Пенсійна реформа в дії: майже половина українців не...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12345 ... 8>
Повідомлення Додано: Нед 16 вер, 2018 17:54

Re: Пенсійна реформа в дії: майже половина українців не...

Тракторист написав:единственные кто мог в это время получать 10 долларов были пенсионеры, а средняя ЗП была больше в 2-3 раза...

У меня на военном заводе в 1992 году зарплата была 7.5$, у других не на много больше, в целом на жизнь хватало.
Anybody

Подякував: 25 раз.
Подякували: 28 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 вер, 2018 18:09

Ой+ написав:
  Bobua написав:І чому неможливе?
От уявімо навіть людину, що неспроможна вловити тривожні дзвіночки (як у 2008, 2012-2013) і сидить у гривне-депо.
Десь на форумі вже багато разів робили розрахунки і доводили, що в роки спокою капітал відновлюється.
Зрештою, мабуть всі на форумі стежать за своїм капіталом.
То невже хоч у когось він (у валютному вираженні) не зростав за рік хоч би на 3% навіть якщо не було поповнень???

1) Десь на гілці форума було опитування, щодо втрат-прибутків капіталу у 2014-15 рр., то більшість неслабо попала. Причому валютні вклади не були запорукою проходу стрімкої девальвації, половина банків трісла, відповідно валюту виплатили грн., як правило по суттєво нижчому курсу. В кого понад 8 тис. у.о., то взагалі з кінцями.
2) Вітчизняні продукти у валютному вираженні за три роки щонайменше у два рази здорожчали, а від 92-го то в десять.
3) Щодо особисто вас, то питання чи приходиться тратись виключно на себе, чи є сім'я? Бо тоді примножувати капітал треба мати зовсім інший оборот.

1) Важко сказати точно, бо у мене капітал ріс. Крім як 10-11.14; 2-4.15 (трохи відкочувався). Але загалом, за 1.5 року від 1.1.14 до 30.6.15 виросло майже на +9% в $, і +34!% в €... Йой... Але зростання могло бути забезпечене і новими заощадженнями також... Втім, це при тому, що ФГВФО + ФІ на 1.5р "заморозили" виплату валют.вкладу, та ще й з невдалим курсом...
2) Для мене їжа подорожчала інакше: 2017/2013=1.936рази (за 4 роки). А у валюті знизилась(!) до 58%. Як для Вас вона зросла у валюті(!) вдвічі – то є загадка, страшна загадка, відповідь на яку навіть знати не хочу...
3) Ми вирішуємо, що краще – віддавати єсв державі, чи накопичувати самостійно? До чого тут склад сім'ї? Яка би вона не була, але пенсія – особиста справа людини. Якщо ж у сім'ї є настільки ниці люди, що можуть полізти у чиюсь пенсію, а поставити їх на місце не вдається, то, мабуть, кращі все-таки пенс.фонди. Державний, чи недержавні...

І ще, мушу визнати, що нині ми живемо з коеф.паритету більшим за 3. Всі ми накопичували і накопичуємо $капітал у часи коли цей коеф. був поблизу 3.
Якщо через десятки років Україна увійде до країн золотого мільярду, і наш коеф.паритету знизиться до звичної для них одиниці, і екологія у нас покращиться, а тривалість життя зросте – то державна пенсія таки може зрівнятись з накопичуваною самостійно, або навіть і перевищити її!
Але сподівання на такий гарний сценарій – трохи непевні...
Втім, успіхів!
Востаннє редагувалось Bobua в Нед 16 вер, 2018 18:37, всього редагувалось 1 раз.
Bobua

Подякував: 118 раз.
Подякували: 174 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 16 вер, 2018 18:24

M-Audio написав:
  Bobua написав:То і все!
Всі, хто неспроможні самі збирати собі пенсію – радійте, що є держава, яка все зробить сама. Криво, косо, але зробить...
Працюйте скільки скаже і не викобенюйтесь...
Нащо оце роздування щік?

