budivelnik написав:Але ж хіба людина в якої ПДВ платить покупець - може осягнути такі тонкощі?
Не могу понять в чем состоит спор. Простой поиск в сети дает следующий ответ.
Юридично ПДВ сплачує продавець, який відповідає перед державою за нарахування та перерахування податку. Економічно ПДВ несе покупець, оскільки ціна товару або послуги включає податкове навантаження.
другими словами - формальным налогоплательщиком считается продавец товаров или услуг, фактическая нагрузка по оплате налога возлагается на конечного потребителя.
Мухи окремо -котлети окремо Згідно Вашої логіки - то все з чого складається вартість товару - сплачує ПОКУПЕЦЬ , бо він платить ВСЮ суму... Ціна товару=Витрати на створення+Прибуток +Податки на додану вартість ( а додана вартість це зарплата і податки з зарплати і збори і акцизи з роздрібу)
Таким чином можна заявити наступне Покупець платить ВСЕ... От тільки чомусь відповідальність лежить на ПРОДАВЦІ а не на покупці.. А раз так То той хто несе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за сплату - той і ПЛАТИТЬ Чи у вас відповідальність на мені а платите ви?
Таким чином Покупець ВІДПОВІДАЄ перед ПРОДАВЦЕМ за своє зобовязання ОПЛАТИТИ ціну товару і ні продавець не зобовязаний розшифровувати складові з яких складається ціна товару, ні покупець не має права і впливу на визначення що вкладено у формування ціни товару, так само як Продавець не має далі ніякої відповідальності за дії людини з цим товаром, але після отримання грошей від людини ОТРИМУЄ зобовязання перед ДЕРЖАВОЮ по сплаті виникнувших внаслідок цієї операції сум.
Додатково по ПДВ Покупець в кінці ланцюжка.. Але перед тим як ПРОДАТИ щось покупцю-я купую щось у свого контрагента... То чи маю я ПРАВО заявити що я покупець і сплачую ПДВ ? Згідно вашої логіки -маю Тоді виходить є продавець 1 і ПОкупець 1 якйий купує в Продавця1 , потім Покупець 2 який купує в Покупці1... і так далі і на кожному кроці виникає якась часточка від кінцевого ПДВ яке сплачується на кожній операції То чому в Державу платять ті хто створюють Додану Вартість а лаври хочуть собі приписати ті хто НІФІГА не створили а просто купили?
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 19 січ, 2026 10:39, всього редагувалось 1 раз.
Shaman написав:літаки вона може виробляти далеко не всі. навіть якіст су чи міги, про великі й мови немає. те саме з танками. якщо зараз перекрити імпорт з Китаю - не буде ані ракет, ані навіть дронів. все, що є на Раші - це м'ясо, й те закінчується.
Іл-76 - достатньо великий? РФ самостійно будує винищувачі, будує великі транспортні літаки. Є певні проблеми з будівництвом комерційно успішних пасажирських без колаборації з Заходом, але загалом авіабудування в РФ на доволі високому рівні.
Shaman написав:а от гіперінфляція - це вже зовсім інше. московити почнуть питати - навіщо нам 90 роки? через якийсь Донбас? він на Раші нікому не потрібен, це лише фетиш однієї людини.
не бачу поки що гіперінфляції. До неї ще доволі далеко, та й не думаю, що до неї прям дійде. Все таки керівництво намагаєтсья хоч трохи балансувати економіку.
Shaman написав:я не бачу зі сторони Раші жодного бажання домовлятися. їх мета на поточний момент - відмовитися від перемовин, але звинуватити в цьому України.
погоджуюся. Проблема в тому, що треба воювати, а тих, хто прагне воювати - нема. Все тримається на лохах тиму мене чи бандерлога.
budivelnik написав:Мухи окремо -котлети окремо Згідно Вашої логіки - то все з чого складається вартість товару - сплачує ПОКУПЕЦЬ , бо він платить ВСЮ суму... Ціна товару=Витрати на створення+Прибуток +Податки на додану вартість ( а додана вартість це зарплата і податки з зарплати і збори і акцизи з роздрібу) Таким чином можна заявити наступне Покупець платить ВСЕ...
