budivelnik написав:Serg-ik 1 Я відстоював і відстоюю думку що собівартість виготовлення малого будинку набагато дешевша ( деколи навіть в рази ) ніж будівництво 20 поверхового будинку по слідуючим причинам: а - більш тривале будівництво , а значить повільніший оборот коштів б - складніша конструкція з підвищеними вимогами по міцності , пожежостійкості , інженерному обладнанню - а значить використовуються більш дорогі конструктивні матеріали в - потрібно збудувати на 30-50% більше площ ніж поступають в продаж ( в приватному будинку продається 100% площ приватного будинку - так як в ньому відсутні ліфти/сходові клітки і так далі ) г - в приватному будівництві відсутні відчислення місту д - витрати будівельних матеріалів на 1 м2 площі в великому будинку в 1,2-5 разів ( в залежності від конструктиву/висоти і так далі ) вищі ніж в малому будинку. з -при будівництві великих будинків не можливо використовувати спрощені системи оподаткування , а тому в них вище податкове навантаження ( це ще як мінімум 20-30% до ціни ) 2 Таким чином , якщо в мене маленькі будиночки по собівартості в 500 , не дивно що набагато складніші споруди , мають вищу собівартість.
А откуда тогда цены в 800 в Харькове на многоэтажки? Причем каркасник!
Предположим вы правы и себестоимость метра пригордного домика 500 Считаем коэф-ы многоэтажки по-минимуму: Тогда метр продаваемой площади 500*1.3=650 Далее накручиваем отчисления городу (г) - пусть 10% - 650*1.1=715 Материалов надо больше пусть на 75$ Ну и налоги + 20% Итого 950. Это мы еще не считали стоимость денег - будет уже явно больше 1000
Это как бы продают в убыток и надо бежать покупать??? ))) Так вроде в Харькове за 900 вообще массово продавали на Салтовке???
В Ивано-Франковске по 400, а по 700 уже массово и в нормальном месте.
но и в том , какая себестоимость. вряд ли 800 - ниже себестоимости
да причем тут себестоимость. ну 400-500 баксов она для новостроя, без доплат и взяток. себестоимость китайской футболки, которые вы наверное носите - 1-2 доллара. а покупают их на базаре по 10-15, в магазине по 20. а то и дороже.
Ребята, я, конечно, не великий экономист, а рядовой, и хамить не люблю, но...По моему Вам псевдорыночная экономика существенно попортила логическое мышление. Если есть 10 человек, каждый из которых произвел товар себестоимостью 500 баксов и денег в обороте-адекватно затратам, каким образом продать за 800? только если кто-то готов получить в обмен на свои 500 товара на меньшую сумму? сейчас много таких щедрых людей? сомневаюсь. Себестоимость для вас на падающем рынке недвижимости-не показатель? Ну-ну....
ВВП тут точно не причем ))) Пока товар не продан - нельзя сказать на какую сумму вы его произвели ))) - тогда можно считать ВВП только по затратам.
jde 1 Думаю що в тих будинках які по 800 - не відчислюють 10 % ( цим в основному бавився Київ ) 2 Ні Ви , ні я не знаємо на яких умовах цей будинок отримав землю , а це ще близько 5% 3 Ми не знаємо хто власник будівництва , а тому не можемо стверджувати що ним було оплачено 20% податків , може він як Лівела - чорнобильце/афганець , тому має пільги на 10 років 4 Таким чином 950 - 10% - 5% - 20% + 10% ( за користування грошима ) = 712 доларів , так що в нього залишається ще 13% на прибуток.
А взагалі я не претендую на абсолютну точність , тому й описую загальні схеми і коли реальний результат відрізняється від описанної мною схеми на 10% - я вважаю це чудово виконаною роботою.
В 2009 вже працювала спрощена система , просто тоді нею мало користувались бо ще не знали як.
ВВП тут точно не причем ))) Пока товар не продан - нельзя сказать на какую сумму вы его произвели ))) - тогда можно считать ВВП только по затратам.