Ті, хто зараз на пенсії, невдоволені тим, що вона занадто маленька, і вважають, що за радянських часів саме вони побудували геть усе, чим ми зараз користуємось, а підла держава відняла їхні зароблені пенсіі, і віддала олігархам и Порошенко особисто. Тут навряд-чи щось можно вдіяти. А ті, хто заробляє значно вище середнього (і здатні свої кошти заощадити і захистити), невдоволені тим, що держава хоче від них відсоток від їх значно вищіх доходів, але пенсію значно вищу платити навіть не обіцяє, не кажучи вже про те, що, напевно, не виконає навіть того, що обіцяє. А на додаток до цього їхні кошти, сплачені державі в вигляді числених податків і сборів (теж вище середнього), також використовуються для забезпечення потреб пенсійного фонду (у вигляді прямих дотацій з бюджету), але навіть не рахуються як внески до пенсійного фонду, і, відповідно, не вплинуть на розмір пенсії у майбутньому.
[/quote]
Слушно. Податки – то повний зашквар:
viewtopic.php?p=4452117#p4452117
ВСІ штатні працівники платять 156% податків від власних чистих витрат! То сказитись можна...

"Прожитковий мінімум" в цивілізованих країнах – має назву "рівень бідності". І вище р.б. (1777грв нині) – Ви НЕбідні. А в 2 рази вище – Ви вже "середній клас"!!!
Це якийсь дивний рівень. Він не може забезпечити утримання житла, навіть найскромнішого, і навіть якщо воно вже у власності особи.

А може то житло неправильне? Завелике? От жителі Нью-йорку шукають маленьке... І, водночас, скаржаться, що 100к$ на рік (до оподаткування) – то жалюгідне життя.
Чи може тіньовий ринок завеликий у нас?
Bobua

Подякував: 118 раз.
Подякували: 174 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 16 вер, 2018 19:33

Re: Пенсійна реформа в дії: майже половина українців не...

Bobua написав:Для мене їжа подорожчала інакше: 2017/2013=1.936рази (за 4 роки). А у валюті знизилась(!) до 58%. Як для Вас вона зросла у валюті(!) вдвічі – то є загадка, страшна загадка, відповідь на яку навіть знати не хочу...

Налякаю вас ще - зараз вже 2018 закінчується і в цьому році ціни на продукти росли і будуть далі зростати, але 2018-2015=3 роки, як відносно стабільний курс валюти, а вартість продуктів (м'яса, молока і т.д.) в гривнях і в у.о. за цей час приблизно подвоїлась. Відносно 2013 р. в гривнях прошу картинку https://www.slovoidilo.ua/2017/08/19/in ... ukrayincya:
Зображення
  Bobua написав:До чого тут склад сім'ї?

Йдеться не про сім'ю гіпотетичного пенсіонера, а про наявність/відсутність її у вас. Якщо би мали на утриманні декілька осіб, то жити з % півтора року не зменшуючи капіталу було би трудніше.
Тому ще раз стверджую, що майбутнє не в заначці, а в дітях, але поки їх поставити на ноги, то значне навантаження у сучасному світі споживання для багатьох непідйомне і не тільки з матеріальних мотивів.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 00:53

Думаю к 2028 будут звучать уже цифры 67-68, а то и 70.
пенсионеров слишком много.
galex

Подякував: 109 раз.
Подякували: 473 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 11:12

galex написав:Думаю до 2028 звучатимуть уже цифри 67-68, а то й 70.
пенсіонерів надто багато.

А що поробиш, є пенсійний фонд, є кількість пенсіонерів. З повітря грошей не візьмеш, отже, якщо грошей на всіх не вистачає, або зменшуємо пенсії, або змінюємо правила кому пенсію давати, кому ні. Я б призначив якийсь вік і всім від цього віку давав кількість грошей у пенсійному фонді ділити на кількість людей. Назвав би це допомогою за старістю.
0mage0

Подякував: 55 раз.
Подякували: 415 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 11:23

0mage0 написав:

А що поробиш, є пенсійний фонд, є кількість пенсіонерів. З повітря грошей не візьмеш, отже, якщо грошей на всіх не вистачає, або зменшуємо пенсії, або змінюємо правила кому пенсію давати, кому ні.