В мене інша точка зору. ПДВ платить покупець. В чеку навіть окремим пунктом йде ПДВ. Тобто коли я купую товар, я сплачую ПДВ. Ви, як проміжна ланка між мною і державою, можете СПІЗДИТИ мої гроші, а можете віддати їх державі. Ось і все. Можете зробити ціну без ПДВ, але нижче не на 20%, а на 10, і тоді ми на двох подєребаним не заплачений мною податок.
І вона не вірна.. Я ж Вам описував Я продаючи Вам щось сплачую ПДВ тільки як різницю між суми проданого Вам і суми купленого .. Ви як мінімум пятий в ланцюжку покупців, перед вами ще чотири , які так само як я є одночасно і покупцями і продавцями.. На пальцях Продавець 1 - нічого ні в кого не купував, просто своїми руками створив нехай цукор на 60 грн ..._________після продажу заплатив 10 ПДВ Покупець 1 він же Продавець2 Купив в продавця1 цукор і перетворив його на карамельну цукорку вартістю в 90 грн таким чином створив доданої вартості на 30 і після продажу заплатив 5 ПДВ Покупець2 він же продавець3 - купив за 90 , привіз в магазин і продає за 120 Після продажу кінцевому покупцю - заплатив 5 ПДМ Кінцевий покупець заплатив 120 і отримав чек в якому внизу написано 20 ПДВ ( але ці гроші платили в податкову різні учасники ланцюжка одночасно перебуваючи в статусі як покупця так і продавця)
На рахунок стрічки в чеку А якщо податкова з гетьманцевим зійде з розуму і зобовяже друкувати в чеку ВСІ складові вартості товару - ви також візьмете на себе лаври головного утримувача бюджету? Адже тоді пофіг на чесність тих хто зобовязаний платити Іїх всіх можна розігнати бо КАНДЕЛ платить все.
Якраз «обо мне» Бо пропозиція закрити запит військових була зокрема і до вас. Але вам так болить Україна, що ви не допомогаєтн ніяк ЗСУ. Зате всіма силами пробуєте демотивувати донатити . Кажете «впали донати»? Можливо, я не перевіряв. Може вам премії дають за досягнуті успіхи, тому вам краще знати 😅
Продавець 1 - нічого ні в кого не купував, просто своїми руками створив нехай цукор на 60 грн ..._________після продажу заплатив 10 ПДВ Покупець 1 він же Продавець2 Купив в продавця1 цукор і перетворив його на карамельну цукорку вартістю в 90 грн таким чином створив доданої вартості на 30 і після продажу заплатив 5 ПДВ
Ну да: первый налоговый агент - взял у покупателя 10ку - и передал ее в бюджет. Второй налоговый агент/продавец 10ку не платит - потому как он уже 10ку заплатил. Но у следующего покупателя - берет 5ку - и передает ее в бюджет.
Если бы что у первого продавца что у второго - не было _покупателя_ - что бы они со своей "створив доданої вартості" делали бы?
Востаннє редагувалось _hunter в Пон 19 січ, 2026 11:29, всього редагувалось 1 раз.
Именно: речь - об обозном стрелочнике. Ладно - свою кубышку ему жалко. Но цепляться к совершенно посторонним людям "О! - я тут человечков нашел - вот они заплатят!" - это уже вообще зашквар...
Так смысл жаловаться - не проверив? Если предмет жалобы - фантазия, получается...
ну западенець я. Культура така ми людим добрий день добрий вечір кажем. Я до речі з людьми на Ви і до жінки по імені отчєству звертаюсь) Я часом і песікоту Ви пишу
sashaqbl написав:погоджуюся. Проблема в тому, що треба воювати, а тих, хто прагне воювати - нема.
давно в відпустці були? Там народ геть оскотинився, забили їх батогами , налогами та тцк. По вулиці ходити бояться, в селах з хати виходять лиш в ночі. Помните bobua ? Він писав що буде деелоїзація а вийшло закріпачченя. Не один з свіжобусифікованих мені жалівся, телефони забирають. Кажу не віддавайте то вони в ступорі. люди бояться що їм зуби повибивають і мають через місяць бути там де руки відриває... воїни.