Навіть коли товар не проданий , то в ВВП враховується та частина з якої держава отримала податки ( наприклад заробітна плата виплачується тільки після сплати всіх податків ) і в ВВП включається як величина заробітної плати так і величини сплачених податків . Фактично не враховується тільки прибуток і податки з прибутку , які дійсно виникають тільки після продажу.
Востаннє редагувалось budivelnik в Вів 13 вер, 2011 23:39, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik написав:jde 1 Думаю що в тих будинках які по 800 - не відчислюють 10 % ( цим в основному бавився Київ ) 2 Ні Ви , ні я не знаємо на яких умовах цей будинок отримав землю , а це ще близько 5% 3 Ми не знаємо хто власник будівництва , а тому не можемо стверджувати що ним було оплачено 20% податків , може він як Лівела - чорнобильце/афганець , тому має пільги на 10 років 4 Таким чином 950 - 10% - 5% - 20% + 10% ( за користування грошима ) = 712 доларів , так що в нього залишається ще 13% на прибуток.
А взагалі я не претендую на абсолютну точність , тому й описую загальні схеми і коли реальний результат відрізняється від описанної мною схеми на 10% - я вважаю це чудово виконаною роботою.
Так в Киеве ж кажется и 205 было. Тут и цены другие - мы ж рассматриваем вообще. без привязки к месту. А те что по 700??? ))) Неверю что массово продают в Харькове то, за что не платят городу, за землю и налогов... И при этом не поверю в 13% прибыли за 2-3 года - это очень мало.
Видите - уже не претендуете ))) Вот потому-то и говорят что себестоимость в высотке не 900, а например 700 Хотя для меня этот вопрос по-большому счету и неинтересен...
budivelnik написав:jde 1 Думаю що в тих будинках які по 800 - не відчислюють 10 % ( цим в основному бавився Київ ) 2 Ні Ви , ні я не знаємо на яких умовах цей будинок отримав землю , а це ще близько 5% 3 Ми не знаємо хто власник будівництва , а тому не можемо стверджувати що ним було оплачено 20% податків , може він як Лівела - чорнобильце/афганець , тому має пільги на 10 років 4 Таким чином 950 - 10% - 5% - 20% + 10% ( за користування грошима ) = 712 доларів , так що в нього залишається ще 13% на прибуток.
Так в Киеве ж кажется и 205 было. Тут и цены другие - мы ж рассматриваем вообще. без привязки к месту. А те что по 700??? ))) Неверю что массово продают в Харькове то, за что не платят городу, за землю и налогов... И при этом не поверю в 13% прибыли за 2-3 года - это очень мало.
Видите - уже не претендуете ))) Вот потому-то и говорят что себестоимость в высотке не 900, а например 700 Хотя для меня этот вопрос по-большому счету и неинтересен...
1 Якщо Ви уважно читали то я писав про свою собівартість в 500 + писав що собівартість висотки вища від 500 , на які величини - питання дискусійне . Ви вважаєте що для Харкова - + 40% , якщо взяти мої коефіцієнти по мінімуму , то в мене вийде +55% для держави Україна в середньому , при чому для Києва буде +100 -150%, а для Івано-Франківська з Черніговом +20% Що знову будемо звинувачувати мене чіпляючись до цифр ? Може краще сперечатись не з тим з ким розбіжність в 10-15% , а з тими з ким розбіжність в 50% ?
В 2009 вже працювала спрощена система , просто тоді нею мало користувались бо ще не знали як.
О вы начинаете вырывать фразы из контекста? Раз не пользовались - значит это равносильно того что и небыло. А в 2008-м??? Тогда частники СДАЛИ 5.8 млн...
