|
А нужны ли риелторы? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 11 січ, 2011 19:51
Sidus написав:Уже много "лестного" было сказано о людях данной профессии... * Они необосновано толкают рынок вверх (даже без ведома продавцов задирая цены, когда продавец готов бы и снизить, чтобы продать) * Они ни за что не отвечают * Требуют за свою работу непомерно большие деньги, в сравнении с кол-вом проделанной работы * Совершенно необьяснимо отстаивают интересы продавца, тогда как платит им покупатель (полный нонсенс) * Лишают покупателей шанса найти продавцы напрямую и сэкономить 3-5% от стоимости обьекта (огромные деньги, за эти деньги многие покупатели готовы потратить несколько часов своего времени и сами подыскать себе обьект)
Фактически нужны ли реалторы вообще? Они экономят ваши средства? Нет, берут дорого. Они делают большую работу? Нет, просто у них есть телефоны продавцов, которые они скрывают. Они помогают в торге? Нет, они задирают цену, чтобы были больше комиссионные!
Поэтому во многом в мертвом рынке недвижимости виноваты риелторы!
Глядя на опыт людей, которые хотят продать или купить недвижимость, приходишь к выходу - большинство хотели бы работать без риелтеров! А если хочешь работать с риелтером - так плати ему сам! Вот ключевой момент!
Вопрос другой, а можем ли мы без них обойтись? ДА! И к этому нужно стремиться! Вот тут даже ветка есть, покупка-продажа недвижимости! Но это первые шаги...
У меня, как у айтиншика, возникла идея. А что если сделать специальный сайт, где будут размещаться обьявление только от хозяев??! Это будет значительный прорыв в борьбе за нормальный рынок недвижимости! Давайте обсудим какими ф-циями должен обладать подобный сайт. И самое главное - как не допустить того, чтобы он стал похож на все остальные сайты агенств недвижимости, где все обьявление подаются риелторами??! Как именно проверять, что обьявление от хозяина или от риелтера, которому будет платить только хозяин?! Иными словами, покупатель, найдя обьявление на подобном сайте, может быть уверенным, что платить не будет никому за то, что он сам нашел этот обьект. Будет ли спрос на подобный ресурс? Будет ли жесточайшее сопротивление риелтеров подобной идее? Есть ли что-либо подобное уже?
Давайте вместе обсудим!
Риэлтеры нужны, но только тогда, когда они не стоят 10% стоимости квартиры !
-
oggiol
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 11 січ, 2011 20:09
budivelnik написав:1 200 кв м - я продаю під час кризи  , без кризи ця цифра в 3 рази вища 2 Поясніть мені чому заморожувати 1 млн грн ( 200 кв м х 5000 грн ) - можна , а наприклад 10 млн - не можна
- О замораживании строительства и продаж "самого перспективного товара -жилья" говорите вы. budivelnik написав:1 з іншого боку заниживши цю ціну на 5 % я ризикую недоотримати 1 000 000 х 5 % = 50 000 грн в рік - як думаєте я можу собі це позволити 
- А строить в кризис и продавать на 2 млн с 5% скидкой, зарабатывая не 1 млн, а 1,8 млн, вы НЕ можете себе позволить??? а 10 млн с 10-15% скидкой, дающие вам 8,5- 9 млн прибыли вас напрочь не интересуют??? budivelnik написав:1Так само і я , винагороду виплачую виключно за виконану роботу . Величина винагороди залежить від - кількості - ціни - терміну проданного
- Вы хотите сказать, что решаете за риелтора, сколько ему заплатить, а тот и этому рад???ну-ну. budivelnik написав:1 але при цьому я на слово не вірю , тому залишаю для себе варіанти отримання адекватної ціни з інших джерел , благо з багатьма сьогоднішніми гравцями на ринку нерухомості Львова я в свій час або вчився , або працював
- а как же после разговоры о профессионалах, знающих рынок, которым надо доверять? Я вижу только одну причину использования посредников -лень. Ведь потерять 5% от 1 млн =50 тыс как вы написали выше, вы позволить себе не можете. Однако платите их брокерам. Вы хоть с собой искренним иногда бываете???
-
козерог
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 11 січ, 2011 22:08
- А строить в кризис и продавать на 2 млн с 5% скидкой, зарабатывая не 1 млн, а 1,8 млн, вы НЕ можете себе позволить??? а 10 млн с 10-15% скидкой, дающие вам 8,5- 9 млн прибыли вас напрочь не интересуют???