Ну есть способ - развивать свою экономику и промышленность, и создавать больше рабочих мест внутри страны.
Но этот способ похоже признан этой властью как неверный. А потому у нас локомотивы из США, бэушные вертолеты из Франции, списанные трамваи из Германии и так далее. Выезд рабочей силы из страны властью декларируется как способ притока валюты и гастарбайтеры объявляются чуть ли не спасителями страны.
Shram

Подякував: 174 раз.
Подякували: 980 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 11:27

Re: повитря

0mage0 написав:якщо грошей на всіх не вистачає, або зменшуємо пенсії, або змінюємо правила кому пенсію давати, кому ні. Я б призначив якийсь вік і всім від цього віку давав кількість грошей у пенсійному фонді ділити на кількість людей. Назвав би це допомогою за старістю.

украинское мышление не может понять и даже принять, как аксиому, что только стремление к лучшему, даже никогда недостижмому, дает развитие.
а оправдание любого положения, тем более плачевного, это деградация!
sal

Заблокований
Подякував: 824 раз.
Подякували: 293 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 12:25

Выход как по мне одни - пенсионный налог.

1) пенсия одинаковая для всех, расчитывается из минимального набора потребностей
2) отчисление идут из налогов, например НДС или что то еще.
3)выход на пенсию = средней продолжительности жизни. А в перспективе с 18 лет.
То есть ввести, то что будет в скором времени во всем мире(коммунизм стайл :D, я серьезно)

- нет разделения на бедных и богатых, чтобы не усложнять систему и не плодить бюрократию
- это именно налог, цель - не дать людям умереть с голоду и обеспечить мин потребности.
hno3

Подякував: 148 раз.
Подякували: 152 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 17 вер, 2018 14:05

Shram написав:
  0mage0 написав:

А що поробиш, є пенсійний фонд, є кількість пенсіонерів. З повітря грошей не візьмеш, отже, якщо грошей на всіх не вистачає, або зменшуємо пенсії, або змінюємо правила кому пенсію давати, кому ні.

Ну є спосіб - розвивати свою економіку і промисловість, і створювати більше робочих місць всередині країни.
Але цей спосіб схоже визнаний цією владою як невірний. А тому у нас локомотиви з США, що були у вжитку вертольоти з Франції, списані трамваї з Німеччини і так далі. Виїзд робочої сили з країни владою декларується як спосіб припливу валюти і гастарбайтери оголошуються мало не рятівниками країни.

Я абсолютно погоджуюся з тим, що треба розвивати свою економіку та промисловість і створювати більше робочих місць всередині країни. Та тема стосується забезпечення пенсіонерів і наразі ми маємо певну кількість грошей на пенсії, виходимо з цього. Завтра буде потужніша економіка, буде більша пенсія.

sal написав:
  0mage0 написав:якщо грошей на всіх не вистачає, або зменшуємо пенсії, або змінюємо правила кому пенсію давати, кому ні. Я б призначив якийсь вік і всім від цього віку давав кількість грошей у пенсійному фонді ділити на кількість людей. Назвав би це допомогою за старістю.

українське мислення не може зрозуміти і навіть прийняти, як аксіому, що тільки прагнення до кращого, навіть ніколи недостіжмому, дає розвиток.
а виправдання будь-якого положення, тим більше жалюгідного, це деградація!

Прагнути кращого це, на мою думку, природне бажання людини, будь то українець чи американець чи африканець. І я сподіваюся, що в майбутньому наша економіка буде зростати, а з нею і пенсії. Але живемо ми тут і зараз. От перед вами стоїть задача - є певний пенсійний фонд на конкретний 2018 рік, чого б ви не прагнули у майбутньому, ця кількість не зміниться. Я пропоную виходити з того, що є, виплачувати з тих грошей, що є, а ви що пропонуєте? Тільки конкретні дії на цей рік, бо прагнення в кишеню не покладеш.
0mage0

Подякував: 55 раз.
Подякували: 415 раз.

Профіль

#<12345 ... 8>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор