ще раз - Трамп очікував венесуельський сценарій - там демократія не стала, але ті, хто прийшов замість Мадуро - швидко домовились з США. в Ірані так не вийшло, ще й пішла ескалація через Ормуз.
Трамп блокує лише кораблі, які йдуть в Іран. ініш кораблі не чіпає. розумний хід на блокаду Ормуза зі сторони Ірану...
Не очікував. Там напряму договорились з мадуро. А близький схід трамп тупо підпалив. Тупий хід якщо хотіти миру. Але якщо хотіти продовження перекриття каналу то все норм. Євреї тішуться, але цей раз їм лишитись осторонь не вдасться. Пожар задіне і їх.
Да уж, оказывается евреи отсиживались все эти годы в стороне,и только сейчас это коснется и Израиля. Неужели такой "знаток" Ближнего Востока и вправду верит,что ликвидация рахбара и остальной верхушки Ирана как и до этого ученых-ядерщиков проводилась не с подачи Моссад? А разве это не Иран бомбил Израиль в апреле и октябре 2024 и июне 2025? Вот кого в этот раз действительно коснулось,так это страны залива предпочитавшие держать нейтралитет с Ираном, отмывавшие его деньги для поставок товаров в обход санкций. И теперь ситуация на Ближнем Востоке изменится кардинально.
shapo написав: Да уж, оказывается евреи отсиживались все эти годы в стороне,и только сейчас это коснется и Израиля. Неужели такой "знаток" Ближнего Востока и вправду верит,что ликвидация рахбара и остальной верхушки Ирана как и до этого ученых-ядерщиков проводилась не с подачи Моссад? А разве это не Иран бомбил Израиль в апреле и октябре 2024 и июне 2025? Вот кого в этот раз действительно коснулось,так это страны залива предпочитавшие держать нейтралитет с Ираном, отмывавшие его деньги для поставок товаров в обход санкций. И теперь ситуация на Ближнем Востоке изменится кардинально.
понятно що з подачі мосад но вони переоцінили свої сили. Після виходу сша з цього банкету платити буде ізраїль. Но непонятно чим ви недовольні? за вашими тезами ізраїль веде вічну війну з ворожими сусідами То все буде й надалі як ви й змалювали. чим не довольні?
Banderlog написав: Дестабілізація трампу потрібна якраз через політику стримування китаю і єс. А ізраїль тупо повівся думаючи що америка буде в цій війні до кінця Цю війну євреї не виграють. Але побажаєм обом сторонам успіхів
а тут суцільна конспірологія. США в першу чергу очікувало, що в Ірані, як й в Венесуелі залишки влади домовлятсья з США, такої ескалації вони не очікували, блокади Ормузької протоки - теж. дестабілізація США не потрібна, це вигадка.
а успіхів треба побажати в поваленні диктатури в Ірані - це звісно полегшить життя всім сусідам, та й в середині країни теж...
коли "плануєш" війну, то оцінюєш чим може відповісти супротивник, так?
- блокада протоки Іраном з військової і технічної можливості-це перше на потрібно було розраховувати чи в США дійсно ідіоти(ну с трампом ясно), чи вони розраховували, не буде Хаменеї-не буде кому приймати рішення?
після візиту в КНР Трамп поставив на паузу поставку зброї Тайваню на 12млрд дол. Які аргументи: Тайвань розвився до сучасного стану, тому в США попередні президенти були ідіоти Китай великий і близький (59 миль) до Тайваню, США -9500 миль, нафіг це нам потрібне, Сі пообіцяв багато крові не буде(путін так само, Київ за 3 дні)
ЛАД написав:........ В том-то и дело - не вижу відповідності рынку. Вижу 2 рынка - один для пересичных, действительно соответствующий уровню развития нашей экономики, второй для топов, обусловленный не экономикой, а совсем другими причинами. При нашем уровне экономики они должны иметь доходы в разы меньшие. А так получается то же, что сейчас во время войны - воюют "трактористы", а те, которые реально имеют существенные интересы в Украине только "руководят и вдохновляют", отправляя своих детей (взрослых) за границу. Что приводит к плохим морально-политическим последствиям. Георг VI это хорошо понимал, когда оставил детей, в т.ч. и будущую королеву Елизавету II в Англии, хотя вполне мог отправить их подальше от бомбёжек в США.
Ну вище додали - так, для таких позицій ринок стає скажімо так міжнародним, як мінімум зазнає впливу світового, бо він для них віжкритий. Але такі вже реалії. Я не сперечаюся, що трапляються перекоси, проте і підхід "в них доходи мають бути в рази нижче бо баба Галя на касі в АТБ в шоці" точно не є конструктивним.
Вопрос не в "бабе Гале", хотя и в ней тоже. Я в предыдущем посте писал уже о "международном" рынке. Он "стає міжнародним" практически для всех. Но не совсем. Вы можете привести примеры наших топов, перешедших на работу на Запад? Научно-технические специалисты есть. А топы? Наш сантехник скорее успешно (для своего уровня) устроится на Западе, чем наши топы. Так что их ссылки на "международный рынок" это фикция. Никому они на Западе и близко не нужны.
Я не знаю яких конкретно топів ви маєте на увазі, міністрів, чи просто топ менеджерів наприклад з бізнесу. Останніх знаю чимало.
Shaman написав:а тут суцільна конспірологія. США в першу чергу очікувало, що в Ірані, як й в Венесуелі залишки влади домовлятсья з США, такої ескалації вони не очікували, блокади Ормузької протоки - теж. дестабілізація США не потрібна, це вигадка. а успіхів треба побажати в поваленні диктатури в Ірані - це звісно полегшить життя всім сусідам, та й в середині країни теж...
Яка на*** конспірологія. Це ж б*** ОЧЕВИДНО БУЛО. Всім, крім РИЖОГО ДОВБОЙОБА. Чи ти думаєш, що Байден, Обама(ну ладно, вони може сцикунами були, хоча нє, миротворцями), Буші, Клінтон чи Рейган не хотіли побомбити аятол? Але ж всім очевидно було, що це трошки так ніхуйово вдарить по світовій економіці. Рижий виявився занадто тупий, щоб це зрозуміти. Або вирішив, що все піде по венесуельскому сценарію. Тобто виявився занадто тупим, щоб зрозуміти, що клептократична диктатура і тоталітарна теократія - то трохи різні речі.
не дкмаю, що він там щось особисто планував, йому показали "план швидкої операції" Epic Fury (вони це досі війною не називають), де США у win-win situation. Дід погодився і надів лаври на голову
ЛАД написав:Он "стає міжнародним" практически для всех. Но не совсем.
Коли ж до Вас дійде... 1 Топ у нас.. це людина яка керує 100+ млн грн...... Для США - керування 2 млн доларів це не топ... це стандартна робота для 20 млн ВЛАСНИКІВ такого капіталу, які для керуванням таким мізером-топів не наймають 2 Тому НАШ ТОП , по визначенню не дорівнює ТОПУ який керує від 1 млрд доларів.... Тому наших ТОПІВ там НЕ МАЄ , бо в них занизька кваліфікація... А от кваліфікація Баби Галі, прибиральниці в АТБ практично нічим не відрізняється від кваліфікації донни Марії з Колумбії прибиральниці у Волмарті..... 3 А от те що НАШ ТОП на Заході не потрібен... не говорить про те що знання людини яка МОЖЕ керувати 100+млн грн -повинні коштувати так само як і кваліфікація Баби Галі.... Чи якось бути повязаною з кваліфікацією Баби Галі...
Може я тому й вхожу в 2 млн найбагатших, бо в країні всього 2 000 000 тих хто може керувати від 10 млн грн? І тому можу собі позволити назначати премії від діяльності Бізнесу, а Бабі Галі платити не привязуючись до ефективності СВОГо бізнесу, а до зарплати прибиральника в АТБ
Faceless написав:Я не знаю яких конкретно топів ви маєте на увазі, міністрів, чи просто топ менеджерів наприклад з бізнесу. Останніх знаю чимало.