Все равно 17 млн хватит и на 4 года. Непонятно почему спорите? Ну давайте вашими табличками попробую ))) Например кризис будет продолжаться/усугубляться. Будут ежегодно закладывать 3 млн в ногоэтажках и строить 3 года (успешные, кто умеет строить дешево), а частники будут вводить еще по 3 млн (кризис же) 1-й год ---- 5+3=8 2-й год ---- 5+3=8 3-й год ---- 5+3=8 4-й год ---- 2+3+3(1-й)=8 Нормальный объем
Не будет кризиса - будут достраивать эти 17 млн быстрее + будут закладывать 5-6 млн и частники будут вводить свыше 5 млн - выйдем на 10-11 млн
1-й год ---- 5+5=10 2-й год ---- 5+5=10 3-й год ---- 5+5=10 4-й год ---- 2+5+5(1-й)=12
turbina Ну чего ты ноешь??? Банкрота тебе в карман, а не прибуток. Ну що можна сказати про людину , якій погано від того що хтось може працювати краще від неї . Ну зависливий , ну ніколи нічого не добється , бо негатив таких палить раз-два. Турбіна , якщо не поміняєшся на оптиміста - зіпєшся , або повісишся як непризнаний геній.Є й легші варіанти , типу виразка шлунку , чи різного роду серцево/судинні . Це все зачіпає людей яких постійно щось нервує . Єдине що допомагає їм менше мучитись це швидкий перехід в білі тапочки.
А вторую часть ответа чего вырезал??? Про себестоимость.
ААА опять планируешь ныть про собивартисть
1 Я маю право писати про те що хочу я , а не про те що хочуть інші 2 Питання собівартості в розрізі вже існуючого житла - не актуальне . 3 При будь яких варіантах , всі товари , продаються по ринковим цінам. Тому якщо ринкова ціна нижча вартості виготовлення - новий товар не виготовляється і не продається. 4 Якщо при купівлі продажі в рік приблизно 80 000 угод на первинному ринку і 160 000 угод на вторинному ринку ( по Україні ) , то це говорить про те що 160 000 осіб плювати хотіли на величину собівартості хрущовки і їх повністю влаштовує сьогоднішня ціна цієї хрущовки .
ПС Таким чином , можна зробити висновок , що тільки що мною написане - дуже розлютить Турбіну і це море гнівних емоці на жаль ( чи на щастя ) на кілька секунд або годин або років скоротить можливість для цього створіння витискувати з себе море негативу по відношенню до оточуючих.
А чего розлютить? Покушай пару графиков, может полегчает. Нах.. никому не надо твое строительство сейчас. Никому оно не надо, не могут раскупить настроенного.
budivelnik написав:3 На доміку є стаття , в які стверджується що на сьогодні в стані недобудови знаходиться всього 17 млн м2 , з чого можна зробити висновок що в найближчі 3 роки буде здаватись в експлуатацію не більше ніж по 6 млн м2 щорічно.
У нас в стране только индивидуальные застройщики по 5 млн строят - и это маленькие домики, которые строят и по 1 году, а если и больше - то это все равно в стат не попадает - попадет только в сданные когда введут в эксплуатацию. Так что 17 млн недостроя на 4 года точно хватит (по 4,25 млн в год) с учетом еще + 5 млн частников )))
1 Ви не плутайте збудовано і введено в експлуатацію . В цьому році по спрощеним правилам ввели в експлуатацію приблизно 3 млн м2 і всі ці 3 млн м2 на 99% складались з приватних будинків. Таким чином , коли Ви читаєте в статистиці: 2010 рік Введено в експлуатацію - 9 млн м2 З них приватними особами - 50% або 4,5 млн м2 ТО Ви повинні розуміти слідуюче Збудовано в 2010 році - 6 млн м2 З них приватними особами - 1,5 млн м2 І останнє Не всі будинки збудовані приватними особами - є котеджами , є дуже багато великих ( 10 000 м2 і більше ) будинків які збудували приватні особи ( дружини/діти ) наближених до керівництва містом
Так що на приватників , я б на Вашому місці не дуже розраховував , бо левова частка будує для себе і це житло в найближчий час буде мати таке саме відношення до ринку як і інших 1082 млн м2 житла які використовуються населенням для проживання.