Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 16:30

Letusrock написав:щось кисло на гілці.. польські ордери всі солідарно повернули чи ще думаємо?
А по розслідуванню від "Бабель" про Скелю що люди кажуть, крім канонічного "головне що не буряти" ?

Сейчас несколько странно смотрится недалеко от моего дома над дорогой огромный биг-борд: "Скеля - нам довіряють".
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4877 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 16:42

ЛАД написав:Вы там мне приписали "не обєктивні спогади".
А сами?
Операцию "Висла" помним, а "эвакуацию" поляков из Зап. Украины вспоминать не будем?
Переселено было около 780–810 тысяч этнических поляков и евреев (граждан довоенной Польши).
Вспоминать, как Львов стал украинским тоже не будем?
До войны поляки составляли более 50% населения Львова, но в результате "эвакуации" город покинули практически все его польские жители. Из Львова выехало около 104 тысяч поляков (свыше 90% польского населения города). Выезд маскировался под "добровольный", но отказ означал принятие советского гражданства, репрессии или отправку в Сибирь.
А с точки зрения поляков операция "Висла" была вполне оправдана - они хорошо помнили освобождение Зап. Украины и Белоруссии в 1939 и не хотели повторения такого в будущем. Поэтому "окончательно решили украинский вопрос" на "своих" землях.

Есть неточности.
Это была совместная операция Сталина и Гомулки по обмену населением не только из западной Украины,но и из западной Белоруссии.
Что касается евреев,то оказавшиеся в СССР в время ВМВ польские сами возвращались в Польшу,но после погрома в Кельцах начался исход оставшихся 200 тысяч из 3 млн.довоенных в Израиль и США.
В 1968 исход евреев из Польши с был завершён.
Поляки действительно стали моноэтническим государством,но 24.02.2022 все опять вернулось на круги своя с миллионом украинских беженцев
shapo

Подякував: 110 раз.
Подякували: 888 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 16:51

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:И кроме "дефіцит продуктів після 1980р" - такого не было. Дефицит продуктов начался заметно позже.
Дефіцит продуктів ЗА МЕЖАМИ обласних міст був ЗАВЖДИ..
В 6 років( 1971-1972), приблизно в 6 ранку я займав чергу в молочний магазин м Звенигородка Черкаської області, магазин відкривався в 7 , молоко/сметану привозили в бідонах , приблизно у 9 годині... до 11 години все було розпродано.
Те саме, містечко Великі Мости , Львівська область , для того щоб купити морозиво по 19 копійок треба було займати чергу в 7 ранку, привозили з Львівського холодокомбінату десь о 8 , до 9 ранку пломбір по 19 зникав, до 10 ранку зникало вершкове по 13 і львівське(в шоколаді на паличці) по 22 , залишалось тільки молочне по 9 , фруктове в паперовому стаканчику по 7 і каштан по 28... найдовше десь до 13 у продажу був каштан. Після обіду морозива не було ніколи ( це в неділю), при цьому ОБОВЯЗКОВИМ атрибутоп приїзду в село було палка дорогої і палка докторської... яких в селех не було від слова взагалі

До речі в бушлаті(ватнику) я на роботі ходив приблизно до 1995 року , нічого кращого тоді не існувало для будівельників.

ПС
проблеми лада в тому що він забув згадати що рівність будувалась на загальній бідності...
хай гляне на правило по яким ставили на чергу на житло ... менше 8м2 загальної площі на особу...дозволяли стати на житло з горизонтом отримання 15-20 років
хай гляне скільки велосипедів було в совку і порівняє з німцями ( саме тому друге фото по розповсюдженості після гвалтування совковими визволителями - є відбір велосипеда, третім-відбір швейної машинки... нічого не нагадує з сьогоднішньої історії? пралка/унітаз в руках бурята який вважає себе чистокровним узкім....
budivelnik

Подякував: 306 раз.
Подякували: 3065 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:08

Росія готова відновити переговори з Україною з тієї точки, на якій вони зупинились, - Лавров
https://censor.net/ua/n4009781Що вогонь животворящий робить.....
Лад, якщо Лавров погодиться що треба починати з 2013 року? Ти будеш проти? Чи заклеймиш говорящую лошадь за здачу інтересів педерації і звинуватиш його персонально у втраті другої пенсії?
budivelnik

Подякував: 306 раз.
Подякували: 3065 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:13

ЛАД написав:Сейчас несколько странно смотрится недалеко от моего дома над дорогой огромный биг-борд: "Скеля - нам довіряють".