1 Чи не плутаєте виручку і прибуток 2 Чи доходить до Вас що мої особисті ресурси обмеженні , тому будувати наступне я зможу не швидше ніж отримаю гроші за попереднє 3 Чи знаєте Ви що нормальний термін будівництва котеджу становить від одного року ( при умові виконання технологічних норм , які позволять в подальшому безпроблемну і безремонтну експлуатацію) 4 Чи допускаєте Ви , що в момент коли всі надавали кредити , я змушений був також надавати кредити як мінімум на 30% від вартості 5 Чи вірите Ви що частина тих хто купив житло звернулись до мене з проханням змінити терміни і величини місячних оплат , що зумовило зменшення місячних надходжень до мене Ведь потерять 5% от 1 млн =50 тыс как вы написали выше, вы позволить себе не можете. Однако платите их брокерам. Вы хоть с собой искренним иногда бываете???
Чи доходить до Вас , що а - я плачу 3-4% брокерам б - за ці гроші я отримую послуги по продажу і аналітичну інформацію по ринку Я вижу только одну причину использования посредников -лень.
в - чи знаєте Ви що гуртові ціни на продукти на 20% менші ніж у магазині де Ви отоварюєтесь , або собіввартість спілкування по мобільному в рази менша ніж Ви платите Так що я бачу тільки одну причину по якій Ви не економите як мінімум 20% - лінь сходити на гуртовню І не треба мені розповідати що похід на гуртовню потребує вищої освіти і специфічних знань г - при обороті в 1 000 000 - мій прибуток становить 300 000 і він стабільний внаслідок того що я знаю що твориться на ринку в моїх конкурентів і згідно цих знань я прогнозую свою поведінку в майбутньому , тому його зменшення на 50 000 , заради того щоб на якомусь одному обєкті отримати гроші швидше ніж мені потрібно пографіку - мене не цікавить , адже я все одно не почну новий обєкт , поки в мене не буде або 100% гарантій або кешу на весь проект. Вы хотите сказать, что решаете за риелтора, сколько ему заплатить, а тот и этому рад???ну-ну
Я вирішую разом з рієлтором , до того як він береться до виконання роботи - скільки і за що я буду платити
Як на мене це нормально - будь яка людина працює ефективно тільки тоді коли знає скільки і за що вона отримує.
А Ви що спочатку виконуєте роботу , а тільки після того вирішуєте з замовником скільки вона коштує
Якщо так , то мені Вас шкода.
Як резюме
1 Я максимум закольцував на собі , але при цьому не всі роботи мені вигідно виконувати особисто , тому я приймаю рішення кому платити за продаж , а кому за те що він цеглу кладе і бізнес я розглядаю як ціле , а не як набір зайвих коліс з яких на одному їдуть , а 10 можна викинути .
В моєму бізнесі всі колеса потрібні і не Вам мене вчити що в мене добре , а що погано.
Я ж до Вас не лізу і не розповідаю що Ви настільки погано працюєте що навіть квартирку купити не в стані 
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 12 січ, 2011 12:09
байстрюк написав:(] ) Это вопрос или утверждение? Если вопрос то:Украина 2-5%,Кипр 5-8%,США(10 лет назад,брали )до10%.
Украина 2-5%?
Я не спец, но как считают эти проценты?
За съем квартиры я плачу 50% от месячной квартплаты.
При покупке 5 % от стоимости, яко бы за проверку документов, которую по факту может и банк провести.
-
Klastero
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 14 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 12 січ, 2011 17:53
budivelnik написав:1 Чи не плутаєте виручку і прибуток Чи доходить до Вас , що а - я плачу 3-4% брокерам б - за ці гроші я отримую послуги по продажу і аналітичну інформацію по ринку" - это все понятно. не понял вот этого поворота мысли:"в - чи знаєте Ви що гуртові ціни на продукти на 20% менші ніж у магазині де Ви отоварюєтесь , або собіввартість спілкування по мобільному в рази менша ніж Ви платите  Так що я бачу тільки одну причину по якій Ви не економите як мінімум 20% - лінь сходити на гуртовню  " -Вы ходите в гуртивню по мобильным услугам??? Зато ваш отказ от услуг брокера - это была бы экономия 30-40 тыс грв, что равносильно походу в гуртивню. Но судя потому, что Вы готовы выкладывать такие суммы - походы в гуртивню, требующие дополнительных телодвижений вас не интересуют. Тогда зачем так много говорить о чужой лени??? "Я вирішую разом з рієлтором , до того як він береться до виконання роботи - скільки і за що я буду платити " - Устно или письменно? И в таком случае, какие при этом : а)штрафные санкции брокера за несвоевременную продажу? и б) об брокерской ответственности за это?
-
козерог
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 12 січ, 2011 21:23
Зато ваш отказ от услуг брокера - это была бы экономия 30-40 тыс грв, что равносильно походу в гуртивню
1 Вартість квартир які я продавав в 2009-2010 становила 40 000 - 55 000 доларів. 2 Це для Вас послуги рієлтора - 30-40 тисяч гривень , а для мене 10 - 15 тисяч грн з квартири. За ці 10-15исяч рієлтор - проводить покази ( як мінімум з 40 показів на одну продану квартиру ) , а житло в мене поза межами міста , тому менше 1 години на показ - не вийде як би Ви не хотіли - займається рекламою - відсіює не потрібних для мене клієнтів ( які просто хочуть розповісти комусь ( тобто мені ) які вони хороші фахівці в своїй галузі і скільки я повинен опустити , щоб вони тільки почали думати потрібне їм це житло чи ні ) , тобто щоб 40 разів зїздити , потрібно як мінімум на 100 телефонних дзвінків відповісти. - велика частина потенційних клієнтів не моніторить газетні чи інтернет оголошення , а напряму звертається в агенство , так як агенство вкладає частину зароблених коштів в свою рекламу Таким чином особисто я вважаю , що ці гроші люди відпрацьовують і навряд чи Ви змогли б за тих же 15000 грн відпрацювати краще. Устно или письменно? И в таком случае, какие при этом : а)штрафные санкции брокера за несвоевременную продажу? и б) об брокерской ответственности за это?
Будь яка співпраця можлива тільки тоді коли обом сторонам це вигідно .Якщо навіть усна угода не буде виконана я в стані змінити агенство , з іншого боку якщо я не виконаю свої зобовязання - агенство в стані перестати працювати зі мною і при цьому жодний папірець не в стані заставити ефективно працювати собі на збиток..
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 16 січ, 2011 17:28
Klastero
2-5% от стоимости квартиры.5% берут такие агентства, как"Парк лейн" и "Благовест"(сейчас может и меньше,но 1,5года назад уговорить их было нельзя)
-
байстрюк
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 16 січ, 2011 20:21
budivelnik написав:2 Це для Вас послуги рієлтора - 30-40 тисяч гривень , а для мене 10 - 15 тисяч грн з квартири..
- из приведенной вами формулы цены следует, что вы ни копейки лично не платите брокеру. За вас платит покупатель, которого вы с брокером считаете лохом, который должен выкладывать по 10-15 тыс сверху. Вы много говорили о том, что риэлтор"отвечает перед вами : budivelnik написав:той самий рієлтор несе перед мною відповідальність за надходження коштів на потрібну дату .
Однако выясняется, что budivelnik написав:Якщо навіть усна угода не буде виконана я в стані змінити агенство .
кроме того, вы подтвердили, что не склонны доверять своему брокеру: budivelnik написав:але при цьому я на слово не вірю , тому залишаю для себе варіанти отримання адекватної ціни з інших джерел , благо з багатьма сьогоднішніми гравцями на ринку нерухомості Львова я в свій час або вчився , або працював.
Итожим: большинству покупателей брокеры не нужны. А поскольку покупателей сейчас очень мало, пора продавцам перестать считать их за лохов. Человек, располагающий сейчас деньгами на покупку квартиры на лоха уже не похож и поэтому не желает выкладывать посредниками 10-15 тыс только потому, что "так удобно продавцам". Перед которыми брокеры (как признался будивельник) никакой ответственности не несут. И которым он тоже не доверяет. Так что еще тут нужно доказывать?
-
козерог
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 16 січ, 2011 20:38
поэтому не желает выкладывать посредниками 10-15 тыс только потому, что "так удобно продавцам". Перед которыми брокеры (как признался будивельник) никакой ответственности не несут. И которым он тоже не доверяет. Так что еще тут нужно доказывать?
1 Спробуйте отримати від мене 10-15К не виконуючи ніяких робіт і не несучи переді мною ніякої відповідальності
2 Жодного покупця в тому числі і Вас не цікавить з яких складових складається кінцева ціна , але всі стараються працювати по ринкових , тому для Вас все одно виконаю я роботу по пошуку клієгта ( і заберу при цьому винагороду в розмірі10-15К за виконану роботу ) , чи віддам цю роботу сторонній організації ( і заплачу за цю роботу 10-15К цій організації ) - для покупця ціна не зміниться.
3 Крім послуг рієлторів я ще додатково оплачую послуги проектантів , Облгазу , Обленерго ,на роботи по спорудженню даху наймаю окремих виконавців , якщо здаю житло під ключ - додатково наймаю плиточників - так що мені самому ці роботи виконувати , а на величину цих робіт Вам знижку надавати  Це якраз відповідає Вашій логіці яку можна виразити слідуючим речення:
Всі роботи можна виконати самостійно , а тому на величину цих робіт потрібно надати знижку кінцевому покупцю , бо він не в стані заробити по сьогоднішнім цінам собі на житло.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 17 січ, 2011 12:31
Хз нужны ли риелторы, сейчас ищу квартиру и ничего не могу найти - 3/4 объявлений "приезжайте к нам в офис, заплатите 300 грн за бумажку". Такие риелторы точно не нужны.
З.ы. ищу 1-2 комнатную район Дорогожичи, Лукьяновская.
-
Haborym
-
-
- Подякував: 10 раз.
- Подякували: 26 раз.
-
-
Профіль
-
-
|