detroytred написав:Суто хто і від чого відмовлявся: *Як повідомили джерела, близькі до перемовин, зниження статусу американської делегації відбулося після того, як Україна підготувала окремий документ для європейських партнерів. У ньому Київ чітко зафіксував: жодні територіальні питання не обговорюватимуться до моменту повного і безумовного припинення вогню. Це викликало роздратування у Вашингтоні – американська сторона вважала, що українська позиція ускладнює досягнуті раніше домовленості з Росією.
Якби це було так, то ми могли б забути про американську зброю. Але поки що повернули байденівські поставки, говорять про нові через НАТО...
В сенсі?
Не бачу ніякого зв'язку. Трамп отримав півруки. На свій план. Чітко та твердо. Від європейців, Лондона та Зе. І остаточно відмовився від цієї особистої амбіції по плану миру.
Відтоді він чітко прямує в лижню. Байден ще миротворцем буде на його фоні... Тим паче, що Трамп все ж таки отримав дуже важливе --- американська зброя для України тепер буде за рахунок Європи.
Імхо. Коли Зе відхилив план Трампа, то Трамп шампанське налив.. Бо відпала необхідність прочавлювати остаточно свій!! план пу. Трамп грав, грає в безпрограшні ігри.
budivelnik написав:А так як в педерації експорт це енергоносії+трошки зернових... То девальвація фубля-це тотальне погіршення життя.
Проблема в тому, що, як слушно зауважив ЛАД, нема механізмів перетворення "тотального погіршення життя" в "зміну влади". Тобто є один, "бєссмислєнний і бєспащадний русскій бунт", але я його не проглядаю в найближчій перспективі.
sashaqbl написав:.......... З першим не погоджуся. Ціна людського життя в РФ є. Вона близько 20-40 тис. $ при теперішньому курсі. ........
Точнее, 2-4 млн. руб.
А яка різниця? Якби фубль був повністю автономним як доларі і економіка закольцована як в США - то тоді девальвація до інших валют слабо погіршує життя населення ( бо девальвація одночасно з погіршенням імпорту створює покращення експорту) А так як в педерації експорт це енергоносії+трошки зернових... То девальвація фубля-це тотальне погіршення життя.
Разница в том, что рубли можно и напечатать. А "погіршення життя" то таке. Ну погіршиться. Но вряд ли тотально.
ЛАД написав:зниув в том, что рубли можно и напечатать. А "погіршення життя" то таке. Ну погіршит
На щастя, можливості "печатанія" обмежені. Набіуліна не дасть. Все таки економіка - це складний механізм, і принаймні хоч на якійсь ШВЛ її треба все таки підтримувати.
ЛАД написав:А, вообще, цифру "100 млрд. в кишенях" слышу уже лет 20, если не больше.
Як правило істина посередині.... з певними уточненнями Перше - я погоджусь про 100 млрд , але при цьому уточню що на моє ІМХО 90 млрд- знаходиться в руках 1 млн населення... Інших 10 млрд в руках остальних 40 млн населення (250 доларів на особу )
Соглашусь с вами, соотношение, скорее всего, близко к тому, что вы написали. А вот сумма... Напомню, что речь шла о 100 млрд. долл в кишенях. Не в грн., и не в капиталах/депозитах и пр. Для ориентировки:
Общая сумма вкладов физических лиц, в том числе ФЛП, в банках Украины по состоянию на 1 января 2025 года составила 1 392,2 млрд грн. ....... Из общей суммы вкладов физических лиц на 1 января 2025 года:
вклады в национальной валюте - 899,5 млрд грн (+103,1 млрд грн за 2024 год); вклады в иностранной валюте - 492,7 млрд грн (+54,3 млрд грн за 2024 год).
Т.е. общая сумма депозитов примерно 33 млрд. долл, в т.ч. валютных - около 12 млрд. долл.
А яка різниця? Якби фубль був повністю автономним як доларі і економіка закольцована як в США - то тоді девальвація до інших валют слабо погіршує життя населення ( бо девальвація одночасно з погіршенням імпорту створює покращення експорту) А так як в педерації експорт це енергоносії+трошки зернових... То девальвація фубля-це тотальне погіршення життя.
Разница в том, что рубли можно и напечатать. А "погіршення життя" то таке. Ну погіршиться. Но вряд ли тотально.
Таке враження що ми не на економічному форумі.... Папірці- надрукувати можна... От тільки питання- а що робити з ТОВАРНОЮ масою. Гроші це просто еквівалент обміну, тому їх друк просто відтягує проблему на завтра... але не вирішує її. + в кожного підприємства є різна залежність від імпорту.. Друк грошей=різка зміна курсу. Різка зміна курсу=різка зміна собівартості... аж до варіанту коли собівартість вища від ціни продажу. Тому Наїбуліна так сильно відбивається від зміни ставки і друку грошей....
Banderlog написав:ми на рівні африканських країн а не японії. Єдине що нас відрізняє од африки залишки совіцької інфраструктури
Як московитом набзділо ... прям слово в слово )
А ще щось там писав, який він вільний вуйко, не під московитами.
Але, чомусь, під московитською церквою ) Ну то таке
Ти точно в водоканалі працював ? У мене вже сумніви
місце ти трохи перепутав, але я ніде не працював, я такого не люблю. Я люблю бухати і єб- сь. А решту не особо.) Як нема чого по ділу писати, то ти знову церкву ? Я про церкву тобі вже сказав. Онуфрія я підтримую в кожній справі і якщо зєля забрав громадянство в нього най і моє забирає...
У цьому теж:
Війну з Росією називає «братським кровопролиттям»[9], призначення Константинопольським Патріархом екзархів у Київ назвав грубим втручанням до внутрішніх справ УПЦ МП.
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз має вжити заходів проти «примусової мобілізації» в Україні. Про це повідомляє Origo. «У країні, що перебуває у стані війни, неприпустимо вбивати людей, а якщо жертва є громадянином держави-члена ЄС, то Європейський Союз не може залишатися осторонь», — заявив Орбан. «Не можна виголошувати промови про придатність України до членства в Європейському Союзі, а наступного дня ховати людей, яких забивають до смерті під час примусового призову», — сказав Орбан.
Але єврочиновникам зараз вигідно не помічати таких речей, а продовжити співати про мужніх українців які дуже хочуть продовжувати боротись за свободу та демократію "скільки потрібно"