може створити певного рівня внутрішю напруженість. Але це може якраз спростити рашистам процес вербування нового персоналу у військо.
Окрім того, навіть показник у 40% затрат державного бюджету лише на воєнні видатки може виявитись не настільки критичним для самого Кремля, щоб привести до внутрішньополітичної дестабілізації РФ. Бо якщо згадувати історичні паралелі, то СРСР у 1980-хх роках дійшов до рівня понад 20% від загалом ВВП, і уже тільки після того почали накопичуватись ті економічні проблеми, які остаточно поховали радянську імперію. Наскільки нинішня РФ далека від цього порогу, наочно показує ось ця інфографіка. https://defence-ua.com/army_and_war/kav ... 18914.html
yama написав:Завжди дивувало що заважає нашим депутатам та можновладцям робити все по конституції адже 1) Ніхто не заважав провести по конституції по процедурі імпічмент януковича, Процедура чітко прописана в конституції, лінь і не Бажання зробити все по закону дивує 2) У нас в самій конституції прописано що цю конституцію можна змінювати, То хто заважає змінити конституцію вписавши в неї статтю про продовження повноважень президента при військовому стані? Повторю ще раз- є механізми зміни конституції, Якщо не можем по конституції - давайте змінимо конституцію і тоді ми зразу будем мати легітимного президента і хорошу конституцію. У нас зараз є вся повнота влади для того щоб змінити конституцію, Так само як була вся повнота влади щоб оголосити правильний імпічмент януковичу. Тож я можу це трактувати як бездіяльність влади або її не професійність
P.S. Банально просто в законний спосіб можна законно змінити конституцію вписавши в неї статтю що до кінця війни президентом буде Зеленський Зробити все по процедурі яка прописана в конституції
Update
Стаття 157 Конституції України прямо забороняє змінювати Конституцію в умовах воєнного або надзвичайного стану.
На один день після чергового 100500 продовження пізніше продовжити 100501, і за той день змінити.
это же какая давка будет на всех кордонах? 🤔
Як бачимо рішення Є і воно просте очевидне і на поверхні , а те що у кожної медалі є дві сторони і жодне рішення не ідеальне , та завжди має якісь компроміси , то що це новина ? Інша справа що наща влада боїться не популярних рішень так нехай 150 людей загине в давці на кордоні , ще 150 000 зможе втекти, але якщо це наблизить мир/ припинення війни на кілька днів і збереж життя наших солдат на передовій за ці кілька днів - то його треба приймати скільки гине наших військових на добу ? То що переписати конституцію і випустити закордон нехай 150 тис людейі, та окремо ще загине в давці 150 чоловік це велика плата за те щоб зберегти кілька тисячь життів ? Так для того і дається влада щоб не боятися приймати не популряні рішення і холоднокровно вирішувати що краще нехай загине 150 ніж 1500, як в класичній задачі про поїзд і переключення стрілок між двома коліями на якій різна кількість різних людей. Саме такі рішення і має приймати влада , для цього її і обирають, і барти на себе відповідальнітсь за це . А не роздавати бабусям смарфони - на що багато розуму і сили не треба . А те що у влади на 3му році нема яєць ну так …
Востаннє редагувалось yama в Суб 24 тра, 2025 14:30, всього редагувалось 1 раз.
Президенты и премьер-министры крупнейших и влиятельнейших стран мира (США, Европы, Китая, ЮАР и пр., пр., пр.) считают Зеленского легитимным, иначе не встречались бы с ним, как Президентом Украины, но только АндрейМ, tester3373 и Schmit (естеств. и примкнувшие к ним *уйло с лошадью и их Ко) продолжают считать Зеленского нелигитимным!
Як так? (с)
P.S. Если же АндрейМ, tester3373 и Schmit все же считают Зеленского легитимным, то почему они вновь поднимают этот вопрос?
В кінці кінців організувати безпечний перехід через кордон за цю добу є всі сили та інструменти ! У нас кілька сот тисяч силовиків які можуть проконтрулювати щоб в цей день не було давки на попускних пунктах. Є ще до…я не популярних і суперечливих рішень , які треба робити щоб зберегти Україну , а не щоб подобатися елехторату. Теж голосування частково оффлайн і частково в ДІї провезти за один день відстуності військового стану ! Так суперечливе рішення, так недосконале , але рішення! І треба мати яйця щоб приймати рішення, блін нема слів , сумно сльози нагортаються на очі через те що немає сильних лідерів які хочуть можуть і готові брати відповідальність на себе ! За один день виборів москалі не встигнуть висунути свого кандидата ! Під ці вибори можна і конституцію змінити. Популісти блін. Так всюди компроміси , без компромісів повторюсь не буває, завжди треба чимось жертвувати, а наша влада обирає жертвувати людьми …
unicdima написав:лише дебіли не можуть прочитати останній рядок статті 103
"лише дебіли" плутають елементарні поняття строки проведення виборів і порядок проведення виборів.
Я тебе вже запитував, як провести в правовому полі вибори під час дії військового стану ? Я вже не запитую про фізичну можливість проведення виборів, як ?
Та так же, як концерти 95 кварталу в умовах дії ВС. Є монобільшість для зміни будь-якого закону, є бомбосховища для дільниць, та є навіть досвід 2-3 денного перемир'я на дєнь пабєди, про яке можна домовитись. “Хто хоче – шукає можливості, а хто не хоче – шукає виправдання!” Було б бажання, а його нема, бо втрата влади для зелених загрожує зрозуміло чим.
Востаннє редагувалось Schmit в Суб 24 тра, 2025 14:43, всього редагувалось 1 раз.
Banderlog написав:Це ти чекаєш підмоги з заходу а її все нема, не прислали. Позаблоковий статус це не капітуляція, це реальність. Хто здатний? Я ж вже писав- Ті хто домовились про мінські, ті хто домовився в 22 в стамбулі.
Видно я тут не часто буваю якщо не знав, що ти ждун. Отже ти хочеш роззброєння та ліквідації армії як кацапи пропонували в Стамбулі і не називаєш це капітуляцією. Можеш зорієнтувати мене, чим ти займаєшся і де знаходишся?
Banderlog написав:Це ти чекаєш підмоги з заходу а її все нема, не прислали. Позаблоковий статус це не капітуляція, це реальність. Хто здатний? Я ж вже писав- Ті хто домовились про мінські, ті хто домовився в 22 в стамбулі.
Видно я тут не часто буваю якщо не знав, що ти ждун. Отже ти хочеш роззброєння та ліквідації армії як кацапи пропонували в Стамбулі і не називаєш це капітуляцією. Можеш зорієнтувати мене, чим ти займаєшся і де знаходишся?
чого ліквідації армії? Думаю 200 т вистачить. Хочу демобілізації тих хто 3 роки як мобілізовані, а кому подобається най лишаються на контракт.