Погодьтесь , що НАШІ ТОПИ не працюють в ТОП-1000..... , але з іншого боку Дохід наших ТОПІВ в Україні, відповідає доходу топа с списку ТОП-100 000
Саме тому ЛАД маніпулює
ПС Лад забув що є таке поняття- ДЕФІЦИТ В Україні-Дефіцит ТОПів, як тільки людина отримує необхідну кваліфікацію вона старається перебратись на Захід А раз дефіцит То хай лад згадає мешти фабрики красний скороход - на кожному кроці по 10 рублів.... і югославські десь по 50-100... і те і те мешти.
ППС і ще трошки про зарплати Водій ФУРИ , токар/фрезерувальник станка ЧПУ, айтішник - зарплати вже давно від 45000 В мене дохід 60000 , з якого 30000 все одно реінвестується інакше бізнес впаде То може не варто лити крокодилячі сльози про низькі зарплати?
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 16 тра, 2026 14:22, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Я не знаю яких конкретно топів ви маєте на увазі, міністрів, чи просто топ менеджерів наприклад з бізнесу. Останніх знаю чимало.
Погодьтесь , що НАШІ ТОПИ не працюють в ТОП-1000..... , але з іншого боку Дохід наших ТОПІВ в Україні, відповідає доходу топа с списку ТОП-100 000
Саме тому ЛАД маніпулює
Я не знаю хто працює в ТОП-1000, тому не можу сказати так чи ні. З людей, що знав особисто, працюють топ менеджерами в США, Франції, Австрії, Кіпрі, і крїнах попростіше типу Болгарії чи Казахстану. Які активи в них в управлінні це цікавився, але в списку є й найбільші фінансові холдинги в світі. Тому може Вітренко з Смілянським і вибиваються дещо з критеріїв, але це не означає, що треба всьому керівному апарату вводити ліміти відносно зарплати прибиральниці
Faceless написав:Тому може Вітренко з Смілянським і вибиваються дещо з критеріїв, але це не означає, що треба всьому керівному апарату вводити ліміти відносно зарплати прибиральниці
Я взагалі іншої думки Щоб нікого не цікавив розмір заробітків працівника чи ТОПА , треба максимум галузей перевезти повністю в приватний сектор.... Тоді яка мені різниця як корелюється дохід ТОПА Міст/Нова Пошта/УкрПошта з прибиральниками цих організацій... А на доходи вище середнього по країні в 50-100 разів вести якийсь додатковий податок (нехай 10%-20%) і змінити Законодавство таким чином щоб Функціонування Монополій, ВР і Каб Міну ( з усіма їхніми помічниками/кабінетиами) фінансувалось ВИКЛЮЧНО за рахунок цього податку.
ЛАД написав:Вот только почему-то пересичные украинцы получают зарплаты, соответствующие украинскому рынку, а топы получают чуть ли не соответствующие американскому.
Это вполне естественно. Люди средней и ниже квалификации вынуждены вариться на локальных рынках труда. Начиная с определенного, очень высокого, уровня, появляется возможность выходить на международный рынок труда. Соответственно, если пытаться ограничивать зарплаты таких специалистов, у нас их просто не будет. Равенство, в принципе, возможно, но только на очень низком уровне. И да, для управления государственными корпорациями нужны не менее квалифицированные специалисты, чем для частных. То, что пролетарий всегда считает управленцев глупыми бездельниками, сути не меняет.
є важливі нюанси.
а саме - питання не лише рівня спеціаліста, а такого нюанса, як володіння мовою. бо для топа це має бути рівень не менше С1. а з цим можуть бути проблеми. знаю не одного сильного топа, які не володіють мовою на такому рівні.
й друге. в державних структурах зазвичай зп менші, ніж в приватних й це логічно. наскільки, не готовий сказати, але такий приницип. й колись обговорювали, мое навіть на цьому форумі - зп керівника Укрпошти немає бути більшою зп керівника пошти США. як на мене, це логічно - якщо держава бідніша, то й зп мають бути скромніші. наші очільники в держкорпораціях дійсно інколи пускаються берега. але знову ж таки - це про непрацючі механізми керування держкорпораціями. єдине, випадок Коболева відрізняється тим, що там були реальні додаткові досягнення, а саме 3 ярди доларів, які стягнули з Раші.
й це не стосується приватних корпорацій - там зп встановляють власники залежно від ефективності менеджерів...