Щось слабо віриться в такий формат. Росіяни від шторм z відмовились через неефективність і ресурснозатратне управління таким контингетом.
Я ще можу зрозуміти як наркоманів та алкашів ламають, но як зламаними воювати, хз. Тим більше воювати нерозведеними хоча б ротами аватарів...
Banderlog

Подякував: 123 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:16

Від Павлюченко (чомусь я йому двіряю):
Патрушев - молодший написав листа не якомусь хріну, а самому Держсекретарю США зі змістом якого того просив ознайомити Президента. З загальним його змістом я вас ознвйомлю у окремому дописі про російських "контактерів", а от два з нього речення мене чогось розсмішили.

"Ми безумовно здатні захистити російський Крим від українського вторгнення".
"Ми просимо Президента США здійснити рішучий тиск на Президента України Зеленського (не на "Наркомана на чолі київської хунти") з тим, щоби повітряний терор, від якого страждає мирне населення Криму, врешті решт припинився".

"Тримайте мене семеро, бо я за себе не відповідаю"! "Ми здатні захистити Крим, ви тільки попросіть Зеленського його не атакувати".

https://t.me/Mccartneyser68/2352

ПРО РОСІЙСЬКИХ "ЧЕЛОБІТНИКІВ". ПОЯСНЮВАЛЬНА.

За останній тиждень на американських контрагентів різного рангу виходили вісім російських представників бізнесу, силових структур та органів влади з багато у чому спільними меседжами. І треба пояснити - чому про деяких "челобітників" я пишу, а про деяких ні.

Справа у тому, що про тих росіян, яких американці вважають вартими серйозних переговорів, я або не розповідаю взагалі, або не вказую конкретну персону, або нас взагалі не інформують про подробиці контактів та прізвища контактерів, лише про те, що вони відбулися з певними представниками таких то структур. Не виключаю того, що про деякі такі нас не інформують взагалі. Ну а про тих "контактерів", які вже засвітилися зі своїми посланнями-пропозиціями на адресу американського керівництва, а це Патрушеви, Шойгу, Герасімов, Бортніков, Дерипаска, Абрамович, Стєпашин, Лавров, Ушаков, Дмітрієв..., слід сказати наступне.

Всі вони не допускають думки про можливе звільнення окупованих українських земель.
Всі вони лякають США можливим соціальним вибухом у ядерній державі у випадку, якщо окуповані території доведеться повернути Україні.
Всі вони пропонують "особливі стосунки" між США та рф та "квадрідйони доларів" Дмітрієва від можливого економічного співробітництва двох держав у випадку, якщо не зважати на Українську проблему при відновленні такого співробітництва.
Всі вони лякають США можливим застосуванням ЯЗ у випадку, якщо Україна силовим шляхом звільнить Крим, на що постійно отримують попередження про наслідки та нагадування що Крим - міжнародно визнана територія України.

Інші пропозиції, типу можливого створення демілітаризованої зони уздовж Дніпра, можливої передачі Україні Нової Каховки, ЗАЕС, Енергодару, можливої поступової виплати репарацій - все це носить ознаки попереднього зондажу, а не конкретних пропозицій від реальних центрів впливу.

Я не можу сказати за всіх посадовців США, але на думку Держсекретаря та Директора ЦРУ абсолютна більшість російських контактерів є маріонетками путіна та свідомими провокаторами, через яких той створює ілюзію існування у москві реальної опозиції своєму режиму та, у свою чергу, через них же зондує "межу поступливості" американців. І Рубіо, і Реткліфф вважають реальними впливовими гравцями, з якими варто мати справу, лише трьох російських представників, по одному від влади, від спецслужб та від військових. Пробачте, але їх імена я називати не буду, а прізвища останнього і не знаю.
...
Ну а путіна Рубіо та Реткліфф вважають "повністю недоговороздатним", "слабо інформованим" та таким, який має ознаки "параноідального ставлення до питання збереження режиму особистої влади".

https://t.me/Mccartneyser68/2353

1. Самопроголошений лідер Білорусі Лукашенко звернувся до Президентів Франції, США, Канцлера Німеччини та Прем'єра Великобританії з листами багато у чому аналогічного змісту. У них він:
а). Просить вплинути на Президента України, який "своїми погрозами штовхає нас до війни на боці росії не тільки з Україною, а й з Європою".
б). Обіцяє "зробити все можливе щоби з території Білорусі не було створено загроз ЗСУ та цивільному населенню України".
в). Заявляє, що не у його владі демонтувати ретранслятори рф, бо угода про їх розміщення була укладена на міждержавному рівні і він не може від неї відмовитися не ризикуючи "остаточно втратити суверенітет Білорусі".
г). Окремо Лукашенко просить Президента США "взяти під особистий захист нафтопереробні заводи республіки від можливих проявів агресії з боку України", наголошує на можливості взаємовигідної співпраці Білорусі та США у енергетичній сфері, у тому числі у експлуатації цих заводів.
д). Лукашенко "дає своє особисте слово президента Білорусі" - територія республіки ніколи не буде майданчиком для агресії.
е). Лукашенко просить "створити всі умови для розвитку дружніх та взаємовигідних стосунків його країни з країнами Європи та США, бо це, на його думку, "створить всі умови для розвитку багатовекторності зовнішньої політики Білорусі та "вочевидь вкрай необхідне значне скорочення нашої залежності від диктату рф", (!!!).
є). Лукашенко заявив, що не буде надто різко реагувати у випадку, якщо Україна "тим чи іншим чином нейтралізують наявні ретранслятори на нашій прикордонній території", проте просить лідерів Європи та США "зробити все можливе для запобіганню можливого розвитку ескалації в результаті таких дій".
...
2. У США загострюється протистояння Віце-Президента Венса та Держсекретаря США.
...
Венс просив впливових законодавців не піддаватися на інтриги Держсекретаря та пам'ятати, що тільки він є природним спадкоємцем Президента Трампа.
Окремо Венс просив конгресменів "нейтралізувати вплив Рубіо" в українському питанні, бо "під його шкідливим впливом Президент ризикує знову застрягти в українській багнюці". Венс виступає категорично проти розширення номенклатури американської зброї, яка постачається в Україну та за жорстку регуляцію продажу комплектуючих, яка постачається в Україну для реалізації її "Ракетної програми".

Слід сказати, що у питанні України він не отримав бажану підтримку, та й у питанні Ірану його позицію у протистоянні Рубіо підтримала меншість.
...
3. Інформація з Німеччини та Франції. Існує один цікавий аналітичний матеріал від ГШ цих двох країн з аналізом розвитку наших "Програм створення БПЛА" та "Ракетної програми". Дві ключові тези.

а). Підприємства з створення БПЛА у країнах Європи, Канаді та України вже забезпечують певну перевагу над рф у кількості та якості створених серійно зразків далекобійної зброї. Ми очікуємо до кінця цього року створення та збереження постійної переваги над кількістю створених у рф аналогічних виробів у пропорції 1 : 1,3 - 1 : 1,4 на користь України.
б). Аналіз роботи та розвитку підприємств зі створення нових та таких, які вже застосовуються, зразків ракетного озброєння, які функціонують у Європі та Україні, дозволяють нам зробити висновок про реальність виходу виробництв на кількість 150 - 160 ракет різних модифікацій у місяць вже цієї осені.

https://t.me/Mccartneyser68/2355
yanyura

Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.

Профіль

7
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:21

Banderlog написав:
  ЛАД написав:Сейчас несколько странно смотрится недалеко от моего дома над дорогой огромный биг-борд: "Скеля - нам довіряють".

Щось слабо віриться в такий формат. Росіяни від шторм z відмовились через неефективність і ресурснозатратне управління таким контингетом.
Я ще можу зрозуміти як наркоманів та алкашів ламають, но як зламаними воювати, хз. Тим більше воювати нерозведеними хоча б ротами аватарів...

я приводив цитати чому насильство це найшвидший та найлегший шлях зробити героя з бусифікованого. Особливо коли не важливий результат і ціна
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:48

budivelnik написав:
  ЛАД написав:И кроме "дефіцит продуктів після 1980р" - такого не было. Дефицит продуктов начался заметно позже.

......
ПС
проблеми лада в тому що він забув згадати що рівність будувалась на загальній бідності...
хай гляне на правило по яким ставили на чергу на житло ... менше 8м2 загальної площі на особу...дозволяли стати на житло з горизонтом отримання 15-20 років
......

А точно ли были другие варианты? Европу Штаты хорошо так вытаскивали...
Сказать - как Китай чуть позже - "произошла ошибка - идем в Капитализм"? - так во-первых место уже было занято, а во-вторых советов в то время реально боялись.
Объявлять феодализм - "местные прогрессоры тянут сопративляющихся соотечественников в светлое будущее"? :roll:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 496 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 17:57

крінжова фантастика

Зображення
flyman

Подякував: 1650 раз.
Подякували: 2895 раз.

Профіль

1
4
Повідомлення Додано: Вів 23 чер, 2026 18:24

Отакої!!

Киев допускает отказ от перемирия по линии фронта из-за изменения динамики войны, заявил постпред Украины при ООН Андрей Мельник.

«Наше терпение не безгранично. Если Совет безопасности и дальше будет придерживаться выжидательной позиции, я не могу исключать, что Украина может скорректировать и изменить свое предложение. Прекращение огня вдоль фактической линии фронта уже является очень большим компромиссом», - заявил Мельник.

По словам Мельника, удары Украины по территории России влияют на ход войны и меняют её динамику.
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 326 раз.

Профіль

Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми